MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie dr Kru tez na bole podbrzusza w ciazy zapisal Nospe i Relanium, wykupilam, ale nie bralam, staralam sie wytrzymac bez tego.
Co do bóli krocza - mialam i to az przez 2-3 tyg pierwszego trymestru. Wszystkie dziewczyny wokol mowily o rozciaganiu macicy, a mnie ewidentnie bolalo inaczej, tak jakby pochwa w srodku i krocze. Bardzo sie tym stresowalam, ze mnie boli inaczej niz reszte, balam sie ze to moze jakis nawrot endometriozy.
Ostatecznie zwiekszylam ilosc magnezu (3 x aspargin + jeszcze cytrynian magnezu), zaczelam cwiczyc bujanie miednica na pilce i pomoglo bez lekow. Moim zdaniem branie Relanium na takie cos to przesada, ten lek to jednak zdecydowanie nie witaminy, po co faszerowac maluszka czyms takim...
-
baileys wrote:Mnie dr Kru tez na bole podbrzusza w ciazy zapisal Nospe i Relanium, wykupilam, ale nie bralam, staralam sie wytrzymac bez tego.
Co do bóli krocza - mialam i to az przez 2-3 tyg pierwszego trymestru. Wszystkie dziewczyny wokol mowily o rozciaganiu macicy, a mnie ewidentnie bolalo inaczej, tak jakby pochwa w srodku i krocze. Bardzo sie tym stresowalam, ze mnie boli inaczej niz reszte, balam sie ze to moze jakis nawrot endometriozy.
Ostatecznie zwiekszylam ilosc magnezu (3 x aspargin + jeszcze cytrynian magnezu), zaczelam cwiczyc bujanie miednica na pilce i pomoglo bez lekow. Moim zdaniem branie Relanium na takie cos to przesada, ten lek to jednak zdecydowanie nie witaminy, po co faszerowac maluszka czyms takim...
Dobrze znam ten ból o którym piszesz. To ból spojenia łonowego i kości miednicy. Mnie nawet teraz niekiedy boli . Nospe jest na skurcze mięśni gładkich (macicy, brzucha) i na taki ból "krocza" (bardziej kostno-chrzestno-stawowy) raczej niewiele pomoże....
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie chce Was straszyć, ale ani nospa ani relanium nie są panaceum na wszystkie dolegliwości i fobie. To są bardzo ciężkie leki, które niestety nie wpływają obojętnie na maluszka. Istnieje sporo badań i dowodów na to, ze mamy które brały w ciąży nospe częściej rodziły dzieci z osłabionym napięciem mięśniowym. Wiadomo, ze to dawka czyni truciznę, ale naprawdę zastanówcie się czy rzeczywiście profilaktyczne przyjmowanie tych leków ma sens.
P.S.
Gratuluje nowym mamuśkom! -
Figga wrote:Mnie tak czasem kłuje krocze,ale jak się położę, to się normuje .Dr K zapisała mi wczoraj relanium ,ale nie wiem czy brać... bo jestem wciąż śpiąca i zmęczona.. mam strasznego lenia.. I boję się że jak zacznę brać to chyba wogóle z łóżka nie wstanę..
Więc trzeba ten czas wykorzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:50
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
mama-jaga wrote:Dziewczyny, nie chce Was straszyć, ale ani nospa ani relanium nie są panaceum na wszystkie dolegliwości i fobie. To są bardzo ciężkie leki, które niestety nie wpływają obojętnie na maluszka. Istnieje sporo badań i dowodów na to, ze mamy które brały w ciąży nospe częściej rodziły dzieci z osłabionym napięciem mięśniowym. Wiadomo, ze to dawka czyni truciznę, ale naprawdę zastanówcie się czy rzeczywiście profilaktyczne przyjmowanie tych leków ma sens.
P.S.
Gratuluje nowym mamuśkom!
