WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na wyniki kolejny bety, wczoraj była 56. A dziś boję się ze już po. Bo będąc w toalecie miałam dużo krwi

• Kaach Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    Dziewczyny czekam na wyniki kolejny bety, wczoraj była 56. A dziś boję się ze już po. Bo będąc w toalecie miałam dużo krwi
    3mam kciuki :*

Antonina, Maggy, Luluiza lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje dla dziewczyn którym się znowu poszczęściło ❤️☘️🧸

🙏🏻I kciuki za te nad którymi ciagle jakieś czarne chmury 😢 oby szybko się rozwiały !

Ja jestem po 1 badaniu prenatalnym ( 13+4 )
    Wszystko bardzo dobrze i te szyjki o których tu ciagle coś pisaliście 😎 u mnie prawie 4 cm 💪🏻
    Zrobiłam dzisiaj NIFTY i czekam na potwierdzenie tych genetycznych dobrych wieści 😷

Dla rodzicielek - szczerze wspolczuje 😞😞 że w takim momencie jeszcze trzeba myśleć, żeby się nie zakazić 😷☠️

Starajacsieocud, truskawka26, niezapominajka12345, Medartka, Mysza1986, Kaach, Anulas, mika_do, diversik89, Gaja88, Mera lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 trzymam kciuki! Niech Ci sie uda!!! Ja mam tyle tej krwi, ze wg mnie przyszedl okres zanim zdazylam dotrwac do 7dpt 😕

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Myszka93 trzymam kciuki! Niech Ci sie uda!!! Ja mam tyle tej krwi, ze wg mnie przyszedl okres zanim zdazylam dotrwac do 7dpt 😕

Już brakuje Mi nadziei. Czekam na wynik bety. A może któraś z was tak miala że beta pozytywna a na drugi dzień krwawienie i się udało

• Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj beta 56 a dzisiaj 95.1 skąd te krwawienie🤧🤧

antonna, truskawka26, bdziągwa, Maggy, Luluiza, Catlady, Starajacsieocud, Angel9306, Kaach, Anulas, diversik89, Panna Migotka, Mera lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

Wow super 😍 nie wiem, ja tego nie rozumiem 🤷‍♀️ ale lepsze to niz brak ciazy 😉 zarodkowi widac nie przeszkadza krwawienie skoro ladnie rosnie 😍

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    A ile dni jesteś po transferze?!

Ewelina185b
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wow super 😍 nie wiem, ja tego nie rozumiem 🤷‍♀️ ale lepsze to niz brak ciazy 😉 zarodkowi widac nie przeszkadza krwawienie skoro ladnie rosnie 😍

Tylko ze badanie było rano robione a krwawienie popołudniu. Czekam co Ż mi odpisze😢😢

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

A powiedz te krwawienia, ktore Ci sie pojawiły w 5 dpt ile trwaly i na ile to byly plamienia, a na ile krwawienia?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    jakaś wyjątkowa wścibska ta Twoja kadrowa, jeśli Twoja praca nie zagraża kobietom w ciąży (np. nie wykonujesz zdjęć RTG, nie pracujesz w szkodliwych warunkach) pracodawca ( w tym kadrowa) nie mogą zadawać takich pytań!

Ja poroniłam w trakcie swojego długiego urlopu. Nie chwaliłam się w pracy ciąża, bo zwyczajnie się bałam. Po powrocie z urlopu, który był najgorszym w moim życiu, wiele osób z pracy gratulowalo mi ciąży, ponieważ kadrowa się wygadała.
    Nie było miło wtedy ani kadrowej ani tym wscibskim pracownikom.
    U mnie kadrowa ale tylko kadrowa, która nalicza wynagrodzenie widzi kod i czy 100% czy 80%.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    A ile dni jesteś po transferze?!

Dziś 9 dpt

• Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A powiedz te krwawienia, ktore Ci sie pojawiły w 5 dpt ile trwaly i na ile to byly plamienia, a na ile krwawienia?

Delikatne krwawienie było na papierze, a plamienie brązowe było mocniejsze

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:
    Delikatne krwawienie było na papierze, a plamienie brązowe było mocniejsze
    A no to juz sie nie ludze, ze to co ja mam to nie okres 🙄

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Myszka93 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A no to juz sie nie ludze, ze to co ja mam to nie okres 🙄

Będzie wszystko dobrze i u Ciebie i u Mnie. Mój mąż mówi że jestem z innej planety i to pewnie dlatego😊

