MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina28. wrote:Ja Ci powiem ze ja zupełnie nie wiem od czego zacząć co potrzebuje a czego nie tyle jest wszystkiego ale boje sie na kupie pełno niepotrzebnych rzeczy. Narazie co kupiłam to spodnie ciążowe dla siebie 😄🤣
-
kinga25 wrote:Malina ja na takie pierdoly bo nie ukrywam ,ze tez kupilam troche ,zamowilam regal i takie ozdobne wieksze pudelka ,mam podpisane co gdzie jest i w pralni ma swoje miejsce .
Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄 -
mao wrote:Ja dzisiaj poprosiłam siostrę, aby mi zrobiła listę co w praktyce potrzebuję dla niemowlaka 😊 i przykładem Kingi zacznę kupować i skreślać co już mam 😎 bo dzisiaj pierwsze co słyszałam o klinie do łóżeczka 🙉
My kupiliśmy klin po urodzeniu bo Mała bardzo, bardzo ulewała. Ale początkowo nie miałam zamiaru tego kupować. Polecam zaopatrzyć się w duza ilosc pieluch tetrowych lub/i flanelowych służa do wszystkiego i są niezastąpione☺ Swoje flanele krawcowa pocięła nam na 4 części i obszyla, przy ulewajacym dziecku bardzo mi się to sprawdziło, zawsze mam czysta mini pieluszke pod ręką☺Starania od 2016
11.2017 - Medart
04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
06.2018 - transfer 🙂
02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
09.2020 - starania o rodzeństwo
10.2020 - II ivf --> 1❄ -
Malina28. wrote:Ty juz masz tak wszystko zorganizowane i przemyślane. Ja to chyba bede musiała sie troche ogarnac bo narazie to cienko ze mną 😂myśle ze do grudnia zdarze co myślicie ? 😄
-
Campari wrote:Ze spokojem. Ja o tej porze nie miałam jeszcze nic 😀 i uziemiona ogarnęłam wszystko za pomocą internetu i męża 😀 poza tym laski- z dniem porodu nie kończy się świat 🤪 potem też można robić zakupy 😉
Hehe No niby tak 🤣 pewnie zawsze bedzie czegos brakować. Tylko teraz to można w spokoju i bez pośpiechu to robic bo cholera wie co po porodzie bedzie sie działo. 😄
-
nick nieaktualnyJa popłynęłam na tekstyliach bambusowych, jak odkrylam Maylily czy Qbana Mama, to nakupilam kocykow, otulaczy, pieluszek, rozkow itd....
Z pierdol zabawkowych Little Dutch i Lullalove mnie zachwycily, a z ciuszkow polska marka Pinokio 😉Malina28. lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Dziewczyny, które maja domek piętrowy... potrzebuje rady 🙏🙏😁 Łóżeczko będziemy mieć w sypialni na piętrze, a co macie na dole? Drugie łóżeczko jakiś leżaczek itp?? Co się najlepiej sprawdza?? Bo bobasa do spania za każdym razem do góry zanosicie? Jak w praktyce to najlepiej rozwiązać? 🙈🙉
My w sypialni mamy łóżeczko, a na parterze w salonie gdzie przebywamy w dzień chicco babyhug 4w 1. -
O kurczę dziewczyny, to Wy już daleko z zakupami i organizacją! Ja utknęlam na dwupaku body i dwóch muślinowych otulaczach
Na pewno do łóżka chcę dostawkę Chicco, ale też nie wiem co do spania na dół. Myślałam o koszu Mojżesza, ale jak Moly pisze, że średnio się sprawdziło u Lily, to traktuję to poważnie
Męża siorka chce mi wcisnąć bujaczek i kiepską matę, chociaż mówiłam, że nic totalnie nie chce. Czuje, że będą przepychanki z wyprawką od niej, jej córka ma teraz 9msc, więc na rękę będzie zaraz się wszystkiego pozbyć. To nie moja estetyka i standardy.Marta12 lubi tę wiadomość
-
Moly wrote:Lili swojego kosza nienawidziła, nie wiem jak to możliwe u tak mało świadomego dziecka. Darła się za każdym razem jak ją do niego wkładałam, więc o jej drzemkach w ogrodzie musiałam zapomnieć 😉
Teraz służy jako kosz na zabawki 😁
Tak, najlepsza dla rozwoju dziecka jest mata, polecam maty mały geniusz puzzle piankowe, nie zawierają toksycznego formamidu i nie śmierdzą.
Krzesełko przy rozszerzaniu diety w 6 miesiacu.
Lili nie siedziała samodzielnie, ale trzymała pion i nie leciała na boki, wiec do jedzenia za zgodą fizjo wkładałam.
Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się -
Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?
P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! )32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Lo boziu chyba muszę wziąć notatnik i zacząć spisywać wasze rady. Ja też zastanawiałam się jak sobie poradzić z sypialnią na piętrze. A oprócz tego co mąż kupił to nie mamy nic. Mama przesądna mówi że jeszcze trzeba czekać, a dzisiaj jeszcze zgodziłam się być chrzestną u przyjaciółki i usłyszałam w domu że nie można, że to źle wróży i już zdębiałam. Co myślicie?
P.s. Dziewczyny posiew wyszedł czysty! )
To super. A z ciąża na chrzestna ze nie to tez słyszałam. U mnie w domu to samo mówią. -
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Moly, dasz jakiś link jakie masz te puzzle piankowe? Tak, jak Ty zgadzam się, że bodziaki z lidla są super Dobrze rozpinane (przez środek co jest dla mnie bardzo wygodne, nie wyobrażam sobie wciskać Młodemu coś przez głowę ), kosztują grosze i prane codziennie nie zmieniają się
Ja mam te: https://puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=209&category_id=10
Najlepiej wziąć dwu lub jednokolorowe, bo przy takiej pstrokaciźnie maluch dostaje za dużo bodźców. Na początku jak Lili była nieruchliwym kabaczkiem to miałam 4x4, a później dokupiłam żeby miała większe pole do kulaniaNowa38 lubi tę wiadomość