Moje bliźniaki przyjęły morze no-spy i relanium bo ważniejsze było dla mnie utrzymanie ciąży niż ewentualne problemy z napięciem i generalnie wyszło tak, że jeden synek zero problemów a drugi minimalne problemy z napięciem - ale nawet na tyle że fizjoterapeuta nie widział potrzeby rehabilitacji tylko przez miesiąc ćwiczylismy w domu. Ogólnie objawiało się to głownie tym że miał ciągle zacisniete piąstki i od czasu do czasu leżąc wyginał się w łuk. Niemniej to też jest taka cecha bliźniąt, niezależnie od przyjmowanych leków, że zazwyczaj mają problemy z napięciem - myślałam że u nas będzie gorzej z tym, a poszło naprawdę gładko i w zasadzie bezproblemowo
Oczywiście nie mówię żeby leki łykać jak cukierki, po prostu piszę jak u mnie to było przy dużych dawkach leków rozkurczowychkinga25, anakonda, Anhydra lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Ja tez wolę brać relanium i nospę, niż mieć wcześniaka z 24 tygodnia ( pierwsze dziecko straciłam bo lekarka żadnych leków nie przepisywała), z drugim (ciaza prowadzona w medarcie) od samego początku relanium 3 razy dziennie i nospa 3 razy dziennie i zdrowy synek, bez żadnych problemów z napięciem mięśniowym itp. Ale każdy decyduje sam, tylko po co chodzić do lekarza skoro wie się lepiej.
anakonda, Campari, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Nowa38 wrote:Dziewczyny, ponawiam pytanie
kiedy odstawiłyście luteinę, duphaston, acard?
ale ja i tak nie doczekam odstawienia w 37 tc bo wtedy to zapewne juz urodze
Nowa38 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Dziewczyny, ponawiam pytanie
Nowa38 lubi tę wiadomość
-
Z lekami to naprawde roznie bywa... Nospe przezyje ale jak biore relanium to mnie trzesie i biore jak juz rzeczywiscie mam mega napiecia ale to prawda warto brac aby skurcze sie uspokoily nie bylo napięć itd ale to z rozwaga! Na bol krocza to nic nie pomoze ze wzgledu na to ze wszystko sie rozciaga i staje sie bardziej ukrwione. Zobaczycie dopiero dziewczyny klucie w pochwie czy tez w kroczu od 30 tc to wtedy to jest hardcor.
Interesuje sie mega psychika i naprawde dziewczyny nie bierzcie relanium jak jestescie lekko zdenerwowane lepiej wyjsc na spacer bo to uzaleznia. Inaczej jak bierzesz relanium na skurcze i napięcia z mysla ze pomoze a inaczej jak bierzesz relanium bo jestem lekko zdenerwowana. Lezac w szpitalu bylam z dziewczyna co byla uzalezniona od relanium bo sie denerwowala i brala nawet to dziadostwo bez wiedzy lekarza.Susula lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jestem nowa u doktor KP. Chcę podejść do inseminacji i mam się zgłosić w tym cyklu 3 dnia z badaniami FSH, estradiolu, progesterenu, prolaktyny i TSH. 3dc wypadnie mi w sobotę, czy doktor normalnie przyjmuje w weekendy? Czy te badania robię po wizycie, czy mam je zrobić 2dc np i z nimi przyjść? Bardzo proszę o informację.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyTak naprawde wiekszosc lekow w ciazy ma kategorie C i jest przeciwskazana ,ale lekarz zawsze przpisuje taka dawke aby byla bezpieczna i mozna bylo z powidzeniem brac .Wiadomo ,ze lepiej nie lykac ,ale czasem poprostu nie ma wyjscia .
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Magdabg6 wrote:Ja w poprzedniej ciąży brałam do końca, ale urodziłam w 36+5
Edit. Czyli zostałam teraz z duphastonem 2x1, acardem jeszcze przez 2 tygodnie i clexane. Clexane to sam powiedział, że do końca trzeba brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 10:20
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Dziewczyny, ponawiam pytanie
Nowa38 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy prolutex bierze się przez całą ciążę?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Alu_87 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa u doktor KP. Chcę podejść do inseminacji i mam się zgłosić w tym cyklu 3 dnia z badaniami FSH, estradiolu, progesterenu, prolaktyny i TSH. 3dc wypadnie mi w sobotę, czy doktor normalnie przyjmuje w weekendy? Czy te badania robię po wizycie, czy mam je zrobić 2dc np i z nimi przyjść? Bardzo proszę o informację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:02