MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Ja przynajmniej nie mam już tego dylematu co do ciąży, bo mi doktor B na pierwszej wizycie powiedział, że w ciąży mnie nie będzie prowadził bo nie ma doświadczenia w tym temacie i polecił innego lekarza .
Kogo polecił?11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Ale mnie dzisiaj Alergia męczy od samego rana 😅a raczej od nocy kurcze aż spać już nie mogę....🙉 przerąbane 👎z nosa cieknie woda, jak smarkam to znowu krew ehhh czy są jakIes sposoby na,,katar " alergiczny w ciąży?🙄😉 nie wspomnę o kichaniu....🙉starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Ale mnie dzisiaj Alergia męczy od samego rana 😅a raczej od nocy kurcze aż spać już nie mogę....🙉 przerąbane 👎z nosa cieknie woda, jak smarkam to znowu krew ehhh czy są jakIes sposoby na,,katar " alergiczny w ciąży?🙄😉 nie wspomnę o kichaniu....🙉starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualny
-
Aaaa stan na wczoraj wieczór
7 zarodków po 8 blastomerow.
Jeden zarodek 6 blastomerow.
Jeden zarodek 4 blastomery.
Mówią Wam cos te blastomery jak to odczytywac?czy te dwa mają szansę?Boze nie wierze, w czasie dwóch poprzednich stymulacji łącznie nie udalo nam sie miec t yle zarodkow..az boimy sie cieszyc..Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Szczerze to nie chodzę do alergologa, zawsze ta Alergia była do wytrzymania. Teraz też w sumie nie jest jakos tragicznie, ale nad ranem i przed pójściem spać mnie tak mocno łapie, nie chciałabym znowu brać jakieś leków 😱 bo już tyle tego mam że wątroba pomału wysiada....🙉 zresztą kilka lat temu dostałam leki na alergie od dr rodzinnego to serce mnie po nich kłuło więc mam uraz🙈😔 nie wiem kiedy się skończy to pylenie, bo teraz chyba najbardziej trawy więc pewnie to one tak mnie uczulają 👎👎
Zapytam jeszcze w pon dr Kru czy się tak męczyć czy jednak lepiej coś brać, bo aż się boję o mojego małego, jak tam ciągle takie wstrząsy od kichania ma biedactwo 😅😅🙈Gaja88 wrote:A konsultowałaś się z alergologiem? Są leki dozwolone w ciąży, ja mam silna alergię i po konsultacji i za zgoda AB biorę leki i nie jest źle.Gaja88 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Monia88 wrote:Ja przynajmniej nie mam już tego dylematu co do ciąży, bo mi doktor B na pierwszej wizycie powiedział, że w ciąży mnie nie będzie prowadził bo nie ma doświadczenia w tym temacie i polecił innego lekarza .
-
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualnymaraquja wrote:Ale w czym nie ma doświadczenia? W prowadzeniu ciąży? Ż tego co czytam to inne dziewczyny u niego prowadzą ciaze...
Mówił, że nie prowadził pacjentek z dużą niewydolnością szyjki, która ją mam inie ma doświadczenia w ewentualnym zabezpieczeniu jej, dlatego lepiej aby w mojej sytuacji miała lekarza z Polnej, w razie jakis hospitalizacji to mi nie pomoże mówił -
Nowa38 wrote:Mrs.P, dopiero zobaczyłam zaproszenie:(
Nie ma sprawy. Chciałam dopytać technicznie jak wygląda dalszy przebieg procedury, z uwagi na wspólnego lekarza, ale to nie było tak bardzo istotne. 😗 Kiedy transfer? 🙂
Ja myślę, że empatii dr B nie można odmówić. Ja się o tym przekonałam już na pierwszej wizycie. Aczkolwiek działa rzeczywiście bardzo na bieżąco i wydaje mi się, że cały schemat działania ma bardzo swoisty i różny od pozostałych lekarzy, więc nie ma się co sugerować i porównywać. Nasze wizyty przebiegają rzeczowo, miło, dr odpowiada konkretnie na pytania. Nie owija w bawełnę i ma swój plan. Partnerowi w zupełności wystarcza i pasuje jak przebiega leczenie, ale jak mam na drugie imię analiza, lubię dużo wiedzieć, więc wciąż szukam odpowiedzi i czasami ciężko mi się z czymś pogodzić.
