MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Whoosie wrote:Hej Dziewczyny!
Dawno mnie na forum nie było, a dzisiaj przychodzę do was z pytaniem, bo nie mogę się doczekać mojej pierwszej wizyty w med arcie ( 27 czerwca).
Krótko moja historia: diagnozowanie od 2013 z byłym mężem, stwierdzona hiperprolatynemia(już w tej chwili"ogarnięta", PCOS, LUF (od czasu do czasu), mąż wyniki idealne.
Obecnie nowy partner i starania od 20 cykli, ja jedyne co nie w normie to delikatnie podniesione Anty TPO ( norma nieco poniżej 6, a ja mam coś kolo 13) moja dotychczasowa Pani ginekolog twierdzi, że to nie jest powód do niepokoju, ale skierowanie ma USG tarczycy dostałam, żeby się uspokoić, idę tego samego dnia co do kliniki. Miałam też hsg i laparoskopię z elektrokauteryzacją, wszystko drożne, endo brak. Byłam stymulowana też przez 6 miesięcy clo+ovitrelle+dupek. Partner wyniki idealne.
Jestem umówiona do Pani doktor Kubiaczyk- Paluch (poleciła mi ją moja dotychczasowa Pani doktor, której bardzo ufam) i tu moje pytanie, jak wygląda pierwsza wizyta, jeśli większość badań jest zrobiona?
Chętnie poczytam jak to było u was, bo nie ukrywam, że to oczekiwanie mi się dłuży. \Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
anakonda wrote:W zasadzie to trzeba wziąść wszystkie wyniki wasze i bedziecie je omawiać dr zleci swoje dodatkowe badania ogolny wywiad usg i plan dzialania . My siedzielismy dobra godzine ale ja mialam gruba teczke badań ale tez omawialismy poprzednie procedury ivf takze nam to zajęło . Maz też dostał zlecenie na dodatkowe badania i usg tarczycy warto by partner/maz byl na wizycie wtedy sam moze sie wypowiedzieć .
Niestety, mam taką godzinę wizyty, że partnera nie będzie No ja już w teczce też trochę mam, ale nie mieliśmy jeszcze in vitro.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź -
Hej dziewczyny.
Leczę teraz ureaplasmę : doxycyclina, metronidazol i do tego probiotyk Sanprobi.
Niestety musiałam chwilowo zaprzestać starania o dziecko, właśnie ze względu na bakterię jaką odkryłam i muszę z nią walczyc...
Wiem, że kilka z Was walczyła z tą bakteria, moje pytanie brzmi, czy podczas leczenia miałyście jakieś objawy? Ja szczerze mówiąc nie wiedząc o bakterii nie miałam żadnych objawów, a od kiedy przyjmuje metronidazol dopochwowo mam wrażenie że trochę mnie ,,swędzi'' , czy to ,,objaw'' tego że lek działa, czy raczej coś jest nie tak i pogarsza się sprawa??
Zazdroszczę tym, którym się udało.... ja się chyba nie doczekam:/
Dopiero ci miałam mieć HSG teraz w zeszły wtorek, a tu nagle bakteria i leczenie....
Jak szybko Wam się udało wyleczyć ureaplasme?? Ja dostałam leczenie na 10 dni, później mam odczekać tydzień i jechac na ponowne badanie do Medartu, zastanawiam się tylko czy ta bakteria może być moją ,,przyczyną'' niepowodzen w staraniach o dziecko, czy po niej lekarz zleci i tak HSG czy najpierw (o ile uda się wyleczyc bakterie) będzie kazał próbować bez hsg? Jak sądzicie?
Może macie jakieś doświadczenia??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Niezapominajka jesli lekarz proponował hsg to raczej czeka cie najpierw leczenie bakterii potem hsg a potem zalezy co wyjdzie albo iui albo ivf . Niestety ale starania to nauka cierpliwości musisz jakos to przeczekać . Jesli odczuwasz dyskomfort to polecam lactovaginal dopochwowo by uzupełnić te dobre bakterie . Zajmij glowe czyms innym a czas zleci szybko .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
anakonda wrote:Niezapominajka jesli lekarz proponował hsg to raczej czeka cie najpierw leczenie bakterii potem hsg a potem zalezy co wyjdzie albo iui albo ivf . Niestety ale starania to nauka cierpliwości musisz jakos to przeczekać . Jesli odczuwasz dyskomfort to polecam lactovaginal dopochwowo by uzupełnić te dobre bakterie . Zajmij glowe czyms innym a czas zleci szybko .
ehhh to oby się udało za pierwszym razem ją wyleczyć, zrobić szybciutko HSG i zobaczymy co dalej:/ szczerze mówiąc to jestem CHYBA na początku tej trudnej drogi (zarazem mam nadzieję, że też na końcu!) a powiedzcie mi proszę, jak to jest jeśli chodzi o HSG?
Jeśli wyjdzie że jajowody drożne a dalej się nie udaje, to kierują na iui? dalej na ivf?
A jeśli wyjdzie, że jajowody niedrożne to co? Jakaś operacja czy jak? (szczerze nie znam się na tym jeszcze zbytnio;))
A co jeśli jeden drożny drugi nie? Wtedy chyba jest jeszcze szansa na naturalne ? tylko, że co drugi cykl tak??
