X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    dziewczyny, pomocy.
    Jestem już po jednej obumarłej ciąży, od początku były problemy z krzepnięciem.
    Teraz jestem na Aspirin Cardio i Clexane 0,4 mg i dzisiejsze aptt 25 sek i INR 80.
    NOrmy od 26 sek i 90 dla INR.
    Napisałam do doktor czy zmieniamy dawkę Clexane.
    Czy czeka mnie powtórka z pierwszej ciąży? Jestem załamana. Dzisiaj 9+1. :(
    Nie martw sie ja mialam nawet 21,5 24 roznie i az do 35tc bralam acard i clecane 0,4 doktor nic nie zwiekszal. Teraz jak jestem u dr Kru po odstawieniu acardu przy 25 zwiekszyl mi do 0,6 wiec spokojnie

Pelna nadziei
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,
    trochę się uspokoiłam.
    Wpadłam w panikę, bo zbliża się moment obumarcia poprzedniej ciąży (która była bez clexane i aspiryny), a jeszcze 2 tygodnie temu wyniki były w normach. Czekam na odpowiedź od dr K.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    Kinga a z ciekawości plamienia ile dpt?
    14 mialam transfer 18 popoludniem plamienia co jakis czas .Nigdy plamien implantacyjnych nie mialam ,dlatego myslalam ,ze to koniec .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:55

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dr K przyjmuje w sobotę, w klinice w soboty do południa pobierają krew, ale jak masz wizytę popołudniu to dr wyślę Cię na badanie do Alabu w Cegielskim tam jest cała dobę czynne i dostaniesz skierowanie na CITO. Ja zawsze pobieram po wizycie krew, bo po co mi badania jakbym miała nieprawidłowy obraz USG...
    Dziękuje za odpowiedź. Udało mi się zapisać na sobotę. Co do badań to zastanawiałam się po prostu czy od nich nie uzależnia decyzji o stymulacji czy też samej dawki. Kiedy w takim razie komentuje wyniki? Na monitoringu kontrolnym? Dodam, że nie raz badane miałam już te hormony i zwyczajnie się zastanawiam co to więcej daje :).

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia87 wrote:
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie. I zawsze wchodzę z mężem bez względu na badania bo po tylu latach mój mąż się przyzwyczaił a i doktor nigdy żaden go nie wyprosił.
    No właśnie mój mąż sam chciał ze mną iść na następną wizytę, bo bardzo chce zobaczyć maleństwo

• mao Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Dziękuje za odpowiedź. Udało mi się zapisać na sobotę. Co do badań to zastanawiałam się po prostu czy od nich nie uzależnia decyzji o stymulacji czy też samej dawki. Kiedy w takim razie komentuje wyniki? Na monitoringu kontrolnym? Dodam, że nie raz badane miałam już te hormony i zwyczajnie się zastanawiam co to więcej daje :).
    W nocy :) wyniki z reguły są do 23 i doktor każe je sobie wysłać i odpisuje czy wszystko Ok i czy zaczynamy stymulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 21:25

201911201770.png

202201014972.png
  • Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga mój M to podszedł blisko do monitora (bo zaa biurka słabo było widać) żeby zobaczyć serduszko i doktor dokładnie pokazał strzałeczką które to dokładnie miejsce. Duma go rozpierała

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia87 wrote:
    Figga mój M to podszedł blisko do monitora (bo zaa biurka słabo było widać) żeby zobaczyć serduszko i doktor dokładnie pokazał strzałeczką które to dokładnie miejsce. Duma go rozpierała
    U mnie dokładnie tak samo :) wytłumaczył mu wszystko gdzie co jest :)
    Widzę ze Ż wyznacza szybciej wizyty :)

Apolonia87 lubi tę wiadomość

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja jeszcze mam troche czasu to okresu ale ciagle mi siedzi w głowie transfer i czy sie uda. W poprzednim transferze nic zupełnie nie czułam No i sie nie udało wiec juz sie denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja jeszcze mam troche czasu to okresu ale ciagle mi siedzi w głowie transfer i czy sie uda. W poprzednim transferze nic zupełnie nie czułam No i sie nie udało wiec juz sie denerwuje.
    Nam doktor mowil ,ze jak mamy zarodek prawidlowy genetycznie to jesr ok 80% szans ze sie zagniezdzi ,reszta to endometrium i to o czym jeszcze nie wiemy .

