MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoska wrote:Czy jak przygotowywaliście się do criotransferu miałyście tylko zapisany divigel? Poprzednim razem miałam estroferm. Teraz tylko divigel. Niektóre z was maja więcej zapisanych leków z tego co widze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 20:01
2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Kukus wrote:Ja tez mam tylko divigel, od piątku będę mieć jeszcze dodatkowo progesteron. Dodam ze na 8 dc endometrium 9 mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 20:35
-
ipla wrote:Anulas, gratuluję! Który to dpt?
10 tydzien😁
Informacja dla zmagajacych się z bolem głowy. Postanowilam wykorzystac moj sposob na zatoki. Fasola na patelnie i goraca przelozylam do bawelnianego woreczka. Najpierw oklad na czolo, a drugie podejscie polozylam się na nim żeby kark wygrzalo. O niebol lepiej!!!
Jeszcze dzis powtórzę zabieg.
Musze kupic olejek mietowy albo krople miętowe. Wąchanie miety tez mi kiedys pomagało.Maggy, ipla lubią tę wiadomość
-
Zoska wrote:Czy jak przygotowywaliście się do criotransferu miałyście tylko zapisany divigel? Poprzednim razem miałam estroferm. Teraz tylko divigel. Niektóre z was maja więcej zapisanych leków z tego co widze.
Tak, na początku miałam tylko divigel. -
Nowanadzieja wrote:Tez się lęczę u dr B.,nam się udał 3 transfer u doktora, ogólnie raz się dogadywalismy lepiej raz gorzej, czasem ma jakieś takie dziwne dni ja nie wiem o co chodzi, ale są to wizyty kiedy wolę milczeć, w każdym razie zobaczyny jak będzie dalej, jednak jak są jakieś problemy i wylądowała w szpitalu, doktor sam kazał podjechać bo Go nie było, to odnoszę wrażenie, że jednak warto prowadzić ciążę u lekarza, który pracuje w szpitalu, ale to tylko moje zdanie
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Antonina wrote:Wiem że gdzieś już o tym była mowa Ale zapomnialam😪
W jakich proporcjach i w jaki sposób oraz w jakiej godzinie podajecie swoim maluszków Lefax?
Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź.
Zdesperowana matka😪
Hej, u nas kolki zaczynały sie tak ok.19-20 i trwały do 21. Dziś karmienie mi wypadło przed 19,wiec dalismy malemu 2 kropelki przed karmieniem (mąż trzyma malego w pozycji pół siedzącej a ja mu wciskam te kropelki na jezyk). Od dwóch dni mamy spokoj z kolkami - pomagamy malemu sie wybączyc i czesciej go nosimy ,bo sie okazalo,ze potrafi odbic kilka razy. Wiec to powietrze,jak nie jedna strona to druga wychodzi. Aha i ukladamy go na brzuszku i w tej pozycji tez odbija i puszcza sobie bączki. Jak widzimy,że zaczyna być niespokojny to dociskamy mu bioderka do brzuszka i pomagamy w puszczaniu bączkow.Sprobuj może tymi sposobami.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 22:10
Antonina lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Dziewczyny macie przewlekłe bóle głowy? Dzis od 5 mnie boli i nawet na chwile nie przestała. Boli jak zatoki, ale zawsze krem mi przy tym towarzyszyla, tym razem nic. Do tej pory jakieś sporadyczne bole glowy mialam ale związane to było z niskim ciśnieniem. Dzis cisnienie ok.
jak zaczynała dynia boleć, to potrafiła napierdalać ponad dobę
Podobno progesteron może powodować bóle głowy... Ale ja zauważyłam, że jak za długo spałam, to pojawiał się ten ból, więc w nocy max 8 godzin snu i było lepiej.Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
nick nieaktualnyA gustu wrote:Hejka szyjka jest wysoko tak mi powiedziała i twarda żadnych leków nie kazała brać i leżeć tez nie. Zaczynam się tym stresować. Dziewczyny naprawdę żadna nie miała rozwarcia w połowie ciąży?
