MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Luluiza wrote:Super, dzielnie to zniosłaś 🥳 a dzisiaj jak ?
Będziesz się decydowała na badanie zarodków ?
U mnie AB powiedział, ze z ivf jeszcze by zaczekał, no to czekamy 😋 na razie pas i święta i jeszcze jakieś wakacje chcemy w styczniu zaliczyć, głowę tez trzeba wietrzyć, bo od tego wszystkiego tez na pewno psychika za bardzo ucierpiała 🤕
Trochę coś tam odczuwam, ale przy stymulacji też pobolewaly jajniki więc nic nie biorę miejsce po zastrzyku i tak boli najbardziej :p Tak będziemy badać zarodki, ale jeszcze nie wiemy ile pisałam dziś do AB 6 udało się zapłodnić resztę mrozimy. Teraz muszę czekać do wtorku na decyzje co dalej.
No pewnie jak macie możliwość odpoczynku od tego wszystkiego to trzeba korzystaćLuluiza lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Maggy wrote:Dziewczyny a ja chciałam zapytać w którym tygodniu ciąży zdecydowałyście się wrócić do "swojego" lekarza tzn. z poza medArtu. Albo wybierałyście innego lekarza na prowadzenie ciąży. Wiem, że część z Was się przeniosła. Któraś z Was kiedyś pisała, że dr Kru "zostawił" ją przed samym porodem oraz prowadzenie ciąży w medarcie to kosmiczne pieniądze.
Maggy lubi tę wiadomość
-
Poprawione zatem 😊😍 no wczoraj był ok chociaż jak dla trochę mało mówmy on hehe ja jeszcze pytania miałam a on już wstał hehe czułam się pospieszana🙉😍😬😊🤪Luluiza wrote:Mi AB przy każdej mówił, żeby poprawiać i nie na ku temu żadnych przeciwwskazań. A tak btw to wczoraj miał nawet dobry humor 🤪starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Super, dzielnie to zniosłaś 🥳 a dzisiaj jak ?
Będziesz się decydowała na badanie zarodków ?
U mnie AB powiedział, ze z ivf jeszcze by zaczekał, no to czekamy 😋 na razie pas i święta i jeszcze jakieś wakacje chcemy w styczniu zaliczyć, głowę tez trzeba wietrzyć, bo od tego wszystkiego tez na pewno psychika za bardzo ucierpiała 🤕Luluiza lubi tę wiadomość
-
truskawka26 wrote:Również pozdrawiam, ja z parteru oddział niepłodności 😘
Truskawka jak się czujesz?3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Za dużo wrote:Luluiza jak mój mąż mi powiedział że jedziemy na wakacje na deskę w góry to od tamtego momentu znowu zachciało mi się żyć . Bo nie da się ukryć ale po dwóch niepowodzeniach i myśleniu co dalej życie staje się inne . Więc trzeba głowę też odciążyć a nóż zaskoczy . 😉 Więc widzę że plany mamy identyczne .
Tez musze wymyslic cos zeby glowe przewietrzyc. Drugi raz poronilam przed Bozym Narodzeniem. Święta zamiast cieszyc smucą. A te reklamy w tv do szalu doprowadzaja!!!Luluiza, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒
-
Anastazja31 wrote:Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒
Może jeszcze jakiś pęcherzyk się pojawi...
w trakcie ostatniej stymulacji dr Z w zastępstwie powiedział ze mam ledwo co pęcherzyków i ze co to za stymulacja, ja na to ze dr K się dużej ilości naliczyła... a on ze liczyć to sobie może a tu nic nie ma... na co przy punkcji było 16 🙈wiec trzymam kciuki 😘
Przy punkcji trzeba być na czczo, nie trzeba nic brać Ew podpisane zgody i skarpetki na zmianę ja lubię ciepło wiec mogłam mieć założone
Przy punkcji dostaje się 1x koszule do przebrania się.
Płaci się za anestezjologa (500) + koszt ivf 6500 lub ta wyższa kwota jeśli będzie transfer w tym samym cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 17:16
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
Anastazja31 wrote:Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyNiezapominajko - ja po czasie wynalazlam sposob ,u mnie doktor tez czasem juz wstawal i szedl do drzwi ,ja i tak siedzialam na krzesla tylko sie obracalam i tak zadawalam reszte pytan ,wstalam dopiero jak wszystko wiedzialam
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Niezapominajko - ja po czasie wynalazlam sposob ,u mnie doktor tez czasem juz wstawal i szedl do drzwi ,ja i tak siedzialam na krzesla tylko sie obracalam i tak zadawalam reszte pytan ,wstalam dopiero jak wszystko wiedzialam
-
nick nieaktualnymao wrote:Ja u dr AB byłam tylko w zastępstwie... ale za każdym razem mi się pytał czy mam jeszcze jakieś pytania😂🤣 Może dr K w moja kartotekę wpisała, że „pacjentka ma wiecznie wiele pytań” 😂🤣🤪
Nie napisalam ,ze zawsze ,czasem jak doktor troche bardziej pedzil i czulam ,ze juz chce aby byl koniec a ja jeszcze mialam pytanianiezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Tez musze wymyslic cos zeby glowe przewietrzyc. Drugi raz poronilam przed Bozym Narodzeniem. Święta zamiast cieszyc smucą. A te reklamy w tv do szalu doprowadzaja!!!
