Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do USG piersi, to można zrobić wcześniej niż już w cyklu w którym ma być stymulacja? Ja jestem umówiona na poniedziałek, a wizytę przed stymulacja mamy 6 lipca( w 26dc).
I czy transfer świeży odbywa się w tym samym cyklu? Po punkcji? Czy dopiero mrożą i wyznaczają inny termin? Jestem zielona w tym...
Noi teraz nie wiem co wybrać, czy pakiet czy osobno.Mam nadzieję że doktorek doradzi.✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
nick nieaktualnySzczerze, to uciekliśmy z Macierzyństwa. Byliśmy u dr Mirockiego i nie rozumiem zachwytów nad tym człowiekiem. Wszystko jest jak chcecie, nic nie można zrobić, aby poprawić wyniki. Kompletnie nie potrafi wziąć odpowiedzialności za jakiekolwiek decyzje. U nas problemem były przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu. W październiku Mirocki zapytany czy można jakoś poprawić to oczywiście nie. Po suplementacji Profertilem nagle z 47 % 26 %, ilość ze 160 na blisko 500 mln, ruch i żywotność również lepsze. Ale nic się nie da zrobić. Kolejna sprawa. Dr zleca podanie Ovitrelle przy pęcherzyku 15 mm(!!!), oczywiście nie ma sensu badać estradiolu. Chciał robić inseminację na pęcherzyku 17,8mm. NIGDY WIĘCEJ TEGO LEKARZA. Jesteśmy w innej klinice. Natomiast polecam dr Wyrobę. Dzięki racjonalnej stymulacji i świetnemu timingowi mamy córkę.
Na miejscu dziewczyn, które są u Mirockiego to radziłabym się dwa razy zastanowić. Są dużo lepsi. -
Maria87 wrote:Na szczęście już jutro
To Tobie tak szybciutko urosły pęcherzyki? Ale fajnie! Do transferu podchodzicie od razu w kolejnym cyklu czy jeszcze chwilę czekacie?
Pani dr nie była zachwycona, że tak szybko urosły. Wczoraj jak dzwoniła to mówiła, że miała obawy po tej stymulacji jak to się skończy ale mówi, że to jest super wynik 💪
My transfer w lipcu. Czekam na @ i działamyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:50
Salome lubi tę wiadomość
-
To trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 14:06
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Jestemza wrote:Co do USG piersi, to można zrobić wcześniej niż już w cyklu w którym ma być stymulacja? Ja jestem umówiona na poniedziałek, a wizytę przed stymulacja mamy 6 lipca( w 26dc).
I czy transfer świeży odbywa się w tym samym cyklu? Po punkcji? Czy dopiero mrożą i wyznaczają inny termin? Jestem zielona w tym...
Noi teraz nie wiem co wybrać, czy pakiet czy osobno.Mam nadzieję że doktorek doradzi.Jestemza lubi tę wiadomość
-
Dostałam telefon z kliniki, 1 komórka niedojrzała, pozostałe 4 się zapłodniły. W poniedziałek/wtorek będziemy wiedzieli czy coś uda się zamrozić, ale pewnie nie wytrzymam i zadzwonię zapytać w sobotę.
cachaarel, Sylwia Sylwia, Salome, Milka90, Jolciaa lubią tę wiadomość
28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
AMH
9.2018 0,9
1.2020 0,5
suplementacja prawie wszystkim czym się da
4.2020 2,01
1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
przerwa
2 ivf 2022 ???
Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23? -
ebaja wrote:Dostałam telefon z kliniki, 1 komórka niedojrzała, pozostałe 4 się zapłodniły. W poniedziałek/wtorek będziemy wiedzieli czy coś uda się zamrozić, ale pewnie nie wytrzymam i zadzwonię zapytać w sobotę.
