MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy przed każdą IUI robilyscie hormony? Bo widzę, że dużo z Was o tym piszę, a jestem po 3 IUI i ani razu hormonów nie kazano mi badać. Od czego to zależy??HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
niezapominajka12345 wrote:Ale to przed in vitro a nie przed inseminacja chyba piszecie dziewczyny nie o tym samym 🥺😋
Ja tabletki anty-Marvelon brałam właśnie przed IUI,aby uspokoić hormony.
Z tego co pamiętam to miałam problem z estradiolem(miałam ponad 60).
A norma do inseminacji jest:
Estriadiol <60
Progesteron < 1. -
Kaach wrote:Dziewczyny czy przed każdą IUI robilyscie hormony? Bo widzę, że dużo z Was o tym piszę, a jestem po 3 IUI i ani razu hormonów nie kazano mi badać. Od czego to zależy??
Miałam 2 inseminacje.
I za każdym razem robiłam: Estriadiol oraz Progesteron. -
nick nieaktualny
-
Hiacynta48 wrote:Rozumiem że masz przygotowanie do ivf? A wiesz może co po tych 21 dniach? Będziesz czekać na @ i później stymulacja?
W TRZECIM DNIU PO ODSTAWIENIU ANTY Z RANA WSTRZYKIWAŁAM GONAPEPTYL, W 3 DNIU GONAPEPTYLU BADANIE PROGESTERONU I ESTRADIOLU I TAK JAK DZIEWCZYNY NAPISAŁY ESTRADIOL PONIŻEJ 60 A PROGESTERON PONIŻEJ 1. WYNIK MUSISZ MIEĆ W TYM SAMYM DNIU. JEŚLI JEST OK TO WIECZOREM DODATKOWO PUREGON. WIZYTA JEST W 6 DNIU BRANIA PUREGONU.
Hiacynta48, Za dużo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was jest może aktualnie w klinice.? Panie w recepcji mają duży ruch? Wiszę na lini i cisza, a nie chce żeby miały 100 połączeń nie odebranych z mojego numeru😜...Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jest może aktualnie w klinice.? Panie w recepcji mają duży ruch? Wiszę na lini i cisza, a nie chce żeby miały 100 połączeń nie odebranych z mojego numeru😜...
Apolonia87 lubi tę wiadomość
-
A jeśli estradiol w 3dc mam 62 to już zle do inseminacji?? I czy wtedy można coś podawać czy co dalej z cyklem?
Antonina wrote:Ja tabletki anty-Marvelon brałam właśnie przed IUI,aby uspokoić hormony.
Z tego co pamiętam to miałam problem z estradiolem(miałam ponad 60).
A norma do inseminacji jest:
Estriadiol <60
Progesteron < 1.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:A jeśli estradiol w 3dc mam 62 to już zle do inseminacji?? I czy wtedy można coś podawać czy co dalej z cyklem?
-
łojeny, ciekawe co mi wyjdzie, ja miałam estradiol 62 (4 miesiące temu ) dzisiaj też badałam, mam więc nadzieję że wyjdzie poniżej 60 a nie jeszcze więcej:( myślałam,że jeśli jest w normie (bo norma chyba do 166 to wszystko jest ok), a więc czemu musi być PONIŻEJ 60 ?/ehh ciężka ta natura max...mao wrote:Nie koniecznie 😉 Ja zawsze miałam problem, aby estradiol był poniżej 60 i byłam umówiona z dr K, że działamy do 70. Ale jak przy pierwszej próbie podejścia do IUI miałam estradiol bodajze 65, to odpuściliśmy go z dr K i zapisała mi tabletki anty i w kolejnym cyklu ponownie robiliśmy podejście.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Powiedzcie mi zatem kochane jakie wyniki hormonów w 3dc są ok żeby podejść do inseminacji:
LH
FSH
Estradiol (tutaj mówicie, że poniżej 60)
progesteron
Dajcie znać plisss, wyniki mam mieć dzisiaj o 14 jestem ciekawa co to będzie...a o 17 wizyta:/starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
kinga25 wrote:Nowa 38 - czy ja bym mogla Ciebie prosic o podanie tej strony co kiedys Moly pisala z tymi puzlami ? Nie moge sie dokopac a mam pare dni przymusowego lezenia to chce jeszcze ogarnac te drobiazgi
Kurcze dopiero przeczytałam...puzzlami tzn tą matą piankową? Jeżeli tak to mata skip hop -
Tacia wrote:Ja brałam no spe praktycznie przez całą ciążę. Synek ma przykurcz szyjny po prawej stronie. Chodzimy na rehabilitację. Czy to jest od porodu czy też złej pielęgnacji(źle noszone dziecko) czy przez no spe nie wiadomo ale to nie jest nic złego lekko jest do wyleczenia. Ja poszlam do fizjoterapeuty bo Olek nie przewracal sie na boki i wtedy wszystko wyszlo. Lepiej donosic dziecko niż urodzić wczesniaka.
