Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    A czy moglabys napisac ciut wiecej o Twoich obawach zwiqzanych z tym ze sie nie nadaje? A nie czulas sie niezrecznie? Bo ja go polibilam i tak samo pomyslalam ze czulabym sie nielojalnie. A czy dr Kru ma ewentualnie jakies "wejscia"w szpitlach?

Dr Z na pewno się wielce nie zasmuci z tego powodu że przeszłaś do Kru :) wydaje mi się że zarówno dr K i dr Ż 'jara' doprowadzenie do ciąży a same ciąże już nie 😊

Co do wejścia w szpitalach - dr Kru ma dokładnie takie same jak pozostali lekarze w medarcie więc to akurat kompletnie bez znaczenia 😊

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Za tydzień:) trzymaj trzymaj:)
    Rowniez trzymam kciuki 💪💪💪

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    A czy moglabys napisac ciut wiecej o Twoich obawach zwiqzanych z tym ze sie nie nadaje? A nie czulas sie niezrecznie? Bo ja go polibilam i tak samo pomyslalam ze czulabym sie nielojalnie. A czy dr Kru ma ewentualnie jakies "wejscia"w szpitlach?
    Dr Z jest bardzo dobrym specjalista w sprawie in vitro. Mysle, ze nie ma tyle cierpliwosci do prowadzenia ciaz. On sam mnie wyslal do dr Kru. Dr Kru nie pracuje w zadnym szpitalu zna kilku lekarzy w sw rodzinie i tam poleca rodzic. Ja teraz trafiłam do szpitala z krwawieniem i troche byla dupa jak sie nie ma swojego lekarza. Znam kilka dziewczyn, ktore po udanym transferze chodza do lekarza z polnej dr B.

• Catlady Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Berbeć - jak po wizytach?

Berbeć., niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Niezapominajka, Berbeć - jak po wizytach?
    U mnie endo slabiutkie, ale pęcherzyki też małe jeszcze. Pobrala mi cytologie i wymazy, kluje się puregonem dalej i mężowi wino kazalam kupic. W środę kolejna ocena.
    Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.

Catlady, Mysza1986, diversik89, Kaach, Antonina, iMonia, Anulas, Mera, AnkaBe lubią tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z dobrymi wiadomościami 🙈😍😊 hahaha mistrz negatywnego myślenia powraca😅
    Z 4 pecherzykow które były w 9dc zostały 2, może 2 i pół (jak to dr K nazwała), ale ta połówka ma dopiero 14mm więc raczej odpada i zostaje 1 duży w prawym jajniku i 1 duży w lewym, z racji tego że mam oby dwa drożne to ok. Z tego co wiem owu też może być z dwóch naraz, w sumie mogłaby być, zawsze wieksze szanse niż przy jednym jak ostatnio 🙈😊
    Endo dzisiaj w 11dc ma 7,5 mm więc tak na styk, jeszcze je karmie medarginem, orzechami, morelami i winem🍷😊🤪
    Dr K kazała szybko zrobić hormony estradiol (i tu o zgrozo norma do 400) a ja mam 2300🙉🙉🙈 ale przy stymulacji to ponoć normalne, i o dziwo dr uparła się na iui we wtorek dopiero (mi jak zwykle wydało się to za późno), ale tak dr mówiła zanim zobaczyła wyniki, a jak zobaczyła że LH już 13,8 a faza owulacyjna jest od 14 to mówi, że dzisiaj ovitrelle, bo już zaraz byłby naturalny pik i w poniedziałek z samego rana iui😍😊👍 tak jak planowałam więc jednak wszystko poszło zgodnie z planem, trzymajcie kciuki by tym razem się udało 😊
    Tak w ogóle to dr kazała mi wziąć aż 1 i 1 /2 dawki ovitrelle 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 18:57

bdziągwa, Berbeć., Kaach, Starajacsieocud, iMonia, truskawka26, Luluiza, Anulas, diversik89, Mera, Mysza1986, Catlady, Angel9306 lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam prawie takie samo amh jak Ty i myślałam że to średni wynik, ale jak ok to super 😊 polecam jeszcze wcinać morele na endo dr K dzisiaj też mi to mówiła 😊
    Berbeć. wrote:
    U mnie endo slabiutkie, ale pęcherzyki też małe jeszcze. Pobrala mi cytologie i wymazy, kluje się puregonem dalej i mężowi wino kazalam kupic. W środę kolejna ocena.
    Według AMH, które odebrałam w tygodniu jestem jeszcze calkiem plodna 😁 2,22 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:

A jaką dawkę puregonu masz?

