Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Reikja wrote:Ja dzwoniłam do nich wczoraj. chcialam umówić się do dr Przybycienia lub Knafel i niestety nie zapisują już nawet na listę rezerwową gdzie jest już ponad 100 osób. To pokazuje też jak dużo ludzi boryka się z niepłodnością...
Proponowali mi dr Kolawę i jeszcze jakiegoś. Póki co zapisaliśmy się do Bergiera - chodzimy do niego poza kliniką, ale może to już czas aby do kliniki się zbliżyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 18:19
-
Reikja wrote:Ja dzwoniłam do nich wczoraj. chcialam umówić się do dr Przybycienia lub Knafel i niestety nie zapisują już nawet na listę rezerwową gdzie jest już ponad 100 osób. To pokazuje też jak dużo ludzi boryka się z niepłodnością...
Proponowali mi dr Kolawę i jeszcze jakiegoś. Póki co zapisaliśmy się do Bergiera - chodzimy do niego poza kliniką, ale może to już czas aby do kliniki się zbliżyć...Starania od 10.2018, lat 32
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
*bakteria Chlamydia-wyleczona -
Może akurat którejś z was przyda się ta informacja- po 3 miesiącach mąż ponownie wykonał badanie nasienia i morfologia plemników skoczyła z 1% na 11%. Zażywał przez ten czas Nucleox. Także chociaż jeden problem z rozwiązany☺️
Reikja, MalaGosia, Jestemza lubią tę wiadomość
👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma 👍🏻
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
IVF długi protokół➡️ 04.2021
❄️ 5.1.1 ❄️5.1.1 oba zdrowe ♥️
Transfer 03.08.2021
10.08.2021 🤰🏼 Bhcg 40,7 ♥️
👨🏼💻 29
Morfologia plemników 1%➡️11% -
Dziewczynki melduję się od dr Przybycienia
!
Reikja lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologiastracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajekmarvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodkóww piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudanywalczymy dalej!
-
Jestemza jak po wizycie? Jak wrażenia?Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nimsi wrote:Zielona a co u Ciebie? Masz w planach podchodzić do transferu teraz?
Kciuki za Twojego maluszka i serduszko 💓😘nimsi, Jestemza, panib lubią tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Jeżeli ktoś chce się dostać do dr Przybycienia to proponuję zrobić tak jak ja. Na pierwszą wizytę umówiłam się do dr w Tarnowie. Raz w miesiącu umawiają na pierwsze wizyty -(trzeba zadzwonić i się dowiedzieć kiedy). Pod budynkiem byłam bardzo wcześnie, bo o godz.5. 00- przede mną było już 12 osób. Bałam się, że się nie załapie, ale się udało!! Niektórzy dzwonią tam i próbują się umówić, ale to jak wygrać w totka - prawie niemożliwe.... Na wizytę czekalam 3 tyg... A w Krakowie bylam na liście rezerwowej na szarym końcu!! Dziewczyny nie poddawajcie się! Lekarz wart walki o to... Jestem już w trakcie stymulacji... Trzymajcie kciuki ❤️
panib, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam wczoraj do Tarnowa i Panie rejestracji powiedziały, że na ten moment jedynie zapisy drogą telefoniczną 🤨 orientujecie się czy w macierzyństwie wykonują badanie drożności jajowodów ?👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
Mlodamezatka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym wątku. Wpadłam do Was, żeby zapytać się o waszą opinie, wrażenia, polecenia.
Z mężem staramy się bezskutecznie o dziecko już prawie półotrej roku. Od roku jestem uboższa o jeden jajowód, który został usunięty po ciąży pozamacicznej. Z tego względu szanse na naturalną ciąże maleją z miesiąca na miesiąc. Obecnie jestem na stymulacji zastrzykami z Gonalu i daję sobie jeszcze ok 3 cykle. Ale nieuchronnie zbliżamy się do kliniki ivf bo nie moge sie stymulowac w nieskonczonosc. Ewentualnie myslimy nad IUI przed podejsciem do ivf.
I tu właśnie chciałabym zapytać o waszą opinię dot. Macierzynstwa w Krk. Ewentualnie innych krakowskich klinik jeśli macie w temacie doświadczenie. Jakiego lekarza polecacie, jak wygląda podejscie do pacjenta, jak klaruja sie koszty leczenia, ogolne wrazenia. Kazda pomoc będzie dla mnie nieoceniona i bede wam ogromnie wdzieczna. Mam nadzieje, ze nie weszlam wam tu strasznie z buciorami.
