X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    Przed udanym transferem miałam histero.. scratching był zrobiony przy okazji w cenie histero 🙂

Pola, teraz też AZ mialas? Nie próbowaliście jeszcze na swoich komórkach?

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Pola, teraz też AZ mialas? Nie próbowaliście jeszcze na swoich komórkach?
    Dwa transfery az. Drugi udany. Nikt nie chciał dać gwarancji że będzie chociaż jedna dobra komórka przy stymulacji. A też nie chciałam się znowu łudzić i żyć nadzieją. Noszę pod sercem nasze wyczekiwane dzieciątko i to jest najważniejsze, nie geny 🙂 tym bardziej, że i tak myśleliśmy o adopcji społecznej.

Milka90 lubi tę wiadomość

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    Dwa transfery az. Drugi udany. Nikt nie chciał dać gwarancji że będzie chociaż jedna dobra komórka przy stymulacji. A też nie chciałam się znowu łudzić i żyć nadzieją. Noszę pod sercem nasze wyczekiwane dzieciątko i to jest najważniejsze, nie geny 🙂 tym bardziej, że i tak myśleliśmy o adopcji społecznej.
    Najważniejsze że będzie kochane i wyczekane. ❤️

Pola84 lubi tę wiadomość

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ebaja wrote:
    Cześć!

Po długim okresie czytania forum dołączam do Was.
    Najprawdopodobniej w czerwcu zaczynamy w Macierzyństwie krótki protokół.

Życzę wszystkim powodzenia :)
    Witaj, u kogo się leczysz? Masz już plan stymulacji?

➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • nusia87 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    My Właśnie jesteśmy u dr w. Głównie chodziło nam o dr P,ale jest mega lista rezerwowa...a może po drodze już u W coś wyjdzie
    Ja tez na poczatku chciałam do dr P ale czekanie mnie przerazilo. Zapisalam sie do dr W z uwagi na pozytywne opinie na necie i to ze przyjmowal tam codziennie co przy monitoringu jest dosc znaczace😉. Moge powiedziec ze dobrze mnie wystymulowal nie mialam hiperki co mnie ucieszyło bo to znowu kolejne czekanie az sie uspokoi wszystko. Ja jestem z niego zadowolona ale kazdy przypadek jest inny, nie wiem jakim jest diagnosta bo ja przyszlam do kliniki juz zdiagnozowana i mialam komplet badan. Jedyne co to po nieudanym pierwszym transferze kazal mi zrobic badania pod katem trombofilii. Wyszla mutacja czesciowa mthfr wtedy przepisal mi kwas foliowy ten na recepte i kazal miesiac odpoczac po pierwszym podejsciu bo jednak bylam wg usg troche jeszcze opuchnieta po punkcji. Po miesiacu drugi transfer okazal sie szczesliwy. Nie wiem czy to ten kwas foliowy pomogl czy po prostu siadlo szczesliwym trafem.

NUSIA87
    Macierzyństwo Kraków
    3x nieudane IUI w 2019
    AMH luty 2019: 0,96
    stwierdzone przeciwciała antykardiolipnowe Igm
    Czynnik męski: obniżona ruchliwość
    Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
    1 transfer beta 0
    2 transfer beta wysoko❤
    Czekamy na 👶
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ ja również byłam pacjentką dr Mirockiego. Dzięki niemu mam 1,5 rocznego synka.

Pola84 ja jestem przykładem tego, że tak jak napisałaś geny nie mają znaczenia. Mój synek przyszedł na świat dzięki dawcy nasienia, ponieważ u nas tzw. czynnik męski nie dawał szans na uzyskanie zarodka (pierwsza procedura przez to nieudana, lekarka przy tych wynikach postanowiła zaryzykować, a skutki tego ryzyka ponieśliśmy ja i mąż). Druga procedura z moimi komórkami i nasieniem dawcy dała nam 5 blastocyst, z których pierwsza ma już 18 miesięcy. Nie ma i nie było takiego momentu abyśmy żałowali naszej decyzji, a kiedy patrzę jak wspaniała więź łączy synka z tatą, tylko utwierdzam się w przekonaniu, że właściwie postąpiliśmy. Dużo dobrego dla Ciebie w tym pięknym czasie oczekiwania.

Pola84 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś z Was byla w potrzebie to odstąpię luteinę dopochwową 100mg 35 szt z nieużywanym zafoliowanym aplikatorem (termin ważności 10.2020) oraz progesterone besins 10mg 42 szt (termin 06.2020).

