Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
izabel_ka wrote:Dziękuję za odpowiedź tak, chcielibyśmy wrócić po nasze mrozaczki. Ale kurcze nie wyobrażam sobie iść do innego lekarza
Super że u Ciebie się udało ❤️ Niedługo Wasza niunia skończy roczek 😃 Idealny czas na rodzeństwo.
Mogę jeszcze zapytać czy po pierwszym nieudanym transferze (cb) od razu w następnym cyklu podchodziłas do drugiego czy robiłaś przerwę?Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Wiesz, nie wiem czy to pewna informacja, ale może jeszcze zdążysz do końca roku zrobić transfer ?
Super że u Ciebie się udało ❤️ Niedługo Wasza niunia skończy roczek 😃 Idealny czas na rodzeństwo.
Mogę jeszcze zapytać czy po pierwszym nieudanym transferze (cb) od razu w następnym cyklu podchodziłas do drugiego czy robiłaś przerwę?
Po nieudanym transferze odczekaliśmy miesiąc z racji tego, że w tym czasie przyjmowałam Equoral, którego nie można przyjmować w czasie transferu. Myślę, że to dzięki niemu udało się kolejne podejście. Immunolog zalecił nam immunosupresję i był to strzał w 10. Do tego metypred i intralipid. -
Zapisałam się na wizytę startowa do dr. Mirocki. Widziałam że pisałyście o nim. Czy jest to dobry lekarz? Nie będzie robił problemów ze chcemy od razu podejść do procedury in vitro? I czy ma ktoś jakiś wykaz badań do in vitro? Mam nadzieję, że nie będzie problemu zrobić badania i podejść już w tym nowym cyklu do procedury.
-
Sisska wrote:Zapisałam się na wizytę startowa do dr. Mirocki. Widziałam że pisałyście o nim. Czy jest to dobry lekarz? Nie będzie robił problemów ze chcemy od razu podejść do procedury in vitro? I czy ma ktoś jakiś wykaz badań do in vitro? Mam nadzieję, że nie będzie problemu zrobić badania i podejść już w tym nowym cyklu do procedury.
Myśle, ze nie ma czegoś takiego jak ogólny wykaz badań. Każdy zleca coś innego w zależności od tego gdzie jest problem i co trzeba zgłębić -
Sisska wrote:Zapisałam się na wizytę startowa do dr. Mirocki. Widziałam że pisałyście o nim. Czy jest to dobry lekarz? Nie będzie robił problemów ze chcemy od razu podejść do procedury in vitro? I czy ma ktoś jakiś wykaz badań do in vitro? Mam nadzieję, że nie będzie problemu zrobić badania i podejść już w tym nowym cyklu do procedury.
Także z perspektywy czasu wiem że lepiej wykonać szereg badań i bardziej dogłębną diagnostykę przed.U nas tego zabrakło i teraz będziemy musieli podchodzić do całej procedury na nowo.Ale zmieniamy lekarza na Przybycienia.Nie twierdzę że Mirocki nic nie zrobił, bo wykonywał wszystko poprawnie, jest miły i uprzejmy.Ma swoje zwolenniczki.Ja osobiście mam jednak mieszane uczucia i dlatego zmieniam lekarza moim zdaniem na bardziej doświadczonego w dziedzinie ivf🤷Musisz sama się przekonać.
Powodzenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 21:49
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Ja tez jestem u dr Przybycienia, dostaliśmy milion badań do zrobienia przed przystąpieniem do czegokolwiek, początkowo byłam trochę niepocieszona, ale teraz cieszę się z tego, że chce wszysyko sprawdzić. I na pewno nie jest to spowodowane żadna chęcią naciągania na drogie badania, bo wiedział ze będziemy je robić w swoim mieście.
Jestemza lubi tę wiadomość
-
Mika225 wrote:Ja tez jestem u dr Przybycienia, dostaliśmy milion badań do zrobienia przed przystąpieniem do czegokolwiek, początkowo byłam trochę niepocieszona, ale teraz cieszę się z tego, że chce wszysyko sprawdzić. I na pewno nie jest to spowodowane żadna chęcią naciągania na drogie badania, bo wiedział ze będziemy je robić w swoim mieście.
Jaam wizytę u Przybycienia zA dwa tygodnie, szczerze to nie mogę się doczekać co nam powie, co zsproponuje, co zleci. Jak u Was wyglądała pierwsza wizyta? My wiadomo mamy już trochę badań zarobionych po nieudanym transferze, więc jestem ciekawa czy nam jeszcze coś zleci.Salome lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
nick nieaktualnyJestemza wrote:No widzisz, i tak powinno być, dogłębną diagnostyka przed , a nie próbne transfery, no ale kasa w klinice się zgadza to co im tam.
