X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina krótkim protokołem i dopiero masz wizytę w 10 dniu Puregonu? Odważnie, odważnie... Mi dr za pierwszym razem i teraz kazała się stawić w dniu 7 dawki a jak nie to 6, ale nie 8 (z wykrzyknikami ;-)).
    We i nadal ciągnięcie do 5 doby tak? Wierzę nadal, że to będzie ten właściwy!

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, na smsa zawsze szybciej odpisuje. Kochana jeden zarodek to już sukces! Teraz czekamy żeby się ładnie rozwijał. Będziecie czekać do 5 doby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Ewelina, ale ty jesteś u dr Ż, czy dr K? Bo do Żaka jak obserwuję zawsze się z marszu wchodzi a do Pani dr się czeka zazwyczaj...
    Kochana proponuję również zrobić stopkę tak jak We, bo pojawiło się tu dużo nowych dziewczyn i mi się szczerze powiedziawszy mylicie, a tak byłoby prościej porozumiewać się w tym naszym klanie rozgadanych babek ;-)
    Tak.Dr.Żaka.proszę kochana powiedz mi o co chodzi z ta stopką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Ewelina krótkim protokołem i dopiero masz wizytę w 10 dniu Puregonu? Odważnie, odważnie... Mi dr za pierwszym razem i teraz kazała się stawić w dniu 7 dawki a jak nie to 6, ale nie 8 (z wykrzyknikami ;-)).
    We i nadal ciągnięcie do 5 doby tak? Wierzę nadal, że to będzie ten właściwy!
    Ja jezdze co drugi dzien do lekarza od zeszlego piatku

• We Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak doktor napisał,że jeśli będzie ok to transfer w sobotę więc ciągniemy...mam nadzieję że ten jeden da radę ;/

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to miejsce w którym ja mam wpisane podejścia a ty podpis Ewelina185 ;-) Wchodzisz w ustawienia-społeczność i wypełniasz pole "twój podpis na forum". I tu możesz wpisać hasłowo kilka słów o waszej historii, tak jak ja mam ;-)
    A jak co drugi dzień to spoko, ogólnie się najeździsz - daleko masz? Ja jeździłam tak przy krio i IUI, a stymulację lubię właśnie dlatego, że zazwyczaj jadę raz w tym 7 dniu i potem zaraz jest ovitrelle i punkcja więc nie muszę w tę i z powrotem kursować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WE - da radę!!!! Musi! Wiem co czujesz, bo ja mam ogólnie taką samą sytuację jak ty, mimo, że pobierają mi więcej komórek to część się w ogóle nie zapładnia a potem codziennie odpada 1-2 zarodki więc ostatecznie zostaję z jednym (w 2 procedurze) lub dwoma (w pierwszej).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Chodzi o to miejsce w którym ja mam wpisane podejścia a ty podpis Ewelina185 ;-) Wchodzisz w ustawienia-społeczność i wypełniasz pole "twój podpis na forum". I tu możesz wpisać hasłowo kilka słów o waszej historii, tak jak ja mam ;-)
    A jak co drugi dzień to spoko, ogólnie się najeździsz - daleko masz? Ja jeździłam tak przy krio i IUI, a stymulację lubię właśnie dlatego, że zazwyczaj jadę raz w tym 7 dniu i potem zaraz jest ovitrelle i punkcja więc nie muszę w tę i z powrotem kursować.
    Ja mam 80 km do Poznania

• We Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    WE - da radę!!!! Musi! Wiem co czujesz, bo ja mam ogólnie taką samą sytuację jak ty, mimo, że pobierają mi więcej komórek to część się w ogóle nie zapładnia a potem codziennie odpada 1-2 zarodki więc ostatecznie zostaję z jednym (w 2 procedurze) lub dwoma (w pierwszej).

Wiesz jak miałam ocenę to cały czas miałam jeden pęcherzyk taki większy i doktor mówił, że przez niego tamte nie chcą urosnąć więc liczę na to że to jest ten jeden mój duży cud :) zobaczymy jutro.

Starania od 2013r.

Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak ja, z tym, że nie wiem jak ty, ale ja jeszcze przez pół Poznania muszę się przebić i to jest najgorsze, szczególnie teraz jak Posnanię otworzyli ;)

• We Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi jak to u was wyglądało na czym to polega,że dziś jest 4 blastomerowy? To słabo czy w miarę bo się nie orientuję.

Starania od 2013r.

Córka październik 3260g.
  • We Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Poznania 60km, ale całe szczęście nie muszę jechać przez całe miasto tylko zaraz jak wjeżdzam to jestem już w klinice :) więc jak jest dobra pogoda to zajmuje nam dojazd 45 min.

Starania od 2013r.

