Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Kochana co u Was ? Jak dziewczynki? ❣

Dziękuję, że pytasz, dziewczynki zdrowo rosną, zaczynają coraz pewniej raczkowac i tak sobie zwiedzaja dom, dużo czasu spędzają na ogrodzie, w obecnej sytuacji wiele razy zmiana miejsca zabawy ratuje sytuację 😂, ale na spacerki też wychodzimy,ja chodzę do pracy bo teraz jak nigdy jesteśmy potrzebni.

Jeszcze trochę i będziesz tulic swoją córeczkę 😍😘,ale jak to mój gin mówi, porody bez mężów / partnerów,, plus sytuacji taki, że podobno idą o wiele sprawniej 😉.Dbajcie o siebie i cieszcie ostatnimi chwilami w dwójkę Pozdrawiam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 08:27

diversik89, Antonina lubią tę wiadomość

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nic nie pisalyscie, a w klinice teraz kaza przychodzic w maseczce onz rekawiczkami :-) dobry ruch moim zdaniem :-)
    Rękawiczki tez Trzeba miec, bo ja nie mam i co mam zrobic. Maseczke w domu mam.

• alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    A skąd mam teraz wziąć maseczkę skoro nigdzie nie idzie dostać? 🙈
    U mnie w mieście niedługo nic nie będzie, nawet leków...🤯

Ja się narazie ratuje taka chusta narciarska zakrywająca twarz. Ale sporo lokalnych krawcowych ostatnio ogłasza się z maseczkami
    Nie są to takie specjalistyczne, ale zawwsze jakoś zakrywają twarz

diversik89 lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. W sobotę miałam transfer i mam w niedziele zrobić badania betahcg gdzie jesteś zrobię?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Pytam dlatego, bo myślę, że skoro przyjmuje je prawie całą ciążę to później nie będę mogła urodzić 🙈 I poród sam się nie zacznie🙈

zastanawiam się kiedy trzeba je odstawić, zeby sobie nie zaszkodzić ... zapytam w piątek dr Kru... 🤔
    ja mam identyczne obawy, a u mnie jeszcze dr Kru sam zastanawia się czy nie skierować mnie na szybsze wywowływanie porodu i jeszcze tą luteiną faszeruje...

Daj znać jak z nim pogadasz :)

PS z tymi maseczkami i rękawiczkami to nowość - w zeszłym tygodniu jeszcze nic nie było.

diversik89 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Immunologia to temat rzeka - wiem, co pisze:( Ja robiłam np antykoagulant tocznia (Wyszedł mi dodani, ale tocznia nie rozpoznano, bo nie mam innych objawow niby), p-ciała anty-TPO, p-ciała ANA (mam dodatnie - zdaniem K „takie są przy Hashimoto”), ale mogą być tez przy poważnych chorobach autoimmunologicznych, które utrudniają ciąże / zagnieżdżenie, np. Zespol antyfosfolipidowy (mi wykluczyli) i toczeń (nie daj Boże to mieć). Wykonywałam tez Autoprzeciwciała przeciw kardiolipinie (IgM, IgG), Przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I (IgM, IgG), Białko C i białko S. Sporo tego było...
    Ja bym „poleciła” 2 rzeczy:
    1) iść do dobrego reumatologa, a najlepiej dostać się (po ustaniu koronawirusa) na Oddzial reumatologii do szpitala im. Degi - tam jest bardzo dobra reumatologia i zrobić wszelkie badania, jakie się da
    2) skorzystać z wizyty u irydologa - tak, tez się kiedyś z tego śmiałam, a jednak miał racje. Jakby któraś potrzebowała namiar, niech ds znac. Nie wyleczy, ale może podpowiedziec, gdzie/czym szukać problemu.

Immunologia to szeroka dziedzina i wiele przyczyn z nią się wiążących wpływa na ciąże:(
    Zaciekawiłaś mnie tym irydologiem. Na szybko wpisałam sobie specjalistę w moim mieście i jest jeden, do tego bardzo polecany. Poczytam więcej w wolnej chwili. Co masz na myśli, że miał rację, jeśli mogę zapytać. Jak patrzę na Twój opis, to widzę duże podobieństwo do mojego.. +wodniaki u mnie. Znasz przyczynę nie funkcjonowania jajowodów? Trzymam kciuki żeby teraz już beta pięknie rosła. ✊✊🥰

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nic nie pisalyscie, a w klinice teraz kaza przychodzic w maseczce onz rekawiczkami :-) dobry ruch moim zdaniem :-)

Pewnie jakieś świeżutkie zalecenie. W środę jeszcze nic nie było.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wczoraj jeszcze nic takiego nie było. Tylko pytania od Pani Izy.

• Antonina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś o to już pytałam Ale bez odpowiedzi.
    Później jak się nie mylę Mysza ponawiala pytanie, spróbuje raz jeszcze😉

Macie może klucia w pochwie? Klucia, szczypanie sama nie wiem jak to określić. Czasami aż podskakuje🤣
    Mam tak w momencie jak Mała jest ruchliwa na dole(bynajmniej tak mi się wydaje).
    Mysza masz tak samo? Czemu tak się dzieje?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Kiedyś o to już pytałam Ale bez odpowiedzi.
    Później jak się nie mylę Mysza ponawiala pytanie, spróbuje raz jeszcze😉

Macie może klucia w pochwie? Klucia, szczypanie sama nie wiem jak to określić. Czasami aż podskakuje🤣
    Mam tak w momencie jak Mała jest ruchliwa na dole(bynajmniej tak mi się wydaje).
    Mysza masz tak samo? Czemu tak się dzieje?

Antoninka, no mam identycznie: czasem ide sobie np. do łazienki i jak zakłuje/ złapie to aż mnie zegnie i zaraz puszcza, sygnalizowałam w czwartek dr Kru, stwierdził że jesli nie jest to jakiś długotrwały ból na który musiałabym brac nospe to znaczy że coś tam się rozciąga (ale zapomniałam co, więzadła?- kiepska byłam z biologii) tak czy siak, mówił że na tym etapie to już raczej normalne że będzie się wszystko rozciągało i przygotowywało do porodu.

PS w Pz maseczki są jeszcze w Rehmed Sklep Medyczny (mam tam znajomą sprzedawczynię i własnie mi pisała)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:16

bv5tg9v.png
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    A skąd mam teraz wziąć maseczkę skoro nigdzie nie idzie dostać? 🙈
    U mnie w mieście niedługo nic nie będzie, nawet leków...🤯

Ja tez nie mam maseczki !!!! A w środę wizyta

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Antoninka, no mam identycznie: czasem ide sobie np. do łazienki i jak zakłuje/ złapie to aż mnie zegnie i zaraz puszcza, sygnalizowałam w czwartek dr Kru, stwierdził że jesli nie jest to jakiś długotrwały ból na który musiałabym brac nospe to znaczy że coś tam się rozciąga (ale zapomniałam co, więzadła?- kiepska byłam z biologii) tak czy siak, mówił że na tym etapie to już raczej normalne że będzie się wszystko rozciągało i przygotowywało do porodu.

PS w Pz maseczki są jeszcze w Rehmed Sklep Medyczny (mam tam znajomą sprzedawczynię i własnie mi pisała)

Dziekuje Ci za odpowiedź.
    Wizytę mam w czwartek, dopytam i dam znac😊

Kurczę ja też maseczki nie mam... 😪
    A nie miała któraś maseczki ? I dostała od nich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:37

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. W sobotę miałam transfer i mam w niedziele zrobić badania betahcg gdzie jesteś zrobię?

W medarcie zrobisz, obi wyślą wynik do HCP. W sobotę jest czynne na 102%, w niedziele upewnij się, ale tez zawsze było czynne od rana.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Zaciekawiłaś mnie tym irydologiem. Na szybko wpisałam sobie specjalistę w moim mieście i jest jeden, do tego bardzo polecany. Poczytam więcej w wolnej chwili. Co masz na myśli, że miał rację, jeśli mogę zapytać. Jak patrzę na Twój opis, to widzę duże podobieństwo do mojego.. +wodniaki u mnie. Znasz przyczynę nie funkcjonowania jajowodów? Trzymam kciuki żeby teraz już beta pięknie rosła. ✊✊🥰