Pozdrawiam was serdecznie
Zdecydowanie polecam, leczymy się u dr. Przybycienia którego uważamy za cudownego lekarza. Ale myślę, że do Macierzyństwa warto zapisać się też ze względu na na klinikę.
- Pani embriolog cudowna, tłumaczyła mi wszystko i odpowiadała na każde moje głupie pytanie.
Z fatalnego nasienia męża udało jej się zapłodnić 19 komórek ( plemniki były pojedyńcze co kilkanaście pól widzenia. Nie wiem czy w innej klinice by się to udało, bo w Lublinie ledwo dawali nam szanse na jeden zarodek z takimi wynikami - tutaj mamy 11)
- Pani genetyk rewelacyjna - chcialiśmy przebadać zarodki, jasno powiedziała, że nie ma wskazań i jej zdaniem nie ma takiej potrzeby - mimo wszystko się zdecydowaliśmy, ale ona nas nie nakłaniała na siłę, a to duży zarobek dla kliniki.
- Recepcja super, jak wychodziłam z kliniki Pani wstała z zaciśniętymi kciukami, krzycząc Pani Paul, trzymam kciuki! może i błahe, ale dla mnie ważne
- Panie pielęgniarki super, miałam doczynienia z trzema, wszystkie pamiętały mnie z imienia na przestrzeni czasu, były delikatne czy to wymaz czy krew i też odpowiadały na moje często głupie pytania ;p
- Punkcja, transfer - wszystko przebiegło szybko, sprawnie, bez obsuwy, w żartobliwej atmosferze
Miałam doczynienia co prawda tylko z kliniką Ovum w Lublinie, ale to niebo i ziemia.
Klinikę poleciła mi przyjaciółka po swoim pierwszym udanym tranferze - dojeżdżamy z Lublina
Pytaj jeśli chcesz coś jeszcze wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 23:23
Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologiastracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajekmarvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodkóww piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudanywalczymy dalej!
-
Zielona@ wrote:Jestemza jak po wizycie? Jak wrażenia?
Totalna przepaść w porównaniu do Mirockiego...
Dr.Jerzy najpierw spojrzał na dotychczasowe wyniki, zrobił wywiad, USG dopochwowe, tarczycy,piersi, sprawdzał też trzustkę śledzionę, wątrobę,woreczek żółciowy, nadnercza.Zlecil jeszcze multum badań imunnologicznych, przeciwciał, alllo, hlac, kiry, komorki nk prolaktynę z obciążeniem, hormony itp. Powiedział że możemy rozważyć badanie zarodków, bo z wiekiem nie każdy będzie dobry, mogę też mieć przeciwciała które odrzucają zarodek jak przeszczep.Jak będę mieć wyniki to końcem grudnia zgłaszamy się na kolejną wizytę i zaczynamy drugie podejście.Pojdziemy teraz protokołem długim , żeby uzyskać więcej komórek.
Ogólnie jestem w szoku jaki gościu jest dokładny, widać że ma wielkie doświadczenie i kompetencje.A najlepsze jest to że nie miałam gotówki, nie wiedziałam że płaci się u niego w gabinecie, więc mówię że zaraz dowiozę tylko skocze do bankomatu .A doktor że kasa to najmniejszy problem w jego gabinecie, że damy mu przy kolejnej wizycie 🤯🙈 no szczeke zbierałam z podłogi.
Nie jest może tak slodkopierdzący jak M, ale konkretny , wzbudził nasze zaufanie,i widać że ivf to jego konik😉panib lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
panib wrote:Dziewczynki melduję się od dr Przybycienia
!
Ooo widzę w stopce że już jesteś stałą pacjentką.
Gdzie badalas zarodki i jaki koszt?
