MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytruskawka26 wrote:Właśnie wiem że tak może być tuż przed porodem z tymi cukrami. Szczerze to powoli czuje że to zaraz za chwilę.
Dam znać jak się zacznie 😘😘😘
A jak u Was? Twoje już duże dziewczyny, czas ucieka trzeba łapać każdą chwilę 😍😍😍
✊✊😍
Dziękuję, że pytasz, u nas wszystko dobrze, córeczki maja więcej siły i energii niż mama, z moją kondycja ostatnio gorzej 🙄wszędzie te dwa szkraby muszą wejść, i trochę napsocic, ale są radością, po ciezkim dniu w pracy jak dostaje dwa uśmiechu to ściągają wszelkie troski. 🤗😊
Powodzenia ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 10:03
truskawka26 lubi tę wiadomość
-
Rybitwa wrote:Dziewczyny, przepraszam, ze znow po dłuższej przerwie. Psychicznie to jest taka karuzela, że to chyba mnie przerosło wszystko.
W niedzielę miałam punkcję. Pobrano 14 komorek, a na USG widać było ok 7-8, zapłodniono 10, do teraz mamy : 7 zarodków po 4 blastomery i 2 zarodki po 2 blastomery (tzn, ze te dwa rozwijają się wolniej tak?)
czyli 9 zarodków, czekamy jak na szpilkach do 5 dnia.
Punkcję wykonywał mi dr Ż, wiecie ja to się czuję tak totalnie zaopiekowana w tej klinice, to zupełnie co innego niż warszawska FertiMedica. Zarówno dr K jak i dr Ż naprawdę przejęli się moim przypadkiem i czuję, że jestem we właściwym miejscu. W końcu. Na stole zrobiłam trochę cyrk i się pobeczałam, bo wrociły wspomnienia ostatniej punkcji , szpital.. ale szybciutko mnie uśpili i jakież było moje zdziwienie na tyle zarodków!
Przy okazji miałam tez scratching macicy, bo mam lekko polipowatą.
Będziemy badac zarodki, pewnie na raty ze wzgl. na kasę . Tak bardzo mam nadzieję, że jakieś będą prawidłowe!!!
Boli mnie brzuch jak mocna miesiączka, ale to chyba normalne po scratchingu co?
Jesteśmy jak w jakimś szalonym śnie, to juz III procedura ale jakoś nareszcie wróciła nam nadzieja...
Trzymam Kciuki żeby się udało!
Rybitwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Dziewczyny jaki krem ochronny do twarzy używacie? Ja z natury mam piegi więc plamy mam jak w banku.
Anulas lubi tę wiadomość
-
mao,catlady,lilak1992 dziękuję!
Catlady, jak synulek?musisz fruwac!!!
Co do plam, bardzo chętnie sie dowiem jesli macie jakis sprawdzony sposob, jeszcze sie dobrze lato nie zaczęło a ja już mam mape swiata na twarzy🙈
Dziewczyny powiem Wam, ze ja kompletnie nie wiem jak wygląda to badanie genet. zarodkow.. czy jesli np. zdecyduje sie najpierw przebadać 2 (jesli oczywiscie dotrwaja do blastki)to jesli okaze sie , ze oba nie sa prawidłowe to trace cykl czy moge wtedy dosc szybko przebadać kolejne?jestem ciekawa jak to wyglada.. tak sie martwie, bo skoro 5 transferow dobrych zarodkow sie nie powiodlo, to moze problem lezy wlasnie w zarodkach:(
a ktoras z Was orientuje sie moze, jaka jest szansa procentowa implantacji zarodka prawidłowego genetycznie?
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Matilda19 wrote:????? Chyba niemożliwe że zapomnieli 🤨 nam dali przed transferem bo miałam świeży wiec nie wiem kiedy wręczają do wypełnienia jak się mrozi całość . Zwykła kartka z pytaniami a w zamian dostaliśmy teczkę z informacją ile i jakiej klasy zarodki mamy zamrożone
Ja też nic takiego nie dostałam 😅 pierwsze słyszę o czymś takim -
Rybitwa wrote:mao,catlady,lilak1992 dziękuję!
Co do plam, bardzo chętnie sie dowiem jesli macie jakis sprawdzony sposob, jeszcze sie dobrze lato nie zaczęło a ja już mam mape swiata na twarzy🙈
Dziewczyny powiem Wam, ze ja kompletnie nie wiem jak wygląda to badanie genet. zarodkow.. czy jesli np. zdecyduje sie najpierw przebadać 2 (jesli oczywiscie dotrwaja do blastki)to jesli okaze sie , ze oba nie sa prawidłowe to trace cykl czy moge wtedy dosc szybko przebadać kolejne?jestem ciekawa jak to wyglada.. tak sie martwie, bo skoro 5 transferow dobrych zarodkow sie nie powiodlo, to moze problem lezy wlasnie w zarodkach:(
a ktoras z Was orientuje sie moze, jaka jest szansa procentowa implantacji zarodka prawidłowego genetycznie?
Badanie zarodków trwa około dwa tygodnie, wiec myślę że jeśli nie przebadacie od razu to trzeba będzie poczekać kolejne dwa tygodnie... Ale mogę się myslic. Jaka szansa na implantację nie wiem, to bardzo indywidualne. Ja miałam 3 transfery przebadanych z czego dwa się przyjęły. Czyli u mnie ponad 60 procent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 11:18
-
nick nieaktualnyLumiko wrote:Czyli teraz to już musi być dobrze.