-
AnkaBe wrote:Może jeszcze jakiś pęcherzyk się pojawi...
w trakcie ostatniej stymulacji dr Z w zastępstwie powiedział ze mam ledwo co pęcherzyków i ze co to za stymulacja, ja na to ze dr K się dużej ilości naliczyła... a on ze liczyć to sobie może a tu nic nie ma... na co przy punkcji było 16 🙈wiec trzymam kciuki 😘
Przy punkcji trzeba być na czczo, nie trzeba nic brać Ew podpisane zgody i skarpetki na zmianę ja lubię ciepło wiec mogłam mieć założone
Przy punkcji dostaje się 1x koszule do przebrania się.
Płaci się za anestezjologa (500) + koszt ivf 6500 lub ta wyższa kwota jeśli będzie transfer w tym samym cyklu.
A jeśli pęcherzyk będzie bez komórki ... To też 6500? Czy co dalej... A te wszystkie badania co dał doktor grupa krwi, HIV itd to muszę mieć na wtorek gotowe? I czy mąż też musi je robić skoro będziemy mieć dawce nasienia. Te badania zrobię w ośrodku zdrowia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 19:09
-
Anastazja31 wrote:A jeśli pęcherzyk będzie bez komórki ... To też 6500? Czy co dalej... A te wszystkie badania co dał doktor grupa krwi, HIV itd to muszę mieć na wtorek gotowe? I czy mąż też musi je robić skoro będziemy mieć dawce nasienia. Te badania zrobię w ośrodku zdrowia?
hm, badania możesz wykonać albo w alab w medarcie- można pobrać też w dniu punkcji, albo podjechać do alab w hcp tam jest laboratorium czynne 7 dni w tygodniu lub w jakimś dowolnym laboratorium.
hm. jeśli będą zapładniać tą 1 komórkę to tak płaci się 6500, ale jeśli komórki nie będzie to nie wiem, może ktos zna taki przypadek? może wtedy się płaci tylko za anestezjologa+ jakąś kwotę za punkcję?3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
Anastazja31 wrote:Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒
Może jeszcze masz jakiegos ukrytego. Przy pierwszym pobraniu dr widziala caly czas 3 a pobrali 4. -
Hehehe też początkowo tak zrobiłam, on już wstał a ja mówię :,, jeszcze chwila bo miałam o coś zapytać tylko kurcze zapomniałam 🙉" a on i tak stał dalej przy drzwiach no to już wstałam bo i tak mi się nie przypomniało hehe, dopiero po wyjsciu mi zaświtało jak już było za późno 😊🤪🙄 zawsze tak mam hehe do Kru pisałam bo był ciekawy czy w ogóle się odbyła IUI i jemu zadałam z dwa pyt ale do dziś odpowiedzi brak 🙈 chociaż pytania i tak już nie aktualne bo dotyczyły wczorajszego dnia 😊kinga25 wrote:Niezapominajko - ja po czasie wynalazlam sposob ,u mnie doktor tez czasem juz wstawal i szedl do drzwi ,ja i tak siedzialam na krzesla tylko sie obracalam i tak zadawalam reszte pytan ,wstalam dopiero jak wszystko wiedzialamstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Hahaha niemożliwe bo ja też byłam teraz w zastępstwie drugi raz u AB i też mam zawsze dużo pytań i swoich mądrości u Kru ale AB mi takiego pytania nie zadał hehe więc chyba tego w kartotekę nie wpisują 🙄🤪😊mao wrote:Ja u dr AB byłam tylko w zastępstwie... ale za każdym razem mi się pytał czy mam jeszcze jakieś pytania😂🤣 Może dr K w moja kartotekę wpisała, że „pacjentka ma wiecznie wiele pytań” 😂🤣🤪starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Tez musze wymyslic cos zeby glowe przewietrzyc. Drugi raz poronilam przed Bozym Narodzeniem. Święta zamiast cieszyc smucą. A te reklamy w tv do szalu doprowadzaja!!!
Dzizas, polubiłam ale w innym sensie 😔 bardzo Ci wspolczuje☹️ To jest coś czego się najbardziej obawiam 😔 czasem wydaje mi się niepowodzenie po IUI jest czymś nieporównywanie lżejszym od utraty 🍀 😒 a czasem myśle, ze natura sama decyduje i kiedyś mi to wszystko wynagrodzi 🤗
Jak się teraz czujesz ? Jesteś u AB czy ktoś inny Cię prowadzi? -
nick nieaktualnyZa dużo wrote:Luluiza jak mój mąż mi powiedział że jedziemy na wakacje na deskę w góry to od tamtego momentu znowu zachciało mi się żyć . Bo nie da się ukryć ale po dwóch niepowodzeniach i myśleniu co dalej życie staje się inne . Więc trzeba głowę też odciążyć a nóż zaskoczy . 😉 Więc widzę że plany mamy identyczne .
No ja już żyje wakacjami ☀️🌴🐒 Trochę to wszystko truje głowę.. ja chodziłam kiedyś dużo na akupunkturę i teraz tez zaczęłam , trochę równowagi złapałam 🤕