MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta48 wrote:A czy moglabys napisac ciut wiecej o Twoich obawach zwiqzanych z tym ze sie nie nadaje? A nie czulas sie niezrecznie? Bo ja go polibilam i tak samo pomyslalam ze czulabym sie nielojalnie. A czy dr Kru ma ewentualnie jakies "wejscia"w szpitlach?
Dr Z na pewno się wielce nie zasmuci z tego powodu że przeszłaś do Kruwydaje mi się że zarówno dr K i dr Ż 'jara' doprowadzenie do ciąży a same ciąże już nie 😊
Co do wejścia w szpitalach - dr Kru ma dokładnie takie same jak pozostali lekarze w medarcie więc to akurat kompletnie bez znaczenia 😊M&K2017
M 😍 2020 -
Hiacynta48 wrote:A czy moglabys napisac ciut wiecej o Twoich obawach zwiqzanych z tym ze sie nie nadaje? A nie czulas sie niezrecznie? Bo ja go polibilam i tak samo pomyslalam ze czulabym sie nielojalnie. A czy dr Kru ma ewentualnie jakies "wejscia"w szpitlach?
-
Niezapominajka, Berbeć - jak po wizytach?
Berbeć., niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCatlady wrote:Niezapominajka, Berbeć - jak po wizytach?
Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.Catlady, Mysza1986, diversik89, Kaach, Antonina, iMonia, Anulas, Mera, AnkaBe lubią tę wiadomość
-
Wracam z dobrymi wiadomościami 🙈😍😊 hahaha mistrz negatywnego myślenia powraca😅
Z 4 pecherzykow które były w 9dc zostały 2, może 2 i pół (jak to dr K nazwała), ale ta połówka ma dopiero 14mm więc raczej odpada i zostaje 1 duży w prawym jajniku i 1 duży w lewym, z racji tego że mam oby dwa drożne to ok. Z tego co wiem owu też może być z dwóch naraz, w sumie mogłaby być, zawsze wieksze szanse niż przy jednym jak ostatnio 🙈😊
Endo dzisiaj w 11dc ma 7,5 mm więc tak na styk, jeszcze je karmie medarginem, orzechami, morelami i winem🍷😊🤪
Dr K kazała szybko zrobić hormony estradiol (i tu o zgrozo norma do 400) a ja mam 2300🙉🙉🙈 ale przy stymulacji to ponoć normalne, i o dziwo dr uparła się na iui we wtorek dopiero (mi jak zwykle wydało się to za późno), ale tak dr mówiła zanim zobaczyła wyniki, a jak zobaczyła że LH już 13,8 a faza owulacyjna jest od 14 to mówi, że dzisiaj ovitrelle, bo już zaraz byłby naturalny pik i w poniedziałek z samego rana iui😍😊👍 tak jak planowałam więc jednak wszystko poszło zgodnie z planem, trzymajcie kciuki by tym razem się udało 😊
Tak w ogóle to dr kazała mi wziąć aż 1 i 1 /2 dawki ovitrelle 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 18:57
bdziągwa, Berbeć., Kaach, Starajacsieocud, iMonia, truskawka26, Luluiza, Anulas, diversik89, Mera, Mysza1986, Catlady, Angel9306 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Też mam prawie takie samo amh jak Ty i myślałam że to średni wynik, ale jak ok to super 😊 polecam jeszcze wcinać morele na endo dr K dzisiaj też mi to mówiła 😊Berbeć. wrote:U mnie endo slabiutkie, ale pęcherzyki też małe jeszcze. Pobrala mi cytologie i wymazy, kluje się puregonem dalej i mężowi wino kazalam kupic. W środę kolejna ocena.
Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Berbeć. wrote:U mnie endo slabiutkie, ale pęcherzyki też małe jeszcze. Pobrala mi cytologie i wymazy, kluje się puregonem dalej i mężowi wino kazalam kupic. W środę kolejna ocena.
Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.
