MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaraquja wrote:Dziewczyny, jakie macie opinie o doktorze AB? Ja mam takie poczucie, że wizyty przebiegają w ekspresowym tempie i brakuje mi takiego pierwiastka empatii u niego...
Tez się lęczę u dr A B i mam takie samo zdanie, ja czasem jestem tak zestresowana przed tymi wizytami, że nie wiem co robię, brakuje mi dobrego kontaktu z doktorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 15:44
-
maraquja wrote:Dziewczyny, jakie macie opinie o doktorze AB? Ja mam takie poczucie, że wizyty przebiegają w ekspresowym tempie i brakuje mi takiego pierwiastka empatii u niego...
Ja prowadzę ciążę u AB.
Przed ciążą bywały różne wizyty, denerwowało mnie, że nie mówi o planie na przyszłość tylko wszystko na bieżąco, z czasem stwierdziłam, że to lepiej dla mnie. Powiedziałam dr czego będę oczekiwać od niego podczas ciąży 🙃🙃🙃 , odpukać wizyty przebiegają bez zastrzeżeń i czuje się zaopiekowana.
A empatie ma, ja ją poznałam na własnej skórze kiedy pierwsza ciąża przebiegała nieprawidłowo. Jedyne o czym marzyłam to o tym, żeby już przestał pytać jak się czuję i przestał na mnie patrzeć bo za każdym razem powstrzymywałam się od beczenia.
Wiem, że niestety potrafi być też nieprzyjemny w stosunku, co do pacjentek. Ja tego nie doświadczyłam ale wiem, że nieprzyjemne wizyty również się u niego zdarzają.
Musisz czuć czy Ci "leży " dany lekarz czy nie. Moim zdaniem nie ma co się męczyć jeśli coś jest nie tak.
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
nick nieaktualnymaraquja wrote:My też nic takiego nie dostaliśmy a mroziliśmy w listopadzie 2019... u dr AB
Nie dostaliśmy też zadnego wykazu jakiej klasy zarodki udało się uzyskać - Wy dostaliście coś takiego na piśmie?
Po przebadaniu PGD 6 zarodków poprosiłam o pisemne wyniki badań, ale sam z siebie nie zaproponował. Co do reszty zamrożonych - nie mam info jakie są...
Imbirek a ty czasem nie wybierasz się w długi weekend mówiłaś że lubisz takie terminy 😉 -
nick nieaktualnyStarajacsieocud wrote:Ja prowadzę ciążę u AB.
Przed ciążą bywały różne wizyty, denerwowało mnie, że nie mówi o planie na przyszłość tylko wszystko na bieżąco, z czasem stwierdziłam, że to lepiej dla mnie. Powiedziałam dr czego będę oczekiwać od niego podczas ciąży 🙃🙃🙃 , odpukać wizyty przebiegają bez zastrzeżeń i czuje się zaopiekowana.
A empatie ma, ja ją poznałam na własnej skórze kiedy pierwsza ciąża przebiegała nieprawidłowo. Jedyne o czym marzyłam to o tym, żeby już przestał pytać jak się czuję i przestał na mnie patrzeć bo za każdym razem powstrzymywałam się od beczenia.
Wiem, że niestety potrafi być też nieprzyjemny w stosunku, co do pacjentek. Ja tego nie doświadczyłam ale wiem, że nieprzyjemne wizyty również się u niego zdarzają.
Musisz czuć czy Ci "leży " dany lekarz czy nie. Moim zdaniem nie ma co się męczyć jeśli coś jest nie tak.
Ja trafiłam do doktora z polecenia koleżanki i troszkę jestem zdziwiona, bo koleżanka ogólnie doktora polecala, ja natomiast mam inne odczucia, nie wiem czy dzieli pacjentk w takim razie i jednym okazuje empati innym nie. W każdym razie masz rację jak lekarz nie leży to warto Go zmienić.Starajacsieocud lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do AB, również go polecam dalej dziewczynom, które maja problem z zajściem w ciąże, miałam takie samo odczucie jak Ty, ale ja przyszłam po ciąże i ją uzyskałam dzięki jego pomocy.