Nie znam przyczyny problemu z jajowodami i wg lekarzy nigdy nie poznam:( Możliwe, ze to złe ruchy rzęsek w jajowodach lub ich calkowity brak. Inne przyczyny wykluczano powoli (Macica super, brak zrostów, endometrium ekstra, zapalenia przydatkow nigdy nie miałam). Ale podobno po jednej ciąży pozamacicznej kolejne są prawdopodobne - może miałam po prostu pecha:( Jedna było pol roku po drugiej i to w przeciwnym jajowodzie:( Irydolog najlepszy, jakiego mogę polecić do dr Pogorelov - naprawdę warto iść, przyjmował zawsze w Zielarni przy Garbarach. 70 zł chyba wizyta - jak nosisz soczewki to będziesz musiała zdjąć, musi spojrzeć w tęczowke, rogówkę itd. Dzięki niemu dowiedziałam się, ze mam problemy z tarczyca (kazał mi zbadać - nawet lekarze nie kazali!), kazał nie jesc glutenu (potem dopiero dr K mi to potwierdziła), mówil, ze „mogą być problemy z ciążami” (nic mu o tym nie mówiłam, z reszta to było na początku starań), mówił, ze coś nie tak jest w okolicach prawej nerki (tam miałam ciąże pozamaciczna), ze limfatyczne kłopoty (mam anemię itp), głównie o tej tarczycy dużo mówił. Bardzo go polecam, ja tez do niego wrócę - podaje numer: 691 800 096. Gdybys szła do niego to wykup zioła ale NIE kupuj suplementów - nie są niezbędne i są drogie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:50

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iMonia wrote:
    Ja tez nie mam maseczki !!!! A w środę wizyta
    Ja mam wizytę jutro, ale nikt do mnie jeszcze nie dzwonił, że maseczka jest niezbędna. Z kolei do mojej koleżanki dzwonili wczoraj (wizytę też miała mieć jutro ale odwołała).

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie. Panie informują, że na następną wizytę trzeba mieć rękawiczki i maseczkę

Mysza1986, Angel9306, diversik89 lubią tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Ja mam wizytę jutro, ale nikt do mnie jeszcze nie dzwonił, że maseczka jest niezbędna. Z kolei do mojej koleżanki dzwonili wczoraj (wizytę też miała mieć jutro ale odwołała).
    Catlady a jak Ty się czujesz?

coś dawno nie było wieści od Ciebie?

robiłaś już wyprawkę apteczną taką ( w sensie podkłady gin, majtki poporodowe etc?) bo jesli nie to polecam internetowo aptekę melisa- na całym koszyku zaoszczędziałam ponad 50zł w porównaniu do gemini czy doz.pl)

bv5tg9v.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zrobić też maseczke z papieru ręcznika kuchennego. W necie jest opis.

Widziałam ludzi w takich przed biedronką.

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(
    Dziewczyny, w środę miałam mieć pierwsza wizytę. Na razie nikt do mnie dzwonił ale sama mam wątpliwości czy w ogóle jechać, poza tym u mnie w pracy teraz zrobił się kocioł i ciężko o wolne. Jestem podłamana, tak długo czekałam na ta wizytę, tyle zbierałam się w sobie, żeby zostawić poprzedniego lekarza i przejść do medartu a tu taka kicha. Nie mogłam się doczekać tej wizyty a teraz rozsądek mi podpowiada żeby odpuścić. Co byście na moim miejscu zrobiły. Czy jest sens w ogóle zaczynać w takim czasie?

21.09.2020 - ❤❤
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    :(:(
    Dziewczyny, w środę miałam mieć pierwsza wizytę. Na razie nikt do mnie dzwonił ale sama mam wątpliwości czy w ogóle jechać, poza tym u mnie w pracy teraz zrobił się kocioł i ciężko o wolne. Jestem podłamana, tak długo czekałam na ta wizytę, tyle zbierałam się w sobie, żeby zostawić poprzedniego lekarza i przejść do medartu a tu taka kicha. Nie mogłam się doczekać tej wizyty a teraz rozsądek mi podpowiada żeby odpuścić. Co byście na moim miejscu zrobiły. Czy jest sens w ogóle zaczynać w takim czasie?

Przeczekaj - lepiej na tym wyjdziesz, a chodzi w końcu o ważne sprawy. Co się odwlecze...

JustynaFrog lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