Jaam wizytę u Przybycienia zA dwa tygodnie, szczerze to nie mogę się doczekać co nam powie, co zsproponuje, co zleci. Jak u Was wyglądała pierwsza wizyta? My wiadomo mamy już trochę badań zarobionych po nieudanym transferze, więc jestem ciekawa czy nam jeszcze coś zleci.
Byliśmy u Mirockiego i niestety, ale w odczuciu moim i męża to lekarz, który w ogóle nie drąży, działa na chybił trafił. Jak sie nie uda to trudno. Ale to nie jego cierpienie, tylko tych którym sie nie udało. Jego uprzejmość nie wystarczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 08:35
Jestemza, evkill, Salome lubią tę wiadomość
-
Jestemza wrote:No widzisz, i tak powinno być, dogłębną diagnostyka przed , a nie próbne transfery, no ale kasa w klinice się zgadza to co im tam.
Jaam wizytę u Przybycienia zA dwa tygodnie, szczerze to nie mogę się doczekać co nam powie, co zsproponuje, co zleci. Jak u Was wyglądała pierwsza wizyta? My wiadomo mamy już trochę badań zarobionych po nieudanym transferze, więc jestem ciekawa czy nam jeszcze coś zleci.
U nas niby zaskoczyło za pierwszym razem ale to wszystko. Być może to wina zarodka ale tego się już nie dowiem. Spróbuję następnym razem podejść na cyklu naturalnym.Jestemza lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Mika225 wrote:Ja tez jestem u dr Przybycienia, dostaliśmy milion badań do zrobienia przed przystąpieniem do czegokolwiek, początkowo byłam trochę niepocieszona, ale teraz cieszę się z tego, że chce wszysyko sprawdzić. I na pewno nie jest to spowodowane żadna chęcią naciągania na drogie badania, bo wiedział ze będziemy je robić w swoim mieście.
Jak długo się staracie? Będziecie podchodzić do ivf?Starania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ wrote:Trzymam kciuki za wizyte żeby się coś u Was wyjaśniło ✊ a wiesz może ile kosztuje wizyta w Tarnowie u niego? Ja cały czas mam z tyłu głowy że on jest moim planem B ale kurcze zaczynam mieć trochę mieszane uczucia w stosunku do niego. Dlatego bardzo jestem ciekawa Twojej opinii i jego pomysłu na Was.
U nas niby zaskoczyło za pierwszym razem ale to wszystko. Być może to wina zarodka ale tego się już nie dowiem. Spróbuję następnym razem podejść na cyklu naturalnym.Zielona@ lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Aga1510 wrote:Zgadzam się z Tobą. Na wątku innej kliniki napisalam o tym to mnie dziewczyny zjechały. Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego nie można najpierw wszystkiego sprawdzić, czym zwiększa się szanse, a dopiero potem przeprowadzać zabieg.
Byliśmy u Mirockiego i niestety, ale w odczuciu moim i męża to lekarz, który w ogóle nie drąży, działa na chybił trafił. Jak sie nie uda to trudno. Ale to nie jego cierpienie, tylko tych którym sie nie udało. Jego uprzejmość nie wystarczy.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Zielona@ wrote:Trzymam kciuki za wizyte żeby się coś u Was wyjaśniło ✊ a wiesz może ile kosztuje wizyta w Tarnowie u niego? Ja cały czas mam z tyłu głowy że on jest moim planem B ale kurcze zaczynam mieć trochę mieszane uczucia w stosunku do niego. Dlatego bardzo jestem ciekawa Twojej opinii i jego pomysłu na Was.