Super! Trzymam kciuku za maluchy! ❤️Zadzwoń w 4 dobieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 12:47
-
Aga1510 wrote:Szczerze, to uciekliśmy z Macierzyństwa. Byliśmy u dr Mirockiego i nie rozumiem zachwytów nad tym człowiekiem. Wszystko jest jak chcecie, nic nie można zrobić, aby poprawić wyniki. Kompletnie nie potrafi wziąć odpowiedzialności za jakiekolwiek decyzje. U nas problemem były przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu. W październiku Mirocki zapytany czy można jakoś poprawić to oczywiście nie. Po suplementacji Profertilem nagle z 47 % 26 %, ilość ze 160 na blisko 500 mln, ruch i żywotność również lepsze. Ale nic się nie da zrobić. Kolejna sprawa. Dr zleca podanie Ovitrelle przy pęcherzyku 15 mm(!!!), oczywiście nie ma sensu badać estradiolu. Chciał robić inseminację na pęcherzyku 17,8mm. NIGDY WIĘCEJ TEGO LEKARZA. Jesteśmy w innej klinice. Natomiast polecam dr Wyrobę. Dzięki racjonalnej stymulacji i świetnemu timingowi mamy córkę.
Na miejscu dziewczyn, które są u Mirockiego to radziłabym się dwa razy zastanowić. Są dużo lepsi.
Jestemza ale usg powinno być zrobione w pierwszej fazie cyklu, mi tak powiedziano w klinice i tam gdzie chciałam się umówić na USG też .Aga1510, Salome, Jestemza lubią tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Hmmm a gdzie widzisz że się zachwycamy tym lekarzem? Tylko napisaliśmy u kogo jesteśmy. Okaże się czy pomoże czy nie. Każdy ma inny problem a jeżeli chodzi inseminację to mała skuteczność i niestety loteria. Sama miałam robiona 4 razy ale nie w tej klinice a w dwoch innych. Czasem jest to szczęście i wyczucie lekarza a czasem natura dużo pomoże i jest. Niestety ale czasem niepowodzenia i nieszczęścia z frustracji przypisujemy lekarzowi. Okej może Tobie nie odpowiada i nie mógł ale nie znaczy że nie pomoże komu innemu. Nie każ się trzymać jak najdalej od tego lekarza bo tylko wprowadzasz zamęt i obawy osób które jakieś nadzieję w tym lekarzu i klinice pokładają. Ja przerabiałam już kilku lekarzy i żaden nie pomógł ale w życiu nie odradziła bym stanowczo że nie absolutnie tylko nie ten lekarz... Bo może akurat komuś pomoże. Gdyby byli cudowni lekarze którzy mają 100 % skuteczności to wszyscy chodzilibyśmy do nich.
Jestemza ale usg powinno być zrobione w pierwszej fazie cyklu, mi tak powiedziano w klinice i tam gdzie chciałam się umówić na USG też .
Nie rozumiem dlaczego odebrałaś mój post personalnie? Wyraziłam swoją opinię. To wszystko.
Mam córkę z IUI więc co do loterii to szczęśliwie wygrałam.
Forum jest po to, aby dzielić się doświadczeniami. Każda z nas jest dorosła i podejmuje swoje decyzje. Do których ma prawo, tak samo jak do wyrażania opinii. Również przerobiłam paru lekarzy, jeszcze w czasie starań o córkę i doskonale wiem jakie to frustrujące jednakże za moralne uważam nazywanie rzeczy jakimi są. Skoro przeszłaś tyle IUI to wiesz, że dojrzały pęcherzyk zaczyna się od minimum 19 mm i należy w czasie stymulacji zbadać estradiol. Prawda?
Nie dokładajmy sobie niepotrzebnych nerwów tylko dlatego, że wyraziłam swoje zdanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 12:56
-
Maria87 wrote:Niestety, mnie dr M też nie przypadł do gustu, ale wiem, że jest masa dziewczyn, którym pomógł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:00
Salome, Jestemza lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
cachaarel wrote:Serio z tym USG piersi?
Mi dr. K robiła w 23 lub 24 dc. Nic nie mówiła, że w pierwszej fazie cyklu...Jestemza lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia Sylwia wrote:Często po owulacji piersi bola i są nabrzmiałe ( tak jest u mnie), dlatego dla naszego komfortu, żeby nie sprawiać bólu i nie gniesc ich dodatkowo zaleca się żeby robić USG w pierwszej fazie🙂
-
Aga1510 wrote:Nie rozumiem dlaczego odebrałaś mój post personalnie? Wyraziłam swoją opinię. To wszystko.
Mam córkę z IUI więc co do loterii to szczęśliwie wygrałam.
