Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolciaa wrote:Hejooo witam wszystkie nowe staraczki mam nadzieję że tak Klinika pomoże nam zostać upragnionymi mamami czego Wam i sobie życzę z całego serca! Miała odezwać się po wizycie u dr P także jedziemy z tym koksem i zaczynam już stymulację jestem na ultra długim protokole nie sądziłam że tak szybko wystartujemy bo zostało mi jeszcze jedno op Tab anty.. Milka dostałam podobne leki jak ty w 3 procedurze ale końskie dawki bo po 2 ivf moje ahm spadło do 2... Zdziwiłam się bo dr powiedział że endomenda je moje jajniki 😥 a dr Ch w Artvi nic o tym nie wspomniał.. A miałam 3 lata temu laparo i miałam 1 stopień może przez te procedury się nasiliła nie wiem... I pewnie dlatego te plamienia przed okresem. Powiem Wam że co jak co ale liczą sobie ostro wyobraźcie sobie ze musiałam zrobić test na Covid 400 zł!! Masakra jakaś mam do tyg zdecydować czy biorę pakiet czy nie sama.. nie wiem czy on się opłaca.. Za wszystkie wymazy i leki zapłaciłam 2500zl a one nie są w pakiecie..NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
AMH luty 2019: 0,96
stwierdzone przeciwciała antykardiolipnowe Igm
Czynnik męski: obniżona ruchliwość
Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
nusia87 wrote:Pakiet sie oplaca jak masz kilka zarodkow. Ale tak naprawde nie wiesz ile ich bedzie i czy w ogole beda...My przeciagalismy ile sie dalo decyzje czy pakiet czy osobno i chyba umowe podpisalismy na pakiet jak juz bylam stymulowana. I nam sie opłaciło bo drugi tranfser mielismy w cenie pakietu. Ja zbieralam paragony wszystkie od pierwszej wizyty gdzie nastawilismy sie na inseminacje wiec wiem ze te 10 000 zl co "w internetach" mozna znalezc jako szacunkowy koszt invitro to polowa tak naprawde bo nikt nie pisze ile wizyty, dojazd, ewentualne mrozenie zarodkow, leki, badania itd.
-
Jolciaa wrote:O dzięki za info właśnie sobie muszę zobaczyć.. ale pewnie na pakiet się zdecydujemy chodzie nie wiadomo czy będą zarodki 🤷♀️NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
nusia87 wrote:Tyle ze jak nie ma żadnego zarodka do transferu to wracają chyba 3000 zl czy jakoś tak.✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
A z inseminacjami, dojazdem, lekami to wiadomo że więcej niż 10 tys.My nie mieliśmy inseminacji.Odrazu podchodzimy do iv, na krótkim protokole.✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Wszystko zalezy od danej sytuacji ... ja mialam dlugi protokol wiec wiecej wizyt leków itd. Ale też nie mialam jakis dodatkowych specjalistycznych badan czy zabiegów, wiec jezeli chodzi o koszt to bardzo indywidualna sprawa. Ale zadnej zlotowki nie zaluje🙂 i nawet jakby nam sie nie udalo to tez bym nie zalowala bo wiem ze robilam wszystko zeby próbować. Nie wiem czy podeszlibysmy drugi raz jakby sie nie udalo... wyszlismy z zalozenia ze spróbujemy i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Nas pililo bo jednak to moje amh niskie jak na moj wiek wiec komorki juz nie takie super jakości tez. Trzeba bylo podjac meska decyzje😉
Jolciaa lubi tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Jestemza wrote:No niesty covid wszędzie podobnie, ja wymazy , hormony, mam zrobione. Zostały mi te wszystkie pozostałe.My raczej weźmiemy pakiet, jest to nasze 1 podejście, więc może bardziej się kalkuluje. Trzymam kciuki za Ciebie!
-
Dziewczyny, melduję, że mamy 4 mrożaki.
Pakiet się opłaca, bo badania też są w cenie i wizyty na stymulacji. Ja za każdą wizytę musiałabym płacić osobno a to bez sensu. To samo jeżeli chodzi o anestezjologa.. Spotkanie dodatkowo płatne.
Czasem dobrze pogadać o tym z lekarzem prowadzącym. Nam pani dr doradziła, że tak korzystniej wychodzi- przeanalizowała z nami wszystkoJolciaa, Salome lubią tę wiadomość
-
cachaarel wrote:Dziewczyny, melduję, że mamy 4 mrożaki.
