X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Ale których przeciwciał? Bo miałam badane ich mnóstwo

Jak wczoraj bylas na szczepieniu to dostalas kartke i tam byly cyfry np 150 .

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic takiego nie dostałam, tylko kartkę z wynikiem męża gdzie było 450 chyba,że tyle osocza wyizolowano

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Nic takiego nie dostałam, tylko kartkę z wynikiem męża gdzie było 450 chyba,że tyle osocza wyizolowano

Dokladnie o to mi chodzilo ale nie umialam tego nazwac😜😜 to niezly wynik.

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jaka norma jest bo tam nie było wartości referencyjnych.A Ty już po szczepieniach czy jeszcze któreś zostało?

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Dziewczyny! Czy któraś z Was miała zalecenie przyjmowania encortonu i prografu do transferu? Mam takie zalecenia od dr. Sydora. Chciałabym przystąpić do transferu w następnym cyklu, wizytę u dr. Przybycienia mam 22 marca. To będzie prawdopodobnie 2 albo 3 dzień cyklu i zastanawiam się, czy to nie za późno na wdrożenie tych leków? Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?
    Prawdopodonie dr S by napisał w zaleceniach jeśli mialabyś rozpocząć kurację przed danym cyklem 🙂
    Bodaj 5 dni przed transferem zaczynałam, po stwierdzeniu owulacji 🤔

Bazylia86 lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś będzie w najbliższym czasie używała Gonapeptyl Daily? Może któraś też już nie ma refundacji to odstąpię, bo zostało mi 8 ampułkostrzykawek (cały czas w lodówce)🙂

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • Allende Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Dziewczyny, któraś będzie w najbliższym czasie używała Gonapeptyl Daily? Może któraś też już nie ma refundacji to odstąpię, bo zostało mi 8 ampułkostrzykawek (cały czas w lodówce)🙂

Ja nie mam refundacji, ale nie wiem co mnie czeka. Jutro mam wizytę, to się odezwę 🤗

Sto_krotka lubi tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by bylo ponizej 90 to juz jest zle. Mi zostalo jeszcze raz we środę.

Jestemza lubi tę wiadomość

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Prawdopodonie dr S by napisał w zaleceniach jeśli mialabyś rozpocząć kurację przed danym cyklem 🙂
    Bodaj 5 dni przed transferem zaczynałam, po stwierdzeniu owulacji 🤔
    Dziękuje za odpowiedź 🙂 Wczoraj udało mi się dość nieoczekiwanie dostać na wizytę. Pani z recepcji z własnej inicjatywy znalazła dla mnie wolny termin i zadzwoniła, to było bardzo miłe i zaskakujące 😄 Już wszystko wiem i też będę wdrażać leki po stwierdzeniu owulacji🙂 Szkopuł w tym, że owulacja wypada mi w święta, więc nie wiadomo, czy transfer w kwietniu dojdzie do skutku, ale liczę, że delikatnie się przesunie🙂

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Dziękuje za odpowiedź 🙂 Wczoraj udało mi się dość nieoczekiwanie dostać na wizytę. Pani z recepcji z własnej inicjatywy znalazła dla mnie wolny termin i zadzwoniła, to było bardzo miłe i zaskakujące 😄 Już wszystko wiem i też będę wdrażać leki po stwierdzeniu owulacji🙂 Szkopuł w tym, że owulacja wypada mi w święta, więc nie wiadomo, czy transfer w kwietniu dojdzie do skutku, ale liczę, że delikatnie się przesunie🙂
    Super, bardzo się cieszę 🙂to w Gyncentrum tak miło? Może akurat coś się przesunie, albo dr coś wymyśli, oni są przyzwyczajeni do takich akcji. A u kogo jesteś? Pierwsze podejście? Trzymam kciuki 🙂✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 20:20

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Super, bardzo się cieszę 🙂to w Gyncentrum tak miło? Może akurat coś się przesunie, albo dr coś wymyśli, oni są przyzwyczajeni do takich akcji. A u kogo jesteś? Pierwsze podejście? Trzymam kciuki 🙂✊🍀
    Takie rzeczy nawet w CM Macierzyństwo się zdarzają 😄 To będzie mój drugi transfer, w grudniu był nieudany, mamy jeszcze 3 zarodki. Leczyłam się u dr. Mirockiego, teraz jestem u dr.Przybycienia, bo dr M. odszedł z kliniki. Dr P. trochę mnie dołuje, bo każdą wizytę zaczyna od mówienia jak niemądrze zrobiliśmy, że nie badaliśmy zarodków, ale poprzedni lekarz w ogóle nie wspominał, że to w naszej sytuacji zasadne, a ja byłam wtedy taka zielona i przestraszona...U mnie niby wszystko było zawsze super, ale w badaniach, które zrobiłam po transferze wyszły rozjechane cytokiny i brak kirów 2DS3 i 3DS1. Dr. P. zdecydował, że będzie na to steryd i accofill, teraz transfer będzie na cyklu naturalnym, co też mnie cieszy, bo sztuczny chyba mi nie służył. Pozostaje nam mieć nadzieję, że tym razem się uda, a przede wszystkim że trafimy na prawidłowy genetycznie zarodek💪😃