Forum jest po to, aby dzielić się doświadczeniami. Każda z nas jest dorosła i podejmuje swoje decyzje. Do których ma prawo, tak samo jak do wyrażania opinii. Również przerobiłam paru lekarzy, jeszcze w czasie starań o córkę i doskonale wiem jakie to frustrujące jednakże za moralne uważam nazywanie rzeczy jakimi są. Skoro przeszłaś tyle IUI to wiesz, że dojrzały pęcherzyk zaczyna się od minimum 19 mm i należy w czasie stymulacji zbadać estradiol. Prawda?
Nie dokładajmy sobie niepotrzebnych nerwów tylko dlatego, że wyraziłam swoje zdanie.Jestemza lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Odebrałam personalnie bo napisałaś żeby uciekac z tej kliniki. Widzę że uparłas się na inseminację i uparcie szukasz lekarza który to zrobi na twoich zasadach czyli wtedy kiedy pęcherzyk będzie taki jaki wg Ciebie powinien być. I nie zrozum mnie źle to nie jest atak na Twoją osobę, ale wyrażanie opinii w sposób sugerujący że napewno nikomu nie pomogą bo nie pomogli Tobie jest troszkę nie fair bo właśnie dokładasz tego stresu innym którzy już wybrali lekarza właśnie tego który Tobie nie pomógł. Czy dr Mirocki robił u Ciebie inseminację? Z tego co piszesz nie. Czy kazał Ci zrobić zastrzyk tego samego dnia jak pecherzyk miał te 18 czy 17 mm czy np za dzień lub dwa? Wiesz dlaczego lekarze nie chcą robić czasami inseminacji? Bo nie chcą tracić naszego czasu. Ja poszłam do doktora M. Po 10 latach starań i wszelkich próbach i o dziwo bardzo delikatnie zasugerował in vitro a ja.wlasnie po to.przyszlam a nie po leczenie. Kazał uzupełnić badania których do tej pory nie miałam i zlecił histero bo chciał znaleźć przyczynę. Mogliśmy od razu podejść do in vitro bo ja tylko po to przyszłam do tej kliniki ale jednak lekarz spróbował się jeszcze czegoś dowiedzieć z badań. Oczywiście nic nie wyszło a więc przynajmniej spokojnie podejdę do tematu. Życzę Tobie powodzenia i trzymam kciuki żeby pomogli bo wiem że in vitro to ostateczność i czasem chcemy ten moment jak najbardziej od siebie oddalić. Ja też próbowałam ale teraz nie mam już nic do stracenia. To moja druga klinika bo z.pierwszwj uciekłam 😅😂 po pierwszej wizycie własne po sugestiach dziewczyn z forum, za co im dziękuję dlatego wkurzam się jak ktoś sugeruje ucieczkę z tej 😂🤣 mi się juz nie chce uciekać. Wybór lekarza to naprawdę trudna sprawa szczególnie jeżeli dotyczy starań o dziecko. Wszystkim kibicuje i mam nadzieję że każdy znajdzie swojego anioła stróża który doprowadzi do celu. POWODZENIA 🤗
Trzymam za Ciebie kciuki -
cachaarel wrote:Aaaaa ok. Myślałam, że jest jakaś zależnośćStarania od 2010 r. - 4 IUI
Aga1510 wrote:Nie zrozumiałaś mojego posta łącznie z tym,że mam dziecko z inseminacji:)
Trzymam za Ciebie kciukiStarania od 2010 r. - 4 IUI
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Czytałam również Twoje posty na innym wątku, wszystko zrozumiałam. Nie ma się co sprzeczać 😃
Zielona@, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Zielona@ wrote:Ja też myślałam że to o coś więcej chodzi. Nawet Pani w rejestracji krecial nosem na 14 DC że jak chce żeby byli dobrze zrobione to lepiej przyjść właśnie między 4-10 DC. No cholera chyba się wkurzę... Przez to miałby mi przepaść miesiąc???
Pielęgniarki lubia na wszystko cmokac 😁 mi się nawet zdarzyło, że jak chlamydie robiłam to w diagnostyce nie chcieli mi po 14dc badania zrobić, aż dzwoniłam do lekarza żeby go spytac czy to faktycznie ma wpływ to powiedzial że żadnego.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.