Nie chce wchodzić w kompetencje ginekologa, też nie wiem u jakiego lekarza byłaś, ale takie sprawy z szyjka warto kontrolować , nigdy nie wiadomo jak ta szyjka się zachowa a czasem w nieoczekiwanie szybkim tempie potrafi z miękkiej przejść w wiatka i szew ratunkowy jest zakładany w ostatniej chwili, nie pisze tego aby straszyć, tylko niekiedy jest to proces bardzo dynamiczny, tym bardziej jak pojawią się już rozwarcie, no ale myślę, że lekarz się co robi i w razie w będzie reagował a ja życzę powodzenia. -
Dziewczyny po antybiotyku, piciu żurawiny, łykaniu żuravit i piciu dużej ilości wody w moczu jeszcze więcej bakterii i pojawiły się jeszcze nabłonki płaskie dość liczne, a były tylko pojedyncze ehhh ciągle coś...🙉 dr kazał tylko zrobić badanie a ja żałuję że nie zrobiłam posiewu bo już to mam z 3 miesiące chodzę z tymi bakteriami i nic....najpierw dr mówił że mogą być, później że jednak powinno ich nie być, zobaczymy co mi powie w poniedziałek 😱🙄 kurde nie dość że się martwię o małego bo ruchów nadal nie czuje, to jeszcze ten mocz i próby wątrobowe 4 tygodnie były lepsze, teraz odstawiamy po kolei niektóre leki więc niby wynik też powinien być lepszy a znowu się pogorszył....do tego Alergia, morfologiA też ma różne wahania...jak np hemoglobina była ok na samym środku a tu nagle za niska....🙉 wykonczyc się idzie wiecznie coś....
A niby brałam taki mega silny antybiotyk jednodniowy na te bakterie w moczu i dup* ehhh! Nie mogę się doczekać poniedziałku....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:37
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Dziewczyny po antybiotyku, piciu żurawiny, łykaniu żuravit i piciu dużej ilości wody w moczu jeszcze więcej bakterii i pojawiły się jeszcze nabłonki płaskie dość liczne, a były tylko pojedyncze ehhh ciągle coś...🙉 dr kazał tylko zrobić badanie a ja żałuję że nie zrobiłam posiewu bo już to mam z 3 miesiące chodzę z tymi bakteriami i nic....najpierw dr mówił że mogą być, później że jednak powinno ich nie być, zobaczymy co mi powie w poniedziałek 😱🙄 kurde nie dość że się martwię o małego bo ruchów nadal nie czuje, to jeszcze ten mocz i próby wątrobowe 4 tygodnie były lepsze, teraz odstawiamy po kolei niektóre leki więc niby wynik też powinien być lepszy a znowu się pogorszył....do tego Alergia, morfologiA też ma różne wahania...jak np hemoglobina była ok na samym środku a tu nagle za niska....🙉 wykonczyc się idzie wiecznie coś....
A niby brałam taki mega silny antybiotyk jednodniowy na te bakterie w moczu i dup* ehhh! Nie mogę się doczekać poniedziałku....mika_do lubi tę wiadomość
-
Wiem wiem tak robię zawsze, najpierw mycie, później wszystko bez dotykania itp ze środkowego moczu wszystko przestrzegane a i tak dup*👎👎😔Za dużo za dużo wrote:Ja tam nie wiem czy to ma wpływ ale ja jak oddaje mocz do badania to najpierw przed sikaniem jest prysznic potem jednorazowy ręcznik i siku ale kubeczkiem nic nie wolno dotykać . Tak mi kiedyś powiedziała pani w laboratorium i w sumie nigdy nie miałam bakterii w moczu.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Wiem wiem tak robię zawsze, najpierw mycie, później wszystko bez dotykania itp ze środkowego moczu wszystko przestrzegane a i tak dup*👎👎😔
Tez miałam zawalone badanie moczu brałam monural, potem Dumox, za chwilę wróciły bakterie, doktor B na początku sceptycznie podchodził do tego, mi pomogło jednoczesne stosowanie Żurawitu z Urosept, posiew moczu był ok, tylko w badaniu ogólnym bakterie i inne odchyleniaSynek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Właśnie też brałam monural i póki co lipa, nie wiem czy robić jutro posiew czy dopiero pogadać z lekarzem w pon i zobaczymy co on zdecyduje 🙄 ale boję się o Maleństwo że musi tam być z jakimis bakteriami🙈🙈😅😏Nowanadzieja wrote:Tez miałam zawalone badanie moczu brałam monural, potem Dumox, za chwilę wróciły bakterie, doktor B na początku sceptycznie podchodził do tego, mi pomogło jednoczesne stosowanie Żurawitu z Urosept, posiew moczu był ok, tylko w badaniu ogólnym bakterie i inne odchylenia
Luluiza lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Właśnie też brałam monural i póki co lipa, nie wiem czy robić jutro posiew czy dopiero pogadać z lekarzem w pon i zobaczymy co on zdecyduje 🙄 ale boję się o Maleństwo że musi tam być z jakimis bakteriami🙈🙈😅😏
Kurde sorry za polubienie, miałam odpisać.
