MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:dziewczyny, pomocy.
Jestem już po jednej obumarłej ciąży, od początku były problemy z krzepnięciem.
Teraz jestem na Aspirin Cardio i Clexane 0,4 mg i dzisiejsze aptt 25 sek i INR 80.
NOrmy od 26 sek i 90 dla INR.
Napisałam do doktor czy zmieniamy dawkę Clexane.
Czy czeka mnie powtórka z pierwszej ciąży? Jestem załamana. Dzisiaj 9+1.Pelna nadziei -
Dzieki dziewczyny,
trochę się uspokoiłam.
Wpadłam w panikę, bo zbliża się moment obumarcia poprzedniej ciąży (która była bez clexane i aspiryny), a jeszcze 2 tygodnie temu wyniki były w normach. Czekam na odpowiedź od dr K. -
nick nieaktualny
-
mao wrote:Dr K przyjmuje w sobotę, w klinice w soboty do południa pobierają krew, ale jak masz wizytę popołudniu to dr wyślę Cię na badanie do Alabu w Cegielskim tam jest cała dobę czynne i dostaniesz skierowanie na CITO. Ja zawsze pobieram po wizycie krew, bo po co mi badania jakbym miała nieprawidłowy obraz USG...
.
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Apolonia87 wrote:Ja mam wizytę za 2 tygodnie. I zawsze wchodzę z mężem bez względu na badania bo po tylu latach mój mąż się przyzwyczaił a i doktor nigdy żaden go nie wyprosił.
-
Alu_87 wrote:Dziękuje za odpowiedź. Udało mi się zapisać na sobotę. Co do badań to zastanawiałam się po prostu czy od nich nie uzależnia decyzji o stymulacji czy też samej dawki. Kiedy w takim razie komentuje wyniki? Na monitoringu kontrolnym? Dodam, że nie raz badane miałam już te hormony i zwyczajnie się zastanawiam co to więcej daje
.
wyniki z reguły są do 23 i doktor każe je sobie wysłać i odpisuje czy wszystko Ok i czy zaczynamy stymulację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 21:25
-
Figga mój M to podszedł blisko do monitora (bo zaa biurka słabo było widać) żeby zobaczyć serduszko i doktor dokładnie pokazał strzałeczką które to dokładnie miejsce. Duma go rozpierałaStarania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Figga mój M to podszedł blisko do monitora (bo zaa biurka słabo było widać) żeby zobaczyć serduszko i doktor dokładnie pokazał strzałeczką które to dokładnie miejsce. Duma go rozpierała
wytłumaczył mu wszystko gdzie co jest
Widzę ze Ż wyznacza szybciej wizytyApolonia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja jeszcze mam troche czasu to okresu ale ciagle mi siedzi w głowie transfer i czy sie uda. W poprzednim transferze nic zupełnie nie czułam No i sie nie udało wiec juz sie denerwuje.
-
Malina28. wrote:Jak mam do Was takie pytanie czy po transferze jak zarodek sie zagnieżdża to czy musi byc plamienie czy może sie zagnieździć bez plamienia i jakiś dodatkowych objawów ?
Malina28. lubi tę wiadomość
-
@Anna, jest wiele czynników, które wpływają na długość procedury, u mnie np, punkcja była w marcu, a pierwszy transfer dopiero w październiku. Zależy też, jak pójdzie Ci stymulacja komorek, bo może uda się od razu wyhodować ładne zarodki. Crio, to skrót od criotransferu czyli transferu zamrozonego zarodka. Niektóre dziewczyny badają zarodki genetycznie i wtedy transfer jest na następny miesiąc. Możesz się również zdecydować na świeży transfer, jeśli nie ma przeciwwskazań.
Na początku można się pogubić, ale krok po kroku i wszystko się rozjaśnia:) -
Anna1983! wrote:Dziewczęta. Ile trwa cała procedura ivf? Od pobrania komórek do transferu?
I co to znaczy crio?
Ps. Dopiero się uczęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:49
Anna1983! lubi tę wiadomość
-
klopsik wrote:@Anna, jest wiele czynników, które wpływają na długość procedury, u mnie np, punkcja była w marcu, a pierwszy transfer dopiero w październiku. Zależy też, jak pójdzie Ci stymulacja komorek, bo może uda się od razu wyhodować ładne zarodki. Crio, to skrót od criotransferu czyli transferu zamrozonego zarodka. Niektóre dziewczyny badają zarodki genetycznie i wtedy transfer jest na następny miesiąc. Możesz się również zdecydować na świeży transfer, jeśli nie ma przeciwwskazań.
Na początku można się pogubić, ale krok po kroku i wszystko się rozjaśnia:)
Jej ja myślałam że dwa miesiące i hoopjej taki człowiek glupiutki jest w tym wszystkim
-
nick nieaktualny
-
mao wrote:W nocy
wyniki z reguły są do 23 i doktor każe je sobie wysłać i odpisuje czy wszystko Ok i czy zaczynamy stymulację
) Już wszystko rozumiem. Mam nadzieję, że od jutra ruszam ze stymulacją
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Magnetyczna wrote:Anna1983, my w styczniu podjeliśmy decyzje o IVF i myśleliśmy że w lutym będzie stymulacja a póki co nawet jej nie widać na horyzoncie bo posiewy wyszły złe... tak że ten...MedArt 12/2018
-
Apolonia87 wrote:Figga mój M to podszedł blisko do monitora (bo zaa biurka słabo było widać) żeby zobaczyć serduszko i doktor dokładnie pokazał strzałeczką które to dokładnie miejsce. Duma go rozpierała
Apolonia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySusula wrote:Kurcze a to posiew musi wyjść idealnie? Ja właśnie zaczęłam długi protokół a w posiewie mi wyszła jakąś bakteria niegroźna ale dr K przepisał mi coś na to.