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Takie rzeczy nawet w CM Macierzyństwo się zdarzają 😄 To będzie mój drugi transfer, w grudniu był nieudany, mamy jeszcze 3 zarodki. Leczyłam się u dr. Mirockiego, teraz jestem u dr.Przybycienia, bo dr M. odszedł z kliniki. Dr P. trochę mnie dołuje, bo każdą wizytę zaczyna od mówienia jak niemądrze zrobiliśmy, że nie badaliśmy zarodków, ale poprzedni lekarz w ogóle nie wspominał, że to w naszej sytuacji zasadne, a ja byłam wtedy taka zielona i przestraszona...U mnie niby wszystko było zawsze super, ale w badaniach, które zrobiłam po transferze wyszły rozjechane cytokiny i brak kirów 2DS3 i 3DS1. Dr. P. zdecydował, że będzie na to steryd i accofill, teraz transfer będzie na cyklu naturalnym, co też mnie cieszy, bo sztuczny chyba mi nie służył. Pozostaje nam mieć nadzieję, że tym razem się uda, a przede wszystkim że trafimy na prawidłowy genetycznie zarodek💪😃
    A, nie sądziłam, że dr Sydor ma coś z CMM wspólnego, dlatego o Gyncentrum pytałam, bo tam m.in. przyjmuje 🙂
    Wiesz, każdy lekarz ma swoje podejście, wiem, że dr P z tych co namawiają na badanie chyba każdą, myślę, żeby zniwelować niepowodzenia do minimum.
    Super, a ile jeszcze macie ❄i jaki teraz będziecie zabierać?😀
    Myślę, że cykl naturalny jest super, tzn. mi też służył bardziej i w końcu się udało. Też mam rozjechane cytokiny i BX z dużymi brakami. Ja byłam u dr P tylko w zastępstwie, ale uważam, że jest świetnym specjalista i przede wszystkim ma ogromne doświadczenie. Transfer z jego ręki okazał się szczęśliwy 😊 trzymam kciuki, żeby i u Was tak było! ✊🍀

Bazylia86, panib lubią tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu jakas pacjentka, ktora byla wprowadzana w sztuczna menopauze przy endometriozie?

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    A, nie sądziłam, że dr Sydor ma coś z CMM wspólnego, dlatego o Gyncentrum pytałam, bo tam m.in. przyjmuje 🙂
    Wiesz, każdy lekarz ma swoje podejście, wiem, że dr P z tych co namawiają na badanie chyba każdą, myślę, żeby zniwelować niepowodzenia do minimum.
    Super, a ile jeszcze macie ❄i jaki teraz będziecie zabierać?😀
    Myślę, że cykl naturalny jest super, tzn. mi też służył bardziej i w końcu się udało. Też mam rozjechane cytokiny i BX z dużymi brakami. Ja byłam u dr P tylko w zastępstwie, ale uważam, że jest świetnym specjalista i przede wszystkim ma ogromne doświadczenie. Transfer z jego ręki okazał się szczęśliwy 😊 trzymam kciuki, żeby i u Was tak było! ✊🍀
    Mamy trzy zarodki: 5.1.1., 4.1.1. i 3.2.2. Nie wiem jeszcze, który będziemy teraz transferować w kwietniu, ten z nieudanego transferu był klasy 5.1.1., ale beta nawet nie drgnęła.
    Super, że Wam się udało, życzę Ci, aby ciąża przebiegała bez żadnych perturbacji 😊Mam nadzieję, że nam też dr P. przyniesie szczęście. Mimo tego jego marudzenia o badaniu zarodków wyczuwam z jego strony dużą empatię, wierzę w fachowość, generalnie mam bardzo dobre przeczucia 😀 Dzięki za wsparcie, kciuki na pewno się przydadzą😊

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Dziewczyny czy jest tu jakas pacjentka, ktora byla wprowadzana w sztuczna menopauze przy endometriozie?
    Miałam ogniska adenomiozy i problem z endo i miałam 1x Zoladex

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Mamy trzy zarodki: 5.1.1., 4.1.1. i 3.2.2. Nie wiem jeszcze, który będziemy teraz transferować w kwietniu, ten z nieudanego transferu był klasy 5.1.1., ale beta nawet nie drgnęła.
    Super, że Wam się udało, życzę Ci, aby ciąża przebiegała bez żadnych perturbacji 😊Mam nadzieję, że nam też dr P. przyniesie szczęście. Mimo tego jego marudzenia o badaniu zarodków wyczuwam z jego strony dużą empatię, wierzę w fachowość, generalnie mam bardzo dobre przeczucia 😀 Dzięki za wsparcie, kciuki na pewno się przydadzą😊
    To piękne! ❄❄❄ 😊gratuluję takich! u mnie przy dwóch klasy 1.1. nie drgnęła, raz cb i teraz klasy 1.2 dał radę. Mam wrażenie, że co jak co, ale embriologia się stara i ładne blastki hodują 🙂
    Będziesz teraz obstawiona lekami to szansa dużo, dużo większa!!! ❤✊🍀będę czekać na wieści!
    Tak, można odczuć, że "dusza człowiek" czasem jest zakręcenie, ale jak pomyślę ile pacjentek i jakie ważne to sprawy itd.

Bazylia86 lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę jeszcze zapytać czy teraz dr Sydor w CMM przyjmuje?

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    A mogę jeszcze zapytać czy teraz dr Sydor w CMM przyjmuje?
    Ja pojechałam z własnej inicjatywy na wizytę do Tarnowa, bo balam się, że dr P. mnie i tak odeśle do immunologa, a nie chciałam tak krążyć i tracić czasu. Z tego, co wiem, to dr Sydor nie przyjmuje w CMM.

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:12

• panib Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was była stymulowana bemfola + mensinorm?

Ja :) przyniosło super efekty + gonapeptyl.
    Więcej w stopce :)

Allende lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu <3
    Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
    30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
    Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia :D stracone dwa miesiące.
    04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
    Przeglądy kurnika Tarnów <3
    Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
    18.08.20 Punkcja 25 jajek <3 marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
    19 zapłodnionych zarodków <3 w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2 <3
    Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym <3 :)
    Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
    15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
    15.10.20 transfer -> nieudany :( walczymy dalej!
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