Nam też doktor to sugeruje, ale koszty mnie przerażają, szczególnie że to nasze 2 ivf będzie i trochę wypłukalismy się z kasy😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:16
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
AgaJaga wrote:Jeżeli ktoś chce się dostać do dr Przybycienia to proponuję zrobić tak jak ja. Na pierwszą wizytę umówiłam się do dr w Tarnowie. Raz w miesiącu umawiają na pierwsze wizyty -(trzeba zadzwonić i się dowiedzieć kiedy). Pod budynkiem byłam bardzo wcześnie, bo o godz.5. 00- przede mną było już 12 osób. Bałam się, że się nie załapie, ale się udało!! Niektórzy dzwonią tam i próbują się umówić, ale to jak wygrać w totka - prawie niemożliwe.... Na wizytę czekalam 3 tyg... A w Krakowie bylam na liście rezerwowej na szarym końcu!! Dziewczyny nie poddawajcie się! Lekarz wart walki o to... Jestem już w trakcie stymulacji... Trzymajcie kciuki ❤️
panib lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Mlodamezatka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym wątku. Wpadłam do Was, żeby zapytać się o waszą opinie, wrażenia, polecenia.
Z mężem staramy się bezskutecznie o dziecko już prawie półotrej roku. Od roku jestem uboższa o jeden jajowód, który został usunięty po ciąży pozamacicznej. Z tego względu szanse na naturalną ciąże maleją z miesiąca na miesiąc. Obecnie jestem na stymulacji zastrzykami z Gonalu i daję sobie jeszcze ok 3 cykle. Ale nieuchronnie zbliżamy się do kliniki ivf bo nie moge sie stymulowac w nieskonczonosc. Ewentualnie myslimy nad IUI przed podejsciem do ivf.
I tu właśnie chciałabym zapytać o waszą opinię dot. Macierzynstwa w Krk. Ewentualnie innych krakowskich klinik jeśli macie w temacie doświadczenie. Jakiego lekarza polecacie, jak wygląda podejscie do pacjenta, jak klaruja sie koszty leczenia, ogolne wrazenia. Kazda pomoc będzie dla mnie nieoceniona i bede wam ogromnie wdzieczna. Mam nadzieje, ze nie weszlam wam tu strasznie z buciorami.
Pozdrawiam was serdecznie
Ja byłam u dr Mirockiego, teraz jestem po pierwszej wizycie u Przybycienia i moim zdaniem przepaść.Zreszta możesz poczytać kilka postów wyżej;)
Nam za pierwszą procedurę z badaniami i lekami wyszło ok 12 tys. Ale ceny mogą się kształtować bardzo różnie, zależy od przyczyny niepłodności.Ale nie czarujmy się badania są drogie, klinika też do tanich nie należy.Uwielbiam tam położne, zawsze uprzejme ,mile,pomocne.Panie na recepcji mniej...przynajmniej w moim przypadku doszło do kilku nieporozumień.✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:My czekaliśmy od 3 ,ale były pary które koczowaly całą noc🙈 ale jedno wiem, warto!
Ooooo matko 🙈 poważnie tak trzeba czekać? Ktoś teraz gdzieś pisał, że teraz umawiają tylko telefonicznie. Może Zadzownie dziś z ciekawości.
Jeśli nie uda na się teraz w artvimedzie, to chciałbym spróbować gdzie indziej. Właśnie myślalam o dr. P. Mamy mega słabe nasienie, a widze, że w macierzyństwie dziewczyny mają ładne zarodki. U nas były tylko 2- jeden u mnie w brzuchu 3.2.2. a drugi zamrożony ale słabiutki 4.3.3.
Fajnie że ten wątek się rozkręcił 😉Jestemza lubi tę wiadomość
-
nimsi wrote:Ooooo matko 🙈 poważnie tak trzeba czekać? Ktoś teraz gdzieś pisał, że teraz umawiają tylko telefonicznie. Może Zadzownie dziś z ciekawości.
Jeśli nie uda na się teraz w artvimedzie, to chciałbym spróbować gdzie indziej. Właśnie myślalam o dr. P. Mamy mega słabe nasienie, a widze, że w macierzyństwie dziewczyny mają ładne zarodki. U nas były tylko 2- jeden u mnie w brzuchu 3.2.2. a drugi zamrożony ale słabiutki 4.3.3.
Fajnie że ten wątek się rozkręcił 😉
I tak! Poważnie! My o 3 byliśmy już 11 w kolejce.Przyjmowali 20 os osobiście i 20 tel ( ale dodzwonić się tam w dniu zapisów to cud) niektórzy dzwonili stojąc już na końcu kolejki.
