Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Będę dzwonić do nich i mam nadzieję, że uda się mi umówić na styczeń na wizytę startowa do in vitro. Wszystkie badania będę musiała powtórzyć bo mi się ważność po inseminacji skończyła. Ale to trochę zrobię u nich a trochę u siebie, i też mi wygodniej będzie u siebie zrobić test na covid. A powiedzcie mi jak wygląda początek stymulacji do in vitro w krótkim protokole, kiedyś czytałam że od 20 dnia cyklu się zaczyna, to prawda ? Bo czekam teraz na okres i może uda się umówić na wizytę tak, żeby zacząć już w kolejnym cyklu
-
Sisska wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Będę dzwonić do nich i mam nadzieję, że uda się mi umówić na styczeń na wizytę startowa do in vitro. Wszystkie badania będę musiała powtórzyć bo mi się ważność po inseminacji skończyła. Ale to trochę zrobię u nich a trochę u siebie, i też mi wygodniej będzie u siebie zrobić test na covid. A powiedzcie mi jak wygląda początek stymulacji do in vitro w krótkim protokole, kiedyś czytałam że od 20 dnia cyklu się zaczyna, to prawda ? Bo czekam teraz na okres i może uda się umówić na wizytę tak, żeby zacząć już w kolejnym cyklu
Ja robiłam większość badań w klinice, nie wiem jak cenowo w porównaniu do innych lab musisz sobie porównać jest cennik na stronie.Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Sisska wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Będę dzwonić do nich i mam nadzieję, że uda się mi umówić na styczeń na wizytę startowa do in vitro. Wszystkie badania będę musiała powtórzyć bo mi się ważność po inseminacji skończyła. Ale to trochę zrobię u nich a trochę u siebie, i też mi wygodniej będzie u siebie zrobić test na covid. A powiedzcie mi jak wygląda początek stymulacji do in vitro w krótkim protokole, kiedyś czytałam że od 20 dnia cyklu się zaczyna, to prawda ? Bo czekam teraz na okres i może uda się umówić na wizytę tak, żeby zacząć już w kolejnym cyklu
Siska a do kogo chcesz się umówić? 🙃 -
Zielona dzięki, no badania muszę porobić wszystkie, cytologia mi się kończy końcem stycznia, usg piersi nie miałam 🙊 tzn miałam robione u mojego Ginekologa ale on mi papierka nie dał, bo mówił, że jeszcze nie ma ukończonych uprawnień i nie chce tak bez tego wydawać zaświadczeń i w gyncentrum i później macierzyństwie nie pytali o to ☺️ ale myślę że cytologie, jakieś wymazy, badania z krwi, gdzie nie muszę być na czczo, zrobię u nich a resztę u siebie. Mam nadzieję, że szybko mnie dopuszcza do protokołu i nie będzie żadnego problemu w badaniach.
Nimsi sama nie wiem, chyba jest mi to obojętne. Wcześniej byłam na iui u Mirockiego ale chyba pisałyście, że odchodzi. Więc pewnie kto będzie miał miejsce to się tam zapiszenimsi lubi tę wiadomość
-
Asia8818 wrote:A jesli mozna spytac ile tobie pobrali i jak duzo sie udalo zaplodnic?
Salome, Krakowska lubią tę wiadomość
-
nimsi wrote:Super! Gratulacje😉
Jakiej klasy masz zarodki?
Co do klas to wiem na pewno, że 3 z piątej doby są bardzo ładne i mają dwa końcowe numery .1.1, 3 z szóstej doby są podobno też bardzo ładne i dwa nieco gorszej jakości, ale nie widziałam tego na papierze jeszcze, więc oczywiście stres związany z rozmową wszytko "wyczyścił" z pamięci. -
Gusia1985 wrote:Witajcie, podczytuje czasem Wasz wątek i rzuciło mi się że któraś z Was chciała się dostać do dr. P. Jeśli jesteście zainteresowane to jutro od 7 są zapisy do Tarnowa dla nowych pacjentek 😉
Na wizytę umówioną w recepcji wchodzi się o ustalonej porze ofc. 🙃 -
Sabina94 wrote:w razie czego mam kilka opakowań Neoparin w dawkach 0,4 i 0,6 ml, cena 50-60 zł za opak.
szybka wysyłka InPost'em lub możliwy odbiór osobisty w stolicy
prosze pisać na e-maila: [email protected]
pozdrawiam
Nie zalecam takich ofert Dziewczynki - to nielegalne nie wolno sprzedawać leków : Zgodnie z art. 124 ustawy z 6 września 2001 o prawie farmaceutycznym, „kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”.
http://silniwchorobie.pl/220/wtorny-rynek-lekow-czy-to-kolejny-przyklad-na-marnotrawstwoAgaJaga lubi tę wiadomość
-
Jojo wrote:Nie zalecam takich ofert Dziewczynki - to nielegalne nie wolno sprzedawać leków : Zgodnie z art. 124 ustawy z 6 września 2001 o prawie farmaceutycznym, „kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”.
Nie napisałeś nic odkrywczego, ale potrafię zrozumiec że potrzeba dowartościowania się była silniejsza.
I daruj sobie swój protekcjonalny ton, Panie Dobra Rada.
Jak już musisz zabłysnąć to napisz co mają zrobić ludzie, których nie stać na kupno lekarstw za horrendalne ceny w aptece.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 19:38
Asia8818, Sto_krotka, Alicja83* lubią tę wiadomość
-
Jojo wrote:Hej Dziewczyny
czym się kierowałyście przy wyborze Macierzyństwa na klinike do in vitro??? a Gyncentrum w Krakowie, macie jakies doświadczenia z tą kliniką? zastanawiam się nad wyborem kliniki, zanim cokolwiek zacznę. Proszę doradzcie coś
Ja mam.
Plusem jest, że można na miejscu zrobić wszystkie badania łącznie z COVIDEM. Minusem, że nie są czynni w soboty, więc jeśli dzień cyklu lub transferu wypada w sobotę odsyłają do Katowic.
Opóźnienia w normie, największe u dr Kowalskiej.
Wyhodowali mi dużo i dobrej klasy zarodki (a mam 39 lat) i to przy pierwszej procedurze, więc nie narzekam.
Personel miły.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Gusia1985 wrote:Witajcie, podczytuje czasem Wasz wątek i rzuciło mi się że któraś z Was chciała się dostać do dr. P. Jeśli jesteście zainteresowane to jutro od 7 są zapisy do Tarnowa dla nowych pacjentek 😉
Gusia przyjmij proszę zaproszenia 🙃AgaJaga, Gusia1985 lubią tę wiadomość
-
panib wrote:Ale od kogo usłyszałaś ?
Dziewczyny, w takich sprawach tylko wizyta u genetyka, wszystko Wam wyjaśni......2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
AgaJaga wrote:Hej 😊 pamiętacie może jakie badania musiałyście zrobić po pozytywnej becie (in vitro)? Chciałabym zrobić, żeby na następną wizytę nie przychodzić z pustymi rękami ✊✊
Ale ja biorę leki immunosupresyjne, więc też tym się kierował doktor u mnie zlecając to.VI. 2016 zaczynamy starania
VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
V. 2020 zmiana kliniki
VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
27.X.2020 punkcja
Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
2 przebadane PGS zdrowe🥰
1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