MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
mao wrote:Od rana biorę nospe zgodnie z zaleceniami pani doktor 👍 Ufam jej, także mimo, iż naczytałam się o nospie to grzecznie ją łykam 😊 I grzecznie leżakuje🤮😉
Edit. A kiedy lekarze każą odstawiać nospę??
Ja teraz biorę już doraźnie, głównie wieczorem lub na noc (35+), brzuch mi się napina właśnie pod wieczór.
A co do odstawienia przez lekarza, to wszystko jest indywidualna spawa. Ja się pytam na każdej wizycie jak dawkujemy leki -
Kasik*82 wrote:Nie zgodze sie z Tobą. Rola terapeuty SI jest szeroka nie wiesz co to jest integracja sensoryczna, zapytaj lekarze to nawet on Ci nie odpowie... Nauka poszla do przodu i teraz nazywa sie rzeczy po imieniu.... Ale tak reaguja rodzice, ktorzy nie maja pojecia o SI. Od poczatku musisz zaczac prace jesli jest obnizone badz wzmozone napiecie ma to wplyw na wiele plaszczyzn. Polecam zaglebic sie w literature. Lekarz to nie wszystko.
I tu Cię zdziwię, wiem doskonale co to jest. Sama mam pacjentów pod opieką, którzy chodzą na taką terapię. I powiem Ci więcej - sama ich tam wysyłam, bo to ja widzę i oceniam napięcie u noworodków. -
nick nieaktualnyMagnetyczna - tez poczatki w domu byly najgorsze jak bylam sama ,ja akurat zmienialam pokoje co kilka dni aby nie bylo monotonnie i duzo pracy do lozka bralam i tak te poczatki lecialy
Dzoewczynki maja sie bardzo dobrze juz ponad 2300g wiec jak tak dalej dobrze bedzie to za 3 tygodnie do domku
AnkaBe- Ja z doktorem znalam sie juz wczesniej wiec od poczatku bylismy w stalym kontakcie ,poczatkowo umowa byla taka ,ze doktor mnie przejmuje jak ciaza bedzie wymagala czestych hospitalizacji ale ,ze doktor wyznaje zasade ,ze ciaze prowadzi jeden ginekolog bo potem robi sie niepotrzebne zamieszanie przy roznych opiniach wiec ostatecznie przeszlam wczesniej juz w 2 trymestrze .Alu_87, AnkaBe lubią tę wiadomość
-
Iwa20 wrote:Hej, czy jest tu ktoś kto podchodzi teraz do ivf u dr Ż ? Czy ktoś z Was decyduje się na badanie zarodków lub niedawno badal? Jak oceniacie to badanie warto w czymś wam pomogło? Ogólnie kiedy jest to zalecane. Dzięki za info
Ja wykonywałam. Badanie nie gwarantuje pełnego sukcesu ale pozwala wyeliminować niepewne transfery. Wykonałam Badanie ngs przy okazji dwóch procedur.
Wg mnie warto ponieważ eliminuje zarodki, które na pewno by się nie przyjęły- koszt transferu to 1800zl, do tego dochodzą leki wizyty i obciążenie organizmu, nie mówiąc o stresie.
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Ja brałam no spe praktycznie przez całą ciążę. Synek ma przykurcz szyjny po prawej stronie. Chodzimy na rehabilitację. Czy to jest od porodu czy też złej pielęgnacji(źle noszone dziecko) czy przez no spe nie wiadomo ale to nie jest nic złego lekko jest do wyleczenia. Ja poszlam do fizjoterapeuty bo Olek nie przewracal sie na boki i wtedy wszystko wyszlo. Lepiej donosic dziecko niż urodzić wczesniaka.
MagdaZet lubi tę wiadomość
-
Iwa20 wrote:Hej, czy jest tu ktoś kto podchodzi teraz do ivf u dr Ż ? Czy ktoś z Was decyduje się na badanie zarodków lub niedawno badal? Jak oceniacie to badanie warto w czymś wam pomogło? Ogólnie kiedy jest to zalecane. Dzięki za info
-
Dziewczyny proszę o odpowiedź 😊😊😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Ja biorę doraźnie no-spę i relanium, które też obniża napięcie mięśniowe. Ale wolę ciążę donosić i ewentualnie potem pracować nad zaburzonym napięciem mięśniowym.