Tacia, tzn jak Twój synek nie przewracał się na boki? W jakim wieku? Cały się nie obracał czy główki nie obracał? Mój syn główkę obraca i jak leży i jak jest noszony ale sam na bok czy na brzuszek się nie obróci jeszcze, a niedługo będzie miał 4 miesiące. -
mao wrote:A Tobie dr K zaleciła nospe na skracanie szyjki + te twardnienia brzucha??
Edit. Mi dr przez tą szyjkę zostawiła jeszcze Prolutex...
Edit 2. Napisałam do dr K odnośnie tego brzucha i także kazała mi zacząć brać nospe max 3x1.
Tak zaleciła mi na to nospe i doraźnie relanium, ale wydaje mi się że sytuacja się ustabilizowala bo brzuch już nie boli. A jaka masz obecnie długość?
Ja nie chodzę nawet na zakupy.... troche sie po domu pokrece i to wszystko teraz kiedy już czuje Małą leżenie jest łatwiejsze
O tak! mamy nie zastąpione 🥰 -
nick nieaktualnyZa dużo wrote:Tak się akurat złożyło ,że po odebraniu wyników byłam u dr rodzinnego z inną sprawą i spytałam o ten gen tak z ciekawości i on mówił ,że istnieje większe ryzyko bo nie przyswaja się tych witamin tak bardzo itp. Zdenerwowałam się i nie potrzebnie zaczęłam szperać w internecie . Potem na wizycie u dr Kru się spytałam i potwierdził potem pytałam dr K i też potwierdziła.
To ja juz mam tyle chorób, że utwierdzam się tylko w decyzji, która podjęłam😊 -
Dziewczyny odebrałam wyniki i jestem w szoku, martwiłam się estradiol em bo miałam 62, a teraz i tak więcej bo już 67, a progesteron w 3dc wyszedł mi aż 41 ng/ml co to może oznaczać? Jestem w szoku norma jest od 0,2-1,5 czy w takim razie z inseminacji nici czy o co chodzi?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Mikka wrote:Tak zaleciła mi na to nospe i doraźnie relanium, ale wydaje mi się że sytuacja się ustabilizowala bo brzuch już nie boli. A jaka masz obecnie długość?
Ja nie chodzę nawet na zakupy.... troche sie po domu pokrece i to wszystko teraz kiedy już czuje Małą leżenie jest łatwiejsze
O tak! mamy nie zastąpione 🥰
1,5 tygodnia temu miałam długość 3,5 a u Ciebie jaka?
Ja bardzooo mocno ograniczyłam swoją aktywność... ale dr K nie kazał mi póki co (odpukać) leżeć plackiem, także coś tam się poruszam 😉 ale większość dnia leżakuje mimo wszystko. -
Apolonia87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jest może aktualnie w klinice.? Panie w recepcji mają duży ruch? Wiszę na lini i cisza, a nie chce żeby miały 100 połączeń nie odebranych z mojego numeru😜...
Apolonia87 lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Berbeć. wrote:No to nieźle...
To ja juz mam tyle chorób, że utwierdzam się tylko w decyzji, która podjęłam😊
Mysza napisałam privStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]