X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam czy po IUI na drugi dzień można poprawić naturalnie jakby co??🤔 zapomniałam zapytać lekarza ale wydaje mi się że tak? Wiecie może? Bo żadnej pewności nie mam czy już owu była, może wciąż trwa nie wiem...
    No pewnie, że można😁 Do dzieła 😉!!

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziewczyny czy którejś z Was udało się zajść w ciąże z blastocysty 2.2.1 ???
    Bo w większości widzę że jednak z 5.1.1
    kochana ja miałam takie" lepsze" i przebadane i nic nie wyszło . Teraz nam została zdrowa właśnie 2.1.1 więc liczę że się przyjemnie . W jakimś artykule czytałam że te blastki co się wolniej rozwijają zazwyczaj to dziewczynki. Ale na ile w tym prawdy to nie wiadomo . Ja nie sugerowała by się tym aż tak bardzo .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    kochana ja miałam takie" lepsze" i przebadane i nic nie wyszło . Teraz nam została zdrowa właśnie 2.1.1 więc liczę że się przyjemnie . W jakimś artykule czytałam że te blastki co się wolniej rozwijają zazwyczaj to dziewczynki. Ale na ile w tym prawdy to nie wiadomo . Ja nie sugerowała by się tym aż tak bardzo .
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz . Mam nadzieje ze ten ostatni zarodek będzie dla nas szczęśliwy i zostanie z nami już na zawsze 👍🏻 W czwartek beta ale te 9 dni czekania to jakaś wieczność

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz . Mam nadzieje ze ten ostatni zarodek będzie dla nas szczęśliwy i zostanie z nami już na zawsze 👍🏻 W czwartek beta ale te 9 dni czekania to jakaś wieczność

Przy zarodkach 5 - dniowych tak naprawdę beta w zdecydowanej większości przypadków wyjdzie już w 7 dniu, a nawet 6 :) ja przy bliźniakach startowałam właśnie w 6 dniu z poziomu ok. 40 z tego co pamiętam, wcześniej też przy ciążach biochemicznych beta wychodziła w 6 dniu na poziomie ok. 20. Dr K wskazuje, że betę można zrobić w 7 dpt, ale widziałam że dr AB kieruje was właśnie w tym 9 dniu :) pewnie dlatego, że zero, czy jednocyfrowa beta w 9 dpt już się nie zmieni a w 7 jednocyfrowa w nadzwyczajnych przypadkach może podbić, nie takie rzeczy to forum widziało 🙈

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka -kochana gdzies mi umknal Twoj wpis ,dasz rade ,jeszcze chwilka i bedziesz razem z coreczka :) Odpoczywaj jak najwiecej na tej ostatniej prostej ;)
    My juz poczulysmy z dzidwczynkami magie swiat i od rana robimi pierniczki ;)

Trzymam za Was kciuki :) Buziaki :)

Panna Migotka lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Malinka -kochana gdzies mi umknal Twoj wpis ,dasz rade ,jeszcze chwilka i bedziesz razem z coreczka :) Odpoczywaj jak najwiecej na tej ostatniej prostej ;)
    My juz poczulysmy z dzidwczynkami magie swiat i od rana robimi pierniczki ;)

Trzymam za Was kciuki :) Buziaki :)

Ha ha ha, juz nawet sobie wyobrażam, jak 'robicie z dziewczynkami pierniczki' 😂 chociaż powiem Ci, że róbcie, róbcie bo będzie już tylko gorzej i dłużej, a ile afer przed wami pod tytułem 'dawaj matka, już TERAZ, NATYCHMIAST, spróbować co zrobiliśmy' i nieważne, że właśnie wymieszalas surowe ciasto i musi iść do piekarnika przed spróbowaniem 😂🙊🙈

Emma_, kinga25 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Ha ha ha, juz nawet sobie wyobrażam, jak 'robicie z dziewczynkami pierniczki' 😂 chociaż powiem Ci, że róbcie, róbcie bo będzie już tylko gorzej i dłużej, a ile afer przed wami pod tytułem 'dawaj matka, już TERAZ, NATYCHMIAST, spróbować co zrobiliśmy' i nieważne, że właśnie wymieszalas surowe ciasto i musi iść do piekarnika przed spróbowaniem 😂🙊🙈

Cudownie jest😂,juz dwa razy sie przebieralam ,oczywiscie obserwuja sobie z kojca w kuchni je ustawilam ,ale Zosia w polowie stwierdzila ,ze juz za dlugo lezy i poszla na mate ,po chwili musialam zmieniac pieluszke ,potem Bianka sie odezwala ,hallo ja tez tu jestem i trzeba bylo troche zabawic ,pamietac co juz sie dodalo czy jeszcze nie ,ale jak tatus wkroczyl do pomocy to nawet jedna tura wyszla .
    Ogolnie uwielbiam ten turbo mix ,ale czasem mam mam mysli ,ze sie przenosimy do matrixa 😂.

diversik89, Mera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziewczyny czy którejś z Was udało się zajść w ciąże z blastocysty 2.2.1 ???
    Bo w większości widzę że jednak z 5.1.1
    Takie pytanie miałaś robione jakieś dodatkowe badania po tych nieudanych transferach ? Widzę że miałaś transfery w podobnym czasie co ja wiesz może co było przyczyną niepowodzeń ? Trzymam kciuki za betę .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Cudownie jest😂,juz dwa razy sie przebieralam ,oczywiscie obserwuja sobie z kojca w kuchni je ustawilam ,ale Zosia w polowie stwierdzila ,ze juz za dlugo lezy i poszla na mate ,po chwili musialam zmieniac pieluszke ,potem Bianka sie odezwala ,hallo ja tez tu jestem i trzeba bylo troche zabawic ,pamietac co juz sie dodalo czy jeszcze nie ,ale jak tatus wkroczyl do pomocy to nawet jedna tura wyszla .
    Ogolnie uwielbiam ten turbo mix ,ale czasem mam mam mysli ,ze sie przenosimy do matrixa 😂.
    Kinga jest czego pozazdrościć . Za kilka lat będzie mama ty usiądź my zrobimy . 😉