A jaką dawkę puregonu masz?07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Też mam prawie takie samo amh jak Ty i myślałam że to średni wynik, ale jak ok to super 😊 polecam jeszcze wcinać morele na endo dr K dzisiaj też mi to mówiła 😊
-
nick nieaktualny
-
No to nieźle, ja w październiku będę miała 32 lata i amh mam 2.19🙉 teraz pewnie jeszcze spada bo to było przed jakimikolwiek stymulacjami, a już były trzy...Berbeć. wrote:A w jakim wieku jesteś? Ja mam w tym roku 38 więc 2,22 to jest nieźle. Wygląda na to, xe spokojnie do.40 mogę jeszcZe kombinowaćstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:No to nieźle, ja w październiku będę miała 32 lata i amh mam 2.19🙉 teraz pewnie jeszcze spada bo to było przed jakimikolwiek stymulacjami, a już były trzy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 19:15
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:U mnie endo slabiutkie, ale pęcherzyki też małe jeszcze. Pobrala mi cytologie i wymazy, kluje się puregonem dalej i mężowi wino kazalam kupic. W środę kolejna ocena.
Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.
Wow!
Gratuluję AMH😁
Berbeć. lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Wracam z dobrymi wiadomościami 🙈😍😊 hahaha mistrz negatywnego myślenia powraca😅
Z 4 pecherzykow które były w 9dc zostały 2, może 2 i pół (jak to dr K nazwała), ale ta połówka ma dopiero 14mm więc raczej odpada i zostaje 1 duży w prawym jajniku i 1 duży w lewym, z racji tego że mam oby dwa drożne to ok. Z tego co wiem owu też może być z dwóch naraz, w sumie mogłaby być, zawsze wieksze szanse niż przy jednym jak ostatnio 🙈😊
Endo dzisiaj w 11dc ma 7,5 mm więc tak na styk, jeszcze je karmie medarginem, orzechami, morelami i winem🍷😊🤪
Dr K kazała szybko zrobić hormony estradiol (i tu o zgrozo norma do 400) a ja mam 2300🙉🙉🙈 ale przy stymulacji to ponoć normalne, i o dziwo dr uparła się na iui we wtorek dopiero (mi jak zwykle wydało się to za późno), ale tak dr mówiła zanim zobaczyła wyniki, a jak zobaczyła że LH już 13,8 a faza owulacyjna jest od 14 to mówi, że dzisiaj ovitrelle, bo już zaraz byłby naturalny pik i w poniedziałek z samego rana iui😍😊👍 tak jak planowałam więc jednak wszystko poszło zgodnie z planem, trzymajcie kciuki by tym razem się udało 😊
Tak w ogóle to dr kazała mi wziąć aż 1 i 1 /2 dawki ovitrelle 🙈
Przy 2 iui również miałam 1,5 dawki ovitrell i była to szczęśliwa dawka, czego Tobie życzę!niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Się zastanawiam czy jak już podałam ovitrelle to lampkę wina jeszcze mogę wypić czy raczej nie? Wiecie może? Bo zapomniałam zapytać 😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Się zastanawiam czy jak już podałam ovitrelle to lampkę wina jeszcze mogę wypić czy raczej nie? Wiecie może? Bo zapomniałam zapytać 😊
Ja kończę sprzątać i też dziś 🍷może podrośnie💪niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAliglam wrote:Dziewczyny dziś moja beta 7dpt 2,21
Coś drgnęło myślicie ze jest nadzieja ?
AB sugerował zrobić badania w 9dpt oczywiście nie wytrzymalam.
Pierwszych raz beta nie jest 0,1
Coś drgnęło tak jak mówisz, ale chyba trudno jednoznacznie powiedzieć w którą stronę pójdzie . Trzymam kciuki✊ -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:No to nieźle, ja w październiku będę miała 32 lata i amh mam 2.19🙉 teraz pewnie jeszcze spada bo to było przed jakimikolwiek stymulacjami, a już były trzy...
No mówiłam, ze będzie ok ! 💪🏻
Teraz dajesz winiacze do IUI i potem do bety 🙅🏻♀️🍷💪🏻niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAliglam wrote:Dziewczyny dziś moja beta 7dpt 2,21
Coś drgnęło myślicie ze jest nadzieja ?
AB sugerował zrobić badania w 9dpt oczywiście nie wytrzymalam.
Pierwszych raz beta nie jest 0,1
Oby szło ku dobremu ☘️❤️🧸🙏🏻
Powtórz za 2 dni i powinno skoczyć 🙏🏻