X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cały czas tzn od czasu do czasu pobolewa brzuch i ciągle tylko z tej jednej prawej strony 🙄🙈🙈🤔 stresuję się na maxa, oby wszystko było dobrze ✊ale dlaczego tylko ta jedna strona tak pobolewa/kłuje i to tak pod żebrami to nie mam pojęcia 🤔🙉
    Oprócz tego zero objawów, piersi tylko lekko bolą, od żadnego jedzenia mnie nie odrzuca tak jak niektórzy piszą czy to od kawy heh 😋 ciekawe co to będzie 😊🙈✊

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    A mnie cały czas tzn od czasu do czasu pobolewa brzuch i ciągle tylko z tej jednej prawej strony 🙄🙈🙈🤔 stresuję się na maxa, oby wszystko było dobrze ✊ale dlaczego tylko ta jedna strona tak pobolewa/kłuje i to tak pod żebrami to nie mam pojęcia 🤔🙉
    Oprócz tego zero objawów, piersi tylko lekko bolą, od żadnego jedzenia mnie nie odrzuca tak jak niektórzy piszą czy to od kawy heh 😋 ciekawe co to będzie 😊🙈✊

Poczekaj na 7 tydzień to się zaczną mdłości 😍

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png

Wysłany: 1 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co bardzo bym je chciała hehe żebym poczuła ze coś się dzieje 🙄🙈😊 ale wiem, że jak już przyjdą to będę chciała się ich pozbyć 🙄😅🙈 ale sama wiesz....teraz po prostu chciałabym ta ciążę poczuć a nie tylko jakies dziwne bóle jednostronne które mnie tylko niepotrzebnie martwią...🙉
    iMonia wrote:
    Poczekaj na 7 tydzień to się zaczną mdłości 😍

iMonia lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    No a Ty tak nie uważasz?
    Czemu nie potraficie się wczuć w mojej położenie i przyznać że zrobiła błąd. Wiedziała że mam wodniaki a mi o tym nie powiedziała.

Co do AB też cholera wie Anakondzie spieprzył endo że teraz w ciążę nie może zajść.

Nie wiem co mam zrobić kompletnie.
    Ogólnie po tym co przeszłam, nie tylko w Medarcie ale też wcześniej na Polnej to nie mam w ogóle zaufania do lekarzy. Mam wrażenie że eksperymentują na nas, słabo się przykładają, nie kojarzą naszych historii a przecież powinni się przygotować przed każdą wizyta. To ja nauczycielka szykuje się do każdej lekcji a oni to ja nie wiem różnie bywa zauważyłam.
    Berbeć ją mam do niego wielki żal kiedy wprost go zapytałam to zrobił się czerwony jak burak i stwierdził że zawsze tak robi i on jest inny bo robi to delikatnie. Swoją drogą u niego na wizycie przed zabiegiem endo miało 11mm po zabiegu raz miałam 8 z hakiem. Mam do niego żal i podejrzewam że uszkodził mi endo mechanicznie przez co nie mam już szans na lepsze endo. Żaden lekarz do błędu się nie przyzna ja omijam tego Pana szerokim łukiem byłam na zastępstwie z3 razy po zabiegu i chciałam żeby wyraził swoją opinię to odpowiedział że w kompetencje innych lekarzy nie będzie się wtrącał. Ja bym poszła do Ż może nie każdej pasuje ale działa konkretnie i nie owija w bawełnę. Mnie czasami dr K wkurza tym że wszystko musi być cacy a jest masa dziewczyn które zachodzą bez idealnych wyników czy endo.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Berbeć ją mam do niego wielki żal kiedy wprost go zapytałam to zrobił się czerwony jak burak i stwierdził że zawsze tak robi i on jest inny bo robi to delikatnie. Swoją drogą u niego na wizycie przed zabiegiem endo miało 11mm po zabiegu raz miałam 8 z hakiem. Mam do niego żal i podejrzewam że uszkodził mi endo mechanicznie przez co nie mam już szans na lepsze endo. Żaden lekarz do błędu się nie przyzna ja omijam tego Pana szerokim łukiem byłam na zastępstwie z3 razy po zabiegu i chciałam żeby wyraził swoją opinię to odpowiedział że w kompetencje innych lekarzy nie będzie się wtrącał. Ja bym poszła do Ż może nie każdej pasuje ale działa konkretnie i nie owija w bawełnę. Mnie czasami dr K wkurza tym że wszystko musi być cacy a jest masa dziewczyn które zachodzą bez idealnych wyników czy endo.