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie 😍 serduszko❤️ pięknie bije 😊 Wszystko jest ok dr mówi, nawet mówił że już krwiaków teraz nie widzi więc mam nadzieję że faktycznie już ich tam nie ma 😊👍✊dr zrobił mi nawet piękne zdjęcie 3d😍😍😍 maluszek ma dziś 3 cm i nawet się ruszał jak go oglądaliśmy na usg wow super widok ❤️✊😍😊 nie wiedziałam nawet, że tak szybko widać już jakiekolwiek ruchy. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, a w międzyczasie za 2,5 tyg u Sz prenatalne 😍✊😊
    Dr odstawił mi też prolutex tzn mam go brać jeszcze 10 dni bo na tyle mam a później już nie....aż się boję jak zwykle nagle go odstawić bo wiecie same jaki miałam progesteron 1.33🙄 ale ufam więc mam nadzieję że bez niego już w 12 tyg będzie ok 😊😍
    Dr pobrał wymaz więc pewnie niedługo dołączę,,do Was " z tymi wszystkimi infekcjami fuuu....🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 19:12

antonna, Antonina, Starajacsieocud, Catlady, Luluiza, Mysza1986, Maggy, iMonia, bdziągwa, Kaach, Anulas, truskawka26, Nowa38, Dalia90, Panna Migotka, Gaja88, Mera lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka26 wrote:
    To kciuki za wizytę daj koniecznie znać po co dr K powiedziała. Na ktora masz wizytę? Właśnie sprawdziłam proga jak zaczęłam krwawic na samym początku to od stadionu miałam Lutinus i od razu 2x prolutex dostałam i relanium 5mg 2x dziennie. Bol był w krzyzach i po prawej stronie brzucha. Ja z jajowodami to dziwne przygody miałam, przy pierwszej pozamacicznej usuneli mi jajowod bo sie skręcił i w nocy mnie operowali, a pozniej drugi usuwalam bo mialam wodniaka i byl juz bezużyteczny. A przy pozamacicznej ten przyrost bety miałam taki średni, nie podwajal się przy wartości około 500. Także jestem dobrej myśli że będzie u Ciebie ok. Dr K na pewno się dobrze zaopiekuję Tobą 😘

Już po wizycie. Zaczne od tego, by żadna z Was (szczególnie „nowe”) się nie bała iść - dr K w takiej mega maseczce (jak kask/kosmita), oczywiście rękawiczki itdp, rejestratorki tez. Z partnerem NIE można wejść w ogóle do kliniki, przyjmują chyba tak (robią zapisy), ze w całej poczekalni byłam ja i 3 panie i koniec, co normalnie się tam nie zdarza. Wyglada, ze jest bezpiecznie.

Co do samej wizyty... No wiec na dzień dzisiejszy macica wyglada ciążowo - za szybko (i za mała beta) by zobaczyć zarodek, ale dr powiedziala, ze na dzień dzisiejszy wyglada to na ciąże wewnątrzmaciczną (błona macicy, grubość endometrium itd) - co nie znaczy, ze tak ostatecznie będzie.

Żebyśmy mogli zobaczyć gdzie jest pęcherzyk (czy w macicy czy gdzieś indziej) to beta musi być ponad 1500 - wtedy mam się umówić na wizytę.

Progesteron (jego nagły mega spadek) dr określiła jako „fatalny”, bety dobre przyrosty. Więcej progesteronu już mi dać nie może.

Są 3 opcje:
    1) jeśli progesteron nie urośnie i/lub zacznie malec = będzie zapewne poronienie,
    2) jeśli beta będzie mało rosła/szalała = wraca opcja „szansy” ciąży pozamacicznej,
    3) jeśli beta zacznie malec (i progesteron automatycznie tez) = najpewniej poronie.

Zagnieżdżenie było. Jeśli poronie to najpewniej ze względu na wady genetyczne zarodka, jeśli będzie ciąża pozamaciczna to wiadomo = wypadł zarodek mimo IVF do jajowodu (zdarza się to podobno mega rzadko ale „pani jest idealnym przypadkiem, by nie daj Boże się przydarzyło akurat”).

Krwawienie/plamienie (na zmianę), które mam występuje albo dlatego, że jest ze niski progesteron, albo dlatego, Że jednak rozwija się ciąża pozamaciczna jednak albo dlatego, ze zaczyna się zarodek nie rozwijać/obumierać/wychodzą wady genetyczne i się poroni.

Za 2 dni znów beta, progesteron i mocz (o ile do tego czasu nic się nie wydarzy) i zobaczymy.

Leżeć plackiem cały czas, nie chodzic wcale tylko do wc.

Się rozpisałam.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    3mam kciuki :*

Tez trzymam!!! Mamy ten sam problem! Daj znac, powodzenia!!!!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

„Betuj” znów po 48 godz! I sprawdź tez progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 19:31

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka93 wrote:

Super przyrost! A sprawdzałas progesteron???

m3sxs65g6wavhz7s.png
‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