X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja dzisiaj poprosiłam siostrę, aby mi zrobiła listę co w praktyce potrzebuję dla niemowlaka 😊 i przykładem Kingi zacznę kupować i skreślać co już mam 😎 bo dzisiaj pierwsze co słyszałam o klinie do łóżeczka 🙉
    A co to?

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ja Ci powiem ze ja zupełnie nie wiem od czego zacząć co potrzebuje a czego nie tyle jest wszystkiego ale boje sie na kupie pełno niepotrzebnych rzeczy. Narazie co kupiłam to spodnie ciążowe dla siebie 😄🤣
    Kupisz 😀 . Miliardy pierdół. Ale takie Twoje prawo młodej mamy i ciesz się tym. Do dziś wyprzedaję na olx zbędne gadżety 😉 ale wcale nie żałuję

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Kupisz 😀 . Miliardy pierdół. Ale takie Twoje prawo młodej mamy i ciesz się tym. Do dziś wyprzedaję na olx zbędne gadżety 😉 ale wcale nie żałuję

Tylko gdzie to wszystko przechowywać ? 😄

• mao Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    A co to?
    Takie cudo:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc9bbf744295.jpg

I podobno podkłada się pod materac🙉🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:04

201911201770.png

202201014972.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Takie cudo:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc9bbf744295.jpg

I podobno podkłada się pod materac🙉🙈

O matko pierwsze widzę. 🤣 dużo pracy przede mną 😄

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Tylko gdzie to wszystko przechowywać ? 😄
    Ja nie wiem 🤣 ja mam 38m2 🤣

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Ja ogólnie nie lubię wszystkiego przechowywać nie lubię nadmiaru rzeczy ale czuje ze bede musiała zmienić zdanie i podejście 😄😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Malina ja na takie pierdoly bo nie ukrywam ,ze tez kupilam troche ,zamowilam regal i takie ozdobne wieksze pudelka ,mam podpisane co gdzie jest i w pralni ma swoje miejsce .

Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄

• Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja dzisiaj poprosiłam siostrę, aby mi zrobiła listę co w praktyce potrzebuję dla niemowlaka 😊 i przykładem Kingi zacznę kupować i skreślać co już mam 😎 bo dzisiaj pierwsze co słyszałam o klinie do łóżeczka 🙉

My kupiliśmy klin po urodzeniu bo Mała bardzo, bardzo ulewała. Ale początkowo nie miałam zamiaru tego kupować. Polecam zaopatrzyć się w duza ilosc pieluch tetrowych lub/i flanelowych służa do wszystkiego i są niezastąpione☺ Swoje flanele krawcowa pocięła nam na 4 części i obszyla, przy ulewajacym dziecku bardzo mi się to sprawdziło, zawsze mam czysta mini pieluszke pod ręką☺

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄
    Ze spokojem. Ja o tej porze nie miałam jeszcze nic 😀 i uziemiona ogarnęłam wszystko za pomocą internetu i męża 😀 poza tym laski- z dniem porodu nie kończy się świat 🤪 potem też można robić zakupy 😉

r9bzabd.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Ze spokojem. Ja o tej porze nie miałam jeszcze nic 😀 i uziemiona ogarnęłam wszystko za pomocą internetu i męża 😀 poza tym laski- z dniem porodu nie kończy się świat 🤪 potem też można robić zakupy 😉

Hehe No niby tak 🤣 pewnie zawsze bedzie czegos brakować. Tylko teraz to można w spokoju i bez pośpiechu to robic bo cholera wie co po porodzie bedzie sie działo. 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popłynęłam na tekstyliach bambusowych, jak odkrylam Maylily czy Qbana Mama, to nakupilam kocykow, otulaczy, pieluszek, rozkow itd....
    Z pierdol zabawkowych Little Dutch i Lullalove mnie zachwycily, a z ciuszkow polska marka Pinokio 😉

Malina28. lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dziewczyny, które maja domek piętrowy... potrzebuje rady 🙏🙏😁 Łóżeczko będziemy mieć w sypialni na piętrze, a co macie na dole? Drugie łóżeczko jakiś leżaczek itp?? Co się najlepiej sprawdza?? Bo bobasa do spania za każdym razem do góry zanosicie? Jak w praktyce to najlepiej rozwiązać? 🙈🙉

My w sypialni mamy łóżeczko, a na parterze w salonie gdzie przebywamy w dzień chicco babyhug 4w 1.

• klopsik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę dziewczyny, to Wy już daleko z zakupami i organizacją! Ja utknęlam na dwupaku body i dwóch muślinowych otulaczach :)
    Na pewno do łóżka chcę dostawkę Chicco, ale też nie wiem co do spania na dół. Myślałam o koszu Mojżesza, ale jak Moly pisze, że średnio się sprawdziło u Lily, to traktuję to poważnie :D
    Męża siorka chce mi wcisnąć bujaczek i kiepską matę, chociaż mówiłam, że nic totalnie nie chce. Czuje, że będą przepychanki z wyprawką od niej, jej córka ma teraz 9msc, więc na rękę będzie zaraz się wszystkiego pozbyć. To nie moja estetyka i standardy.

Marta12 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Lili swojego kosza nienawidziła, nie wiem jak to możliwe u tak mało świadomego dziecka. Darła się za każdym razem jak ją do niego wkładałam, więc o jej drzemkach w ogrodzie musiałam zapomnieć 😉
    Teraz służy jako kosz na zabawki 😁
    Tak, najlepsza dla rozwoju dziecka jest mata, polecam maty mały geniusz puzzle piankowe, nie zawierają toksycznego formamidu i nie śmierdzą.
    Krzesełko przy rozszerzaniu diety w 6 miesiacu.
    Lili nie siedziała samodzielnie, ale trzymała pion i nie leciała na boki, wiec do jedzenia za zgodą fizjo wkładałam.

Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? :) Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super :) Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ;)), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się :)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Campari czego ty masz 38m? Mieszkania??!! W którym mieszkasz z prawie 3 latkiem i mężem?! 😱

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?

P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! ;))

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie sobie na stronę lanila, tam to można popłynąć z kasą :D

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?

P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! ;))

To super. A z ciąża na chrzestna ze nie to tez słyszałam. U mnie w domu to samo mówią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? :) Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super :) Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ;)), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się :)

Ja mam te: https://puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=209&category_id=10
    Najlepiej wziąć dwu lub jednokolorowe, bo przy takiej pstrokaciźnie maluch dostaje za dużo bodźców. Na początku jak Lili była nieruchliwym kabaczkiem to miałam 4x4, a później dokupiłam żeby miała większe pole do kulania ;)

Nowa38 lubi tę wiadomość

‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