Wiadomo, że płacimy i oczekujemy w pakiecie wsparcia, leczenia i od razu najlepiej efektów, a nie zawsze tak się udaje. Jeśli masz chwile zwątpienia, to masz do tego prawo i nie rób sobie wyrzutów 💪🏻🙏🏻🙃😉 ja tez u niego zagryzalam zęby 😉 -
Rybitwa wrote:a ja wlasnie do Ciebie pisałam haha bo widziałam Twoja wiadomosc tu na forum.
Tak Kochana, 100 x lepiej. Niestety w porownaniu do Ferti tu widze pelen profesjonalizm. Mój dr - Dz. z Ferti kompletnie mnie /nas olał, kiedy ostatni transfer sie nie udał. Nawet nie odpisał na wiadomosc o zerowej becie. Po czym dowiedzialam sie , ze klinika "nie ma nam juz nic do zaoferowania".
Mój mąż twiedzi, że chcieli się mnie pozbyć po tej całej nieszczęsnej punkcji z krwawieniem do otrzewnej, ja z kolei myślę, że jak ktoś im zaniża statystyki to won.
Niestety, takie sobie zdanie przez ten ogrom czasu o nich wyrobiłam , chociaż jestem osobą meeega tolerancyjną i cierpliwą. Ale było mi strasznie przykro.
Tutaj od samego początku podejście było zupełnie inne. A jakie Ty Kochana miałaś "przygody"? -
Za dużo za dużo wrote:Nic a nic . Ja się będę pytać jak pojadę na prenatalne i o co to chodzi . Trochę to nie profesjonalne z ich strony . Wcześniej nie przyszło mi do głowy coś takiego zresztą to powinno być po ich stronie nie mojej .
Imbirek a ty czasem nie wybierasz się w długi weekend mówiłaś że lubisz takie terminy 😉
Ha ha ha, no więc tak myślę że to tak właśnie się skończy - moim pobytem w szpitalu w długi weekend 😁M&K2017
M 😍 2020 -
Monia88 wrote:Tez się lęczę u dr A B i mam takie samo zdanie, ja czasem jestem tak zestresowana przed tymi wizytami, że nie wiem co robię, brakuje mi dobrego kontaktu z doktorem.
Również się lecze u dr. B i mam takie same odczucia.11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
dzieki za odpowiedzi dziewczyny. dzis brak wiadomości z kliniki, mam nadzieję ze brak wiadomości to dobra wiadomość.
Jak bylyscie informowane o rozwoju zarodkow?codziennie,czy gdy ktorys nie dal rady itp?
Boze, zeby choć 2 były prawidlowe..
Miśka01, dobrze , że wszystko u Ciebie potoczylo sie jak trzeba bez większych komplikacji ,uf.dla mnie to było juz zegnanie sie z zyciem:(
a co do zdania o lekarzach, ja np. slyszalam czesto, ze dr Ż jest specyficzny, mało lubiany itd. Ja odczucia mam totalnie różne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 19:25
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Rybitwa, co tu dużo mówić, jestem zakochana po uszy
Jeśli chodzi o rozwój zarodków, to ja codziennie pisałam sms do dr Ż i pytałam jak tam sytuacja.Luluiza, niezapominajka12345, Maggy, iMonia lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Rybitwa wrote:dzieki za odpowiedzi dziewczyny. dzis brak wiadomości z kliniki, mam nadzieję ze brak wiadomości to dobra wiadomość.
Jak bylyscie informowane o rozwoju zarodkow?codziennie,czy gdy ktorys nie dal rady itp?
Miśka01, dobrze , że wszystko u Ciebie potoczylo sie jak trzeba bez większych komplikacji ,uf.dla mnie to było juz zegnanie sie z zyciem:(
a co do zdania o lekarzach, ja np. slyszalam czesto, ze dr Ż jest specyficzny, mało lubiany itd. Ja odczucia mam totalnie różne:)
Ja u AB miałam info w 3, 5 i 6 dobie. Trzymam mocno kciukistarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Rybitwa wrote:dzieki za odpowiedzi dziewczyny. dzis brak wiadomości z kliniki, mam nadzieję ze brak wiadomości to dobra wiadomość.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Luluiza wrote:Co do AB, również go polecam dalej dziewczynom, które maja problem z zajściem w ciąże, miałam takie samo odczucie jak Ty, ale ja przyszłam po ciąże i ją uzyskałam dzięki jego pomocy.
