MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Alu_87 wrote:To najważniejsze. U nas też dr Sz powiedział że wszystko z przepływami jest ok. Zobaczymy na kontroli za dwa tygodnie. Wizyta kontrolna na przepływy u dr Sz też 400 zł kosztuje?
Trzymam kciuki aby w czwartek były same dobre wieści!
Za przepływy u dr Sz zapłaciłam 250 złAlu_87 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:ehhh tyle już się naczytałam u dr google o wysokim progesteronie że aż się boję wizyty dzisiaj po 17- aż się boję, że się rozkleje jak doktor powie mi nie wiadomo co:(
Miały być przygotowania do IUI, byłam dobrej myśli, a tutaj nagle mega wysoki poziom progesteronu (ponad 40 ng/ml w 3 dc, a norma jest do 1,5) szok szok szok!! Naczytałam się już, że może to być:
- niewydolnosc wątroby,
-PCOS
-guzy czy torbiele jajników
-albo najgorsze rak jajników
Tak więc już prawie umieram, mam dosyć tego swojego organizmu i tego niesprawiedliwego życia...
Moja Droga,
Weź Ty sobie zostaw ta energię która tracisz na głupoty czytając Google,zostaw na później...
A nie się nakrecasz na etapie progesteronu i estradiolu😊
Dziś o 17:00 zapewne się dowiesz wszystkiego co niezbędne dla zaspokojenia Twojej wiedzy.
Buziaki i nie nakręca sie😘Alu_87, Maggy lubią tę wiadomość
-
MagdaZet wrote:Za przepływy u dr Sz zapłaciłam 250 zł
Alu_87 lubi tę wiadomość
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Mikka wrote:Ja miałam 3.7 A po dwóch tygodniach leżenia "prawie plackiem" skrocila się do 3.0. Teraz powiedziała że minimum.12 godz. Na dobę mam leżeć ... Ale skoro leżałam i nic to leżę ile się da
Kiedy teraz masz najbliższa wizytę?? -
Alu_87 wrote:No oby przybrała. Ja nie jestem drobna i mój mąż też. Z tym że ja jakoś niespecjalnie przytyłam - może z 3.5 kilo. A zdjęcie jakieś jest ale bez szału bo mała się przytuliła do łożyska... cały czas centralnie przodującego swoją drogą.
A chociaż z szyjką u Ciebie wszystko Ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:53
-
Apolonia87 wrote:Ja też pytałam o te przepływy i też Pani w rejestracji mówiła 250zl. My jesteśmy po wszystkich trzech badaniach u doktora Sz. A teraz Ż wysłałal nas na przepływy, kontrolnie. Podczas tego badania też można poprosić o zdjęcie?🤔🤔
My byliśmy na dodatkowym badaniu u dr Sz, właśnie na przepływach i dr nie oglądał dzidziusia, tylko zrobił same przepływy i zmierzył żeby ocenić wagę. My dostaliśmy tylko opis badania, żadnego zdjęcia, ani płytyApolonia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaZet ,jezeli chodzi o diete to mialam cukrzycowo-bialkowa ,ale byl moment ,ze wiecej mialam stosowac bialkowej i zwiekszalismy insuline ale wzrost dziewczynek byl najwazniejszy ,przykladowa diete moge przeslac na priv ,tak to glownie mialam zalecane lezenie na lewym boku bo poprawia przeplywy ,tak bralam Tardyferon w dni parzyste a potem mialam wlaczyc codziennie ,tez troche wiecej produktow bogatych w zelazo mialam jesc ,i wlaczyli mi to jest mniej wiecej podobne w dzialaniu do L _argininy co przepisuja na podkoksowananie wagi ale moja hematolog przepisala mi Lacipil ,stwierdzila ,ze lepiej zadziala .
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:MagdaZet ,jezeli chodzi o diete to mialam cukrzycowo-bialkowa ,ale byl moment ,ze wiecej mialam stosowac bialkowej i zwiekszalismy insuline ale wzrost dziewczynek byl najwazniejszy ,przykladowa diete moge przeslac na priv ,tak to glownie mialam zalecane lezenie na lewym boku bo poprawia przeplywy ,tak bralam Tardyferon w dni parzyste a potem mialam wlaczyc codziennie ,tez troche wiecej produktow bogatych w zelazo mialam jesc ,i wlaczyli mi to jest mniej wiecej podobne w dzialaniu do L _argininy co przepisuja na podkoksowananie wagi ale moja hematolog przepisala mi Lacipil ,stwierdzila ,ze lepiej zadziala .
Dzięki To jeśli możesz, to poproszę o przykładową dietę wysłałam zaproszenie.
Ja niby też mam dietę cukrzycowo - białkową,ale nie mam insuliny, więc liczę co jem.
Tardyferonu nie biorę, bo nie mam wskazań. Leżę też na lewym boku, całymi dniami i nocami, tyle, że nie biorę żadnych leków poprawiających przepływy. I koło się zamyka -
Wypełniam plan porodu...chociaż nie wiem czy ktoś wogule na niego spojrzy...czy też wyrażacie zgodę na te wszystkie znieczulenia?
Oksytocyna, głupi Jaś zewnątrzoponowe itp?
Rozumiem znieczulenie podczas CC, a podczas porodu naturalnego🤔🤔🤔???Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Komu tabletki hormonalne pomogły uregulować/wyzerowac cykl??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
I w jakim czasie? Jakie to były tabletki?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Też mi lekarz dzisiaj przepisal te tabletki bo mam problem z progesteronem (za wysoki), estradiol w sumie też jest 67 więc nieco za wysoki więc póki co z II nici trzeba uregulować cykl....