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Jak mam do Was takie pytanie czy po transferze jak zarodek sie zagnieżdża to czy musi byc plamienie czy może sie zagnieździć bez plamienia i jakiś dodatkowych objawów ?
    Ja nie miałam żadnego plamienia ani żadnych objawów.

Malina28. lubi tę wiadomość

• Anna1983! Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta. Ile trwa cała procedura ivf? Od pobrania komórek do transferu?
    I co to znaczy crio?
    Ps. Dopiero się uczę :)

• klopsik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anna, jest wiele czynników, które wpływają na długość procedury, u mnie np, punkcja była w marcu, a pierwszy transfer dopiero w październiku. Zależy też, jak pójdzie Ci stymulacja komorek, bo może uda się od razu wyhodować ładne zarodki. Crio, to skrót od criotransferu czyli transferu zamrozonego zarodka. Niektóre dziewczyny badają zarodki genetycznie i wtedy transfer jest na następny miesiąc. Możesz się również zdecydować na świeży transfer, jeśli nie ma przeciwwskazań.
    Na początku można się pogubić, ale krok po kroku i wszystko się rozjaśnia:)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna1983! wrote:
    Dziewczęta. Ile trwa cała procedura ivf? Od pobrania komórek do transferu?
    I co to znaczy crio?
    Ps. Dopiero się uczę :)
    Ja punkcję miałam w lipcu, a criotransfer we wrześniu, bo badaliśmy zarodki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:49

Anna1983! lubi tę wiadomość

• Anna1983! Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    @Anna, jest wiele czynników, które wpływają na długość procedury, u mnie np, punkcja była w marcu, a pierwszy transfer dopiero w październiku. Zależy też, jak pójdzie Ci stymulacja komorek, bo może uda się od razu wyhodować ładne zarodki. Crio, to skrót od criotransferu czyli transferu zamrozonego zarodka. Niektóre dziewczyny badają zarodki genetycznie i wtedy transfer jest na następny miesiąc. Możesz się również zdecydować na świeży transfer, jeśli nie ma przeciwwskazań.
    Na początku można się pogubić, ale krok po kroku i wszystko się rozjaśnia:)
    Klopsik a dlaczego tak się wydłużyć transfer?
    Jej ja myślałam że dwa miesiące i hoop ;) jej taki człowiek glupiutki jest w tym wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 11:53

Anna1983! lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    W nocy :) wyniki z reguły są do 23 i doktor każe je sobie wysłać i odpisuje czy wszystko Ok i czy zaczynamy stymulację :)
    Dzięki :)) Już wszystko rozumiem. Mam nadzieję, że od jutra ruszam ze stymulacją :)

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Susula Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Anna1983, my w styczniu podjeliśmy decyzje o IVF i myśleliśmy że w lutym będzie stymulacja a póki co nawet jej nie widać na horyzoncie bo posiewy wyszły złe... tak że ten... ;)
    Kurcze a to posiew musi wyjść idealnie? Ja właśnie zaczęłam długi protokół a w posiewie mi wyszła jakąś bakteria niegroźna ale dr K przepisał mi coś na to.

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia87 wrote:
    Jejku, super! Zobaczymy jak mój zareaguje:)

Apolonia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    Kurcze a to posiew musi wyjść idealnie? Ja właśnie zaczęłam długi protokół a w posiewie mi wyszła jakąś bakteria niegroźna ale dr K przepisał mi coś na to.
    Ja podchodzilam do transferu na oslonoe antybiotykowej bo tez posiew nie wyszedl idealny i sie udalo .Zalezy co Ci wyjdzie w posiewie .

‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