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Też mam prawie takie samo amh jak Ty i myślałam że to średni wynik, ale jak ok to super 😊 polecam jeszcze wcinać morele na endo dr K dzisiaj też mi to mówiła 😊
    A w jakim wieku jesteś? Ja mam w tym roku 38 więc 2,22 to jest nieźle. Wygląda na to, xe spokojnie do.40 mogę jeszcZe kombinować

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    A jaką dawkę puregonu masz?
    50+jedna kreska.

Angel9306 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle, ja w październiku będę miała 32 lata i amh mam 2.19🙉 teraz pewnie jeszcze spada bo to było przed jakimikolwiek stymulacjami, a już były trzy...
    Berbeć. wrote:
    A w jakim wieku jesteś? Ja mam w tym roku 38 więc 2,22 to jest nieźle. Wygląda na to, xe spokojnie do.40 mogę jeszcZe kombinować

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle, ja w październiku będę miała 32 lata i amh mam 2.19🙉 teraz pewnie jeszcze spada bo to było przed jakimikolwiek stymulacjami, a już były trzy...
    No tez ciesze się, bo jak na mój wiek 😛.mogłoby być gorsze, a to zawsze jeden problem z glowy mi duzo właśnie nie spadlo,a bylam stymulowana raz bardzo konkretnie do punkcji i potem kilka razy do transferów. W przeciagu półtora roku spadlo mi z 2,56 do 2,22 a wcześniej w 2016 (czyli mialam 34l) miałam amh 4,86 i w ciągu dwóch lat spadło mi az o połowę. Chyba te wszystkie suple coś dają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 19:15

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś moja beta 7dpt 2,21
    Coś drgnęło myślicie ze jest nadzieja ?
    AB sugerował zrobić badania w 9dpt oczywiście nie wytrzymalam.
    Pierwszych raz beta nie jest 0,1

• Antonina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:

Wow!
    Gratuluję AMH😁

Berbeć. lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z dobrymi wiadomościami 🙈😍😊 hahaha mistrz negatywnego myślenia powraca😅
    Z 4 pecherzykow które były w 9dc zostały 2, może 2 i pół (jak to dr K nazwała), ale ta połówka ma dopiero 14mm więc raczej odpada i zostaje 1 duży w prawym jajniku i 1 duży w lewym, z racji tego że mam oby dwa drożne to ok. Z tego co wiem owu też może być z dwóch naraz, w sumie mogłaby być, zawsze wieksze szanse niż przy jednym jak ostatnio 🙈😊
    Endo dzisiaj w 11dc ma 7,5 mm więc tak na styk, jeszcze je karmie medarginem, orzechami, morelami i winem🍷😊🤪
    Dr K kazała szybko zrobić hormony estradiol (i tu o zgrozo norma do 400) a ja mam 2300🙉🙉🙈 ale przy stymulacji to ponoć normalne, i o dziwo dr uparła się na iui we wtorek dopiero (mi jak zwykle wydało się to za późno), ale tak dr mówiła zanim zobaczyła wyniki, a jak zobaczyła że LH już 13,8 a faza owulacyjna jest od 14 to mówi, że dzisiaj ovitrelle, bo już zaraz byłby naturalny pik i w poniedziałek z samego rana iui😍😊👍 tak jak planowałam więc jednak wszystko poszło zgodnie z planem, trzymajcie kciuki by tym razem się udało 😊
    Tak w ogóle to dr kazała mi wziąć aż 1 i 1 /2 dawki ovitrelle 🙈

Przy 2 iui również miałam 1,5 dawki ovitrell i była to szczęśliwa dawka, czego Tobie życzę!

Wysłany: 1 lutego 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zastanawiam czy jak już podałam ovitrelle to lampkę wina jeszcze mogę wypić czy raczej nie? Wiecie może? Bo zapomniałam zapytać 😊

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zastanawiam czy jak już podałam ovitrelle to lampkę wina jeszcze mogę wypić czy raczej nie? Wiecie może? Bo zapomniałam zapytać 😊
    Możesz
    Ja kończę sprzątać i też dziś 🍷może podrośnie💪

niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Musisz powtórzyć na pewno.
    Coś drgnęło tak jak mówisz, ale chyba trudno jednoznacznie powiedzieć w którą stronę pójdzie . Trzymam kciuki✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

No mówiłam, ze będzie ok ! 💪🏻
    Teraz dajesz winiacze do IUI i potem do bety 🙅🏻‍♀️🍷💪🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:

Oby szło ku dobremu ☘️❤️🧸🙏🏻
    Powtórz za 2 dni i powinno skoczyć 🙏🏻

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