MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mnie dzisiaj kłują jajniki 👎👎😔 jutro monitoring, jestem przygotowana na najgorsze (czyli odwołanie wszystkiego), ale jeszcze ciut nadziei jest🙈🙉 chociaż jak takie kłucia to zapewne 4 Pęcherzyki rosną i żaden nie odpuszcza lipa 👎👎👎🙉🙈starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
U mnie niby badania krwi wyszły ok, czyli CRP ok i więc chyba można wykluczyć wyrostek...
Ktg wychodzi też Oki. Czekam na posiew.
Choć brzuch mi się dalej napina i bol po prawej stronie jest niezmiennie😪
Oszaleje😪Tak mnie boli że chodzę ledwo co...najwygodniej mi się siedzi na krześle...
Odklejanie się łożyska chyba by lekarz widział przy badaniu, prawda? -
nick nieaktualnyAntonina wrote:U mnie niby badania krwi wyszły ok, czyli CRP ok i więc chyba można wykluczyć wyrostek...
Ktg wychodzi też Oki. Czekam na posiew.
Choć brzuch mi się dalej napina i bol po prawej stronie jest niezmiennie😪
Oszaleje😪Tak mnie boli że chodzę ledwo co...najwygodniej mi się siedzi na krześle...
Odklejanie się łożyska chyba by lekarz widział przy badaniu, prawda?
Wydaje mi się, że takie poważne sprawy raczej wykluczyli i szukają co tam napieprza w środku, może wszystko, jakiś skręt uchyłku jelita lub coś z moczowodami. Ja miałam kiedyś kamień który utknął w jakimś zakręcie i byłam pewna, że to sprawy kobiece... i tez byłam w szpitalu, tylko ze wypuścili mnie po dobie 😝
Antonina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Ale mnie dzisiaj kłują jajniki 👎👎😔 jutro monitoring, jestem przygotowana na najgorsze (czyli odwołanie wszystkiego), ale jeszcze ciut nadziei jest🙈🙉 chociaż jak takie kłucia to zapewne 4 Pęcherzyki rosną i żaden nie odpuszcza lipa 👎👎👎🙉🙈
Mistrz negatywnego myślenia 👑 a jutro napiszesz, ze wszystko ok zobaczysz 🎉🎉🎉💪🏻💪🏻💪🏻 Mi z 3 tylko 2 dojrzały, raczej one rosną do różnych wielkości i jeśli masz 2 normalne a 2 małe, to te drugie nie pękną w tym samym momencie, spokojnieniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hahaha dzięki za koronę 😍😍😍🙈😊 obyś miała rację!!😊👍i żebym wróciła tutaj z dobra wiadomością 😅😍😊Luluiza wrote:Mistrz negatywnego myślenia 👑 a jutro napiszesz, ze wszystko ok zobaczysz 🎉🎉🎉💪🏻💪🏻💪🏻 Mi z 3 tylko 2 dojrzały, raczej one rosną do różnych wielkości i jeśli masz 2 normalne a 2 małe, to te drugie nie pękną w tym samym momencie, spokojnie
Luluiza lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Ale mnie dzisiaj kłują jajniki 👎👎😔 jutro monitoring, jestem przygotowana na najgorsze (czyli odwołanie wszystkiego), ale jeszcze ciut nadziei jest🙈🙉 chociaż jak takie kłucia to zapewne 4 Pęcherzyki rosną i żaden nie odpuszcza lipa 👎👎👎🙉🙈
-
Jak dojadę to mam być, między pacjentami🙈😊😊 więc nie wiem jeszcze na którą ale koło południa planuje 😊Berbeć. wrote:Na którą masz wizytę to może się spotkamy😀starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Jak dojadę to mam być, między pacjentami🙈😊😊 więc nie wiem jeszcze na którą ale koło południa planuje 😊
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
No tak akurat się dogadaliśmy 😊
To dawaj jutro znać jak tam po wizycie, oby i u mnie i u Ciebie było ok, trzymam kciuki 😊Berbeć. wrote:O to tak sie da? My przed poludniem, ale o której wejdziemy to najstarsi gorale nie.wiedząBerbeć. lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHiacynta48 wrote:Hejka, czy w dniu tranferu jeszcze przed samym zabiegiem w domu nadal powinnam zaaplikować lutinus? Czy lepiej po? Nie wiem czy w ogole nalezy i kiedy sie wstrzelic. Prolutex zrobie sobie na pewno przed tranferem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 23:37
Hiacynta48 lubi tę wiadomość
-
Hiacynta48 wrote:Hejka, czy w dniu tranferu jeszcze przed samym zabiegiem w domu nadal powinnam zaaplikować lutinus? Czy lepiej po? Nie wiem czy w ogole nalezy i kiedy sie wstrzelic. Prolutex zrobie sobie na pewno przed tranferem.
