X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Magda najwazniejsze aby nie zakladadac ,ze nie wyjdzie ,wiem ,ze to tylko slowa ;) i malymi kroczkami do przodu ,moze akurat bedzie tak ,ze inseminacje sie udzadza i nie bedzie potrzeby robienia ivf ,jak do tego dojdzie to przyjdzie czss na zamarteianie ,mowie z wlasnego doswiadczenia :) Powodzenia w piatek na podgladzie :)
    Dzięki laska😀

kinga25 lubi tę wiadomość

Magda26
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny - kurcze tyle się naczytalam o insyminacji i o tym in vitro że chyba zaraz zwarjuje jakoś nie mogę sobie z tym wszystkim poradzić cały czas myślę że nic mi z tego wszystkiego nie wyjdzie kurde po prostu już mam dość a tu dopiero początek następnego leczenia... 🤨🤨🤨

Najlepiej nie czytaj w ogóle bo na necie czasem takie bzdury są ze masakra. Ja zauważyłam ze czym więcej sie czyta tym gorzej. Więcej sie stresujesz.

Magda 26 lubi tę wiadomość

• Figga Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sytuacja z informacją o tym że będzie in vitro wyglądała tak ,że uznaliśmy iż rodzice i teście mają prawo wiedzieć.. tym bardziej, że moi rodzice bardzo pomogli nam finansowo w tej sprawie, dlatego powinni wiedzieć na co ta kasa idzie.. teść pewnie wie tylko ,że w końcu się jakoś udało.. teściowa nie komentuje. Moi bracia się cieszą ( każdy ma parkę dzieci) ale zawiodła nas jedna siostra męża.. Jak wyszło że jestem w ciąży, to okazało się że kiedyś powiedziała swoim znajomym, że nie mamy dzieci, bo jej brat ( mój mąż) jest bezpłodny!! 🤯😡 ( gdzie nigdy wcześniej nie robił badań pod tym kątem, więc nie wiem skąd te info?!) A teraz jak już jestem w ciąży to pewnie z "probówki " ?! Sama nie ma dzieci,nie ma ślubu- 40 lat na karku i w zasadzie nie ma nic,bo żyje na łasce "narzeczonego ".. A o nas pier.. takie głupoty że zerwaliśmy kontakt totalnie.. Ale mamy wsparcie w mojej rodzinie więc to nam wystarczy 😊

• mao Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik✊✊✊ Daj znać po transferze, że mały siłacz już jest z mamusią😍!!!

diversik89, Marta12 lubią tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    U nas sytuacja z informacją o tym że będzie in vitro wyglądała tak ,że uznaliśmy iż rodzice i teście mają prawo wiedzieć.. tym bardziej, że moi rodzice bardzo pomogli nam finansowo w tej sprawie, dlatego powinni wiedzieć na co ta kasa idzie.. teść pewnie wie tylko ,że w końcu się jakoś udało.. teściowa nie komentuje. Moi bracia się cieszą ( każdy ma parkę dzieci) ale zawiodła nas jedna siostra męża.. Jak wyszło że jestem w ciąży, to okazało się że kiedyś powiedziała swoim znajomym, że nie mamy dzieci, bo jej brat ( mój mąż) jest bezpłodny!! 🤯😡 ( gdzie nigdy wcześniej nie robił badań pod tym kątem, więc nie wiem skąd te info?!) A teraz jak już jestem w ciąży to pewnie z "probówki " ?! Sama nie ma dzieci,nie ma ślubu- 40 lat na karku i w zasadzie nie ma nic,bo żyje na łasce "narzeczonego ".. A o nas pier.. takie głupoty że zerwaliśmy kontakt totalnie.. Ale mamy wsparcie w mojej rodzinie więc to nam wystarczy 😊

TE KOMENTARZE ;/ EHH Z RODZINA RÓŻNIE ZWŁASZCZA ZAWISTNE RODZEŃSTWO ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 08:44

Figga lubi tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • Oblivion Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik💪💪💪

Marta12, diversik89 lubią tę wiadomość

7u22dqk3a5rckfkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik ,zabierz Maluszka na ;poklad; i rozpocznijcie ta najpiekniejsza walke .
    Trzymam kciuki :)

diversik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:31

Figga, Zoska lubią tę wiadomość

• Tacia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)
    Widzę kilka nowych ciąż;-) Kinga trzyma się w trojpaku to dobrze ;-) oo i Berbec wróciła;-)
    Dalia jak tam stan psychiczny? Już lepiej?