Mam jeszcze całe opakowanie żelu dopochwowego crinone, ale niestety termin minął w marcu. Żałuję że to przeoczyłam bo w macierzyństwie często zapisują ten żel.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....
    Ja nie miałam. Ale jak Miro zalecił to zrobiłabym.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej histeroskopia umówiona na piątek. Byłam dziś na USG piersi i w jednej piersi wyszedł gruczolakowłókniak 1,3x0,91 cm i drugi mniejszy 0,47x0,26 cm i jeszcze torbiel 0,6x0,43. Pani od.usg mówi żeby włókniaka usunąć bo nie wiadomo jak zareaguje. Nie wiem teraz czy wogole zacznę stymulację. W opisie Mam Birads 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 22:40

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia87 wrote:
    Ja tez na poczatku chciałam do dr P ale czekanie mnie przerazilo. Zapisalam sie do dr W z uwagi na pozytywne opinie na necie i to ze przyjmowal tam codziennie co przy monitoringu jest dosc znaczace😉. Moge powiedziec ze dobrze mnie wystymulowal nie mialam hiperki co mnie ucieszyło bo to znowu kolejne czekanie az sie uspokoi wszystko. Ja jestem z niego zadowolona ale kazdy przypadek jest inny, nie wiem jakim jest diagnosta bo ja przyszlam do kliniki juz zdiagnozowana i mialam komplet badan. Jedyne co to po nieudanym pierwszym transferze kazal mi zrobic badania pod katem trombofilii. Wyszla mutacja czesciowa mthfr wtedy przepisal mi kwas foliowy ten na recepte i kazal miesiac odpoczac po pierwszym podejsciu bo jednak bylam wg usg troche jeszcze opuchnieta po punkcji. Po miesiacu drugi transfer okazal sie szczesliwy. Nie wiem czy to ten kwas foliowy pomogl czy po prostu siadlo szczesliwym trafem.
    Kurcze to ja z glupa zadzwoniłam w trakcie trwania wirusa i mnie zapisali do dr P bo pacientki zrezygnowały z monitoringow.. Tel w pon a wizyta była już w czwartek 🙂 teraz jak czytam że takie długie oczekiwanie dochodzę do wniosku że chyba ktoś z góry nade mną czuwa 😄

nusia87 lubi tę wiadomość

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Hej, hej histeroskopia umówiona na piątek. Byłam dziś na USG piersi i w jednej piersi wyszedł gruczolakowłókniak 1,3x0,91 cm i drugi mniejszy 0,47x0,26 cm i jeszcze torbiel 0,6x0,43. Pani od.usg mówi żeby włókniaka usunąć bo nie wiadomo jak zareaguje. Nie wiem teraz czy wogole zacznę stymulację. W opisie Mam Birads 2
    O cholercia musisz skonsultować z dr M, duża dawka hormonów może źle zadziałać na włókniaka. Moja koleżanka tak miała i musiała usunąć a resztę mniejszych kontrolować podobno przyczyna są wahania hormonalne tak jej dr powiedziała.

• Lusi35 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Kurcze to ja z glupa zadzwoniłam w trakcie trwania wirusa i mnie zapisali do dr P bo pacientki zrezygnowały z monitoringow.. Tel w pon a wizyta była już w czwartek 🙂 teraz jak czytam że takie długie oczekiwanie dochodzę do wniosku że chyba ktoś z góry nade mną czuwa 😄
    O Ty Szczęściaro😊

Jolciaa, nusia87 lubią tę wiadomość

• ebaja Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Witaj, u kogo się leczysz? Masz już plan stymulacji?
    Jestem u dr W. Nie wiem czy jest najlepszy, ale mi przypadł do gustu.
    Jutro zaczynam z Bemfola 225, a punkcja planowo pod koniec przyszłego tygodnia.