Każdy dzień dłużej w brzuchu mamy jest na wagę złota, oczywiście przed ukończeniem 38 tygodnia.
Tacia, taki przykurcz może czasami powstać już w życiu płodowym, gdy dzidziuś ma mało miejsca (czy to z powodu dużego dziecka czy z powodu małej macicy). Czasami o takiej przyczynie można zapomnieć -
mao wrote:Dzisiaj pisałam do dr K, bo wczoraj miałam je częściej niż zwykle i się zeschizowałam, ale od rana byłam na zakupach z mężem, to może przez to 🤷🏻♀️ mi się robi twardy brzuszek i 10 sekund i już jest miękki... Ale doktor kazała mi brać nospe 3x1... a ja się z nią dopiero zobaczę 08.10 ☹️32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Dziewczyny proszę o odpowiedź 😊😊😊
Na spokojnie 😊 -
mao wrote:To też jest opcja 😂🤣 Nam doktor K jak się ostatnio pytała czy imie wynrane to powiedziedzialam, że braJan 😂 aż zaniemówiła hihi to wytłumaczyliśmy, ze dziecko jest bezimienne, bo rodzice nie ogarniają tematu🙈
To opowiadała nam, że czasem pacjenci nadają dzieciom takie imiona, że są przerażeni.. b😊a pomagają je robić 😉
A jakie mieliście pomysły dla chłopca?
Mi dla dziewczynek podoba się Zuzia, Amelia, Milena, Dominika, Gabrysia, Pola, Iga, Maja, Alicja, Kinga i jeszcze długo by wymieniać😂🤣
No to rzeczywiście cała lista gotowych imion dla dziewczynki ;] My dla chłopca mieliśmy Cezary. Mam nadzieję że jednak Czaruś jeszcze do nas kiedyś dołączy. My póki co wahamy się między Emilią a Marią32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyIwa20 wrote:Hej, czy jest tu ktoś kto podchodzi teraz do ivf u dr Ż ? Czy ktoś z Was decyduje się na badanie zarodków lub niedawno badal? Jak oceniacie to badanie warto w czymś wam pomogło? Ogólnie kiedy jest to zalecane. Dzięki za info
-
Olanta wrote:Spędzam z dzieckiem praktycznie 24/h, ani lekarz ani położna ani ja ani nikt kto to dziecko widuje nie zasugerował niczego co mogłoby świadczyć o nieprawidłowościach więc naprawdę mam na siłę czegoś szukać? Bez przesady...
-
Kochana ale ja nie mówię o IVF tylko o inseminacji, więc to chyba też dr Kru wykonuje czy nie??? Czy też nie do kogoś odeśle??
Za dużo wrote:Jak pojedziesz to dr Kru wszystko ci wyjaśni jestem jego pacjentka . On przekierował mnie do dr K bo ona zajmuje się IVF on tylko na początek zapisał mi antykoncepcję na wyciszenie jajników po 21 dniach jechałam do dr K ona wytłumaczyła wszystko zbadała i zapisała leki do stymulacji .
Na spokojnie 😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Nowa 38 - czy ja bym mogla Ciebie prosic o podanie tej strony co kiedys Moly pisala z tymi puzlami ? Nie moge sie dokopac a mam pare dni przymusowego lezenia to chce jeszcze ogarnac te drobiazgi
https://puzzle-piankowe.pl/home/1-aktualnosci/14-maly-geniusz-europejskie-piankowe-puzzle
Przypomnę, że najlepiej dla maluchów połączyć max dwa kolory 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 20:10
MagdaZet, kinga25 lubią tę wiadomość
-
MagdaZet wrote:Ojoj... nie wiesz z kim piszesz. Więcej pokory miej w swoim zawodzie, bo w zawodzie medycznym, w pracy z pacjentem pewność siebie gubi...
Szkoda czasu na tlumaczenie