Nie wiem czy teraz coś zmieniło, ale probuj j dzwonić, może akurat.😉
U nas też niby czynnik męski, a jednak komórki się ładnie zapłodniły.Ostatecznie z niewielu bo 5 pobranych mieliśmy 2 ok i one się ładnie zapłodniły , ale jedna w 6 dobie była dopiero w stadium moruli, więc nie wiem czy tu nasienie miało wpływ czy inny czynnik.Drugi zarodek transferowali 3.11 ale klapa😔.Zaczelam plamić na lekach idealnie w terminie @😬 także liczę że dalsza diagnostyka coś wyjaśni.Noi teraz będziemy lecieć długim protokołem, żeby zwiększyć ilość pęcherzyków i tym samym komórek.Przybycien powiedział wprost że 5 to słabo.A Mirocki stwierdził -moglo być lepiej, ale mogło być gorzej.Z dodatkowych badań zlecił też niewiele Dlatego postanowiłem nie ryzykować kolejnych prób u niego 🤷🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 10:20
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestem umówiona do dr Mirockiego na poniedziałek i toche mam wątpliwości czy iść po wpisach, które wyżej przeczytałam. Miałam iść do dr Knafel ale odwołala. Teraz jak czytałam, że nie ma opcji rejestracji na miejscu do dr Przybycienia to mnie to wszytsko osłabia, to czekanie. Nie wiem czy iść do Mirockiego czy czy czekać aż się uda zapisać do Przybycienia. Doradźcie proszę z własnego doświadczenia co byście zrobiły. Dodam że kasy starczy na max jedna procedurę.Starania od 10.2018, lat 32
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
*bakteria Chlamydia-wyleczona -
MalaGosia wrote:Jestem umówiona do dr Mirockiego na poniedziałek i toche mam wątpliwości czy iść po wpisach, które wyżej przeczytałam. Miałam iść do dr Knafel ale odwołala. Teraz jak czytałam, że nie ma opcji rejestracji na miejscu do dr Przybycienia to mnie to wszytsko osłabia, to czekanie. Nie wiem czy iść do Mirockiego czy czy czekać aż się uda zapisać do Przybycienia. Doradźcie proszę z własnego doświadczenia co byście zrobiły. Dodam że kasy starczy na max jedna procedurę.
Ja bym nie ryzykowała, szczególnie jak kasy nie macie na dwie procedury.Alw to tylko moja opinia.
Ewentualnie możesz iść zobaczyć co Wam powie i zleci M.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 11:12
MalaGosia lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestem w podobnej sytuacji z tym, że dzisiaj udało mi się telefonicznie umówić do dr P. 🙌🏻 Ale na środę jestem umówiona dodatkowo do dr M. i chyba już nie będę odwoływać tej wizyty, pojadę tam i zobaczę co mi zaproponuje, może coś dodatkowo zleci 💉
MalaGosia, Jestemza, Sleepy, panib lubią tę wiadomość
👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
Jestemza dzięki kochana za odpowiedź
A orientowałaś się może jaki będzie koszt tych badań? I gdzie będziesz je robić?
A z tym badaniem genetycznym zarodki to ten lekarz chyba każdemu to zaleca ale to koszty jak kolejne in vitro 🙉 a nie rozważałaś pakietu skuteczne in vitro w Macierzyństwie? Wtedy macie transfery aż do uzyskania ciąży lub wykorzystania zarodków i nie płacicie za nie. W końcu trafiłby sie ten właściwy który da ciążę. My mamy jeszcze 4 ❄️ ale już trzęsę gaciami. Teraz podejdę na naturalnym, myślę że ja nie reaguje dobrze na estrofem bo mój okres po cb trwał zaledwie 3 dni więc to endometrium to pewnie marnej jakości było🙈
Zastanawiam się czy też nie zostawić zarodka 5.1.1 na kolejny transfer po ewentualnie głębszej diagnostyce gdyby drugi się nie udał.
A co do kliniki to myślę że ładne zarodki "robią" , Lucy ma piękne blastki chyba 5 ❄️ klasy 5.1.1 💪 i nasze maleństwa też są piękne 😊 więc od strony że tak powiem "technicznej" to klinika warta polecenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 15:07
Jestemza lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