Kochana powiedz mi przez ile brałas te tabletki??Czy miałaś jakieś skutki uboczne? No i co po nich? Udało się zajsc w ciążę czy nadal nie??
Ja jestem załamana co chwila to coś nowego, nienawidzę swojego organizmu!
Antonina wrote:Ja tabletki anty-Marvelon brałam właśnie przed IUI,aby uspokoić hormony.
Z tego co pamiętam to miałam problem z estradiolem(miałam ponad 60).
A norma do inseminacji jest:
Estriadiol <60
Progesteron < 1.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
A no i powiedz mi bo to najważniejsze czy cykl, a raczej poziom hormonów Ci się wyrównał po tych tabletkach? I w jakim czasie, ale ty piszesz ze miałaś tylko problem z estradiolem a ja chyba jako jedyna na świecie mam problem z progesteronem ze jest za wysoki!! Lekarz się zdziwil
Antonina wrote:Ja tabletki anty-Marvelon brałam właśnie przed IUI,aby uspokoić hormony.
Z tego co pamiętam to miałam problem z estradiolem(miałam ponad 60).
A norma do inseminacji jest:
Estriadiol <60
Progesteron < 1.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:A no i powiedz mi bo to najważniejsze czy cykl, a raczej poziom hormonów Ci się wyrównał po tych tabletkach? I w jakim czasie, ale ty piszesz ze miałaś tylko problem z estradiolem a ja chyba jako jedyna na świecie mam problem z progesteronem ze jest za wysoki!! Lekarz się zdziwil
Marvelon stosowalam całe opakowanie.
Nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Po nich hormony mialam REWELACYJNE.
I mogłam przystąpić do II inseminacji.
Po której beta z dnia na dzień rosnie-12 września mam wizytę u dr Kru😊
Musisz się troszkę wyciszyć, ja również jestem panikara Ale to do niczego dobrego nie prowadzi.
Powiem Ci jak sobie tlumaczylam: "siedź cicho i zaufaj lekarzom". -
Ja też jestem u doktora Kru właśnie on zalecił mi dokładnie to co Ty, to jak mówisz że hormony po tych tabletkach miałaś rewelacyjne to aż nabieram nowej nadziei 😍😍😊 to TYLKO 1 opakowanie Ci wystarczyło??🤔
A powiedz mi czy miałaś jeszcze jakiś problem ze była potrzebna iui? Czy tylko z estradiolem? A próbowałaś po uregulowanie hormonów zajsc naturalnie? Mi lekarz każe teraz brać 3 opakowania i później stymulować owulację i albo iui albo jeszcze jeden cykl po odstawieniu próbować naturalnie...
Ja też panikara (niestety) i boję się że tak gigantycznego progesteronu nie pozbędę się niczym 🥺😒
A po odstawieniu tab ile kosztowały Cie leki przed IUI?no i samo IUI?
Antonina wrote:Marvelon stosowalam całe opakowanie.
Nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Po nich hormony mialam REWELACYJNE.
I mogłam przystąpić do II inseminacji.
Po której beta z dnia na dzień rosnie-12 września mam wizytę u dr Kru😊
Musisz się troszkę wyciszyć, ja również jestem panikara Ale to do niczego dobrego nie prowadzi.
Powiem Ci jak sobie tlumaczylam: "siedź cicho i zaufaj lekarzom".starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
mao wrote:Ehhh... czy my w tej ciąży cały czas musimy się czymś stresować ☹️ Ja 1,5 tyg temu miałam +4,5 kg. Nasz ostatnio tez się przytulił do łożyska jak dr robił zdjęcie... złośliwe te dzieci 😉
A chociaż z szyjką u Ciebie wszystko Ok?mao lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualny
-
niezapominajka12345 wrote:Ja też jestem u doktora Kru właśnie on zalecił mi dokładnie to co Ty, to jak mówisz że hormony po tych tabletkach miałaś rewelacyjne to aż nabieram nowej nadziei 😍😍😊 to TYLKO 1 opakowanie Ci wystarczyło??🤔
A powiedz mi czy miałaś jeszcze jakiś problem ze była potrzebna iui? Czy tylko z estradiolem? A próbowałaś po uregulowanie hormonów zajsc naturalnie? Mi lekarz każe teraz brać 3 opakowania i później stymulować owulację i albo iui albo jeszcze jeden cykl po odstawieniu próbować naturalnie...
Ja też panikara (niestety) i boję się że tak gigantycznego progesteronu nie pozbędę się niczym 🥺😒
A po odstawieniu tab ile kosztowały Cie leki przed IUI?no i samo IUI?
Staraliśmy się około 2 lata.
W między czasie robiłam masę badań-wyszła mi mutacja genu MTHFR,niski poziom AMH, oraz niedrozny prawy jajowod,Hashimoto...
W kwietniu trafiłam do Kliniki.
I od razu była podjęta decyzja o IUI.
Za 1 razem miałam na cyklu naturalnym.
Za 2 używałam już puregon(refundowany ok.45 zl) oraz ovitrell(koszt 1 zastrzyk ok 100 zl).
Ciężko mi jest odpowiedzieć na pytanie ile kosztowały mnie leki, plus jeszcze badania co chwilkę.
Samo IUI chyba 800 zł.
Myślę że 1400 nie przekroczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 20:59