Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestemza wrote:U nas też jesteśmy genetycznie jak kuzynostwo, a szczepienia dały radę, więc to chyba nie ma tak dużego wpływu.Trzymam kciuki ,żeby kolejne przynosly dobre rezultaty.
Gusia a u Was kiedy start?
Wiem ale jestem zalamana. I juz mam dosc chciala bym zamknac to wszystko miec za soba pogodzic sie z porazka i zyc jakos dalej. A tu czekasz na ta rozmowe 2 tyg gdzie wiadomo co lekarz powie i znowu wszystko od nowa.
Gusia przykro mi mam nadzieje ze masz wiecej sily niz ja. -
Gusia1985 wrote:Czekam na wizytę u dr.
Robiłam badania w 2 dc jestem załamana😓
Amh 0,453
Z tym amh to jest różnie, raz wychodzi takie, zrobiłabyś na drugi dzień, wyszłoby inne... Ale też nie z takimi wynikami dziewczyny zachodziły i to naturalnie, bo nawet z 0,3. Głowa do góry, to naprawdę nie koniec świata.Jestemza lubi tę wiadomość
-
Asia8818 wrote:Wiem ale jestem zalamana. I juz mam dosc chciala bym zamknac to wszystko miec za soba pogodzic sie z porazka i zyc jakos dalej. A tu czekasz na ta rozmowe 2 tyg gdzie wiadomo co lekarz powie i znowu wszystko od nowa.
Gusia przykro mi mam nadzieje ze masz wiecej sily niz ja.
Ja mam wysokie amh i co z tego, hiperki jedna za 2ga , komórki złej jakości ... Ciężko w tym wszystkim o złoty środekJestemza lubi tę wiadomość
-
Gusia1985 wrote:Wiem Kochana, ale ogólnie mam jakiegoś doła tsh też mi tak skacze że to jakaś porażka i wszystko się kumuluje. Głowa pęka od myśli 🤯
Tylko spokój może Cię uratować 😘 spróbuj podejść na luzie. Wiem, że łatwo się mówi, ale chociaż spróbuj. Zauważyłam, że najczęściej się udaje dziewczynom już pogodzonym z porażką. Czyli ciśnienie na pewno nie pomaga. Tulę mocno!Gusia1985, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Silaczka wrote:Riri co u Was?
Hey, dzieki, ze pytasz. Okazało sie, ze mimo słabej jakości komorek z 3 zarodków przetrwały 2 ładne blaski (4.1.1 i 5.1.1). Także ciesze sie, bo myślałam, ze nic nie zostanie do zamrożenia nawet. Ale wysyłałam im dobre fluidy od mamusi i pomogło Pewnie transfer jakos w maju jak dobrze pójdzie.
Dzisiaj równo tydzień po punkcji dostałam okres, spodziewałam sie go trochę później. Tez Wam tak szybko przyszedł?
W ogóle mam dylemat czy sie szczepic teraz w miesiącu kiedy bede mieć transfer i jest jakaś szansa na ciąże. Zdania lekarzy sa podzielone co do tego. Co myślicie na ten temat?
PozdrWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 21:56
Lisiunia, Jestemza, Gusia1985 lubią tę wiadomość
-
Allende wrote:Z tym amh to jest różnie, raz wychodzi takie, zrobiłabyś na drugi dzień, wyszłoby inne... Ale też nie z takimi wynikami dziewczyny zachodziły i to naturalnie, bo nawet z 0,3. Głowa do góry, to naprawdę nie koniec świata.
A Ciebie Asia jeszcze troszkę cierpliwośći, może te szczepienia szybko pójdą🙂Gusia1985 lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
RiRi wrote:Hey, dzieki, ze pytasz. Okazało sie, ze mimo słabej jakości komorek z 3 zarodków przetrwały 2 ładne blaski (4.1.1 i 5.1.1). Także ciesze sie, bo myślałam, ze nic nie zostanie do zamrożenia nawet. Ale wysyłałam im dobre fluidy od mamusi i pomogło Pewnie transfer jakos w maju jak dobrze pójdzie.
Dzisiaj równo tydzień po punkcji dostałam okres, spodziewałam sie go trochę później. Tez Wam tak szybko przyszedł?
W ogóle mam dylemat czy sie szczepic teraz w miesiącu kiedy bede mieć transfer i jest jakaś szansa na ciąże. Zdania lekarzy sa podzielone co do tego. Co myślicie na ten temat?
Pozdr✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Zielona, co u Ciebie jak się masz?
Kiedy transfer?✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Mika Ty też daj znać co u Was😊✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
To byly jednak plamienia, a nie okres. Pytałam dzisiaj doktor o te szczepienia, powiedziała, zeby sie szczepic jak najbardziej tylko zachować odstęp 3 dni przed/po transferze. Natomiast przed transferem zaleciła histeroskopie, żeby upewnić sie, ze nie ma żadnych przeciwwskazań...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 13:51
Jestemza, Gusia1985 lubią tę wiadomość
-
RiRi wrote:To byly jednak plamienia, a nie okres. Pytałam dzisiaj doktor o te szczepienia, powiedziała, zeby sie szczepic jak najbardziej tylko zachować odstęp 3 dni przed/po transferze. Natomiast przed transferem zaleciła histeroskopie, żeby upewnić sie, ze nie ma żadnych przeciwwskazań...
A która to doktor? -
Przepraszam dziewczyny, ze się nie odzywałam miałam tyle pracy 🙈 u mnie 5t3d w piatek mam jechać sprawdzić czy serduszko bije. Czuje się bardzo dobrze o jeszcze się jakoś mega nie cieszę, bo wiadomo ze różnie to może być.
Jestemza a Ty który tydzień? Bo chyba jesteś troszeczkę przede mną ❤️Gusia1985, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Mika225 wrote:Przepraszam dziewczyny, ze się nie odzywałam miałam tyle pracy 🙈 u mnie 5t3d w piatek mam jechać sprawdzić czy serduszko bije. Czuje się bardzo dobrze o jeszcze się jakoś mega nie cieszę, bo wiadomo ze różnie to może być.
Jestemza a Ty który tydzień? Bo chyba jesteś troszeczkę przede mną ❤️
U mnie 8 z hakiem, serduszko bije jak dzwon🥰🙂wszytko ok.✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Będzie pięknie! Nie przepracowuje się tam😄
U mnie 8 z hakiem, serduszko bije jak dzwon🥰🙂wszytko ok.
Ja mam w piatek wizytę serduszkową i już trochę się stresuje, bo jakoś tak się boje ze za dobrze to wszystko idzie. My baby to głupie jesteśmy 😂😔