X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 😊

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    Hej dziewczyny...nie mam pojęcia, czy ktoras z Was mnie pamięta, ale wracam do gry.
    Po 5 transferach, 2 procedurach w Wa-wie zaczynamy wkrótce podejscie nr 3 w MedArt w Poznaniu.
    Wiele okrutnych momentów za nami, ale spróbujemy teraz znów..napiszę więcej dzisiaj na spokojnie, chcialam sie póki co z Wami przywitać po długiej przerwie ..
    Cześć Kochana😊😊 Czekałam kiedy się ponownie pojawisz!!! Trzymam bardzo mocnoooo kciukiiii✊
    Oby Medart był dla Was szczęśliwy!!!

Medartka, kinga25 lubią tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoacynta a co u Ciebie??

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda że duphaston trzeba brać co 8 godz? Tak mam napisane w zaleceniach po szpitalnych.😯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 19:39

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🤗 już mam rozpiskę co kupić wg Waszych zaleceń i mam nadzieję że się uchronię przed hiperką bo w tych czasach leżeć w szpitalu w razie czego to kiepski pomysł 😏 mam dawkę Puregonu 400 wiec spodziewam się sporych wrażeń podczas tej stymulacji 🎉😂

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po krótkiej przerwie. Ponownie wracam do tematu immunologii i badań. Czy któraś z pacjentek dr K omawiała z nią ten temat? Jakie było zdanie pani dr co do immunologii? Wykonywała któraś badania na własna rękę np. u doc. Paśnika i później pokazywała je dr? Jakie było postępowanie po tych badaniach? Czy w MedArt ktoś w ogóle bierze pod uwagę immunologię?

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa, kciuki za dalszą drogę 🤞

Wszystkim świeżym mamuśką gratuluję ❤❤❤

Ps. Kiedy następne porody?😊

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Witajcie po krótkiej przerwie. Ponownie wracam do tematu immunologii i badań. Czy któraś z pacjentek dr K omawiała z nią ten temat? Jakie było zdanie pani dr co do immunologii? Wykonywała któraś badania na własna rękę np. u doc. Paśnika i później pokazywała je dr? Jakie było postępowanie po tych badaniach? Czy w MedArt ktoś w ogóle bierze pod uwagę immunologię?

Pani Dr nawet nie chciała spojrzeć na wyniki tych badań od Paśnika, rzuciła tylko coś pod nosem, że ona ich nie zleciła i jak sobie je na własną rękę zrobiłam to moja sprawa, bo ona ich pod uwagę nie bierze. Także foszek poszedł chyba delikatny 😉
    Wydaje mi się że wszyscy z Medart maja te sama lub podobna politykę.

Antonina: zapro przyjęte, pisz!

A gustu jak tak masz rozpisane to tak bierz najlepiej, ewentualnie na najbliższej wizycie dopytasz.

Antonina lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dzięki dziewczyny 🤗 już mam rozpiskę co kupić wg Waszych zaleceń i mam nadzieję że się uchronię przed hiperką bo w tych czasach leżeć w szpitalu w razie czego to kiepski pomysł 😏 mam dawkę Puregonu 400 wiec spodziewam się sporych wrażeń podczas tej stymulacji 🎉😂
    Nie martw sie. Mnie wyciagneli z hiperki kroplowkami. Co prawda poszlo na to tysiac zlotych, no ale obylo sie bez szpitala 🙈 mi dr mowila, ze należy jesc 1 g bialka na 1 kg masy ciala. Dieta i izotoniki wazne sa SZCZEGOLNIE po punkcji, bo to wtedy jajniki rozpoczynaja swoja jazde.

Rybitwa no witamy, witamy z powrotem!!! Jestes juz po wizycie u dr K?

Matilda19 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Pani Dr nawet nie chciała spojrzeć na wyniki tych badań od Paśnika, rzuciła tylko coś pod nosem, że ona ich nie zleciła i jak sobie je na własną rękę zrobiłam to moja sprawa, bo ona ich pod uwagę nie bierze. Także foszek poszedł chyba delikatny 😉
    Wydaje mi się że wszyscy z Medart maja te sama lub podobna politykę.

Antonina: zapro przyjęte, pisz!

A gustu jak tak masz rozpisane to tak bierz najlepiej, ewentualnie na najbliższej wizycie dopytasz.