Dziewczyny cieszcie się błogim lenistwem bo jak urodzicie to zapierdol taki że czasu na nic się nie ma.

iMonia, kinga25, Marta12, Malina28., Ainaa, Dalia90 lubią tę wiadomość

• Figga Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Powiedziała tak na pewno z zazdrości. Ale takie słowa potrafią zranić. Ale my jesteśmy silne babki i mimo że upadamy to podnosimy się💪
    Dokładnie 😁👍 tylko żałujemy że powiedzieliśmy męża rodzicom.. trzeba było tylko oznajmić o ciąży i spokój, ale trudno. My się cieszymy naszym szczęściem ❤

iMonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My, pomimo tego, że zaczynamy przygodę z inseminacją nikomu o tym nie mówiliśmy. Moi rodzice wiedzą jedynie, że mam problem z tarczycą i insuliną. I to im musi wystarczyć. Nie chcę ani głupich spojrzeń ani komentarzy. Myślę, że w tym momencie jest nam to zbędne. Jeśli okaże się, że będziemy musieli podejść do IVF, to tym bardziej nie podzielę się tymi nowinami zarówno z jednymi, jak i drugimy rodzicami. Kiedyś słyszałam jak moja mama komentuje, że jak organizm nie chce to nie chce...a teściowe.... pozostawię bez komentarza.
    Człowiek niestety czuje potrzebę wygadania się i dlatego, wolę wygadać się Wam, niż opowiadać rodzinie co teraz robimy. Wiem też, że moja jak i męża rodzina tylko się uśmiecha, a czyjeś szczęście traktują jako pretekst to kłótni i wypominania, a nieszczęście jako pożywkę do swojego życia. Nauczona doświadczeniem :( nauczyłam się trzymać język za zębami.
    Tak więc skoro mogę się wygadać Wam to: dzisiaj jedziemy na monitoring. Lekarz powiedział, że jak będzie wszystko dobrze to inseminacja w piątek lub w sobotę. Od wczoraj mam śluz płodny (7/8 dc), więc muszę go o tym poinformować. Ale jak tylko go wczoraj zobaczyłam to postanowiliśmy serduszkować, bo może coś z tego będzie ha ha ha ha :)

Catlady, iMonia, Maggy, alexxandra_aa lubią tę wiadomość

• Marta12 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:

Dobrze że zerwaliscie kontakt trzeba uciekać od zawistnych ludzi ✊☺☺

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:
    My, pomimo tego, że zaczynamy przygodę z inseminacją nikomu o tym nie mówiliśmy. Moi rodzice wiedzą jedynie, że mam problem z tarczycą i insuliną. I to im musi wystarczyć. Nie chcę ani głupich spojrzeń ani komentarzy. Myślę, że w tym momencie jest nam to zbędne. Jeśli okaże się, że będziemy musieli podejść do IVF, to tym bardziej nie podzielę się tymi nowinami zarówno z jednymi, jak i drugimy rodzicami. Kiedyś słyszałam jak moja mama komentuje, że jak organizm nie chce to nie chce...a teściowe.... pozostawię bez komentarza.
    Człowiek niestety czuje potrzebę wygadania się i dlatego, wolę wygadać się Wam, niż opowiadać rodzinie co teraz robimy. Wiem też, że moja jak i męża rodzina tylko się uśmiecha, a czyjeś szczęście traktują jako pretekst to kłótni i wypominania, a nieszczęście jako pożywkę do swojego życia. Nauczona doświadczeniem :( nauczyłam się trzymać język za zębami.
    Tak więc skoro mogę się wygadać Wam to: dzisiaj jedziemy na monitoring. Lekarz powiedział, że jak będzie wszystko dobrze to inseminacja w piątek lub w sobotę. Od wczoraj mam śluz płodny (7/8 dc), więc muszę go o tym poinformować. Ale jak tylko go wczoraj zobaczyłam to postanowiliśmy serduszkować, bo może coś z tego będzie ha ha ha ha :)

I słusznie..A my tu potrafimy dobrze wesprzeć...możesz czuć się zaopiekowana 😘🤗🤗🤗

Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:

daj znac koniecznie po wizycie ;)

Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Cześć dziewczyny ;-)
    Widzę kilka nowych ciąż;-) Kinga trzyma się w trojpaku to dobrze ;-) oo i Berbec wróciła;-)
    Dalia jak tam stan psychiczny? Już lepiej?

Dziewczyny cieszcie się błogim lenistwem bo jak urodzicie to zapierdol taki że czasu na nic się nie ma.
    Tacia co tam u Olusia. slychac ? Ja jeszcze oby 5/6 tygodni i wstaje :)

Malina28., Mera lubią tę wiadomość

• Mera Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny - kurcze tyle się naczytalam o insyminacji i o tym in vitro że chyba zaraz zwarjuje jakoś nie mogę sobie z tym wszystkim poradzić cały czas myślę że nic mi z tego wszystkiego nie wyjdzie kurde po prostu już mam dość a tu dopiero początek następnego leczenia... 🤨🤨🤨
    Głowa do góry, to tylko wszystko groźnie wyglada 😉

Magda 26 lubi tę wiadomość

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Mera Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik trzymam kciuki✊✊✊

diversik89 lubi tę wiadomość

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Diversik trzymam kciuki✊✊✊
    Diversik chyba juz po bo ktos placil 1800 domniemam że za transfer

• Catlady Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Diversik chyba juz po bo ktos placil 1800 domniemam że za transfer
    Ale diversik miała transfer świeży a nie crio :)
    Berbeć, miałaś dzisiaj wizytę? U kogo? Jak było?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