A badaliscie zarodki ? My tak i z 2 pozostał 1 prawidłowy genetycznie.
Badalismy ten jeden co został 🙂
Ja dostałam ta kartkę do wypełnienia, natomiast koleżanka właśnie też zdziwiona bo mówi, że nie dostała nic takiego 🤷♀️, nie wiem czy czasem zapomną jak jedne dostaje drugie nie.
Rybitwa - nie wiem dokładnie jak to jest, ale koleżanka miała dwa transfery zdrowego genetycznie zarodka i się nie przyjal niestety, teraz czeka na trzeci, więc to chyba nie ma reguły.
Tez mam przebadany a czy się przyjmie to zobaczymy 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 11:21
-
nick nieaktualny
-
Jeśli macie zamiar badać wszystkie w przyszłości to musisz powiedzieć dr żeby materiał z nich został pobrany przed zamrożeniem - badacie na przykład teraz od razu 2, ale z pozostałych macie materiał i jeśli okaże się że te 2 są nieprawidłowe lub do ciąży nie dojdzie to możecie zlecić badanie kolejnych, ale musicie mieć materiał, bo jeśli nie pobiorą materiału to wtedy moim zdaniem badanie zarodków jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto bo by wyglądało tak że rozmrażają zarodek, pobierają ci materiał z niego, transferują i wynik badania tego zarodka masz jak już wiesz jaką masz betę. Płacisz wtedy podwójnie bo i za ten transfer i za badanie 🤷♀️
Co do szans to tutaj na forum jest sporo dziewczyn, które miały przebadane zarodki a się nie przyjęły więc ciężko powiedzieć. Ja akurat nie badałam bo 'za moich czasów' nie robili tego, tzn.chyba robili ale dr nawet nam nie wspomniała o takiej opcjiM&K2017
M 😍 2020 -
a ktoras z Was orientuje sie moze, jaka jest szansa procentowa implantacji zarodka prawidłowego genetycznie? -
dzieki dziewczyny.
material zostanie pobrany od wszystkich ,to podobno z automatu robia.
wiem, ze z tym określaniem szans glupie pytanie, już chwytam sie wszystkiego.. bo to prawdopodobnie nasza ostatnia procedura.Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Rybitwa wrote:dzieki dziewczyny.
wiem, ze z tym określaniem szans glupie pytanie, już chwytam sie wszystkiego.. bo to prawdopodobnie nasza ostatnia procedura.
My badalismy poczatkowo dwa zarodki, jednen prawidlowy z którego mamy Córeczkę. Po 1,5 roku zlecilismy badanie pozostałych dwóch mrożakow, okazały się nieprawidłowe. Reasumując, mieliśmy 1 procedurę, 4 zarodki, 1 prawidłowy, mamy jedno dziecko🙂 Czyli w naszym przypadku statystycznie rzecz ujmujac badanie dało 100% skuteczności. Ale tak jak dziewczyny pisaly, niektórym zdrowe zarodki nie gwarantują ciąży.Starania od 2016
11.2017 - Medart
04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
06.2018 - transfer 🙂
02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
09.2020 - starania o rodzeństwo
10.2020 - II ivf --> 1❄ -
Rybitwa wrote:dzieki dziewczyny.
wiem, ze z tym określaniem szans glupie pytanie, już chwytam sie wszystkiego.. bo to prawdopodobnie nasza ostatnia procedura.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 16:36
11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Wiem że gdzieś już o tym była mowa Ale zapomnialam😪
W jakich proporcjach i w jaki sposób oraz w jakiej godzinie podajecie swoim maluszków Lefax?
Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź.
Zdesperowana matka😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 13:26
-
nick nieaktualnyRybitwa wrote:mao,catlady,lilak1992 dziękuję!
a ktoras z Was orientuje sie moze, jaka jest szansa procentowa implantacji zarodka prawidłowego genetycznie? -
Hej dziewczyny jestem w 20 tyg i mam rozwarcie 1 cm ujscie ziejace k- zamknięty bylam na polowkowych co to znaczy czy musze leżeć bo doktorka powiedziała ze mogę chodzić a ja boje się żeby to rozwarcie nie było większe za mc. Czy miał ktoś w 20 tyg rozwarcie?📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Dziewczyny, święta rodzina od 15 przywraca porody rodzinne - nie ma jeszcze żadnych wytycznych, może trzeba będzie mieć ten głupkowaty test na covida, no ale coś się zaczęło w końcu dziać a trochę nas tu rodzi w najbliższym czasie 😉
Chociaż ja to mam zamiar do tego 15 być po (aczkolwiek nic na to nie wskazuje 😭) i obstawiam przy tym Śremie 😊Starajacsieocud, Maggy, Catlady lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Za dużo za dużo wrote:Jaka deklaracja ? Ja nic takiego nie dostałam a mrozilismy dwa w marcu . Możecie mi wytłumaczyć o co dokładnie chodzi . My tylko dostaliśmy fakturę za mrożenie .
My też nic takiego nie dostaliśmy a mroziliśmy w listopadzie 2019... u dr AB
Nie dostaliśmy też zadnego wykazu jakiej klasy zarodki udało się uzyskać - Wy dostaliście coś takiego na piśmie?
Po przebadaniu PGD 6 zarodków poprosiłam o pisemne wyniki badań, ale sam z siebie nie zaproponował. Co do reszty zamrożonych - nie mam info jakie są...
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart