X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Czy jak przygotowywaliście się do criotransferu miałyście tylko zapisany divigel? Poprzednim razem miałam estroferm. Teraz tylko divigel. Niektóre z was maja więcej zapisanych leków z tego co widze.
    Ja tez mam tylko divigel, od piątku będę mieć jeszcze dodatkowo progesteron. Dodam ze na 8 dc endometrium 9 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 20:01

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    Ja tez mam tylko divigel, od piątku będę mieć jeszcze dodatkowo progesteron. Dodam ze na 8 dc endometrium 9 mm.
    Dzięki za informacje 😁Ja mam teraz w wt wizytę. Zobaczymy co dr powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 20:35

• Anulas Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ipla wrote:
    Anulas, gratuluję! Który to dpt?

10 tydzien😁

Informacja dla zmagajacych się z bolem głowy. Postanowilam wykorzystac moj sposob na zatoki. Fasola na patelnie i goraca przelozylam do bawelnianego woreczka. Najpierw oklad na czolo, a drugie podejscie polozylam się na nim żeby kark wygrzalo. O niebol lepiej!!!
    Jeszcze dzis powtórzę zabieg.
    Musze kupic olejek mietowy albo krople miętowe. Wąchanie miety tez mi kiedys pomagało.

Maggy, ipla lubią tę wiadomość

• Marusia Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Czy jak przygotowywaliście się do criotransferu miałyście tylko zapisany divigel? Poprzednim razem miałam estroferm. Teraz tylko divigel. Niektóre z was maja więcej zapisanych leków z tego co widze.

Tak, na początku miałam tylko divigel.

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Tez się lęczę u dr B.,nam się udał 3 transfer u doktora, ogólnie raz się dogadywalismy lepiej raz gorzej, czasem ma jakieś takie dziwne dni ja nie wiem o co chodzi, ale są to wizyty kiedy wolę milczeć, w każdym razie zobaczyny jak będzie dalej, jednak jak są jakieś problemy i wylądowała w szpitalu, doktor sam kazał podjechać bo Go nie było, to odnoszę wrażenie, że jednak warto prowadzić ciążę u lekarza, który pracuje w szpitalu, ale to tylko moje zdanie
    A w jakim szpitalu on pracuje?

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Panna Migotka Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Wiem że gdzieś już o tym była mowa Ale zapomnialam😪
    W jakich proporcjach i w jaki sposób oraz w jakiej godzinie podajecie swoim maluszków Lefax?

Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź.

Zdesperowana matka😪

Hej, u nas kolki zaczynały sie tak ok.19-20 i trwały do 21. Dziś karmienie mi wypadło przed 19,wiec dalismy malemu 2 kropelki przed karmieniem (mąż trzyma malego w pozycji pół siedzącej a ja mu wciskam te kropelki na jezyk). Od dwóch dni mamy spokoj z kolkami - pomagamy malemu sie wybączyc i czesciej go nosimy ,bo sie okazalo,ze potrafi odbic kilka razy. Wiec to powietrze,jak nie jedna strona to druga wychodzi. Aha i ukladamy go na brzuszku i w tej pozycji tez odbija i puszcza sobie bączki. Jak widzimy,że zaczyna być niespokojny to dociskamy mu bioderka do brzuszka i pomagamy w puszczaniu bączkow.Sprobuj może tymi sposobami.
    Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 22:10

Antonina lubi tę wiadomość

05.08.2019 transfer ❤
    f2wlp07wa54vtd0y.png
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny macie przewlekłe bóle głowy? Dzis od 5 mnie boli i nawet na chwile nie przestała. Boli jak zatoki, ale zawsze krem mi przy tym towarzyszyla, tym razem nic. Do tej pory jakieś sporadyczne bole glowy mialam ale związane to było z niskim ciśnieniem. Dzis cisnienie ok.
    Miałam na początku ciąży takie bóle nie do ogarnięcia :/ jak zaczynała dynia boleć, to potrafiła napierdalać ponad dobę :/
    Podobno progesteron może powodować bóle głowy... Ale ja zauważyłam, że jak za długo spałam, to pojawiał się ten ból, więc w nocy max 8 godzin snu i było lepiej.

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Hejka szyjka jest wysoko tak mi powiedziała i twarda żadnych leków nie kazała brać i leżeć tez nie. Zaczynam się tym stresować. Dziewczyny naprawdę żadna nie miała rozwarcia w połowie ciąży?

Nie chce wchodzić w kompetencje ginekologa, też nie wiem u jakiego lekarza byłaś, ale takie sprawy z szyjka warto kontrolować , nigdy nie wiadomo jak ta szyjka się zachowa a czasem w nieoczekiwanie szybkim tempie potrafi z miękkiej przejść w wiatka i szew ratunkowy jest zakładany w ostatniej chwili, nie pisze tego aby straszyć, tylko niekiedy jest to proces bardzo dynamiczny, tym bardziej jak pojawią się już rozwarcie, no ale myślę, że lekarz się co robi i w razie w będzie reagował a ja życzę powodzenia.

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    A w jakim szpitalu on pracuje?

Nie pracuje w szpitalu, kiedyś pracował, napisał aby podjechać na Polna.

maraquja lubi tę wiadomość

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po antybiotyku, piciu żurawiny, łykaniu żuravit i piciu dużej ilości wody w moczu jeszcze więcej bakterii i pojawiły się jeszcze nabłonki płaskie dość liczne, a były tylko pojedyncze ehhh ciągle coś...🙉 dr kazał tylko zrobić badanie a ja żałuję że nie zrobiłam posiewu bo już to mam z 3 miesiące chodzę z tymi bakteriami i nic....najpierw dr mówił że mogą być, później że jednak powinno ich nie być, zobaczymy co mi powie w poniedziałek 😱🙄 kurde nie dość że się martwię o małego bo ruchów nadal nie czuje, to jeszcze ten mocz i próby wątrobowe 4 tygodnie były lepsze, teraz odstawiamy po kolei niektóre leki więc niby wynik też powinien być lepszy a znowu się pogorszył....do tego Alergia, morfologiA też ma różne wahania...jak np hemoglobina była ok na samym środku a tu nagle za niska....🙉 wykonczyc się idzie wiecznie coś....
    A niby brałam taki mega silny antybiotyk jednodniowy na te bakterie w moczu i dup* ehhh! Nie mogę się doczekać poniedziałku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:37

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny po antybiotyku, piciu żurawiny, łykaniu żuravit i piciu dużej ilości wody w moczu jeszcze więcej bakterii i pojawiły się jeszcze nabłonki płaskie dość liczne, a były tylko pojedyncze ehhh ciągle coś...🙉 dr kazał tylko zrobić badanie a ja żałuję że nie zrobiłam posiewu bo już to mam z 3 miesiące chodzę z tymi bakteriami i nic....najpierw dr mówił że mogą być, później że jednak powinno ich nie być, zobaczymy co mi powie w poniedziałek 😱🙄 kurde nie dość że się martwię o małego bo ruchów nadal nie czuje, to jeszcze ten mocz i próby wątrobowe 4 tygodnie były lepsze, teraz odstawiamy po kolei niektóre leki więc niby wynik też powinien być lepszy a znowu się pogorszył....do tego Alergia, morfologiA też ma różne wahania...jak np hemoglobina była ok na samym środku a tu nagle za niska....🙉 wykonczyc się idzie wiecznie coś....
    A niby brałam taki mega silny antybiotyk jednodniowy na te bakterie w moczu i dup* ehhh! Nie mogę się doczekać poniedziałku....
    Ja tam nie wiem czy to ma wpływ ale ja jak oddaje mocz do badania to najpierw przed sikaniem jest prysznic potem jednorazowy ręcznik i siku ale kubeczkiem nic nie wolno dotykać . Tak mi kiedyś powiedziała pani w laboratorium i w sumie nigdy nie miałam bakterii w moczu.

mika_do lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem tak robię zawsze, najpierw mycie, później wszystko bez dotykania itp ze środkowego moczu wszystko przestrzegane a i tak dup*👎👎😔
    Za dużo za dużo wrote:
    Ja tam nie wiem czy to ma wpływ ale ja jak oddaje mocz do badania to najpierw przed sikaniem jest prysznic potem jednorazowy ręcznik i siku ale kubeczkiem nic nie wolno dotykać . Tak mi kiedyś powiedziała pani w laboratorium i w sumie nigdy nie miałam bakterii w moczu.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem tak robię zawsze, najpierw mycie, później wszystko bez dotykania itp ze środkowego moczu wszystko przestrzegane a i tak dup*👎👎😔