Ż z kolei u mojej koleżanki w ciąży bliźniaczej... Straciła jedno dziecko drugie chore, bo nie rozpoznał, że dziewczyna ma już bóle porodowe... Ja już naprawdę się chyba za dużo nasłuchałam o tym wszystkim.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    To nie kojarzę wczesniej bralam tylko doraźnie, a teraz codziennie mam zalecone. Tez bralas to z powodu spietego brzucha i skracajacej szyjki?

Ja brałam na początku głównie z uwagi na to, że była to ciąża bliźniacza, żeby ją jak najdłużej donosić - a później jak po 20 tyg skróciła się szyjka to już w ogóle nie było mowy o odstawieniu :)

Niezapominajka może być tak że wcale nie będziesz mieć 'dolegliwości'. Ja w ciąży z bliźniakami nie miałam totalnie żadnych 'objawów' - ani zachcianek, ani mdłości, ani bolących piersi. Jedynie później, jak zrobiły się upały to miałam kilka bardzo silnych bólów głowy i odrzuciło mnie od jabłek, tyle :) natomiast teraz dość często było (i czasem nadal jest) mi niedobrze (głównie w reakcji na jakieś zapachy).

M&K <3 2017
    M 😍 2020

Wysłany: 1 marca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oby u mnie było wszystko dobrze 🙈 i bez objawów hehe to byłabym bardzo szczęśliwa, jutro wieczorem w końcu wizyta, już się doczekać nie mogę ✊✊🙄🙈😍
    Imbirek91 wrote:
    Ja brałam na początku głównie z uwagi na to, że była to ciąża bliźniacza, żeby ją jak najdłużej donosić - a później jak po 20 tyg skróciła się szyjka to już w ogóle nie było mowy o odstawieniu :)

Niezapominajka może być tak że wcale nie będziesz mieć 'dolegliwości'. Ja w ciąży z bliźniakami nie miałam totalnie żadnych 'objawów' - ani zachcianek, ani mdłości, ani bolących piersi. Jedynie później, jak zrobiły się upały to miałam kilka bardzo silnych bólów głowy i odrzuciło mnie od jabłek, tyle :) natomiast teraz dość często było (i czasem nadal jest) mi niedobrze (głównie w reakcji na jakieś zapachy).

A gustu, Zoska lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Przestraszylas mnid teraz tym lyzeczkowaniem. Mam mieć w 4 dc scratching u dr K i dr Ż. Czy on mi moze popsuc endo?
    Scretching a łyżeczkowanie to dwa różne zabiegi scretching to rysa a łyżeczkowanie to skrobanie całego endometrium.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co bardzo bym je chciała hehe żebym poczuła ze coś się dzieje 🙄🙈😊 ale wiem, że jak już przyjdą to będę chciała się ich pozbyć 🙄😅🙈 ale sama wiesz....teraz po prostu chciałabym ta ciążę poczuć a nie tylko jakies dziwne bóle jednostronne które mnie tylko niepotrzebnie martwią...🙉

Nie jest powiedziane że będziesz mieć objawy typowo ciazowe.
    Ja nie miałam-pozniej tylko nie miałam ochoty na kawę i dym od fajek mi na maxa przeszkadzał. I troszkę od miesa w 1 trym. mnie odrzucalo(zapach), co w moim przypadku było nie do pomyślenia, bo mięsa jem więcej niż mój ojciec!🙉 i zapewne nie jeden facet😁
    Nawet cycki miałam oklaple 😉

