X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • fishka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia, Prolutex mozna pozniej zastąpić luteiną

Apolonia87 lubi tę wiadomość

O spem miram...
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do no-spa, brałam całą ciążę, bo mały się spieszył na świat. Wolałam tak, niż Go stracić. Jest coś takiego jak dzieci ponospowe, ale trzeba się zastanowić czy wolimy urodzić donoszone dziecko, lub bliżej donoszonego i w razie czego pomóc mu w rozwoju rehabilitacją, tak jak było to u nas, czy urodzić skrajnego wcześniaka co już grozi niepełnosprawnością. Wiadomo, że leki to nie cukierki, ale zawsze rozważa się wyższość korzyści nad ryzykiem. Co do relanium dr bardzo chciała, żebym brała, ale się zaparłam nogami i rękami :-) Wiedziałam kiedy jest miejsce na dyskusję z dr o lekach a kiedy nie ma kompromisu. Za to jak na ktg w 36tyg zobaczyła piękne regularne skurcze to mnie zapytała czy rodzę już czy może się jednak skuszę ;-) wzięłam. Na porodówkę tej nocy pojechałam mega wyluzowana.
    Poważnie mówiąc, lekarze nie zalecają leków bo tak o, bo mają w dupie co się stanie z dzieckiem, wiedzą co robią i akurat ci lekarze chcą dla nas i dla naszych brzuchów jak najlepiej. Skąd ten wniosek? Nie, nie dlatego że mają ,,dobre serca” tylko dlatego, że są przeambitynymi specjalistami i każda utrzymana ciąża, każde zdrowe dziecko to jest ich sukces zawodowy. Tak uważam.

Imbirek91, anakonda, Mada292, Alicjaa92, Anhydra, gabrysia111, Magdabg6, Moly lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Nowa 38 ,jesli ciaza przebiega prawidlowo acard sie odstawia max do 32 tyg bo chodzi o zamkniecie sciany tetnicy jakiejs doktor B mi to tlumaczyl ale juz nie pamietam ,Jak ciaza jest z komplikacjami to podaja dluzej acard .
    No właśnie lekarz mówił o zamknięciu ściany tętnicy. OK, czyli acard bez strachu odstawiam za 2 tygodnie :)

kinga25 lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Co do no-spa, brałam całą ciążę, bo mały się spieszył na świat. Wolałam tak, niż Go stracić. Jest coś takiego jak dzieci ponospowe, ale trzeba się zastanowić czy wolimy urodzić donoszone dziecko, lub bliżej donoszonego i w razie czego pomóc mu w rozwoju rehabilitacją, tak jak było to u nas, czy urodzić skrajnego wcześniaka co już grozi niepełnosprawnością. Wiadomo, że leki to nie cukierki, ale zawsze rozważa się wyższość korzyści nad ryzykiem. Co do relanium dr bardzo chciała, żebym brała, ale się zaparłam nogami i rękami :-) Wiedziałam kiedy jest miejsce na dyskusję z dr o lekach a kiedy nie ma kompromisu. Za to jak na ktg w 36tyg zobaczyła piękne regularne skurcze to mnie zapytała czy rodzę już czy może się jednak skuszę ;-) wzięłam. Na porodówkę tej nocy pojechałam mega wyluzowana.
    Poważnie mówiąc, lekarze nie zalecają leków bo tak o, bo mają w dupie co się stanie z dzieckiem, wiedzą co robią i akurat ci lekarze chcą dla nas i dla naszych brzuchów jak najlepiej. Skąd ten wniosek? Nie, nie dlatego że mają ,,dobre serca” tylko dlatego, że są przeambitynymi specjalistami i każda utrzymana ciąża, każde zdrowe dziecko to jest ich sukces zawodowy. Tak uważam.
    Nic dodac nic ująć . Zresztą kazda z nas staraczka bierze tyle leków by zajść w ciążę a maja tyle skutków ubocznych ktore moga na nas później rzutowac , ale my zrobimy wszystko by miec dziecko .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was takie pytanko. Czy jak jeździcie już na wizyty ciążowe, to wychodzicie do gabinetu same czy ze swoimi partnerami?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Mam do was takie pytanko. Czy jak jeździcie już na wizyty ciążowe, to wychodzicie do gabinetu same czy ze swoimi partnerami?
    Zawsze ze swoim facetem wchodzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Tez zawsze z mezem :) ,tylko na posiewy wchodze sama.

