MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybitwa wrote:MamaJasia ja też miałam codziennie info, jak nie było - pisałam.
a ja przebieram nogami i stres okrutny, 15.06 wyniki PGS
Dla nas to okropne nerwy, zupełnie inaczej niż przy poprzednich procedurach. Ciągle złe wiadomości przyzwyczaiły nas, że jakby czekamy na kolejne złe zamiast mieć trochę nadziei.
NIe znam tu wiele szczęśliwych historii, aby po tylu transferach w końcu się udawało..
powiedzcie, że tak bywa
jestem dziś jakaś podminowana na maksa, ciągle mam w głowie, że wszystkie moje zarodki poprzednie nawet nie próbowały się zagnieździć
Będzie dobrze również trzymam kciuki:**Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Aguś93 wrote:Trzymam kciuki 👊✊
Mam pytanko jak twoj organizm reagował na lenzetto plus estrofen ?
Jaką dawka wie e ? 400- 2x1 ?
Tak witamina 2 razy po jednej tabletce 400.
Ja w ogóle do teraz biorę lenzetto i estrofem plus prolutex 2 razy dziennie Dr K powiedziała, ze ładujemy we mnie wszystko, czy dobrze nie wiem 😳😳 Do pierwszej bety czyli środy.
Jedynie co to przy tych dawkach boli mnie często głowa i brzuch tak jakby pierwszy dzień okresu, ale nie aż tak żeby faszerować się tabletkami.
-
Lilak1992 wrote:Tak witamina 2 razy po jednej tabletce 400.
Ja w ogóle do teraz biorę lenzetto i estrofem plus prolutex 2 razy dziennie Dr K powiedziała, ze ładujemy we mnie wszystko, czy dobrze nie wiem 😳😳 Do pierwszej bety czyli środy.
Jedynie co to przy tych dawkach boli mnie często głowa i brzuch tak jakby pierwszy dzień okresu, ale nie aż tak żeby faszerować się tabletkami.
Pani dr K Powiedziała ze jestem Niestandardowym pacjentem, leki swoje a mój organizm swoje wiec może dlatego...
-
Mamka92 wrote:Będzie dobrze również trzymam kciuki:**
Jak się dzisiaj czujesz?
Lilak1992, ✊✊ za betęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 20:14
Lilak1992 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Cześć dziewczyny mam do Was pytanie wiem, że ten temat się przewijal ale nie mogę się dokonać jestem po udanej UIU w Medart, ciąża prowadzona u dr Kru, ale właśnie chcę zmienić lekarza, bo jestem kobietą w ciąży a u doktora czuje sie jakby mnie ktoś zamknął w akwarium, Jakiego lekarza że Sw Rodziny polecacie??
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Jak się nie martwić to się nie martw. Ten lekarz jest taki dokładny że możesz być spokojna .
Ja też dzisiaj byłam i Kru zachwycał się że wszystko tak pięknie i ładnie ale ja chyba puki tego dziecka nie urodzę nie po dotykam to nie uwierzę .
Z tą wiarą też tak mam. Przykre to, że towarzyszy tylko lęk, strach, a nie ma radości z tej ciąży. Ja się cieszę tak do dwuch dni po wizycie. Potem już strach😬 -
Lilak1992 wrote:Tak witamina 2 razy po jednej tabletce 400.
A na tych lekach rosło endometrium dobrze? Pecherzyki też rosną ? 😊11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Aguś93 wrote:A na tych lekach rosło endometrium dobrze? Pecherzyki też rosną ? 😊
Lenzetto to jakby sztuczna menopauza, pecherzyki żadne nie urosną, endometrium miałam powyżej 9.
Po ostatnim transferze miałam problem z endometrium, tutaj zadziałało. Zobaczymy czy nie klapnie.Aguś93 lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wrote:Jak się dzisiaj czujesz?
Lilak1992, ✊✊ za betę
Lezakuje i plamienie brązowe Identycznie jak za 1 razem. Wizytę mam w niedzielę u dr Z zobaczymy czy coś się zmieni przez tydzień na lepsze.. uspokoilam się trochę bo w 1 ciąży tez do 10 tygodnia oczyszczal mi się ten krwiak liczę że teraz tez pójdzie gładko:) A Ty jak kiedy wizyta? -
hahahaha a widzisz! Ja mam tak samo;) Ostrożność przede wszystkim, ale muszę w końcu odgonić złe myśli i zacząć się cieszyć, bo ten stan nie będzie trwał wiecznie!!
Ooo też dzisiaj byłaś? Na którą godzinę? Może akurat się minęłyśmy;)Za dużo za dużo wrote:Jak się nie martwić to się nie martw. Ten lekarz jest taki dokładny że możesz być spokojna .
