X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :) tak, chcielibyśmy wrócić po nasze mrozaczki. Ale kurcze nie wyobrażam sobie iść do innego lekarza :(
    Wiesz, nie wiem czy to pewna informacja, ale może jeszcze zdążysz do końca roku zrobić transfer ?
    Super że u Ciebie się udało ❤️ Niedługo Wasza niunia skończy roczek 😃 Idealny czas na rodzeństwo.
    Mogę jeszcze zapytać czy po pierwszym nieudanym transferze (cb) od razu w następnym cyklu podchodziłas do drugiego czy robiłaś przerwę?

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Wiesz, nie wiem czy to pewna informacja, ale może jeszcze zdążysz do końca roku zrobić transfer ?
    Super że u Ciebie się udało ❤️ Niedługo Wasza niunia skończy roczek 😃 Idealny czas na rodzeństwo.
    Mogę jeszcze zapytać czy po pierwszym nieudanym transferze (cb) od razu w następnym cyklu podchodziłas do drugiego czy robiłaś przerwę?
    Właśnie nie chcemy czekać zbyt długo i marzy mi się powrót, ale najpierw muszę skonsultować z lekarzem swoją sytuację bo nadal karmię piersią.

Po nieudanym transferze odczekaliśmy miesiąc z racji tego, że w tym czasie przyjmowałam Equoral, którego nie można przyjmować w czasie transferu. Myślę, że to dzięki niemu udało się kolejne podejście. Immunolog zalecił nam immunosupresję i był to strzał w 10. Do tego metypred i intralipid.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na wizytę startowa do dr. Mirocki. Widziałam że pisałyście o nim. Czy jest to dobry lekarz? Nie będzie robił problemów ze chcemy od razu podejść do procedury in vitro? I czy ma ktoś jakiś wykaz badań do in vitro? Mam nadzieję, że nie będzie problemu zrobić badania i podejść już w tym nowym cyklu do procedury.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Mika225 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Zapisałam się na wizytę startowa do dr. Mirocki. Widziałam że pisałyście o nim. Czy jest to dobry lekarz? Nie będzie robił problemów ze chcemy od razu podejść do procedury in vitro? I czy ma ktoś jakiś wykaz badań do in vitro? Mam nadzieję, że nie będzie problemu zrobić badania i podejść już w tym nowym cyklu do procedury.

Myśle, ze nie ma czegoś takiego jak ogólny wykaz badań. Każdy zleca coś innego w zależności od tego gdzie jest problem i co trzeba zgłębić

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Nie robi problemów ze chce się odrazu podejść, zależy pewnie z jakiego powodu też in vitro.Mmy mieliśmy pierwsza wizytę w czerwcu w lipcu stymulacja i transfer.Przyszlismy już z wynikami nasienia, podstawowych hormonów i amh.Doktor zlecił tylko te które były wymagane żeby przystąpić do procedury.Wtedy myślałam.ze to dobrze,bo szybko.Teraz myślę że mógł przed wszystkim zlecić bardziej dogłębne badania, jak imunologie ,karioptypy, czy trombofilie.Zlecil to dopiero po nieudanym transferze, i wyszło że mam mutacje, a na cześć wyników jeszcze czekamy.
    Także z perspektywy czasu wiem że lepiej wykonać szereg badań i bardziej dogłębną diagnostykę przed.U nas tego zabrakło i teraz będziemy musieli podchodzić do całej procedury na nowo.Ale zmieniamy lekarza na Przybycienia.Nie twierdzę że Mirocki nic nie zrobił, bo wykonywał wszystko poprawnie, jest miły i uprzejmy.Ma swoje zwolenniczki.Ja osobiście mam jednak mieszane uczucia i dlatego zmieniam lekarza moim zdaniem na bardziej doświadczonego w dziedzinie ivf🤷Musisz sama się przekonać.
    Powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 21:49

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • Mika225 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem u dr Przybycienia, dostaliśmy milion badań do zrobienia przed przystąpieniem do czegokolwiek, początkowo byłam trochę niepocieszona, ale teraz cieszę się z tego, że chce wszysyko sprawdzić. I na pewno nie jest to spowodowane żadna chęcią naciągania na drogie badania, bo wiedział ze będziemy je robić w swoim mieście.

Jestemza lubi tę wiadomość

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika225 wrote:
    Ja tez jestem u dr Przybycienia, dostaliśmy milion badań do zrobienia przed przystąpieniem do czegokolwiek, początkowo byłam trochę niepocieszona, ale teraz cieszę się z tego, że chce wszysyko sprawdzić. I na pewno nie jest to spowodowane żadna chęcią naciągania na drogie badania, bo wiedział ze będziemy je robić w swoim mieście.
    No widzisz, i tak powinno być, dogłębną diagnostyka przed , a nie próbne transfery, no ale kasa w klinice się zgadza to co im tam.
    Jaam wizytę u Przybycienia zA dwa tygodnie, szczerze to nie mogę się doczekać co nam powie, co zsproponuje, co zleci. Jak u Was wyglądała pierwsza wizyta? My wiadomo mamy już trochę badań zarobionych po nieudanym transferze, więc jestem ciekawa czy nam jeszcze coś zleci.