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Jesli oba niedrozne to ivf jesli jeden to co drugi cykl pod warunkiem ze bedzie owulacja z droznego . Jesli naturalnie sie nie udaje to najpierw moga zaproponować iui potem ivf .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
nick nieaktualnyAsha89 wrote:Do lekarza chodzę prywatnie, a laparo robił mi osobiście na polnej na swoim oddziale-operacja trwała 2godz. więc chyba coś więcej wyciął ...mam taką nadzieję, bo teraz mnie trochę nastraszyłaś
A robilas AMH po laparoskopii? Bo to ze przed mialas dobre, to nie ma wiekszego znaczenia, dla Twoich staran, liczy sie ile masz teraz. W tej mojej klinice wrecz nalegali na powtorzenie tego badania, bo sami dla siebie prowadza statystyki o ile pacjentkom spadlo. Ja mialam przed operacja 2,8 po operacji 2,3.
Trzymam za Ciebie kciuki, jak chcesz dobrej konsultacji w sprawie endometriozy, to Ci polecam dra Songina w Warszawie. Ja bym na pewno sie zbadala u kogos takiego jak on przed podjeciem decyzji o stymulacji i ivf. W Poznaniu imho nie ma lekarzy, ktorzy znaja sie na tej chorobieAsha89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, któraś z Was nie miała może żadnych objawów ciąży (6t2d)? Nawet brzuch mnie przestał okresowo boleć od dwóch dni nic, nawet ukłucia . Ani senna jakoś nie jestem, ani mnie nie mdli, tylko łeb mnie boli i mam wyższy puls haha 😋 Aż się zastanawiam czy to ok 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 21:42
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Dziewczyny, któraś z Was nie miała może żadnych objawów ciąży (6t2d)? Nawet brzuch mnie przestał okresowo boleć od dwóch dni nic, nawet ukłucia . Ani senna jakoś nie jestem, ani mnie nie mdli, tylko łeb mnie boli i mam wyższy puls haha 😋 Aż się zastanawiam czy to ok 🙈
To są twoje objawy właśnie nie martw się...jeszcze czas ...później będziesz błagać by ich nie było...jeżeli będziesz mieć tak jak ja czego nie życzę 😱ale 2 trymestr jest zawsze lepszy 😊😊Dalia90 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaileys wrote:A robilas AMH po laparoskopii? Bo to ze przed mialas dobre, to nie ma wiekszego znaczenia, dla Twoich staran, liczy sie ile masz teraz. W tej mojej klinice wrecz nalegali na powtorzenie tego badania, bo sami dla siebie prowadza statystyki o ile pacjentkom spadlo. Ja mialam przed operacja 2,8 po operacji 2,3.
Trzymam za Ciebie kciuki, jak chcesz dobrej konsultacji w sprawie endometriozy, to Ci polecam dra Songina w Warszawie. Ja bym na pewno sie zbadala u kogos takiego jak on przed podjeciem decyzji o stymulacji i ivf. W Poznaniu imho nie ma lekarzy, ktorzy znaja sie na tej chorobie
Po laparo nie robiłam, w sumie lekarz też mi nic nie zalecił. Ale napewno wezmę sobie do serca twoje rady. Wielkie dzięki za pomoc☺. -
nick nieaktualnyPrzepraszam za pytanie, ale zapomniałam z emocji wczoraj zapytać w klinice, a dzisiaj nie mogę się dodzwonić.
Dostałam skierowanie na wykonanie badań, w tym mutacji MTHFR.
Orientujecie się może, czy są jakieś bardziej przyjazne ceny za badania w laboratorium MedArt, czy to bez znaczenia gdzie je wykonam (mam na myśli Polną, bo mają często konkurencyjne ceny).
-
nick nieaktualnyKurcze dziewczyny siedze w poczekalni i sie wkurzam - umowilismy sie dzis do Sz jako pierwsi na 9:00, a jego wciaz nie ma... jak ma potem nie byc opoznien, skoro on ma tak bardzo gdzies swoje godziny pracy 😕 Przy pierwszej pacjentce juz 0,5 h opoznienia?!
-
Wesoła_Muminka wrote:Przepraszam za pytanie, ale zapomniałam z emocji wczoraj zapytać w klinice, a dzisiaj nie mogę się dodzwonić.
Dostałam skierowanie na wykonanie badań, w tym mutacji MTHFR.
Orientujecie się może, czy są jakieś bardziej przyjazne ceny za badania w laboratorium MedArt, czy to bez znaczenia gdzie je wykonam (mam na myśli Polną, bo mają często konkurencyjne ceny).
testDNA https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
330zł pakiet badan trombofilia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaileys wrote:Kurcze dziewczyny siedze w poczekalni i sie wkurzam - umowilismy sie dzis do Sz jako pierwsi na 9:00, a jego wciaz nie ma... jak ma potem nie byc opoznien, skoro on ma tak bardzo gdzies swoje godziny pracy 😕 Przy pierwszej pacjentce juz 0,5 h opoznienia?!
-
nick nieaktualnyJa wczoraj czekałam do A.B. 50 minut.
Poprzednim razem (badanie) a później badanie drożności było prawie, że punktualnie.
Wczoraj z jednej strony się denerwowałam, że czas w plecy, a z drugiej- lepiej mieć świadomość, że zawsze lekarz poświęci nam czas w gabinecie. -
Mysza1986 wrote:dzieczyny a miała z Was któraś tak że w 3dc był estradiol za duzy (ja mam 116 ) i polecenie żeby powtórzyć badanie 5dc, czy to już cykl stracony na criotransfer?
A jak tam stymulacja u was jak efekty ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:55
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]