Pakiet się opłaca, bo badania też są w cenie i wizyty na stymulacji. Ja za każdą wizytę musiałabym płacić osobno a to bez sensu. To samo jeżeli chodzi o anestezjologa.. Spotkanie dodatkowo płatne.
Czasem dobrze pogadać o tym z lekarzem prowadzącym. Nam pani dr doradziła, że tak korzystniej wychodzi- przeanalizowała z nami wszystko
Gratulacje! Czyli jeszcze 2 zarodki nadgoniły
Wiesz jakiej klasy są?
Ja nie biorąc pakietu zapłaciłam w klinice na razie za to co mogłabym mieć w pakiecie:
2 wizyty 340
punkcja + ivf 5700 (konsultacja anestezjologa w cenie punkcji)
badania NAT 420
na drugiej wizycie miałam jeszcze pobrane hormony 70 i badania do anestezjologa 72
Razem 6602
Mrożenie, covid oraz leki i tak są dodatkowo płatne. Wychodzi na to, że będę musiała dopłacić jeszcze za transfery, natomiast nie wiem czy będę je robić w tej klinice ani ile ich będzie.
Wiadomo, że gdybym miała długi protokół to wzrosłyby koszty wizyt.
28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
AMH
9.2018 0,9
1.2020 0,5
suplementacja prawie wszystkim czym się da
4.2020 2,01
1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
przerwa
2 ivf 2022 ???
Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23? -
cachaarel wrote:Dziewczyny, melduję, że mamy 4 mrożaki.
Czasem dobrze pogadać o tym z lekarzem prowadzącym. Nam pani dr doradziła, że tak korzystniej wychodzi- przeanalizowała z nami wszystko -
nick nieaktualnyJolciaa wrote:Uuu super gratulacje!! Teraz tylko żeby z mamusia zostały na pokładzie 🤞🤞dobrze wiedzieć J mam ultra długi protokół wiec pewnie pakiet wybiore jak piszecie! Dzięki Wam za poradę 😀
Cacharel gratulacje,4 zarodki to moc! Mówiłam,że nie ilość,a jakość! U nas z ilości nie mamy nic.
Co daje pakiet w macierzynstwie? Wtedy leki już osobno? Kurde,u nas już by były bez refundacji ....
Ogólnie to mam dość, wszystko jest tak drogie ostatnio,a pensje tylko ucinają, denerwują mnie te 500+ , myskalam że chociaż bd ten bon na wakacje dla pracujących,a oni znowu o tych dzieciach.
Pracuje w przedszkolu i dzieci ciągle mnie pytaja, czy mam dzidziusie swoje :0 mówię,że jeszcze mam czas i inne panie już mają bo są starsze -
Jolciaa wrote:O dzięki za info właśnie sobie muszę zobaczyć.. ale pewnie na pakiet się zdecydujemy chodzie nie wiadomo czy będą zarodki 🤷♀️
My zdecydowaliśmy się na pakiet, na szczęście wyszło na to, że przepłaciliśmy bo udało się przy pierwszym podejściu, ale i tak trzeba było dołożyć za wizyty przed crio.agika88, Salome lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Pakiet "Skuteczne invitro" w Macierzyństwie daje Ci to, że nie płacisz za:
wizyty podczas stymulacji wraz z badaniem poziomu hormonów
punkcję, zapłodnienie IVF/ICSI
hodowlę inkubatorach time-lapse (z tego co widziałam np. w artvimed jest dopłata 1000zł za coś podobnego)
transfery zarodków aż do potwierdzonej ciąży klinicznej albo wykorzystania wszystkich zarodków
Musisz zapłacić za:
wizytę kwalifikującą
badania wstępne oraz te do transferów
wizyty przygotowujące do transferów
mrożenie zarodków
wszystkie leki (chociaż ovitrelle można kupić u nich za 100zł, ja w ziko zapłaciłam prawie 150)
IMSI, AH, Embryo Glue
Jeżeli nie będziesz mieć żadnych zarodków to zwracają 3600zł.
Musisz samodzielnie ocenić czy pakiet w Waszej sytuacji będzie korzystnym rozwiązaniem.Milka90 lubi tę wiadomość
28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
AMH
9.2018 0,9
1.2020 0,5
suplementacja prawie wszystkim czym się da
4.2020 2,01
1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
przerwa
2 ivf 2022 ???
Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23? -
cachaarel wrote:Edit: dostałam telefon od lekarza prowadzącego, że na dzień dzisiejszy mamy dwie superowe morule. Reszta trochę zwolniła ale je obserwują dalej. Dzisiaj 4 doba. Myślicie, że nadrobią?
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Agika, a Ty kiedy zabierasz kropka?
Ps, już doczytałam na miesięcznym 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:53
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Dzięki dziewczyny za gratulacje! ❤️
Oczywiście ja to mam zawsze 'szczęście'. Chodzę do dr. K albo do kliniki albo do prywatnego gabinetu- zależy gdzie szybciej ale staram się nie blokować klinikowych godzin. Dzisiaj opóźnienie prawie 2h w gabinecie a finalnie i tak wizyta się nie odbyła, bo awaria prądu 🤷.
Ale pani doktor zadzwoniła, powiedziała, że dwa zarodki są najwyższej klasy (nie wiem jakie są to oznaczenia), jeden jest średni ale też ma szansę na ciążę, a jeden jest wczesna blastką i generalnie słabo rokuje ale musieli go zamrozić, bo się rozwijał (ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?).
Co do tego pakietu to różnie bywa. Ja generalnie prawie nie miałam wizyt na stymulacji, bo zbyt szybko zareagowałam na leki, więc wszystko szło ekspresowo. Ale skorzystałam z badań, za które tak czy siak musiałabym zapłacić, umowę podpisywaliśmy przed ostatnią wizytą na stymulacji ale załapaliśmy się na wizytę do anestezjologa już w cenie. Teraz się zastanawiam czy się opłaca czy nie. Mam nadzieję, że też przepłacimy i uda się pierwszy transfer, bo nie wiem jaką następną wymówkę wymyślę do pracy 😂 -
Maria87 wrote:Cacharel, gratulacje, piękny wynik!
Też dziś byłam zastępczo u dra Wyroby, może się widziałyśmy? 😊
Ja sobie kiedyś robiłam porównanie z pakietem i bez pakietu i nawet jeśli byłby jeden transfer, to ta "nadwyżka" nie jest aż tak duża i uważam, że warto zaryzykować, bo nigdy nie wiadomo, za którym razem transfer się uda.
Ja nawet nie dotarłam do gabinetu ale jeżdżę do prywatnego do dr. K na kamienną -
Maria87 wrote:Ja też jestem u dr K i jeżdżę na Kamienną. Kiedyś trzeba zbić piątkę
Powiedzcie mi, czy na każdej wizycie macie badany estradiol? Ja miałam przed rozpoczęciem stymulacji pakiet hormonów i wczoraj estradiol u dra W. Przed punkcją jeszcze będą takie badania?
Ja miałam raz jak zaczęłam brać gonapeptyl daily przed stymulacją i raz jak już wiedziałam o punkcji ale ja to miałam ekspresową stymulacje i nie było czasu na badania 😂
No to jasne, że trzeba. Kiedy masz następną wizytę? -
cachaarel wrote:Ja miałam raz jak zaczęłam brać gonapeptyl daily przed stymulacją i raz jak już wiedziałam o punkcji ale ja to miałam ekspresową stymulacje i nie było czasu na badania 😂
No to jasne, że trzeba. Kiedy masz następną wizytę?
Na szczęście już jutro
To Tobie tak szybciutko urosły pęcherzyki? Ale fajnie! Do transferu podchodzicie od razu w kolejnym cyklu czy jeszcze chwilę czekacie?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Jestemza wrote:U doktora Mirockiego
Byłam na histeroskopii wszystko dobrze wyszło, nie było tak strasznie choć lekki stresik był. Zastanawiam się czy można współżyć już minęło 5 dni przestałam plamić nic mnie nie boli. To była diagnostyczna a lekarz nic nie mówił o wstrzemięźliwośi 🤔
Także my już mamy prawie komplet badań nadal czekamy na kariotypy (ponad miesiąc już 😤) i mogłabym spokojnie podchodzić do symulacji a tu na USG piersi kazali przyjechać od 4 do 10 DC więc nawet jakby byli wszystko dobrze to za późno na stymulację bo najpóźniej do 3 nosz cholerka, ale spróbuję na 3 dc umówić i jakby co to szybko do doktora Mirockiego.
Fajnie że jest nas coraz więcej 🤗
Też myślę o pakiecie chyba bardziej się opłaca. Już nawet mogłabym stracić jakby się udał ten pierwszy transfer wtedy że szczęścia to nie myślałabym o pieniądzach 😁Salome, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