MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliglam wrote:Ale się miło czyta jak Wam się udaje pomimo jakiś nieprawidłowości .
Moje endo niestety nigdy nie było rewelacja chyba tylko raz powyżej 9 a tak zawsze w granicach 8. Wiec jeśli nie spadnie do poniedziałku to robimy ten transfer i może w końcu los się i do nas uśmiechnie po tylu próbach 🍀🍀🍀
Ja przez rok nie mogłam podejść do transferu, mimo że niemalże cykl w cykl (z przerwami na anty zleconymi przez dr) dr podejmowala próby, żeby to endo u mnie uzyskać na różne sposoby - albo nie dobijało do 8 albo się cofało. Dodatkowo moje endo jest mało receptywne czyli nie ma co chwycić zarodka a później go ewentualnie odżywić a mam dwójkę dzieci i spodziewam się trzeciego 😊 w cyklu w którym miałam transfer moje endo miejscami miało 9 maks a miejscami nawet 6 nie miało - dr dokładnie namierzała miejsce w ktore ma mi podać zarodek. Był to też cykl bardzo przeciągnięty z uwagi na to że między druga a trzecią ocena nie uroslo wcale, ale się udało 😊 mało tego, udało się podwojnie - jeden bliźniak jest z in vitro, drugi to 'produkcja własna' 😂
A druga ciąża to juz w ogóle ewenement - ciąża naturalna przy cyklach 8 tyg, owulacjach które praktycznie nie występują i endometrium, które nie istnieje - po pierwszej ciąży nic się z moim endo nie zmieniło, nadal było tak samo żenujące jak wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 09:03
kamisia, Aliglam, Kaach, mika_do, Angel9306 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
Myszka93 wrote:Hej dziewczyny jest w 6tc dziś pojawilo się brązowe plamienie. Boję się🤧Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Ja przez rok nie mogłam podejść do transferu, mimo że niemalże cykl w cykl (z przerwami na anty zleconymi przez dr) dr podejmowala próby, żeby to endo u mnie uzyskać na różne sposoby - albo nie dobijało do 8 albo się cofało. Dodatkowo moje endo jest mało receptywne czyli nie ma co chwycić zarodka a później go ewentualnie odżywić a mam dwójkę dzieci i spodziewam się trzeciego 😊 w cyklu w którym miałam transfer moje endo miejscami miało 9 maks a miejscami nawet 6 nie miało - dr dokładnie namierzała miejsce w ktore ma mi podać zarodek. Był to też cykl bardzo przeciągnięty z uwagi na to że między druga a trzecią ocena nie uroslo wcale, ale się udało 😊 mało tego, udało się podwojnie - jeden bliźniak jest z in vitro, drugi to 'produkcja własna' 😂
A druga ciąża to juz w ogóle ewenement - ciąża naturalna przy cyklach 8 tyg, owulacjach które praktycznie nie występują i endometrium, które nie istnieje - po pierwszej ciąży nic się z moim endo nie zmieniło, nadal było tak samo żenujące jak wcześniej.
Imbirek91 lubi tę wiadomość
-
Aliglam wrote:Wow jestem w szoku pozytywnym oczywiście - to dowód ze nasze organizmy potrafią zdziałać cuda. A powiedz mi miałaś transfer z użyciem usg ? Bo ja zawsze mam podanie i dr usg nie używa ... wiem ze każdy inaczej - ja chyba byłabym spokojniejsza jakbym widziała jak zarodek zostaje prawidłowo wprowadzony tak jak mówisz w odpowiednie miejsce ...
Aliglam lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:W klinice nie robią transferów przy użyciu USG dr K robi zdjęcia i przed podaniem te zdjęcia oglądają (mają wydruki) razem z Z i podają bynajmniej tak u mnie bywało.
U mnie nic nie oglądali, chyba że w kompie przed przyjściem...