To niefajnie:/ czyli wykonałaś badania (napiszesz jakie?) ale nawet nie zostały wzięte pod uwagę? Coś z nich wyszło, jakieś wartościowe informacje od Paśnika? I jak się dalej sytuacja potoczyła po „foszku” i olaniu wyników, bo po pasku widzę, ze zaraz finał?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 20:44

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    To niefajnie:/ czyli wykonałaś badania (napiszesz jakie?) ale nawet nie zostały wzięte pod uwagę? Coś z nich wyszło, jakieś wartościowe informacje od Paśnika? I jak się dalej sytuacja potoczyła po „foszku” i olaniu wyników, bo po pasku widzę, ze zaraz finał?:)

Mysza zrobila dr K na zlosc i zaszla w ciaze w cyklu, ktory dr K spisala na straty 🙈

Medartka, Imbirek91, Catlady, Luluiza, Starajacsieocud, Kaach, diversik89, mika_do, iMonia, panizajączkowa lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:03

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mysza zrobila dr K na zlosc i zaszla w ciaze w cyklu, ktory dr K spisala na straty 🙈

:) A dokładniej? O ile mogę prosić o szczegóły? Bo ja już nie wiem, co robić:( chciałabym się poradzic Paśnika i wykonać badania, ale jak maja być „olane” to sama nie wiem...

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mniej więcej co 12 ale ja mam 2 tabletki na dobę, a Ty mówiłaś że masz 3 więc pewnie dlatego co 8 h
    A gustu wrote:
    Czy to prawda że duphaston trzeba brać co 8 godz? Tak mam napisane w zaleceniach po szpitalnych.😯

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:

Jeżeli chcesz to możemy pogadac na priv, wysłałam zaproszenie i opiszę jak wyglądał mój kompromis z doktorem odnośnie immunologi i jak argumentował doktor zalecenia doc Pasnika.

Medartka lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:

Jakie masz AMH?

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jeżeli chcesz to możemy pogadac na priv, wysłałam zaproszenie i opiszę jak wyglądał mój kompromis z doktorem odnośnie immunologi i jak argumentował doktor zalecenia doc Pasnika.

Napisałam wiadomość :)

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Napiszcie dziewczyny tutaj, ja sama jestem ciekawa immunologi <3
    Ale też właśnie słyszałam, że w medarcie rzadko kiedy bawią się w immunologię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 21:23

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    :) A dokładniej? O ile mogę prosić o szczegóły? Bo ja już nie wiem, co robić:( chciałabym się poradzic Paśnika i wykonać badania, ale jak maja być „olane” to sama nie wiem...
    Ja walnęłam foszka na nią i na drugą procedurę przeniosłam się do invinedu, tam dr Sroka respektował zalecenia Pasnika, miałam podawany intralipid dozylnie i acofil przez cewnik domacicznie. Niestety mimo to z 2 transferów jeden był udany ale poronienie. (1 procedura, 3 transfery x2 zarodki, jedna ciąża też poroniona). Na 3 procedurę wróciłam do Medartu ale do transferu nigdy nie doszło (endo nie rosło, hormony szalał już po tych 2 procedurach) więc zaczęłam chodzić do akupunkturzystki i naturoterapeutki i w cyklu który dr K skreslila zaszłam w swoją pierwszą naturalna ciąże 😆 przez pierwsze tygodnie wmawiała mi że to na pewno pozamaciczna bo endo było za cienkie, a dziś to endo ma ponad 3kg PS dr K nawet ost. Sama z siebie do mnie napisała co tam jak tam więc chyba mnie dość dobrze zapamiętała 😉

PS poszukam tych badań jutro jakoś bo to było że 2 lata temu i już nie pamiętam...

Medartka, Mrs.P, Kaach lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ja walnęłam foszka na nią i na drugą procedurę przeniosłam się do invinedu, tam dr Sroka respektował zalecenia Pasnika, miałam podawany intralipid dozylnie i acofil przez cewnik domacicznie. Niestety mimo to z 2 transferów jeden był udany ale poronienie. (1 procedura, 3 transfery x2 zarodki, jedna ciąża też poroniona). Na 3 procedurę wróciłam do Medartu ale do transferu nigdy nie doszło (endo nie rosło, hormony szalał już po tych 2 procedurach) więc zaczęłam chodzić do akupunkturzystki i naturoterapeutki i w cyklu który dr K skreslila zaszłam w swoją pierwszą naturalna ciąże 😆 przez pierwsze tygodnie wmawiała mi że to na pewno pozamaciczna bo endo było za cienkie, a dziś to endo ma ponad 3kg PS dr K nawet ost. Sama z siebie do mnie napisała co tam jak tam więc chyba mnie dość dobrze zapamiętała 😉

PS poszukam tych badań jutro jakoś bo to było że 2 lata temu i już nie pamiętam...

Odpisałaś? :D

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