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze wchodzę z mężem, a jak pobiera posiew to mówi do męża - proszę teraz nie patrzeć i tyle

• Figga Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak się właśnie zastanawiałam, bo na poprzedniej byłam sama, bo niestety nie dostał wolnego ,ale na następną wizytę już bym chciała go zabrać, żeby zobaczył naszego fistaszka na monitorze

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Dzięki, tak się właśnie zastanawiałam, bo na poprzedniej byłam sama, bo niestety nie dostał wolnego ,ale na następną wizytę już bym chciała go zabrać, żeby zobaczył naszego fistaszka na monitorze
    A po jakim czasie dr wyznaczyła Ci wizytę od zobaczenia serdeuszka? :)
    Mi po dwóch tygodniach, najchętniej chodziłabym co kilka dni żeby być pewność ze nadal tam jest i ma się dobrze

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam do Was takie pytanie czy po transferze jak zarodek sie zagnieżdża to czy musi byc plamienie czy może sie zagnieździć bez plamienia i jakiś dodatkowych objawów ?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pomocy.
    Jestem już po jednej obumarłej ciąży, od początku były problemy z krzepnięciem.
    Teraz jestem na Aspirin Cardio i Clexane 0,4 mg i dzisiejsze aptt 25 sek i INR 80.
    NOrmy od 26 sek i 90 dla INR.
    Napisałam do doktor czy zmieniamy dawkę Clexane.
    Czy czeka mnie powtórka z pierwszej ciąży? Jestem załamana. Dzisiaj 9+1. :(

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • fishka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina nie musi być plamienia. Zdarza się podobno w 1:4 ciąż

Malina28. lubi tę wiadomość

O spem miram...
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    A po jakim czasie dr wyznaczyła Ci wizytę od zobaczenia serdeuszka? :)
    Mi po dwóch tygodniach, najchętniej chodziłabym co kilka dni żeby być pewność ze nadal tam jest i ma się dobrze
    Ja mam po 4 tygodniach. Dr K stwierdziła, że nie ma się czego przyczepić i na tą chwilę wszystko idzie książkowo.

• Figga Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Jak mam do Was takie pytanie czy po transferze jak zarodek sie zagnieżdża to czy musi byc plamienie czy może sie zagnieździć bez plamienia i jakiś dodatkowych objawów ?
    Ja nie miałam absolutnie żadnych plamień. Tylko czułam w 5 dniu jak by coś się tam działo (być może się wtedy zagnieżdżał) i jakaś osłabiona w tym dniu. Poza tym nic .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ja mialam najpierw lekkie klucia ,takie triche gilgotanie ,nastepnie rozowe plamienia jeden dzien ,od tego momentu juz nic nie mam ani klucia ani plamien ,cisza :)

• Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Ja mam po 4 tygodniach. Dr K stwierdziła, że nie ma się czego przyczepić i na tą chwilę wszystko idzie książkowo.
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie. I zawsze wchodzę z mężem bez względu na badania bo po tylu latach mój mąż się przyzwyczaił a i doktor nigdy żaden go nie wyprosił.

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    dziewczyny, pomocy.
    Jestem już po jednej obumarłej ciąży, od początku były problemy z krzepnięciem.
    Teraz jestem na Aspirin Cardio i Clexane 0,4 mg i dzisiejsze aptt 25 sek i INR 80.
    NOrmy od 26 sek i 90 dla INR.
    Napisałam do doktor czy zmieniamy dawkę Clexane.
    Czy czeka mnie powtórka z pierwszej ciąży? Jestem załamana. Dzisiaj 9+1. :(

Spokojnie- to nie jest jeszcze duże odstępstwo od normy. Zapewne trzeba będzie zwiększyć dawki. Często w ciąży te parametry się pogorszają (dlatego badamy je regularnie co jakiś czas), wiec u Ciebie to nie jest przypadek odosobniony. Nie martw się na zapas :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • fishka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a z ciekawości plamienia ile dpt?

O spem miram...
  • Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ja na początku myślałam że plamienie musi być ale u mnie nic nie było. Jedyny dziwny objaw jaki miałam to dwa dni z rzędu w nocy budziłam się bardzo zmarznieta jak bym miała być chora. I od tego czasu mi coś odpowiadało że chyba się udało.

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