My się trochę zawiedliśmy po punkcji. Kontakt już był trochę utrudniony, zwłaszcza że nie jesteśmy z Poz. Dosyć, że zostaliśmy z niczym po procedurze, to jeszcze późniejszy brak informacji co dalej. Czy się pojawić na wizycie, czy nie. Tym bardziej, że plan po drodze uległ zmianie. Nie było nam miło, zważywszy że zostawiamy tam kupę kasy, a jeszcze musieliśmy się bardzo przypomnieć w recepcji.
I brakuje mi konsultacji z genetykiem. Nie rozumiem czemu jeszcze dr zajmuje się omawianiem wyników. Bo jak jest wszystko ok, to ok, ale jak nie, to wiecie same.
Nie piszę tego w formie żalu, czy coś. 😉
W każdym razie zdecydowałam się na laparo w najbliższym czasie, więc zobaczymy. Boję się rezultatu. 🙈😥
Rybitwa, super wynik. 🙂 Niestety z forumowych statystyk wnika, że najwięcej zarodków odpada w 4 i 5 dobie. Te dwa wciąż mają szansę. Trzymam kciuki. ✊ Daj znać jak się rozwijają maluchy. 🙂
My mieliśmy 5 do czwartej doby z 6, a potem już zostały 2 i nieprawidłowe genetycznie.
Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Rybitwa wrote:Aaaa stan na wczoraj wieczór
7 zarodków po 8 blastomerow.
Jeden zarodek 6 blastomerow.
Jeden zarodek 4 blastomery.
Mówią Wam cos te blastomery jak to odczytywac?czy te dwa mają szansę?Boze nie wierze, w czasie dwóch poprzednich stymulacji łącznie nie udalo nam sie miec t yle zarodkow..az boimy sie cieszyc..
Trzymam kciuki!
Ja wczoraj miałam drugi transfer - mam nadzieje ze się uda 🙈✊✊✊
Poprzednim razem ciąża biochemiczna
Dziewczyny czekacie 7 dni żeby zrobić betę ?
Zastanawiam się czy nie szybciej, czy to ma sens w ogóle i czy dokładać sobie więcej stresu 🤦🏼♀️😳Rybitwa, Zoska, Aguś93 lubią tę wiadomość
-
Mi dr Kru zaczął mierzyć jakoś w 13-14 tygodniu i teraz mierzy co wizytę.Anulas wrote:A propo tej szyjki od kiedy ja mierzą?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Lilak1992 wrote:Trzymam kciuki!
Ja wczoraj miałam drugi transfer - mam nadzieje ze się uda 🙈✊✊✊
Poprzednim razem ciąża biochemiczna
Dziewczyny czekacie 7 dni żeby zrobić betę ?
Zastanawiam się czy nie szybciej, czy to ma sens w ogóle i czy dokładać sobie więcej stresu 🤦🏼♀️😳
Nie rob wcześniej. 7 dni to i tak wczesnie (choć wiem ile to trwa jak się czeka). Dr mowila że w 6 dobie, niby dzień różnicy, a potrafią wyjść niestworzone bzdury. -
Jestem po wizycie i mamy
😍
Jestem przeszczęśliwaŚnieżynka, niezapominajka12345, Aguś93, Maggy, Imbirek91, Matilda19, Mrs.P, antonna, Nowa38, Lilak1992, Mamka92, truskawka26, Rybitwa, Catlady, Zoska, Anulas, bdziągwa, Starajacsieocud, Panna Migotka, mika_do, iMonia lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyJa nie chcę nikogo namawiać do zmiany lekarza, tylko podczas rozmowy jak doktor tak powiedział to się zapytałam czy jest mi w stanie polecić sprawdzonego lekarza, aby później nie trafić na pierwszego lepszego gina w szpitalu.
Wysłałam zaproszenie. -
kinga25 wrote:To nie jest moja specjalność, ale według wiedzy, która mam, ja bym się skonsultowala z innym lekarzem, jeżeli na tym etapie jest rzeczywiście rozwarcie, pacjentki są klasyfikowane do założenia szwu okreznego ewentualnie peser, ponieważ jest ryzyko porodu przedwczesnego, zależy też jaka konsystencja szyjki, twarda, miękka itd, ale to najlepiej skonsultować z dobrym specjalista.
Hejka szyjka jest wysoko tak mi powiedziała i twarda żadnych leków nie kazała brać i leżeć tez nie. Zaczynam się tym stresować. Dziewczyny naprawdę żadna nie miała rozwarcia w połowie ciąży?📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
A gustu wrote:Hejka szyjka jest wysoko tak mi powiedziała i twarda żadnych leków nie kazała brać i leżeć tez nie. Zaczynam się tym stresować. Dziewczyny naprawdę żadna nie miała rozwarcia w połowie ciąży?