X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na wyniki kolejny bety, wczoraj była 56. A dziś boję się ze już po. Bo będąc w toalecie miałam dużo krwi

• Kaach Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    Dziewczyny czekam na wyniki kolejny bety, wczoraj była 56. A dziś boję się ze już po. Bo będąc w toalecie miałam dużo krwi
    3mam kciuki :*

Antonina, Maggy, Luluiza lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje dla dziewczyn którym się znowu poszczęściło ❤️☘️🧸

🙏🏻I kciuki za te nad którymi ciagle jakieś czarne chmury 😢 oby szybko się rozwiały !

Ja jestem po 1 badaniu prenatalnym ( 13+4 )
    Wszystko bardzo dobrze i te szyjki o których tu ciagle coś pisaliście 😎 u mnie prawie 4 cm 💪🏻
    Zrobiłam dzisiaj NIFTY i czekam na potwierdzenie tych genetycznych dobrych wieści 😷

Dla rodzicielek - szczerze wspolczuje 😞😞 że w takim momencie jeszcze trzeba myśleć, żeby się nie zakazić 😷☠️

Starajacsieocud, truskawka26, niezapominajka12345, Medartka, Mysza1986, Kaach, Anulas, mika_do, diversik89, Gaja88, Mera lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 trzymam kciuki! Niech Ci sie uda!!! Ja mam tyle tej krwi, ze wg mnie przyszedl okres zanim zdazylam dotrwac do 7dpt 😕

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Myszka93 trzymam kciuki! Niech Ci sie uda!!! Ja mam tyle tej krwi, ze wg mnie przyszedl okres zanim zdazylam dotrwac do 7dpt 😕

Już brakuje Mi nadziei. Czekam na wynik bety. A może któraś z was tak miala że beta pozytywna a na drugi dzień krwawienie i się udało

• Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj beta 56 a dzisiaj 95.1 skąd te krwawienie🤧🤧

antonna, truskawka26, bdziągwa, Maggy, Luluiza, Catlady, Starajacsieocud, Angel9306, Kaach, Anulas, diversik89, Panna Migotka, Mera lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

Wow super 😍 nie wiem, ja tego nie rozumiem 🤷‍♀️ ale lepsze to niz brak ciazy 😉 zarodkowi widac nie przeszkadza krwawienie skoro ladnie rosnie 😍

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    A ile dni jesteś po transferze?!

Ewelina185b
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wow super 😍 nie wiem, ja tego nie rozumiem 🤷‍♀️ ale lepsze to niz brak ciazy 😉 zarodkowi widac nie przeszkadza krwawienie skoro ladnie rosnie 😍

Tylko ze badanie było rano robione a krwawienie popołudniu. Czekam co Ż mi odpisze😢😢

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

A powiedz te krwawienia, ktore Ci sie pojawiły w 5 dpt ile trwaly i na ile to byly plamienia, a na ile krwawienia?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    jakaś wyjątkowa wścibska ta Twoja kadrowa, jeśli Twoja praca nie zagraża kobietom w ciąży (np. nie wykonujesz zdjęć RTG, nie pracujesz w szkodliwych warunkach) pracodawca ( w tym kadrowa) nie mogą zadawać takich pytań!

Ja poroniłam w trakcie swojego długiego urlopu. Nie chwaliłam się w pracy ciąża, bo zwyczajnie się bałam. Po powrocie z urlopu, który był najgorszym w moim życiu, wiele osób z pracy gratulowalo mi ciąży, ponieważ kadrowa się wygadała.
    Nie było miło wtedy ani kadrowej ani tym wscibskim pracownikom.
    U mnie kadrowa ale tylko kadrowa, która nalicza wynagrodzenie widzi kod i czy 100% czy 80%.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    A ile dni jesteś po transferze?!

Dziś 9 dpt

• Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A powiedz te krwawienia, ktore Ci sie pojawiły w 5 dpt ile trwaly i na ile to byly plamienia, a na ile krwawienia?

Delikatne krwawienie było na papierze, a plamienie brązowe było mocniejsze

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    Delikatne krwawienie było na papierze, a plamienie brązowe było mocniejsze
    A no to juz sie nie ludze, ze to co ja mam to nie okres 🙄

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A no to juz sie nie ludze, ze to co ja mam to nie okres 🙄

Będzie wszystko dobrze i u Ciebie i u Mnie. Mój mąż mówi że jestem z innej planety i to pewnie dlatego😊