Salome lubi tę wiadomość

✓Starania od 2015 (cb)
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok

✓10.2020
    ✓Allo mlr 0%
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    No widzisz, i tak powinno być, dogłębną diagnostyka przed , a nie próbne transfery, no ale kasa w klinice się zgadza to co im tam.
    Jaam wizytę u Przybycienia zA dwa tygodnie, szczerze to nie mogę się doczekać co nam powie, co zsproponuje, co zleci. Jak u Was wyglądała pierwsza wizyta? My wiadomo mamy już trochę badań zarobionych po nieudanym transferze, więc jestem ciekawa czy nam jeszcze coś zleci.
    Zgadzam się z Tobą. Na wątku innej kliniki napisalam o tym to mnie dziewczyny zjechały. Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego nie można najpierw wszystkiego sprawdzić, czym zwiększa się szanse, a dopiero potem przeprowadzać zabieg.
    Byliśmy u Mirockiego i niestety, ale w odczuciu moim i męża to lekarz, który w ogóle nie drąży, działa na chybił trafił. Jak sie nie uda to trudno. Ale to nie jego cierpienie, tylko tych którym sie nie udało. Jego uprzejmość nie wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 08:35

Jestemza, evkill, Salome lubią tę wiadomość

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Trzymam kciuki za wizyte żeby się coś u Was wyjaśniło ✊ a wiesz może ile kosztuje wizyta w Tarnowie u niego? Ja cały czas mam z tyłu głowy że on jest moim planem B ale kurcze zaczynam mieć trochę mieszane uczucia w stosunku do niego. Dlatego bardzo jestem ciekawa Twojej opinii i jego pomysłu na Was.
    U nas niby zaskoczyło za pierwszym razem ale to wszystko. Być może to wina zarodka ale tego się już nie dowiem. Spróbuję następnym razem podejść na cyklu naturalnym.

➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika225 wrote:
    A możesz napisać tak mniej więcej jakie badania macie zrobić?
    Jak długo się staracie? Będziecie podchodzić do ivf?

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Trzymam kciuki za wizyte żeby się coś u Was wyjaśniło ✊ a wiesz może ile kosztuje wizyta w Tarnowie u niego? Ja cały czas mam z tyłu głowy że on jest moim planem B ale kurcze zaczynam mieć trochę mieszane uczucia w stosunku do niego. Dlatego bardzo jestem ciekawa Twojej opinii i jego pomysłu na Was.
    U nas niby zaskoczyło za pierwszym razem ale to wszystko. Być może to wina zarodka ale tego się już nie dowiem. Spróbuję następnym razem podejść na cyklu naturalnym.
    Podobno pierwsza niepłodnościowa 250.Dam znać po wizycie co i jak😉

Zielona@ lubi tę wiadomość

✓Starania od 2015 (cb)
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok

✓10.2020
    ✓Allo mlr 0%
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Zgadzam się z Tobą. Na wątku innej kliniki napisalam o tym to mnie dziewczyny zjechały. Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego nie można najpierw wszystkiego sprawdzić, czym zwiększa się szanse, a dopiero potem przeprowadzać zabieg.
    Byliśmy u Mirockiego i niestety, ale w odczuciu moim i męża to lekarz, który w ogóle nie drąży, działa na chybił trafił. Jak sie nie uda to trudno. Ale to nie jego cierpienie, tylko tych którym sie nie udało. Jego uprzejmość nie wystarczy.
    Hej, też byłam uu Mirockiego, a potem udało mi się dostać do Przybycienia. Zgadzam się z Tobą w 100% . A dr P jest the best😁.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Ty jesteś z Tarnowa? Z tego co kojarzę to w 2018 roku za pierwsza płaciłam 200 zł a za monitoringi 80 zł potem podniósł się na 100 zl.nie wiem czy za pierwsza też podniósł.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ty jesteś z Tarnowa? Z tego co kojarzę to w 2018 roku za pierwsza płaciłam 200 zł a za monitoringi 80 zł potem podniósł się na 100 zl.nie wiem czy za pierwsza też podniósł.
    Nie, ale do Tarnowa mam połowę drogi niż do Krakowa 😊 Jeszcze jedno podejście zrobimy u Miro a jeśli się nie powiedzie to będę szukać szczęścia u P.

• natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1989 wrote:
    Cześć,

Chciałabym podzielić się z Wami swoją historia. W lutym 2019r. trafilismy wraz z mężem do kliniki Macierzyństwo i przez całe 19mcy bylismy pod opieka dr Jakuba Wyroby. Nasz przypadek nie był łatwy. Przeszłam mnóstwo badań w tym histeroskopie oraz badania genetyczne. Wyszły jedynie dwie mutacje - skłonność do zakrzepicy i słaba przyswajalnosc kwasu foliowego. Poza tym jesteśmy zdrowi. W sumie miałam przeprowadzone 2 punkcie i 5 transferów. Przełom nastąpił po ostatnim - piątym transferze, ponieważ dwa tygodnie wcześniej dr Jakub Wyroba przeprowadzil u mnie zabieg ostrzykiwania macicy osoczem bogatoplytkowym tzw. PRP. Zabieg odbył się już w klinice OVI. Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży. I jestem wdzięczna doktorowi za wszystko. Za to że ciągle probowal nam pomoc i w końcu się udało. Doktor jest wspaniałym specjalista i przede wszystkich świetnym człowiekiem. Natomiast zabieg PRP zalecany jest m. in dla kobiet po nieudanych embriotransferach. Możecie poczytać więcej tutaj: http://ovary-activation.com/prp-infromacja/
    Wcześniej nie słyszałam o tej metodzie. Ale mnie pomogła. Może i ktorejs z Was pomoże. Trzymajcie się ciepło pozdrawiam ❤
    Jakub... zjedz snickersa :-)

• Mika225 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:

Ja byłam na wizycie w sumie sama. Zrobił usg piersi, tarczycy no i wiadomo ginekologiczne. Ogólnie mega się stresowałam i byłam jednocześnie podekscytowana. Widział, ze się denerwuje wiec coś tam pożartował, dobre wrażenie na mnie zrobił, wizyta trwała 40min i kosztowała chyba 250zl. Sam nie wypalił z in vitro, chociaż patrząc na wyniki męża to było wiadomo. Ale nie namawiał i nie naciągał. Sama zapytałam. Powiedzial ze bez badań ciężko powiedzieć czy pójdziemy krótkim czy długim protokołem, wszysyko okaże się 19.10. Zapisał wszystkie badania, powiedział gdzie co zrobić najlepiej i powiedział ze szanse są duże :)

• Mika225 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    A możesz napisać tak mniej więcej jakie badania macie zrobić?
    Jak długo się staracie? Będziecie podchodzić do ivf?

Staramy się dwa lata. Będziemy podchodzić w pierwszym możliwym terminie, ale powiedziałam mu ze chce zrobić wszystkie badania bo wole w to zainwestować niż później płakać ze się nie udało, za dużo mnie to już kosztuje.

Wieczorem napisze jakie mamy badania do zrobienia, bo jesyem w pracy 🙈

Zielona@ lubi tę wiadomość

• Mika225 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do zrobienia:
    Glukozę
    Tsh, ft4, anty Top, anty Tg, fsh, lh, prolaktyne 2pkt, shbg, dhea-s, ca125, homocysteine, kwas foliowy, insulinę, toxoplazke IgG IgM, różyczkę IgG, p/c p. Kardiolipinie IgG i IgM, p/c p. Plemnikom, p/c p. Antygenom jajnika, amh, ana3, mutacje MTHFR, HLA C, ALLO-MR, test cytotoksyczny, wszystkie wymazy na bakterie. Drożność miałam robiona wcześniej

Jestemza, Zielona@ lubią tę wiadomość

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika225 wrote:
    Ja byłam na wizycie w sumie sama. Zrobił usg piersi, tarczycy no i wiadomo ginekologiczne. Ogólnie mega się stresowałam i byłam jednocześnie podekscytowana. Widział, ze się denerwuje wiec coś tam pożartował, dobre wrażenie na mnie zrobił, wizyta trwała 40min i kosztowała chyba 250zl. Sam nie wypalił z in vitro, chociaż patrząc na wyniki męża to było wiadomo. Ale nie namawiał i nie naciągał. Sama zapytałam. Powiedzial ze bez badań ciężko powiedzieć czy pójdziemy krótkim czy długim protokołem, wszysyko okaże się 19.10. Zapisał wszystkie badania, powiedział gdzie co zrobić najlepiej i powiedział ze szanse są duże :)
    A to USG piersi to konieczne? Ja miałam przed ivf, czyli w lipcu.Nic mnie tak nie krępuje jak świecenie cycami🤣🙈
    Czyli 19 wizyta? Ja też mam 19🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 22:20

✓Starania od 2015 (cb)
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok

✓10.2020
    ✓Allo mlr 0%
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • Mika225 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    A to USG piersi to konieczne? Ja miałam przed ivf, czyli w lipcu.Nic mnie tak nie krępuje jak świecenie cycami🤣🙈
    Czyli 19 wizyta? Ja też mam 19🙂

Haha mi już wszystko jedno co chcą oglądać 😂
    Tak 19, ale nie pamietam o której 🙈

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