Wiadomo, że płacimy i oczekujemy w pakiecie wsparcia, leczenia i od razu najlepiej efektów, a nie zawsze tak się udaje. Jeśli masz chwile zwątpienia, to masz do tego prawo i nie rób sobie wyrzutów 💪🏻🙏🏻🙃😉 ja tez u niego zagryzalam zęby 😉Luluiza lubi tę wiadomość
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Tak sobie czytam opinie o AB i zastanawiam się czy ja do innego dr chodzę... Ok, może nie mówi sam z siebie za dużo, ale jak zadam konkretne pytania to ze spokojem i cierpliwością na wszystkie odpowiada, a chodzę zazwyczaj z listą więc jest ich sporo
. Wizyty są dla mnie bezstresowe i przebiegają w miłej atmosferze. Może moja opinia wynika z tego, że mój poprzedni lekarz był bardzo specyficzny, a może po prostu każda z nas czegoś innego oczekuje od lekarza. Wydaje mi się jednak, że jeśli coś nie gra, to może warto rozważyć zmianę lekarza, bo po co dokładać sobie stresu.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Catlady gratuluję synusia
Catlady lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualnyA gustu wrote:Hej dziewczyny jestem w 20 tyg i mam rozwarcie 1 cm ujscie ziejace k- zamknięty bylam na polowkowych co to znaczy czy musze leżeć bo doktorka powiedziała ze mogę chodzić a ja boje się żeby to rozwarcie nie było większe za mc. Czy miał ktoś w 20 tyg rozwarcie?
To nie jest moja specjalność, ale według wiedzy, która mam, ja bym się skonsultowala z innym lekarzem, jeżeli na tym etapie jest rzeczywiście rozwarcie, pacjentki są klasyfikowane do założenia szwu okreznego ewentualnie peser, ponieważ jest ryzyko porodu przedwczesnego, zależy też jaka konsystencja szyjki, twarda, miękka itd, ale to najlepiej skonsultować z dobrym specjalista.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 20:44
-
Gaja88 wrote:Tak sobie czytam opinie o AB i zastanawiam się czy ja do innego dr chodzę... Ok, może nie mówi sam z siebie za dużo, ale jak zadam konkretne pytania to ze spokojem i cierpliwością na wszystkie odpowiada, a chodzę zazwyczaj z listą więc jest ich sporo
. Wizyty są dla mnie bezstresowe i przebiegają w miłej atmosferze. Może moja opinia wynika z tego, że mój poprzedni lekarz był bardzo specyficzny, a może po prostu każda z nas czegoś innego oczekuje od lekarza. Wydaje mi się jednak, że jeśli coś nie gra, to może warto rozważyć zmianę lekarza, bo po co dokładać sobie stresu.
Mam dokładnie takie same odczucia co Ty o AB nie jest jakiś wylewny ale zawsze konkretnie odpowiada na pytania. -
Prowadzę ciążę u dr AB i muszę przyznać, że wizyty są teraz zupełnie inne niż podczas procedury. Wtedy było krótko i rzeczowo, miałam wrażenie, że się nie rozgaduje, bo analizuje wyniki i ogólnie całą sytuację. Ja nie pytałam za dużo, bo w pełni mu zaufałam. Robiłam to, co kazał i już.
Teraz wizyty położnicze wyglądają inaczej. Dr bardziej się otwiera, szczegółowo odpowiada na pytania, itd. Myślę, że gdyby nie covid, to byłoby jeszcze milej...
No i najlepiej zapisywać sobie pytania na kartce, żeby nie zapomnieć o czymś istotnymAguś93 lubi tę wiadomość
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//