Stres mnie już dopada przed tym transferem:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 10:36
-
Myszka93 wrote:Hej dziewczyny jest w 6tc dziś pojawilo się brązowe plamienie. Boję się🤧
z mojego doświoadczenia wynika że nawet 50% kobiet ma takie plamienia na początku ciąży, zachowaj spokój (tak wiem łatwo się mówi) , dużo leż i napisz do lekarza żeby zaordynował czy zwiększać leki z progesteronem
ja w tej ciązy tez miałam kilka razy brązowe plamienia a nawet krew ok 7 i 9 tc
A gustu lubi tę wiadomość
-
Aliglam wrote:Wow jestem w szoku pozytywnym oczywiście - to dowód ze nasze organizmy potrafią zdziałać cuda. A powiedz mi miałaś transfer z użyciem usg ? Bo ja zawsze mam podanie i dr usg nie używa ... wiem ze każdy inaczej - ja chyba byłabym spokojniejsza jakbym widziała jak zarodek zostaje prawidłowo wprowadzony tak jak mówisz w odpowiednie miejsce ...
Nie, dr sobie to mierzyła i mówiła że odpowiednio przygotuje słomkę, którą poda zarodekogólnie z tego co zrozumiałam wtedy to jest jakieś standardowe miejsce w które podają, natomiast u mnie w tym standardowym miejscu było to endo malutkie dlatego musiałam mieć podane gdzieś indziej.
Tak jak anakonda pisze w medarcie nie podaje się pod kontrolą usg, a przynajmniej nie podawali te prawie już 3 lata temu. Transferów miałam kilka i ani razu z użyciem usgAliglam lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny to ja za dużo nie wiem dlaczego usunięto mi konto . Fakt wylogowałam się bo chciałam dać sobie czas ale żeby mi usunęli to przesada . Chciała bym pogratulować wszystkim które tu urodziły bo widziałam poszalałyście . 😉IMonia miałaś chyba najlepszy prezent na święta . Przychodzę do was z takim małym zapytaniem wiadomo jestem po nieudanej dużej stymulacji i transferze z marca . Wczoraj powinnam dostać miesiączkę ale zrobiłam test i wyszedł pozytywny dzisiaj też . I tak w sumie mam wrażenie że ktoś sobie robi ze mnie jaja . Nawet nie wiem co ja mam teraz ze sobą zrobić .
bdziągwa, Anulas, Maggy, Matilda19, niezapominajka12345, truskawka26, alexxandra_aa, Antonina, Emma_, Aliglam, Kaach, Catlady, Nowa38, mika_do, A gustu, antonna, Panna Migotka, Olanta, Angel9306, Starajacsieocud, iMonia lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:z mojego doświoadczenia wynika że nawet 50% kobiet ma takie plamienia na początku ciąży, zachowaj spokój (tak wiem łatwo się mówi) , dużo leż i napisz do lekarza żeby zaordynował czy zwiększać leki z progesteronem
ja w tej ciązy tez miałam kilka razy brązowe plamienia a nawet krew ok 7 i 9 tc
Napisałam do Ż i odpisał że odpoczywamy i czekamy.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Hej dziewczyny to ja za dużo nie wiem dlaczego usunięto mi konto . Fakt wylogowałam się bo chciałam dać sobie czas ale żeby mi usunęli to przesada . Chciała bym pogratulować wszystkim które tu urodziły bo widziałam poszalałyście . 😉IMonia miałaś chyba najlepszy prezent na święta . Przychodzę do was z takim małym zapytaniem wiadomo jestem po nieudanej dużej stymulacji i transferze z marca . Wczoraj powinnam dostać miesiączkę ale zrobiłam test i wyszedł pozytywny dzisiaj też . I tak w sumie mam wrażenie że ktoś sobie robi ze mnie jaja . Nawet nie wiem co ja mam teraz ze sobą zrobić .
Hej, za dużo,
Co Ty mówisz, pozytywne i to 2 testy? ale że naturals?
Na betę biegusiem i progesteron proszę zbadać, a potem wrócić tu z dobrymi wieściami!