28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
    AMH
    9.2018 0,9
    1.2020 0,5
    suplementacja prawie wszystkim czym się da
    4.2020 2,01
    1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
    przerwa
    2 ivf 2022 ???
    Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Was przeczytałam,trzymam kciuki. U nas dużo czekania, wczoraj dopiero wzięłam pierwsza tabletkę diemono (dienigestum) to na ten stan zapalny endometrium ... I tak 3 MSC

Jeszcze przy tym nic raczej naturalnie puknąć nie może :/ czekamy. Dodatkowo mam mega hemoroida :0 od biegunowej akcji przy 1dc z @ :0 wzięłam już silna maść z apteki i raczej to nie puszcza :(

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebaja ja też nie wiem czy doktor M. jest najlepszy ale muszę zaufać i wierzyć że będzie dobrze. Nawet dziś zadzwoniłam do niego w sprawie tych geuczolakowłokniakow i troszkę mnie uspokoił, dał nawet namiary na lekarzy którzy robią USG i będę mogła skontrolować jeszcze raz. Narazie zobaczymy co wyjdzie na histeroskopii a potem będziemy działać.

Milka 90 może jakoś zleci te 3 miesiące i nim się obejrzysz zobaczysz 2 kreseczki 😁

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Wszystkie Was przeczytałam,trzymam kciuki. U nas dużo czekania, wczoraj dopiero wzięłam pierwsza tabletkę diemono (dienigestum) to na ten stan zapalny endometrium ... I tak 3 MSC

Jeszcze przy tym nic raczej naturalnie puknąć nie może :/ czekamy. Dodatkowo mam mega hemoroida :0 od biegunowej akcji przy 1dc z @ :0 wzięłam już silna maść z apteki i raczej to nie puszcza :(
    Milka wiem że czekanie jest najgorsze ale zleci zobaczysz 🙂 ja też jestem na antkach już 2 miesiąc i zobaczę we wtorek czy będę kolejny bo dostałam trzy opakowania antkow średnio się po nich czuje bo mam cały czas biegunkę nie wiem czy to przez nie czy za dużo witamin czy poprosttu stres na samą myśl 3 podejścia.. Powiem Ci ze nawet się ciesze ze trochę przerwy.. Ostatni raz byłam u dr P w kwietniu i nawet odpoczęłam od tych lekarzy nabrałam trochę dystansu... Wysciszylam się kupiłam książkę która polecała Anusla o mocy pozytywnego myślenia bo trochę od tego zależy.. zamierzam w trakcie stymulacji ja przeczytać🙂🙂 zobaczymy co czas pokaże dam znać jak po wtorku 😊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Milka wiem że czekanie jest najgorsze ale zleci zobaczysz 🙂 ja też jestem na antkach już 2 miesiąc i zobaczę we wtorek czy będę kolejny bo dostałam trzy opakowania antkow średnio się po nich czuje bo mam cały czas biegunkę nie wiem czy to przez nie czy za dużo witamin czy poprosttu stres na samą myśl 3 podejścia.. Powiem Ci ze nawet się ciesze ze trochę przerwy.. Ostatni raz byłam u dr P w kwietniu i nawet odpoczęłam od tych lekarzy nabrałam trochę dystansu... Wysciszylam się kupiłam książkę która polecała Anusla o mocy pozytywnego myślenia bo trochę od tego zależy.. zamierzam w trakcie stymulacji ja przeczytać🙂🙂 zobaczymy co czas pokaże dam znać jak po wtorku 😊😊

Będę czekam na wiadomości;) mnie aż dziwnie na myśl miesiąca bez USG itp :0

Jolciaa lubi tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też z macierzyństwa. W piątek miałam punkcję robioną przez dr. W, a leczę się u dr. K. Pobranych miałam 12 komórek 8 dojrzałych, 6 zapłodnionych- 4 zapłodnily się super, jedną obserwowali (info z wczoraj), a jedna zdegradowała. Czekamy na więcej info w środę. U nas głównie czynnik męski- morfologia 0 %, HBA 48%, chromatyna ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    Hej dziewczyny, ja też z macierzyństwa. W piątek miałam punkcję robioną przez dr. W, a leczę się u dr. K. Pobranych miałam 12 komórek 8 dojrzałych, 6 zapłodnionych- 4 zapłodnily się super, jedną obserwowali (info z wczoraj), a jedna zdegradowała. Czekamy na więcej info w środę. U nas głównie czynnik męski- morfologia 0 %, HBA 48%, chromatyna ok.
    Hej.no to trzymam kciuki :) to Wasze 1 ivf ?

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Hej.no to trzymam kciuki :) to Wasze 1 ivf ?
    Tak pierwsze i mam nadzieję ostatnie, bo ani psychicznie ani finansowo raczej tego nie udźwignę 😂

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