Ja tez mam w moczu nabłonki/ bardzo liczne i pasma śluzu, nic na to nie dostaje, byłam u takiej profesorki nefrolog i ona twierdzi, że takie odchylenia pojedyncze o niczym złym nie świadczą, być może mam drobne zlogi piasku. Nic absolutnie na to nie biorę.
Hemoglobinę w ciąży można mieć nieco obniżoną, tylko zbadaj jak z żelazem, u mnie wyszło że clexane i acard za bardzo mi rozrzedzają krew i stad ten wynik, mam tez często przy smarkamiu krew, wiec chyba by się zgadzało.Anka _o lubi tę wiadomość
-
O no to ja też od kilku dni, wczoraj nawet 3 razy w ciągu dnia, podczas smarkania (spowodowanego alergią wrrrr...) mam krew z nosa...i to taką widać że max rozrzedzoną bo mega jasną czerwona, lekarz mówił że tak się może zdarzać w II trymestrze bo coś tam się rozszerza czy coś takiego....robiłam dzisiaj wskaźniki INR i ApTT (bo lekarz każe mi to robić co wizytę) i wszystko jest w normie, ale może faktycznie to od clexane tak się dzieje...
Nabłonki czytałam że pojedyncze mogą być i to normalne, tyle że ja miesiąc temu miałam pojedyncze, a teraz nagle liczne, więc to już trochę lipa...No i te bakterie w moczu...ale chyba poczekam do poniedziałku i zobaczymy czy da mi jakiś kolejny antybiotyk w ciemno, czy zleci posiew czy co...
Luluiza wrote:Kurde sorry za polubienie, miałam odpisać.
Ja tez mam w moczu nabłonki/ bardzo liczne i pasma śluzu, nic na to nie dostaje, byłam u takiej profesorki nefrolog i ona twierdzi, że takie odchylenia pojedyncze o niczym złym nie świadczą, być może mam drobne zlogi piasku. Nic absolutnie na to nie biorę.
Hemoglobinę w ciąży można mieć nieco obniżoną, tylko zbadaj jak z żelazem, u mnie wyszło że clexane i acard za bardzo mi rozrzedzają krew i stad ten wynik, mam tez często przy smarkamiu krew, wiec chyba by się zgadzało.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ja to się jeszcze stresuje szczerze mówiąc że ciągle kicham i jak to wpływa na małego:(.... musi tam przechodzić istny armagedon kurcze...ciągle wstrząsy, kichanie, katar, masakra:/starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Sposobu brak, raz idzie lepiej raz gorzej (ostatnio niestety gorzej....🙉) sińce się robia, już nie wiem gdzie się kłuć 🙄👎😅Lilak1992 wrote:Dziewczyny,
A jakiś sposób macie na clexane? To cholerstwo ma tak strasznie tępe igły 🤦🏼♀️starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Lilak1992 wrote:Dziewczyny,
A jakiś sposób macie na clexane? To cholerstwo ma tak strasznie tępe igły 🤦🏼♀️
Od tygodnia przelewam do zwyklej szczykawki i daje igła 0,2. Nie dość że uklucie nie boli tak mocno to siniak poki co ani jeden. Tylko mały ślad a juz nie mialam miejsca.