Myszka: to odpoczywaj !Maggy, Aliglam, Kaach lubią tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Hej dziewczyny to ja za dużo nie wiem dlaczego usunięto mi konto . Fakt wylogowałam się bo chciałam dać sobie czas ale żeby mi usunęli to przesada . Chciała bym pogratulować wszystkim które tu urodziły bo widziałam poszalałyście . 😉IMonia miałaś chyba najlepszy prezent na święta . Przychodzę do was z takim małym zapytaniem wiadomo jestem po nieudanej dużej stymulacji i transferze z marca . Wczoraj powinnam dostać miesiączkę ale zrobiłam test i wyszedł pozytywny dzisiaj też . I tak w sumie mam wrażenie że ktoś sobie robi ze mnie jaja . Nawet nie wiem co ja mam teraz ze sobą zrobić .
Lec na betęM&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Hej dziewczyny to ja za dużo nie wiem dlaczego usunięto mi konto . Fakt wylogowałam się bo chciałam dać sobie czas ale żeby mi usunęli to przesada . Chciała bym pogratulować wszystkim które tu urodziły bo widziałam poszalałyście . 😉IMonia miałaś chyba najlepszy prezent na święta . Przychodzę do was z takim małym zapytaniem wiadomo jestem po nieudanej dużej stymulacji i transferze z marca . Wczoraj powinnam dostać miesiączkę ale zrobiłam test i wyszedł pozytywny dzisiaj też . I tak w sumie mam wrażenie że ktoś sobie robi ze mnie jaja . Nawet nie wiem co ja mam teraz ze sobą zrobić .
Coś mi się wydaje, że wirus tylko pomaga a nie przeszkadza 😎 zapowiadają wzrost demograficzny, tak jak po zimie stulecia 💁🏻♀️ Chyba leć na betę i umawiaj wizytę ☘️☘️☘️☘️☘️ I ogromne gratulacje ❤️❤️🐣🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:49
Maggy lubi tę wiadomość
-
BETA I LEKARZ. WSPANIALE!!!!!! -
Kochana ja miałam podobnie, co prawda nie po transferze ale po całych miesiącach ostrej stymulacji, odwołana pierwsza wizyta w medarcie, rozpacz, że znowu wszystko przeciagnie sie w czasie a potem miesiac przerwy w lekach i jakichkolwiek zaplanowanych pod dyktando mojego organizmu staraniach. I nagle cud, dwie kreski na teście. Też myślałem że to jakieś jaja. A jednak cuda się zdarzaja:) u Ciebie też tak będzie mocno w to wierzę! Leć na bete jak najszybciej i wracaj do nas z dobrymi wiesciami. Trzymam kciuki!!!!!!Kaach, Mysza1986 lubią tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualnyBeta pewnie będzie wieczorem właśnie zrobiłam. 4 lata starań w tym rok medarcie 3 nieudane transfer mój mąż słabe nasienie ja progesteron poniżej wszelkiej krytyki . Teraz zrobiłam jeszcze jeden test i też pozytywny . Ja się dziewczyny czuję jak w ukrytej kamerze . Coś w stylu tego starego programu" Mamy cię "
niezapominajka12345, JustynaFrog, Luluiza, Antonina, Aliglam, Maggy, Gaja88, Kaach, Catlady, Nowa38, mika_do, Mysza1986, Panna Migotka, Starajacsieocud, iMonia, Mera lubią tę wiadomość
-
Hahaha wow kochana ale super wieści!!!!💪 trzymam kciuki żebyś jednak nie była w ukrytej kamerze, raczej 3 testy by nie kłamały więc to na pewno to, daj koniecznie znać jak beta wieczorem ✊✊😍😊Za dużo za dużo wrote:Beta pewnie będzie wieczorem właśnie zrobiłam. 4 lata starań w tym rok medarcie 3 nieudane transfer mój mąż słabe nasienie ja progesteron poniżej wszelkiej krytyki . Teraz zrobiłam jeszcze jeden test i też pozytywny . Ja się dziewczyny czuję jak w ukrytej kamerze . Coś w stylu tego starego programu" Mamy cię "starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Ale mega cudowna wieść!!! Koniecznie leć na betę i od razu daj znac ❤️❤️❤️Aliglam lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178