• anakonda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ż z kolei u mojej koleżanki w ciąży bliźniaczej... Straciła jedno dziecko drugie chore, bo nie rozpoznał, że dziewczyna ma już bóle porodowe... Ja już naprawdę się chyba za dużo nasłuchałam o tym wszystkim.
    Ale u ciąży nie musisz prowadzić u niego jak również w klinice. Chodzi mi o to by zajść w tą ciążę a co później to przyjdzie czas na rozmyślanie. Szczerze to nie znam lekarza w moim otoczeniu gdzie coś poszło nie tak. Lekarz to też człowiek i się mylą (choć nie powinni bo chodzi o życie człowieka) nie było by tyle spraw przeciwko lekarzom. Wg mnie nie ma takiego lekarza który w 100 % jest bez skazy.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne

Wysłany: 1 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dzięki, widzę że u każdego inaczej, zawsze to jakieś pocieszenie 🙈😊😍
    Antonina wrote:
    Nie jest powiedziane że będziesz mieć objawy typowo ciazowe.
    Ja nie miałam-pozniej tylko nie miałam ochoty na kawę i dym od fajek mi na maxa przeszkadzał. I troszkę od miesa w 1 trym. mnie odrzucalo(zapach), co w moim przypadku było nie do pomyślenia, bo mięsa jem więcej niż mój ojciec!🙉 i zapewne nie jeden facet😁
    Nawet cycki miałam oklaple 😉

Antonina lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Ewelina33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja całą ciążę bez jakichkolwiek objawów także bez paniki 😊 wszystko będzie dobrze. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę A internet to zło więc nie czytaj i nie szukaj na siłę objawow u siebie.

Wysłany: 1 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo no to szczęściara z Ciebie 😊 wiem wiem, ale wiesz jak to jest na początku chce się po prostu cokolwiek poczuć żeby w końcu uwierzyć hehe a później to wiadomo że lepiej bez objawów 😊 no cóż, jutro wizyta mam nadzieję że będzie wszystko ok 😍✊😊
    Ewelina33 wrote:
    Ja całą ciążę bez jakichkolwiek objawów także bez paniki 😊 wszystko będzie dobrze. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę A internet to zło więc nie czytaj i nie szukaj na siłę objawow u siebie.

Ewelina33 lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ubichinol i glutation z jakiej firmy polecacie? Koenzym też bralyscie?

• Mikka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ! Dobrze widze? Udało się? Ale super !!!! Gratulacje.... ! Tak dzisiaj przy chwili wolnego sobiebweszlan zobaczyć co u Was A tu taka niespodzianka!

• Mikka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Dziewczyny przepraszam , ze ponownie pisze od 3 tyg kontynuuje relanium codziennie na noc i mam dalej zalecone przez kolejne 4 tyg
    Czy ktoras z Was tak brała, bo sie zastanawiam czy to nie zaszkodzi dziecku.

Ja brałam Kochana bardzo długo też z tego samego powodu. Moja córeczka ma wzmożone napięcie mięśniowe ale to żaden problem w porównaniu do przedwczesnego porodu i też nie wiem czy to od leków czy po prostu :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzę wpisy o lekarzach i zaufaniu i chciałabym podzielić się moimi przemyśleniami.
    Gdyby dziś mnie ktoś zapytał czy poleciałabym MedArt miałabym problem co odpowiedzieć:

