X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Super, dzielnie to zniosłaś 🥳 a dzisiaj jak ?
    Będziesz się decydowała na badanie zarodków ?
    U mnie AB powiedział, ze z ivf jeszcze by zaczekał, no to czekamy 😋 na razie pas i święta i jeszcze jakieś wakacje chcemy w styczniu zaliczyć, głowę tez trzeba wietrzyć, bo od tego wszystkiego tez na pewno psychika za bardzo ucierpiała 🤕

Trochę coś tam odczuwam, ale przy stymulacji też pobolewaly jajniki więc nic nie biorę miejsce po zastrzyku i tak boli najbardziej :p Tak będziemy badać zarodki, ale jeszcze nie wiemy ile :) pisałam dziś do AB 6 udało się zapłodnić resztę mrozimy. Teraz muszę czekać do wtorku na decyzje co dalej.

No pewnie jak macie możliwość odpoczynku od tego wszystkiego to trzeba korzystać :)

Luluiza lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Dziewczyny a ja chciałam zapytać w którym tygodniu ciąży zdecydowałyście się wrócić do "swojego" lekarza tzn. z poza medArtu. Albo wybierałyście innego lekarza na prowadzenie ciąży. Wiem, że część z Was się przeniosła. Któraś z Was kiedyś pisała, że dr Kru "zostawił" ją przed samym porodem oraz prowadzenie ciąży w medarcie to kosmiczne pieniądze.
    Ja przeniosłam się po skończonym 3 m-cu. Tak zdecydowaliśmy wspólnie z dr AB.

Maggy lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawione zatem 😊😍 no wczoraj był ok chociaż jak dla trochę mało mówmy on hehe ja jeszcze pytania miałam a on już wstał hehe czułam się pospieszana🙉😍😬😊🤪
    Luluiza wrote:
    Mi AB przy każdej mówił, żeby poprawiać i nie na ku temu żadnych przeciwwskazań. A tak btw to wczoraj miał nawet dobry humor 🤪

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Super, dzielnie to zniosłaś 🥳 a dzisiaj jak ?
    Będziesz się decydowała na badanie zarodków ?
    U mnie AB powiedział, ze z ivf jeszcze by zaczekał, no to czekamy 😋 na razie pas i święta i jeszcze jakieś wakacje chcemy w styczniu zaliczyć, głowę tez trzeba wietrzyć, bo od tego wszystkiego tez na pewno psychika za bardzo ucierpiała 🤕
    Luluiza jak mój mąż mi powiedział że jedziemy na wakacje na deskę w góry to od tamtego momentu znowu zachciało mi się żyć . Bo nie da się ukryć ale po dwóch niepowodzeniach i myśleniu co dalej życie staje się inne . Więc trzeba głowę też odciążyć a nóż zaskoczy . 😉 Więc widzę że plany mamy identyczne .

Luluiza lubi tę wiadomość

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka26 wrote:
    Również pozdrawiam, ja z parteru oddział niepłodności 😘

Truskawka jak się czujesz?

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Luluiza jak mój mąż mi powiedział że jedziemy na wakacje na deskę w góry to od tamtego momentu znowu zachciało mi się żyć . Bo nie da się ukryć ale po dwóch niepowodzeniach i myśleniu co dalej życie staje się inne . Więc trzeba głowę też odciążyć a nóż zaskoczy . 😉 Więc widzę że plany mamy identyczne .

Tez musze wymyslic cos zeby glowe przewietrzyc. Drugi raz poronilam przed Bozym Narodzeniem. Święta zamiast cieszyc smucą. A te reklamy w tv do szalu doprowadzaja!!!

Luluiza, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Anastazja31 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja31 wrote:
    Hej ... My z mężem szykujemy się do in vitro mam tylko jeden pęcherzyk, więcej nie chcę rosnąć 😔we wtorek mam punkcję jajników. Możecie mnie naprowadzić jak to mniej więcej wygląda co mam zabrać czy oprócz tego że mam być na czczo jakoś się przygotować i jaki jest koszt. Prowadzi mnie dr Ż a dzisiaj byłam u AB tak mnie zestresował że zupełnie nie wiedziałam o co go pytać 🙄😒

Może jeszcze jakiś pęcherzyk się pojawi...
    w trakcie ostatniej stymulacji dr Z w zastępstwie powiedział ze mam ledwo co pęcherzyków i ze co to za stymulacja, ja na to ze dr K się dużej ilości naliczyła... a on ze liczyć to sobie może a tu nic nie ma... na co przy punkcji było 16 🙈wiec trzymam kciuki 😘
    Przy punkcji trzeba być na czczo, nie trzeba nic brać Ew podpisane zgody i skarpetki na zmianę ;) ja lubię ciepło wiec mogłam mieć założone ;)
    Przy punkcji dostaje się 1x koszule do przebrania się.
    Płaci się za anestezjologa (500) + koszt ivf 6500 lub ta wyższa kwota jeśli będzie transfer w tym samym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 17:16

4xIUI

06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

• Kaach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja31 wrote:
    Ja miałam punkcje w sobotę miałam tylko dokumenty, które dostałam od AB do podpisania a i weź sobie wkładkę bo możesz troszkę plamić

