X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja dzisiaj poprosiłam siostrę, aby mi zrobiła listę co w praktyce potrzebuję dla niemowlaka 😊 i przykładem Kingi zacznę kupować i skreślać co już mam 😎 bo dzisiaj pierwsze co słyszałam o klinie do łóżeczka 🙉
    A co to?

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ja Ci powiem ze ja zupełnie nie wiem od czego zacząć co potrzebuje a czego nie tyle jest wszystkiego ale boje sie na kupie pełno niepotrzebnych rzeczy. Narazie co kupiłam to spodnie ciążowe dla siebie 😄🤣
    Kupisz 😀 . Miliardy pierdół. Ale takie Twoje prawo młodej mamy i ciesz się tym. Do dziś wyprzedaję na olx zbędne gadżety 😉 ale wcale nie żałuję

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Kupisz 😀 . Miliardy pierdół. Ale takie Twoje prawo młodej mamy i ciesz się tym. Do dziś wyprzedaję na olx zbędne gadżety 😉 ale wcale nie żałuję

Tylko gdzie to wszystko przechowywać ? 😄

• mao Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    A co to?
    Takie cudo:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc9bbf744295.jpg

I podobno podkłada się pod materac🙉🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:04

201911201770.png

202201014972.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Takie cudo:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc9bbf744295.jpg

I podobno podkłada się pod materac🙉🙈

O matko pierwsze widzę. 🤣 dużo pracy przede mną 😄

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Tylko gdzie to wszystko przechowywać ? 😄
    Ja nie wiem 🤣 ja mam 38m2 🤣

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Ja ogólnie nie lubię wszystkiego przechowywać nie lubię nadmiaru rzeczy ale czuje ze bede musiała zmienić zdanie i podejście 😄😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Malina ja na takie pierdoly bo nie ukrywam ,ze tez kupilam troche ,zamowilam regal i takie ozdobne wieksze pudelka ,mam podpisane co gdzie jest i w pralni ma swoje miejsce .

Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄

• Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja dzisiaj poprosiłam siostrę, aby mi zrobiła listę co w praktyce potrzebuję dla niemowlaka 😊 i przykładem Kingi zacznę kupować i skreślać co już mam 😎 bo dzisiaj pierwsze co słyszałam o klinie do łóżeczka 🙉

My kupiliśmy klin po urodzeniu bo Mała bardzo, bardzo ulewała. Ale początkowo nie miałam zamiaru tego kupować. Polecam zaopatrzyć się w duza ilosc pieluch tetrowych lub/i flanelowych służa do wszystkiego i są niezastąpione☺ Swoje flanele krawcowa pocięła nam na 4 części i obszyla, przy ulewajacym dziecku bardzo mi się to sprawdziło, zawsze mam czysta mini pieluszke pod ręką☺

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄
    Ze spokojem. Ja o tej porze nie miałam jeszcze nic 😀 i uziemiona ogarnęłam wszystko za pomocą internetu i męża 😀 poza tym laski- z dniem porodu nie kończy się świat 🤪 potem też można robić zakupy 😉

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Ze spokojem. Ja o tej porze nie miałam jeszcze nic 😀 i uziemiona ogarnęłam wszystko za pomocą internetu i męża 😀 poza tym laski- z dniem porodu nie kończy się świat 🤪 potem też można robić zakupy 😉

Hehe No niby tak 🤣 pewnie zawsze bedzie czegos brakować. Tylko teraz to można w spokoju i bez pośpiechu to robic bo cholera wie co po porodzie bedzie sie działo. 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popłynęłam na tekstyliach bambusowych, jak odkrylam Maylily czy Qbana Mama, to nakupilam kocykow, otulaczy, pieluszek, rozkow itd....
    Z pierdol zabawkowych Little Dutch i Lullalove mnie zachwycily, a z ciuszkow polska marka Pinokio 😉

Malina28. lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dziewczyny, które maja domek piętrowy... potrzebuje rady 🙏🙏😁 Łóżeczko będziemy mieć w sypialni na piętrze, a co macie na dole? Drugie łóżeczko jakiś leżaczek itp?? Co się najlepiej sprawdza?? Bo bobasa do spania za każdym razem do góry zanosicie? Jak w praktyce to najlepiej rozwiązać? 🙈🙉

My w sypialni mamy łóżeczko, a na parterze w salonie gdzie przebywamy w dzień chicco babyhug 4w 1.

• klopsik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę dziewczyny, to Wy już daleko z zakupami i organizacją! Ja utknęlam na dwupaku body i dwóch muślinowych otulaczach :)
    Na pewno do łóżka chcę dostawkę Chicco, ale też nie wiem co do spania na dół. Myślałam o koszu Mojżesza, ale jak Moly pisze, że średnio się sprawdziło u Lily, to traktuję to poważnie :D
    Męża siorka chce mi wcisnąć bujaczek i kiepską matę, chociaż mówiłam, że nic totalnie nie chce. Czuje, że będą przepychanki z wyprawką od niej, jej córka ma teraz 9msc, więc na rękę będzie zaraz się wszystkiego pozbyć. To nie moja estetyka i standardy.

Marta12 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Lili swojego kosza nienawidziła, nie wiem jak to możliwe u tak mało świadomego dziecka. Darła się za każdym razem jak ją do niego wkładałam, więc o jej drzemkach w ogrodzie musiałam zapomnieć 😉
    Teraz służy jako kosz na zabawki 😁
    Tak, najlepsza dla rozwoju dziecka jest mata, polecam maty mały geniusz puzzle piankowe, nie zawierają toksycznego formamidu i nie śmierdzą.
    Krzesełko przy rozszerzaniu diety w 6 miesiacu.
    Lili nie siedziała samodzielnie, ale trzymała pion i nie leciała na boki, wiec do jedzenia za zgodą fizjo wkładałam.

Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? :) Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super :) Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ;)), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się :)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Campari czego ty masz 38m? Mieszkania??!! W którym mieszkasz z prawie 3 latkiem i mężem?! 😱

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?

P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! ;))

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie sobie na stronę lanila, tam to można popłynąć z kasą :D

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?

P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! ;))

To super. A z ciąża na chrzestna ze nie to tez słyszałam. U mnie w domu to samo mówią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? :) Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super :) Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ;)), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się :)

Ja mam te: https://puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=209&category_id=10
    Najlepiej wziąć dwu lub jednokolorowe, bo przy takiej pstrokaciźnie maluch dostaje za dużo bodźców. Na początku jak Lili była nieruchliwym kabaczkiem to miałam 4x4, a później dokupiłam żeby miała większe pole do kulania ;)

Nowa38 lubi tę wiadomość

‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