MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę powiedzcie co znaczy taki ogromny poziom progesteronu??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Jestem po 3 prenatalnych u dr Sz. Wszystko ok tylko tempo wzrostu małej nam znacznie spadło. Mała waży 1186. na połówkowych był 80 centyl, 4 tygodnie temu u dr K 60 a dzisiaj 24...mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Co mogło na to wpłynąć? Co mam jeść by małą dokoksować? Białko? Zaczęłam się martwić...Któraś ma/miała podobnie?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Jestem po 3 prenatalnych u dr Sz. Wszystko ok tylko tempo wzrostu małej nam znacznie spadło. Mała waży 1186. na połówkowych był 80 centyl, 4 tygodnie temu u dr K 60 a dzisiaj 24...mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Co mogło na to wpłynąć? Co mam jeść by małą dokoksować? Białko? Zaczęłam się martwić...Któraś ma/miała podobnie?
Ja mam podobnie. Na połówkowych był ok 50 centyla, w 29 tyg - 16 centyl, w 31 tyg na prenatalnych 13 centyl,
tydzień temu (34tydz) 5 centyl. Przepływy mam ok, dr Sz i Z mówią że ja jestem szczupła i mąż, wiec może to być konstytucjonalne, ale kazali przyjść na kontrolę,
Kontrolę mam w czwartek. -
nick nieaktualnyDzieki Nowa 38 .
Alu - waga sie nie martw ,u mnie tez Bianeczka przestala prawidlowo przybierac w pewnym momencie i doktor zalecil diete nie typowo jak przy hipotrofii plodu i suplementy ale aby Bianka zaczela przybierac prawidlowo ,udalo sie i dalej dziewczynki rosly juz prawidlowo
To wszystko jest do opanowania . -
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Dzieki Nowa 38 .
Alu - waga sie nie martw ,u mnie tez Bianeczka przestala prawidlowo przybierac w pewnym momencie i doktor zalecil diete nie typowo jak przy hipotrofii plodu i suplementy ale aby Bianka zaczela przybierac prawidlowo ,udalo sie i dalej dziewczynki rosly juz prawidlowo
To wszystko jest do opanowania .
Kinga, a co jadłaś? ja mam dietę wysoko białkową, piję Nutridrink. Muszę pilnować diety, bo mam cukrzycę ciążową ( na diecie), a mój syn przybiera średnio 150 g/tydzień i nie chce więcej
I boję się, że opanowaliśmy szyjkę, a będą chcieli rozwiązać ciążę ze względu na jego masę ciała (tydzień temu 1950) -
Maggy wrote:Dziewczyny, czy wiecie kiedy dr K ma urlop?
I 5-6.10 ma tez urlop, bo przy nas skreślała dni w kalendarzu kiedy jej nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 14:36
-
Alu_87 wrote:Jestem po 3 prenatalnych u dr Sz. Wszystko ok tylko tempo wzrostu małej nam znacznie spadło. Mała waży 1186. na połówkowych był 80 centyl, 4 tygodnie temu u dr K 60 a dzisiaj 24...mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Co mogło na to wpłynąć? Co mam jeść by małą dokoksować? Białko? Zaczęłam się martwić...Któraś ma/miała podobnie?
Udało się zrobić zdjęcie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 14:40
-
Alu_87 wrote:Jestem po 3 prenatalnych u dr Sz. Wszystko ok tylko tempo wzrostu małej nam znacznie spadło. Mała waży 1186. na połówkowych był 80 centyl, 4 tygodnie temu u dr K 60 a dzisiaj 24...mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Co mogło na to wpłynąć? Co mam jeść by małą dokoksować? Białko? Zaczęłam się martwić...Któraś ma/miała podobnie?Ewelina185b
-
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:No to nieźle...
To ja juz mam tyle chorób, że utwierdzam się tylko w decyzji, która podjęłam😊anakonda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak to jest z tym badaniem zarodka nasze już są 4 dobę i teraz czy ja mam dzwonić do rejestracji i poinformować ile chcemy zbadać i przelać pieniążki czy kontaktować się z dr K . Zapomniałam dopytać .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:08
-
MagdaZet wrote:Ja mam podobnie. Na połówkowych był ok 50 centyla, w 29 tyg - 16 centyl, w 31 tyg na prenatalnych 13 centyl,
tydzień temu (34tydz) 5 centyl. Przepływy mam ok, dr Sz i Z mówią że ja jestem szczupła i mąż, wiec może to być konstytucjonalne, ale kazali przyjść na kontrolę,
Kontrolę mam w czwartek.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
kinga25 wrote:Dzieki Nowa 38 .
To wszystko jest do opanowania .32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
ehhh tyle już się naczytałam u dr google o wysokim progesteronie że aż się boję wizyty dzisiaj po 17- aż się boję, że się rozkleje jak doktor powie mi nie wiadomo co:(
Miały być przygotowania do IUI, byłam dobrej myśli, a tutaj nagle mega wysoki poziom progesteronu (ponad 40 ng/ml w 3 dc, a norma jest do 1,5) szok szok szok!! Naczytałam się już, że może to być:
- niewydolnosc wątroby,
-PCOS
-guzy czy torbiele jajników
-albo najgorsze rak jajników
Tak więc już prawie umieram, mam dosyć tego swojego organizmu i tego niesprawiedliwego życia...starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
mao wrote:Kinga ładnie podtuczyła dzieci😊 Także na jej diecie na pewno Malutka przybierze. 😘
Udało się zrobić zdjęcie??32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Ewelina185b wrote:Moj maly wazyl na zwyklej wizycie usg 1121g i byl to 27tydz i 3 dzien jutro mam u Dr. Sz. 29tydz i 3 dzien i jestem ciekawa ile mi powie. Strasznie sie boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:21
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Kurczę to tendencja spadkowa. Ale dzidzia przybiera na wadze? Ile ma teraz? Trzymam kciuki za czwartek. Daj znać jak się sprawa ma.
Tak, przybiera. Regularnie tyle samo 150g/tydzień. Ale w tym okresie ciąży powinien więcej. Według dr Sz dziecko ma się dobrze. Przepływy są dobre. KTG też jest dobre.
Tydzień temu (34+3) ważył 1950
Najgorsze jest to że jadam 7xdziennie ze względu na cukrzycę, mięso jest w 3-4 posiłkach, w pozostałych nabiał i jest jeszcze Nutridrink wysokobiałkowy codziennie.
Zobaczymy co będzie w czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:24
-
MagdaZet wrote:Tak, przybiera. Regularnie tyle samo 150g/tydzień. Ale w tym okresie ciąży powinien więcej. Według dr Sz dziecko ma się dobrze. Przepływy są dobre. KTG też jest dobre.
Zobaczymy co będzie w czwartek
Trzymam kciuki aby w czwartek były same dobre wieści!32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
mao wrote:Mnie przy tych twardnieniach brzuch akurat nie bolał, ale biorę nospe i obserwuje czy rzadziej twardnieje 😉
1,5 tygodnia temu miałam długość 3,5 a u Ciebie jaka?
Ja bardzooo mocno ograniczyłam swoją aktywność... ale dr K nie kazał mi póki co (odpukać) leżeć plackiem, także coś tam się poruszam 😉 ale większość dnia leżakuje mimo wszystko.
Ja miałam 3.7 A po dwóch tygodniach leżenia "prawie plackiem" skrocila się do 3.0. Teraz powiedziała że minimum.12 godz. Na dobę mam leżeć ... Ale skoro leżałam i nic to leżę ile się da