Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic takiego nie dostałam, tylko kartkę z wynikiem męża gdzie było 450 chyba,że tyle osocza wyizolowano✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Ja nawet nie wiem jaka norma jest bo tam nie było wartości referencyjnych.A Ty już po szczepieniach czy jeszcze któreś zostało?✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Bazylia86 wrote:Dziewczyny! Czy któraś z Was miała zalecenie przyjmowania encortonu i prografu do transferu? Mam takie zalecenia od dr. Sydora. Chciałabym przystąpić do transferu w następnym cyklu, wizytę u dr. Przybycienia mam 22 marca. To będzie prawdopodobnie 2 albo 3 dzień cyklu i zastanawiam się, czy to nie za późno na wdrożenie tych leków? Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?
Bodaj 5 dni przed transferem zaczynałam, po stwierdzeniu owulacji 🤔Bazylia86 lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Dziewczyny, któraś będzie w najbliższym czasie używała Gonapeptyl Daily? Może któraś też już nie ma refundacji to odstąpię, bo zostało mi 8 ampułkostrzykawek (cały czas w lodówce)🙂2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Dziewczyny, któraś będzie w najbliższym czasie używała Gonapeptyl Daily? Może któraś też już nie ma refundacji to odstąpię, bo zostało mi 8 ampułkostrzykawek (cały czas w lodówce)🙂
Ja nie mam refundacji, ale nie wiem co mnie czeka. Jutro mam wizytę, to się odezwę 🤗Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
Sto_krotka wrote:Prawdopodonie dr S by napisał w zaleceniach jeśli mialabyś rozpocząć kurację przed danym cyklem 🙂
Bodaj 5 dni przed transferem zaczynałam, po stwierdzeniu owulacji 🤔Jestemza lubi tę wiadomość
-
Bazylia86 wrote:Dziękuje za odpowiedź 🙂 Wczoraj udało mi się dość nieoczekiwanie dostać na wizytę. Pani z recepcji z własnej inicjatywy znalazła dla mnie wolny termin i zadzwoniła, to było bardzo miłe i zaskakujące 😄 Już wszystko wiem i też będę wdrażać leki po stwierdzeniu owulacji🙂 Szkopuł w tym, że owulacja wypada mi w święta, więc nie wiadomo, czy transfer w kwietniu dojdzie do skutku, ale liczę, że delikatnie się przesunie🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 20:20
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Super, bardzo się cieszę 🙂to w Gyncentrum tak miło? Może akurat coś się przesunie, albo dr coś wymyśli, oni są przyzwyczajeni do takich akcji. A u kogo jesteś? Pierwsze podejście? Trzymam kciuki 🙂✊🍀
Jestemza lubi tę wiadomość
-
Bazylia86 wrote:Takie rzeczy nawet w CM Macierzyństwo się zdarzają 😄 To będzie mój drugi transfer, w grudniu był nieudany, mamy jeszcze 3 zarodki. Leczyłam się u dr. Mirockiego, teraz jestem u dr.Przybycienia, bo dr M. odszedł z kliniki. Dr P. trochę mnie dołuje, bo każdą wizytę zaczyna od mówienia jak niemądrze zrobiliśmy, że nie badaliśmy zarodków, ale poprzedni lekarz w ogóle nie wspominał, że to w naszej sytuacji zasadne, a ja byłam wtedy taka zielona i przestraszona...U mnie niby wszystko było zawsze super, ale w badaniach, które zrobiłam po transferze wyszły rozjechane cytokiny i brak kirów 2DS3 i 3DS1. Dr. P. zdecydował, że będzie na to steryd i accofill, teraz transfer będzie na cyklu naturalnym, co też mnie cieszy, bo sztuczny chyba mi nie służył. Pozostaje nam mieć nadzieję, że tym razem się uda, a przede wszystkim że trafimy na prawidłowy genetycznie zarodek💪😃
Wiesz, każdy lekarz ma swoje podejście, wiem, że dr P z tych co namawiają na badanie chyba każdą, myślę, żeby zniwelować niepowodzenia do minimum.
Super, a ile jeszcze macie ❄i jaki teraz będziecie zabierać?😀
Myślę, że cykl naturalny jest super, tzn. mi też służył bardziej i w końcu się udało. Też mam rozjechane cytokiny i BX z dużymi brakami. Ja byłam u dr P tylko w zastępstwie, ale uważam, że jest świetnym specjalista i przede wszystkim ma ogromne doświadczenie. Transfer z jego ręki okazał się szczęśliwy 😊 trzymam kciuki, żeby i u Was tak było! ✊🍀Bazylia86, panib lubią tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
nick nieaktualny
-
Sto_krotka wrote:A, nie sądziłam, że dr Sydor ma coś z CMM wspólnego, dlatego o Gyncentrum pytałam, bo tam m.in. przyjmuje 🙂
Wiesz, każdy lekarz ma swoje podejście, wiem, że dr P z tych co namawiają na badanie chyba każdą, myślę, żeby zniwelować niepowodzenia do minimum.
Super, a ile jeszcze macie ❄i jaki teraz będziecie zabierać?😀
Myślę, że cykl naturalny jest super, tzn. mi też służył bardziej i w końcu się udało. Też mam rozjechane cytokiny i BX z dużymi brakami. Ja byłam u dr P tylko w zastępstwie, ale uważam, że jest świetnym specjalista i przede wszystkim ma ogromne doświadczenie. Transfer z jego ręki okazał się szczęśliwy 😊 trzymam kciuki, żeby i u Was tak było! ✊🍀
Super, że Wam się udało, życzę Ci, aby ciąża przebiegała bez żadnych perturbacji 😊Mam nadzieję, że nam też dr P. przyniesie szczęście. Mimo tego jego marudzenia o badaniu zarodków wyczuwam z jego strony dużą empatię, wierzę w fachowość, generalnie mam bardzo dobre przeczucia 😀 Dzięki za wsparcie, kciuki na pewno się przydadzą😊 -
Durkapa wrote:Dziewczyny czy jest tu jakas pacjentka, ktora byla wprowadzana w sztuczna menopauze przy endometriozie?2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Bazylia86 wrote:Mamy trzy zarodki: 5.1.1., 4.1.1. i 3.2.2. Nie wiem jeszcze, który będziemy teraz transferować w kwietniu, ten z nieudanego transferu był klasy 5.1.1., ale beta nawet nie drgnęła.
Super, że Wam się udało, życzę Ci, aby ciąża przebiegała bez żadnych perturbacji 😊Mam nadzieję, że nam też dr P. przyniesie szczęście. Mimo tego jego marudzenia o badaniu zarodków wyczuwam z jego strony dużą empatię, wierzę w fachowość, generalnie mam bardzo dobre przeczucia 😀 Dzięki za wsparcie, kciuki na pewno się przydadzą😊
Będziesz teraz obstawiona lekami to szansa dużo, dużo większa!!! ❤✊🍀będę czekać na wieści!
Tak, można odczuć, że "dusza człowiek" czasem jest zakręcenie, ale jak pomyślę ile pacjentek i jakie ważne to sprawy itd.Bazylia86 lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:A mogę jeszcze zapytać czy teraz dr Sydor w CMM przyjmuje?
-
Allende wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was była stymulowana bemfola + mensinorm?
Japrzyniosło super efekty + gonapeptyl.
Więcej w stopceAllende lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologiastracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajekmarvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodkóww piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudanywalczymy dalej!