Ja dawalam poHiacynta48 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHiacynta48 wrote:Hejka, czy w dniu tranferu jeszcze przed samym zabiegiem w domu nadal powinnam zaaplikować lutinus? Czy lepiej po? Nie wiem czy w ogole nalezy i kiedy sie wstrzelic. Prolutex zrobie sobie na pewno przed tranferem.
-
nick nieaktualnyAntonina - trzymaj się w tym szpitalu 💪Trzymam kciuki.
A co do bólu to ja też miałam bóle jednostronne najczęściej z prawej strony czasem promieniowaly w udo, gin mówił,że to mogą być bóle uciskowe albo nerwbole, bo nic niepokojącego innego nie znalazł i zalecal doraźnie relanium i przechodziło, nospe mogłam łyka garściami i w tym przypadku nie działało.
-
kinga25 wrote:Antonina - trzymaj się w tym szpitalu 💪Trzymam kciuki.
A co do bólu to ja też miałam bóle jednostronne najczęściej z prawej strony czasem promieniowaly w udo, gin mówił,że to mogą być bóle uciskowe albo nerwbole, bo nic niepokojącego innego nie znalazł i zalecal doraźnie relanium i przechodziło, nospe mogłam łyka garściami i w tym przypadku nie działało.kinga25 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Antonina - trzymaj się w tym szpitalu 💪Trzymam kciuki.
A co do bólu to ja też miałam bóle jednostronne najczęściej z prawej strony czasem promieniowaly w udo, gin mówił,że to mogą być bóle uciskowe albo nerwbole, bo nic niepokojącego innego nie znalazł i zalecal doraźnie relanium i przechodziło, nospe mogłam łyka garściami i w tym przypadku nie działało. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Podczytuję Was trochę od zeszłego roku. Życzę szczęśliwych rozwiązań, a staraczkom wytrwałości w działaniach.
Jestem totalnym świeżakiem w temacie in vitro. AB, którego jestem pacjentką od zeszłego roku wyjaśnił mi pokrótce procedurę. Trafiłam do doktora po przejściach, więc na dużo nie liczyłam, ale właściwie podszedł do sprawy zdecydowanie i na poważnie, przekonała mnie wysoka kultura osobista i zostałam, chociaż dojeżdżam spory kawałek.
Jeszcze rozmyślam nad samą decyzją. Teoretycznie mogłabym próbować zachodzić w ciążę naturalnie, natomiast praktycznie jestem po naturalnej ciąży ektopowej i nie wiadomo, czy sytuacja się nie powtórzy. Drugi jajowód jest w ogóle niesprawny i najlepiej do usunięcia.
I właśnie biorąc pod uwagę Wasze doświadczenia, chciałabym zapytać, czy macie jakieś wskazówki, żeby uczynić to wszystko łatwiejszym.. ?
Miałabym kilka technicznych pytań, może któreś z Was będzie chciało się odpowiedzieć.
Nie zapytałam doktora od czego zależy, że po badaniu w 2-3 cyklu, będziemy decydować, czy od razu stymulacja, czy w pierwszej kolejności tabletki anty.
Jak zniosłyście stymulacje? Czy odczuwałyście duże skutki uboczne? Brałyście na ten czas np. urlop żeby było Wam łatwiej?
Ile razy w tym czasie byłyście na wizytach?
Czy decydujecie/zdecydowałybyście się na badania zarodków i w którym momencie to najlepiej zrobić?
U mnie jeśli zostanie coś wyhodowane to i tak będzie mrożone, ponieważ konieczna jest histereskopia i może laparoskopia.
Doktor powiedział, że nie wiadomo jak zareaguje na stymulację, więc w pierwszej kolejności to, a potem ewentualna operacja.
Jakimś cudem jestem w stanie AB zaufać kompletnie, ale myślę, że warto być chociaż po części przygotowanym.
Jeśli chodzi o medyczne sprawy. Partner nasienie ok. Ja zdrowotnie też ok - posiewy i krew. Zastrzeżenia tylko do witaminy D poniżej normy. Głównym czynnikiem niepłodności są jajowody. Jeden po wodniaku i może w trakcie wodniaka, drugi po ciąży ektopowej.
Berbeć., Luluiza, Mysza1986 lubią tę wiadomość