U nas niby zaskoczyło za pierwszym razem ale to wszystko. Być może to wina zarodka ale tego się już nie dowiem. Spróbuję następnym razem podejść na cyklu naturalnym.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Ty jesteś z Tarnowa? Z tego co kojarzę to w 2018 roku za pierwsza płaciłam 200 zł a za monitoringi 80 zł potem podniósł się na 100 zl.nie wiem czy za pierwsza też podniósł.Starania od 2010 r. - 4 IUI
Nowa1989 wrote:Cześć,
Chciałabym podzielić się z Wami swoją historia. W lutym 2019r. trafilismy wraz z mężem do kliniki Macierzyństwo i przez całe 19mcy bylismy pod opieka dr Jakuba Wyroby. Nasz przypadek nie był łatwy. Przeszłam mnóstwo badań w tym histeroskopie oraz badania genetyczne. Wyszły jedynie dwie mutacje - skłonność do zakrzepicy i słaba przyswajalnosc kwasu foliowego. Poza tym jesteśmy zdrowi. W sumie miałam przeprowadzone 2 punkcie i 5 transferów. Przełom nastąpił po ostatnim - piątym transferze, ponieważ dwa tygodnie wcześniej dr Jakub Wyroba przeprowadzil u mnie zabieg ostrzykiwania macicy osoczem bogatoplytkowym tzw. PRP. Zabieg odbył się już w klinice OVI. Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży. I jestem wdzięczna doktorowi za wszystko. Za to że ciągle probowal nam pomoc i w końcu się udało. Doktor jest wspaniałym specjalista i przede wszystkich świetnym człowiekiem. Natomiast zabieg PRP zalecany jest m. in dla kobiet po nieudanych embriotransferach. Możecie poczytać więcej tutaj: http://ovary-activation.com/prp-infromacja/
Wcześniej nie słyszałam o tej metodzie. Ale mnie pomogła. Może i ktorejs z Was pomoże. Trzymajcie się ciepło pozdrawiam ❤ -
Jestemza wrote:No widzisz, i tak powinno być, dogłębną diagnostyka przed , a nie próbne transfery, no ale kasa w klinice się zgadza to co im tam.
Ja byłam na wizycie w sumie sama. Zrobił usg piersi, tarczycy no i wiadomo ginekologiczne. Ogólnie mega się stresowałam i byłam jednocześnie podekscytowana. Widział, ze się denerwuje wiec coś tam pożartował, dobre wrażenie na mnie zrobił, wizyta trwała 40min i kosztowała chyba 250zl. Sam nie wypalił z in vitro, chociaż patrząc na wyniki męża to było wiadomo. Ale nie namawiał i nie naciągał. Sama zapytałam. Powiedzial ze bez badań ciężko powiedzieć czy pójdziemy krótkim czy długim protokołem, wszysyko okaże się 19.10. Zapisał wszystkie badania, powiedział gdzie co zrobić najlepiej i powiedział ze szanse są dużeJestemza lubi tę wiadomość
-
Zielona@ wrote:A możesz napisać tak mniej więcej jakie badania macie zrobić?
Jak długo się staracie? Będziecie podchodzić do ivf?
Staramy się dwa lata. Będziemy podchodzić w pierwszym możliwym terminie, ale powiedziałam mu ze chce zrobić wszystkie badania bo wole w to zainwestować niż później płakać ze się nie udało, za dużo mnie to już kosztuje.
Wieczorem napisze jakie mamy badania do zrobienia, bo jesyem w pracy 🙈Zielona@ lubi tę wiadomość
-
Mam do zrobienia:
Glukozę
Tsh, ft4, anty Top, anty Tg, fsh, lh, prolaktyne 2pkt, shbg, dhea-s, ca125, homocysteine, kwas foliowy, insulinę, toxoplazke IgG IgM, różyczkę IgG, p/c p. Kardiolipinie IgG i IgM, p/c p. Plemnikom, p/c p. Antygenom jajnika, amh, ana3, mutacje MTHFR, HLA C, ALLO-MR, test cytotoksyczny, wszystkie wymazy na bakterie. Drożność miałam robiona wcześniejJestemza, Zielona@ lubią tę wiadomość
-
Mika225 wrote:Ja byłam na wizycie w sumie sama. Zrobił usg piersi, tarczycy no i wiadomo ginekologiczne. Ogólnie mega się stresowałam i byłam jednocześnie podekscytowana. Widział, ze się denerwuje wiec coś tam pożartował, dobre wrażenie na mnie zrobił, wizyta trwała 40min i kosztowała chyba 250zl. Sam nie wypalił z in vitro, chociaż patrząc na wyniki męża to było wiadomo. Ale nie namawiał i nie naciągał. Sama zapytałam. Powiedzial ze bez badań ciężko powiedzieć czy pójdziemy krótkim czy długim protokołem, wszysyko okaże się 19.10. Zapisał wszystkie badania, powiedział gdzie co zrobić najlepiej i powiedział ze szanse są duże
Czyli 19 wizyta? Ja też mam 19🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 22:20
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:A to USG piersi to konieczne? Ja miałam przed ivf, czyli w lipcu.Nic mnie tak nie krępuje jak świecenie cycami🤣🙈
Czyli 19 wizyta? Ja też mam 19🙂
Haha mi już wszystko jedno co chcą oglądać 😂
Tak 19, ale nie pamietam o której 🙈Jestemza lubi tę wiadomość