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Kinga jest czego pozazdrościć . Za kilka lat będzie mama ty usiądź my zrobimy . 😉
    Nie powiedziało żadne dziecko nigdy... 😂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja z moim jednym bąblem nie wyobrażam sobie robienia pierniczków. Ty to jesteś 💪🏻

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kinga, ja z moim jednym bąblem nie wyobrażam sobie robienia pierniczków. Ty to jesteś 💪🏻[/
    QUOTE]

Emma mnie ta ciaza i pozniej Neonatologia dodaly takich skrzydel ,nauczyly radosci zycia ,ze moge te pierniczki piec z coreczkami nawet codziennie ,tak sie ciesze ,ze je mam cale i zdrowe ;)

Za duzo - mam cicha madzieje ,ze tak bedzie ;)

Maggy - ja oficjalnie od 14 tygodnia juz na stale przeszlam do swojego gina .

Emma_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:42

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Dziewczyny a ja chciałam zapytać w którym tygodniu ciąży zdecydowałyście się wrócić do "swojego" lekarza tzn. z poza medArtu. Albo wybierałyście innego lekarza na prowadzenie ciąży. Wiem, że część z Was się przeniosła. Któraś z Was kiedyś pisała, że dr Kru "zostawił" ją przed samym porodem oraz prowadzenie ciąży w medarcie to kosmiczne pieniądze.
    Ja "pożuciłam" medart po badaniach genetycznych u Sz.
    Badanie wyszło idealne, rodzić będę u siebie w zielonej górze więc na następną wizytę zamiast do Ż umówiłam już u siebie. Ten dr będzie robił mi CC i mam już nawet wstępny termin.
    Do MedArt wrócę po porodzie, bo chce jeden zarodek oddać do adopcji.

Maggy lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Wiesz co ogólnie jechałam tam cała trzęsąc się ze strachu :p po ogólnie nie bolało mnie później troszkę więc dostałam zastrzyk w tyłek (mój pierwszy), który boli mnie do teraz :p. Byłam trochę słaba i miałam niskie ciśnienie więc leżałam 15 min dłużej ale ze chciałam wyjść jak najszybciej to jakoś ogarnęłam galaretowate nogi :p Zmęczona czuje się i taka oslabiona ale tak to nie boli dostałam receptę na antybiotyk ( bleeeeee) i ketonal, ale nie brałam.

No sama się zdziwiłam, że tyle ich wyszło, ale teraz już wiem skąd ten ból i kłócie w jajnikach.

Super, dzielnie to zniosłaś 🥳 a dzisiaj jak ?
    Będziesz się decydowała na badanie zarodków ?
    U mnie AB powiedział, ze z ivf jeszcze by zaczekał, no to czekamy 😋 na razie pas i święta i jeszcze jakieś wakacje chcemy w styczniu zaliczyć, głowę tez trzeba wietrzyć, bo od tego wszystkiego tez na pewno psychika za bardzo ucierpiała 🤕

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam czy po IUI na drugi dzień można poprawić naturalnie jakby co??🤔 zapomniałam zapytać lekarza ale wydaje mi się że tak? Wiecie może? Bo żadnej pewności nie mam czy już owu była, może wciąż trwa nie wiem...

Mi AB przy każdej mówił, żeby poprawiać i nie na ku temu żadnych przeciwwskazań. A tak btw to wczoraj miał nawet dobry humor 🤪

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Kinga25 liczyłam na to, że odpiszesz☺
    A możesz napisać jakie argumenty Cię skłoniły do takiej decyzji? Czy informowałaś swojego lekarza w Medarcie o decyzji czy po prostu przestalaś umawiać się na wizyty?

U mnie akurat moj gin z doktorem z Medart sie znaja,wiec nie mialam problemu :)
    Ja tylko mojemu ginowi ufam w 100% i dlatego tez wiedzialam ,ze tylko On bedzie prowadzil mnie w ciazy no i dwa pracuje w szpitalu ,wiec psychicznie nie marteilam sie czy mnie przyjma czy nie gdzie ja pojade jak z informacjami .
    Dr A .B uwazam za dobrego specjaliste ,ale Jego pospiech i malomownosc nie dawala mi pelnego bezpieczenstwa w ciazy .Natomiast po rodzenstwo pewnie wroce do doktora .

Maggy, Kaach lubią tę wiadomość

• truskawka26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Będzie dobrze! Musi być! Pozdrawiam z PG III na drugim piętrze 😊

Również pozdrawiam, ja z parteru oddział niepłodności 😘

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Takie pytanie miałaś robione jakieś dodatkowe badania po tych nieudanych transferach ? Widzę że miałaś transfery w podobnym czasie co ja wiesz może co było przyczyną niepowodzeń ? Trzymam kciuki za betę .
    Niestety nie znamy przyczyny dr ż i ab tłumacza ze mógłbyc nieprawidłowy zarodek ... nie ma jednoznacznej przyczyny . Nie braliśmy badań genetycznych na które mocno nas namawiali .

‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