z jednej strony: mi finalnie nie pomogli, z drugiej strony w Invimedzie czy na Polnej wcale nie było lepiej, a z tego co słucham w innych klinikach w Gdyni czy Łodzi też są popełniane kardynalne błędy na moich koleżankach, o czym wiem dopiero teraz, po 5 latach niepłodności, 4 IUI, HSG, Laparoskopii, 3 procedurach IVF, 5 transferach, leczeniu immunologicznym i 2 poronieniach… nie wiem więc czy gdzie indziej byłoby „lepiej”…
    Bywałam na wizytach u wszystkich „naszych lekarzy”, mam im wiele do zarzucenia, od tego że dr K pierwszy transfer zrobiła w momencie kiedy moja homocysteina wynosiła ok. 15 (nigdy się nie dowiemy czy to było przyczyną straty czy wady genetyczne czy jeszcze coś innego) do tego że dr Ż „leczył” z infekcji intymnej mojego męża nawet na niego nie patrząc za 250zł/ wizytę bez skutku (utyskując przy tym na mnie, że to ja męża zaraziłam i to jest „moja wina”), po czym dobry urolog/ androlog zrobił to maścią za 5 zł „od ręki”, aż po zerowe zainteresowanie tym co mówię dr AB, który w zastępstwie za dr K „przygotowywał” mnie do transferu do którego finalnie nie doszło, bo nie słuchał tego co już do tej pory wiedziałam o swoim organizmie.
    Nie znaczy to, że mam same złe doświadczenia: dr K często przyjmowała mnie „po godzinach” albo specjalnie na mnie czekała lub nie brała kasy za wizyty…
    Niestety, czas w którym oni uczą się tego jak reagujemy na leki, co się dzieje w naszym organizmie, robią po kawałku diagnostykę dla pacjentek wiąże się z ogromnymi kosztami zarówno finansowymi, fizycznymi (coraz niższe amh, coraz słabiej rosnące endo, u mnie zrosty w żyłach od wiecznego pobierania krwi), psychicznymi ( to jak niepowodzenia ryją banię i relacje międzyludzkie wiedzą wszystkie dziewczyny starające się latami).

Podsumowując: gdybym miała przejść swoją drogę jeszcze raz, zaczęłabym od solidnych i kompleksowych badań obojga z omówieniem u różnych niezależnych specjalistów, zainwestowałabym od razu przy 1 IVF w badanie zarodków, zadbałabym o dobrostan psychiczny, bo jak się okazało to on był kluczem do tego żeby także mój organizm powiedział: tak, jestem gotów na ciążę i w dupie mam grubość endo i wyniki hormonów. Cały czas służę namiarami do kobiety, która wyczarowała u nas ten naturalny cud.
    Za wszystkie starające się nieustająco trzymam kciuki, życzę jak najszybszego przejścia przez niepłodność i wysyłam dobrą energię. Jeśli tylko mogłabym wspomóc- choćby dobrym słowem- to jestem do dyspozycji.

Imbirek91, niezapominajka12345, Catlady, Berbeć., A gustu, diversik89, Antonina, Starajacsieocud, Angel9306, MalaHD, Zoska, kinga25 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png

Wysłany: 1 marca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo 😍❤️ tak udało się, ale jutro dopiero mam wizytę u Kru żeby potwierdzić więc to dopiero początki, mam nadzieję że wszystko będzie ok 😊pozdrawiam
    Mikka wrote:
    Niezapominajka ! Dobrze widze? Udało się? Ale super !!!! Gratulacje.... ! Tak dzisiaj przy chwili wolnego sobiebweszlan zobaczyć co u Was A tu taka niespodzianka!

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dziewczyny ubichinol i glutation z jakiej firmy polecacie? Koenzym też bralyscie?
    Ja kupiłam teraz że swansona.

Berbeć. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem czy wiesz o co prosisz... w moim przypadku nie ma to nic wspólnego z porannymi, mam je cały dzień, do tego stopnia ze dostałam leki Na receptę, jeszcze będziesz miała objawów pełno, ale lepiej mieć nudę niż przymusowe leżenie i błaganie o powrót apetytu i Głodówki kilkudniowe 🙅🏻‍♀️😞
    Każda ciąża inaczej się objawia i tutaj tez się nie ma co porównywać 🤨 wiem jedno, nigdy czegoś takiego nie przeżyłam... i modlę się o koniec 1 try🙁

niezapominajka12345, Kaach lubią tę wiadomość

‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