Tez miałam zawalone badanie moczu brałam monural, potem Dumox, za chwilę wróciły bakterie, doktor B na początku sceptycznie podchodził do tego, mi pomogło jednoczesne stosowanie Żurawitu z Urosept, posiew moczu był ok, tylko w badaniu ogólnym bakterie i inne odchylenia

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też brałam monural i póki co lipa, nie wiem czy robić jutro posiew czy dopiero pogadać z lekarzem w pon i zobaczymy co on zdecyduje 🙄 ale boję się o Maleństwo że musi tam być z jakimis bakteriami🙈🙈😅😏
    Nowanadzieja wrote:
    Tez miałam zawalone badanie moczu brałam monural, potem Dumox, za chwilę wróciły bakterie, doktor B na początku sceptycznie podchodził do tego, mi pomogło jednoczesne stosowanie Żurawitu z Urosept, posiew moczu był ok, tylko w badaniu ogólnym bakterie i inne odchylenia

Luluiza lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też brałam monural i póki co lipa, nie wiem czy robić jutro posiew czy dopiero pogadać z lekarzem w pon i zobaczymy co on zdecyduje 🙄 ale boję się o Maleństwo że musi tam być z jakimis bakteriami🙈🙈😅😏

Kurde sorry za polubienie, miałam odpisać.
    Ja tez mam w moczu nabłonki/ bardzo liczne i pasma śluzu, nic na to nie dostaje, byłam u takiej profesorki nefrolog i ona twierdzi, że takie odchylenia pojedyncze o niczym złym nie świadczą, być może mam drobne zlogi piasku. Nic absolutnie na to nie biorę.
    Hemoglobinę w ciąży można mieć nieco obniżoną, tylko zbadaj jak z żelazem, u mnie wyszło że clexane i acard za bardzo mi rozrzedzają krew i stad ten wynik, mam tez często przy smarkamiu krew, wiec chyba by się zgadzało.

Anka _o lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to ja też od kilku dni, wczoraj nawet 3 razy w ciągu dnia, podczas smarkania (spowodowanego alergią wrrrr...) mam krew z nosa...i to taką widać że max rozrzedzoną bo mega jasną czerwona, lekarz mówił że tak się może zdarzać w II trymestrze bo coś tam się rozszerza czy coś takiego....robiłam dzisiaj wskaźniki INR i ApTT (bo lekarz każe mi to robić co wizytę) i wszystko jest w normie, ale może faktycznie to od clexane tak się dzieje...:/
    Nabłonki czytałam że pojedyncze mogą być i to normalne, tyle że ja miesiąc temu miałam pojedyncze, a teraz nagle liczne, więc to już trochę lipa...:/ No i te bakterie w moczu...ale chyba poczekam do poniedziałku i zobaczymy czy da mi jakiś kolejny antybiotyk w ciemno, czy zleci posiew czy co...:/
    Luluiza wrote:
    Kurde sorry za polubienie, miałam odpisać.
    Ja tez mam w moczu nabłonki/ bardzo liczne i pasma śluzu, nic na to nie dostaje, byłam u takiej profesorki nefrolog i ona twierdzi, że takie odchylenia pojedyncze o niczym złym nie świadczą, być może mam drobne zlogi piasku. Nic absolutnie na to nie biorę.
    Hemoglobinę w ciąży można mieć nieco obniżoną, tylko zbadaj jak z żelazem, u mnie wyszło że clexane i acard za bardzo mi rozrzedzają krew i stad ten wynik, mam tez często przy smarkamiu krew, wiec chyba by się zgadzało.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się jeszcze stresuje szczerze mówiąc że ciągle kicham i jak to wpływa na małego:(.... musi tam przechodzić istny armagedon kurcze...ciągle wstrząsy, kichanie, katar, masakra:/

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A jakiś sposób macie na clexane? To cholerstwo ma tak strasznie tępe igły 🤦🏼‍♀️

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposobu brak, raz idzie lepiej raz gorzej (ostatnio niestety gorzej....🙉) sińce się robia, już nie wiem gdzie się kłuć 🙄👎😅
    Lilak1992 wrote:
    Dziewczyny,

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Dziewczyny,

Od tygodnia przelewam do zwyklej szczykawki i daje igła 0,2. Nie dość że uklucie nie boli tak mocno to siniak poki co ani jeden. Tylko mały ślad a juz nie mialam miejsca.

‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