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - ja po czasie wynalazlam sposob ,u mnie doktor tez czasem juz wstawal i szedl do drzwi ,ja i tak siedzialam na krzesla tylko sie obracalam i tak zadawalam reszte pytan ,wstalam dopiero jak wszystko wiedzialam ;)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Niezapominajko - ja po czasie wynalazlam sposob ,u mnie doktor tez czasem juz wstawal i szedl do drzwi ,ja i tak siedzialam na krzesla tylko sie obracalam i tak zadawalam reszte pytan ,wstalam dopiero jak wszystko wiedzialam ;)
    Ja u dr AB byłam tylko w zastępstwie... ale za każdym razem mi się pytał czy mam jeszcze jakieś pytania😂🤣 Może dr K w moja kartotekę wpisała, że „pacjentka ma wiecznie wiele pytań” 😂🤣🤪

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja u dr AB byłam tylko w zastępstwie... ale za każdym razem mi się pytał czy mam jeszcze jakieś pytania😂🤣 Może dr K w moja kartotekę wpisała, że „pacjentka ma wiecznie wiele pytań” 😂🤣🤪

Nie napisalam ,ze zawsze ,czasem jak doktor troche bardziej pedzil i czulam ,ze juz chce aby byl koniec a ja jeszcze mialam pytania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Tez musze wymyslic cos zeby glowe przewietrzyc. Drugi raz poronilam przed Bozym Narodzeniem. Święta zamiast cieszyc smucą. A te reklamy w tv do szalu doprowadzaja!!!
    Anulas ja co prawda nie poroniłam ale to bardzo na mnie wpłynęło. Te święta mogły by dla mnie nie istnieć . Wkur.... Mnie to wszystko dookoła . Więc wiem co czujesz . Najlepiej zrób coś co lubisz . Snowboard to moje dziecko wtedy nie myślę o niczym takie sportowe relanium . Ty też na pewno jakieś masz .

• Anastazja31 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Może jeszcze jakiś pęcherzyk się pojawi...
    w trakcie ostatniej stymulacji dr Z w zastępstwie powiedział ze mam ledwo co pęcherzyków i ze co to za stymulacja, ja na to ze dr K się dużej ilości naliczyła... a on ze liczyć to sobie może a tu nic nie ma... na co przy punkcji było 16 🙈wiec trzymam kciuki 😘
    Przy punkcji trzeba być na czczo, nie trzeba nic brać Ew podpisane zgody i skarpetki na zmianę ;) ja lubię ciepło wiec mogłam mieć założone ;)
    Przy punkcji dostaje się 1x koszule do przebrania się.
    Płaci się za anestezjologa (500) + koszt ivf 6500 lub ta wyższa kwota jeśli będzie transfer w tym samym cyklu.

A jeśli pęcherzyk będzie bez komórki ... To też 6500? Czy co dalej... A te wszystkie badania co dał doktor grupa krwi, HIV itd to muszę mieć na wtorek gotowe? I czy mąż też musi je robić skoro będziemy mieć dawce nasienia. Te badania zrobię w ośrodku zdrowia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 19:09

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja31 wrote:
    A jeśli pęcherzyk będzie bez komórki ... To też 6500? Czy co dalej... A te wszystkie badania co dał doktor grupa krwi, HIV itd to muszę mieć na wtorek gotowe? I czy mąż też musi je robić skoro będziemy mieć dawce nasienia. Te badania zrobię w ośrodku zdrowia?

hm, badania możesz wykonać albo w alab w medarcie- można pobrać też w dniu punkcji, albo podjechać do alab w hcp tam jest laboratorium czynne 7 dni w tygodniu lub w jakimś dowolnym laboratorium.

hm. jeśli będą zapładniać tą 1 komórkę to tak płaci się 6500, ale jeśli komórki nie będzie to nie wiem, może ktos zna taki przypadek? może wtedy się płaci tylko za anestezjologa+ jakąś kwotę za punkcję?

4xIUI

• Anulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja31 wrote:

Może jeszcze masz jakiegos ukrytego. Przy pierwszym pobraniu dr widziala caly czas 3 a pobrali 4.

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe też początkowo tak zrobiłam, on już wstał a ja mówię :,, jeszcze chwila bo miałam o coś zapytać tylko kurcze zapomniałam 🙉" a on i tak stał dalej przy drzwiach no to już wstałam bo i tak mi się nie przypomniało hehe, dopiero po wyjsciu mi zaświtało jak już było za późno 😊🤪🙄 zawsze tak mam hehe do Kru pisałam bo był ciekawy czy w ogóle się odbyła IUI i jemu zadałam z dwa pyt ale do dziś odpowiedzi brak 🙈 chociaż pytania i tak już nie aktualne bo dotyczyły wczorajszego dnia 😊
    kinga25 wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha niemożliwe bo ja też byłam teraz w zastępstwie drugi raz u AB i też mam zawsze dużo pytań i swoich mądrości u Kru ale AB mi takiego pytania nie zadał hehe więc chyba tego w kartotekę nie wpisują 🙄🤪😊
    mao wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Dzizas, polubiłam ale w innym sensie 😔 bardzo Ci wspolczuje☹️ To jest coś czego się najbardziej obawiam 😔 czasem wydaje mi się niepowodzenie po IUI jest czymś nieporównywanie lżejszym od utraty 🍀 😒 a czasem myśle, ze natura sama decyduje i kiedyś mi to wszystko wynagrodzi 🤗

Jak się teraz czujesz ? Jesteś u AB czy ktoś inny Cię prowadzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:

No ja już żyje wakacjami ☀️🌴🐒 Trochę to wszystko truje głowę.. ja chodziłam kiedyś dużo na akupunkturę i teraz tez zaczęłam , trochę równowagi złapałam 🤕

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