Córka październik 3260g.
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185 wrote:
    Ja mam 80 km do Poznania
    Ja mam prawie 200 km do Poznania i podczas stymulacji jestem parę razy w ciągu cyklu... To jest dopiero poświęcenie :)

Ja powracam do starań po 2 cyklach przerwy. We wtorek jedziemy po kliniki. Zobaczymy co mi pani dr powie. Mam nadzieję że w grudniu będę miała łyżeczkowanie a w styczniu kolejna IUI... Jestem ciekawa ile jeszcze IUI mi pani dr zleci i postanowi że czas na invitro.. Powoli przygotowuje się na to..

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We, 4 blastomery to idealny stan na dzis, jutro powinno byc 8, w piatek morula, a w sobote blastocysty. Narazie wszystko idzie prawidłowo. Kciuki za tego maluszka :)

We lubi tę wiadomość

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Ja mam prawie 200 km do Poznania i podczas stymulacji jestem parę razy w ciągu cyklu... To jest dopiero poświęcenie :)

Ja powracam do starań po 2 cyklach przerwy. We wtorek jedziemy po kliniki. Zobaczymy co mi pani dr powie. Mam nadzieję że w grudniu będę miała łyżeczkowanie a w styczniu kolejna IUI... Jestem ciekawa ile jeszcze IUI mi pani dr zleci i postanowi że czas na invitro.. Powoli przygotowuje się na to..

Oj, zgadzam się, że to poświęcenie! Jak to z pracą godzisz?
    Ja miałam jedną IUI, w której nie pękły pęcherzyki, dlatego przed drugą miałam laparo, histero i elektro, które miało poprawić stan moich jajników, ale nie poprawiło, dlatego druga IUI była takim rzutem na taśmę, żeby sprawdzić, czy chociaż te pęcherzyki pękną, ale nie pękły. Dr zrobiła tę inseminację, ale wiedziała, że nic z tego nie będzie więc nie płaciliśmy za nią i zaraz potem zapadła decyzja o in vitro z tym, że my już od początku mówiliśmy, że jesteśmy otwarci na IVF więc ona stwierdziła, że robienie inseminacji w naszym przypadku nie ma sensu, tzn. jakbyśmy nie chcieli ivf to ma takie jak my pary, którym robi inseminacje i nawet w którejś tam się udaje, ale nie poleca, bo to szkoda kasy i nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:52

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We trzymam kciuki za siłacza na pewno dotrwa, nie ma innej opcji
    Katarinka nieustanne kciuki!
    MedA cieszę się, że okres już zawitał. Witaj w grze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:04

We lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia w naszej klinice zapładniają wszystkie więc jeśli nie zastrzegłaś inaczej to będziesz miała wszystkie dojrzałe zapłodnione ;-)

kiciakocia lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Oj, zgadzam się, że to poświęcenie! Jak to z pracą godzisz?
    Ja miałam jedną IUI, w której nie pękły pęcherzyki, dlatego przed drugą miałam laparo, histero i elektro, które miało poprawić stan moich jajników, ale nie poprawiło, dlatego druga IUI była takim rzutem na taśmę, żeby sprawdzić, czy chociaż te pęcherzyki pękną, ale nie pękły. Dr zrobiła tę inseminację, ale wiedziała, że nic z tego nie będzie więc nie płaciliśmy za nią i zaraz potem zapadła decyzja o in vitro z tym, że my już od początku mówiliśmy, że jesteśmy otwarci na IVF więc ona stwierdziła, że robienie inseminacji w naszym przypadku nie ma sensu, tzn. jakbyśmy nie chcieli ivf to ma takie jak my pary, którym robi inseminacje i nawet w którejś tam się udaje, ale nie poleca, bo to szkoda kasy i nerwów.

Mam pracę zmianową. Dniówka, nocka, dwa dni wolne. Więc jakoś daemy radę. Plus taki że praktycznie od naszego miasta do samego Poznania jest autostrada. Więc w poznaniu jesteśmy w niecale 1,5 godziny :) Czasm nawet szybciej jak autostrada pusta :)

U nas jest taka sytuacja właśnie że wszystko jest ok. pęcherzyk po puregonie ładnie rosną ostatnio były dwa, ładnie pękają, nasienie idealne. Tylko nie chce sie zagnieżdzić przez to moje endometrium polipowate. Dlatego p dr jest pozytywnie nastawiona. Stwierdziła że p łyżeczkowaniu zajdę w ciążę. I mam myśleć pozytywnie. Więc tak myślę i nastawiam sie na łyżeczkowanie i kolejne IUI. No zobaczymy...

iv09df9h3jajy138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:57

MedA, Lady_E, antonna, kiciakocia, We, agniecha88, anakonda, AnaC, AnnaNata., Ainaa lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Ja dopiero wyszlam, maz mowi ze godzine mnie nie bylo...
    Narkoza oczywiscie odlocik, po wybudzeniu mimo kroplowki rozkurczowej brzuch bolal i Pan anastezjolog stwierdził ze te bole to z emocji chyba :p

Wracam z moim pieknym maluszkiem 5AA do domku, oby to byl szczesliwy koniec mojej walki ;)
    Trzymam kciuki :) Oby malutek z wami został i zdrowo rósł w brzuszku <3

iv09df9h3jajy138.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