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie 😍 serduszko❤️ pięknie bije 😊 Wszystko jest ok dr mówi, nawet mówił że już krwiaków teraz nie widzi więc mam nadzieję że faktycznie już ich tam nie ma 😊👍✊dr zrobił mi nawet piękne zdjęcie 3d😍😍😍 maluszek ma dziś 3 cm i nawet się ruszał jak go oglądaliśmy na usg wow super widok ❤️✊😍😊 nie wiedziałam nawet, że tak szybko widać już jakiekolwiek ruchy. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, a w międzyczasie za 2,5 tyg u Sz prenatalne 😍✊😊
    Dr odstawił mi też prolutex tzn mam go brać jeszcze 10 dni bo na tyle mam a później już nie....aż się boję jak zwykle nagle go odstawić bo wiecie same jaki miałam progesteron 1.33🙄 ale ufam więc mam nadzieję że bez niego już w 12 tyg będzie ok 😊😍
    Dr pobrał wymaz więc pewnie niedługo dołączę,,do Was " z tymi wszystkimi infekcjami fuuu....🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 19:12

antonna, Antonina, Starajacsieocud, Catlady, Luluiza, Mysza1986, Maggy, iMonia, bdziągwa, Kaach, Anulas, truskawka26, Nowa38, Dalia90, Panna Migotka, Gaja88, Mera lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka26 wrote:
    To kciuki za wizytę daj koniecznie znać po co dr K powiedziała. Na ktora masz wizytę? Właśnie sprawdziłam proga jak zaczęłam krwawic na samym początku to od stadionu miałam Lutinus i od razu 2x prolutex dostałam i relanium 5mg 2x dziennie. Bol był w krzyzach i po prawej stronie brzucha. Ja z jajowodami to dziwne przygody miałam, przy pierwszej pozamacicznej usuneli mi jajowod bo sie skręcił i w nocy mnie operowali, a pozniej drugi usuwalam bo mialam wodniaka i byl juz bezużyteczny. A przy pozamacicznej ten przyrost bety miałam taki średni, nie podwajal się przy wartości około 500. Także jestem dobrej myśli że będzie u Ciebie ok. Dr K na pewno się dobrze zaopiekuję Tobą 😘

Już po wizycie. Zaczne od tego, by żadna z Was (szczególnie „nowe”) się nie bała iść - dr K w takiej mega maseczce (jak kask/kosmita), oczywiście rękawiczki itdp, rejestratorki tez. Z partnerem NIE można wejść w ogóle do kliniki, przyjmują chyba tak (robią zapisy), ze w całej poczekalni byłam ja i 3 panie i koniec, co normalnie się tam nie zdarza. Wyglada, ze jest bezpiecznie.

Co do samej wizyty... No wiec na dzień dzisiejszy macica wyglada ciążowo - za szybko (i za mała beta) by zobaczyć zarodek, ale dr powiedziala, ze na dzień dzisiejszy wyglada to na ciąże wewnątrzmaciczną (błona macicy, grubość endometrium itd) - co nie znaczy, ze tak ostatecznie będzie.

Żebyśmy mogli zobaczyć gdzie jest pęcherzyk (czy w macicy czy gdzieś indziej) to beta musi być ponad 1500 - wtedy mam się umówić na wizytę.

Progesteron (jego nagły mega spadek) dr określiła jako „fatalny”, bety dobre przyrosty. Więcej progesteronu już mi dać nie może.

Są 3 opcje:
    1) jeśli progesteron nie urośnie i/lub zacznie malec = będzie zapewne poronienie,
    2) jeśli beta będzie mało rosła/szalała = wraca opcja „szansy” ciąży pozamacicznej,
    3) jeśli beta zacznie malec (i progesteron automatycznie tez) = najpewniej poronie.

Zagnieżdżenie było. Jeśli poronie to najpewniej ze względu na wady genetyczne zarodka, jeśli będzie ciąża pozamaciczna to wiadomo = wypadł zarodek mimo IVF do jajowodu (zdarza się to podobno mega rzadko ale „pani jest idealnym przypadkiem, by nie daj Boże się przydarzyło akurat”).

Krwawienie/plamienie (na zmianę), które mam występuje albo dlatego, że jest ze niski progesteron, albo dlatego, Że jednak rozwija się ciąża pozamaciczna jednak albo dlatego, ze zaczyna się zarodek nie rozwijać/obumierać/wychodzą wady genetyczne i się poroni.

Za 2 dni znów beta, progesteron i mocz (o ile do tego czasu nic się nie wydarzy) i zobaczymy.

Leżeć plackiem cały czas, nie chodzic wcale tylko do wc.

Się rozpisałam.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    3mam kciuki :*

Tez trzymam!!! Mamy ten sam problem! Daj znac, powodzenia!!!!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

„Betuj” znów po 48 godz! I sprawdź tez progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 19:31

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

Super przyrost! A sprawdzałas progesteron???

m3sxs65g6wavhz7s.png
‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