Ja też dzisiaj byłam i Kru zachwycał się że wszystko tak pięknie i ładnie ale ja chyba puki tego dziecka nie urodzę nie po dotykam to nie uwierzę .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
wow co to za określenie ,,zamknął w akwarium''?? można wiedzieć dlaczego tak się czujesz na wizytach u dr Kru?Martyna92 wrote:Cześć dziewczyny mam do Was pytanie wiem, że ten temat się przewijal ale nie mogę się dokonać jestem po udanej UIU w Medart, ciąża prowadzona u dr Kru, ale właśnie chcę zmienić lekarza, bo jestem kobietą w ciąży a u doktora czuje sie jakby mnie ktoś zamknął w akwarium, Jakiego lekarza że Sw Rodziny polecacie??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
hehehe ja mam to samo, no może z 3-4 dni się cieszę (o ile wizyta była udana), a później znowu pojawia się lęk i strach, to chyba każda z nas tak ma. Ostatnio 3 tygodnie temu to od razu po wizycie były 3 dni mega rozpaczy aż się wzięłam w garść i później jakoś przetrwałam do kolejnej wizyty;)Anulas wrote:Z tą wiarą też tak mam. Przykre to, że towarzyszy tylko lęk, strach, a nie ma radości z tej ciąży. Ja się cieszę tak do dwuch dni po wizycie. Potem już strach😬starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Anulas wrote:Z tą wiarą też tak mam. Przykre to, że towarzyszy tylko lęk, strach, a nie ma radości z tej ciąży. Ja się cieszę tak do dwuch dni po wizycie. Potem już strach😬
Luluiza lubi tę wiadomość
-
Mamka92 wrote:Lezakuje i plamienie brązowe Identycznie jak za 1 razem. Wizytę mam w niedzielę u dr Z zobaczymy czy coś się zmieni przez tydzień na lepsze.. uspokoilam się trochę bo w 1 ciąży tez do 10 tygodnia oczyszczal mi się ten krwiak liczę że teraz tez pójdzie gładko:) A Ty jak kiedy wizyta?
Ja też leżakuję bo dopadła mnie jakaś infekcja gardła, dzisiaj na szczęście jest już lepiej. Na wizycie byłam w czwartek, kolejna dopiero 18.06, mam nadzieje że szybko minie
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Rybitwa wrote:MamaJasia ja też miałam codziennie info, jak nie było - pisałam.
Faktycznie, chciałam pisać dopiero jutro ale już dziś dostałam informację od lekarza.Rybitwa lubi tę wiadomość
30 lat
1,5 roku starań
Normospermoza
AMH 4,1
05.2020 IUI 🍷
06.06.2020 punkcja - 16 pobranych, 12 dojrzałych, 7 zapłodnionych -nieprawidłowa morfologia komórek jajowych - 3 blastki 5.A.A., 2.A.A., 5.B.A.,
NGS -> został 1 - 2.A.A ❄️
01.07.2020 - transfer odwołany, endometrium <5cm 😓 (estrofem, divigel)
20.07.2020 - transfer (puregon 75)
27.07.2020 - Beta <1,1
01.11.2020 - punkcja 15 pobranych, 9 dojrzałych, 3 zapłodniły się prawidłowo, do 5 dnia przeżyła - 1 blastka 6.A.A., prawidłowa genetycznie
02.12.2020 - transfer (gonal -f)
07.12.2020 - 5 dpt - beta 24,47
08.12.2020 - 6dpt - beta 48,78
10.12.2020 - 8dpt - beta 143,0
12.12.2020 - 10 dpt - beta 504,80
14.12.2020 - 12 dpt - beta 1041,0 -
niezapominajka12345 wrote:wow co to za określenie ,,zamknął w akwarium''?? można wiedzieć dlaczego tak się czujesz na wizytach u dr Kru?
Z moja ciąża jest wszystko dobrze, a cały czas mam właśnie zalecane oszczędzanie, jestem osobą, która słucha się zaleceń lekarza, jak się oszczędzać to oszczędzać, byłam raz w zastępstwie u dr A. B, to na pytanie czy mam się oszczędzać uzyskałam pytanie "a dlaczego?", skolowana jestem, doktor wychodzi z założenia, że lepiej nie ryzykować, ja to rozumiem, ale po co jak nic się nie dzieje, weug mnie nie można dać się zwariować w ciąży, najważniejsza jest psychika dobre samopoczucie, troszkę się czuję jakbym miała na wyrost zabezpieczyć się przed wszystkimi możliwymi powikłaniami. Doktor jest miły, ale Jego podejście czasem mnie męczy trochę. -
nick nieaktualnyMartyna92 wrote:Z moja ciąża jest wszystko dobrze, a cały czas mam właśnie zalecane oszczędzanie, jestem osobą, która słucha się zaleceń lekarza, jak się oszczędzać to oszczędzać, byłam raz w zastępstwie u dr A. B, to na pytanie czy mam się oszczędzać uzyskałam pytanie "a dlaczego?", skolowana jestem, doktor wychodzi z założenia, że lepiej nie ryzykować, ja to rozumiem, ale po co jak nic się nie dzieje, weug mnie nie można dać się zwariować w ciąży, najważniejsza jest psychika dobre samopoczucie, troszkę się czuję jakbym miała na wyrost zabezpieczyć się przed wszystkimi możliwymi powikłaniami. Doktor jest miły, ale Jego podejście czasem mnie męczy trochę.
Ja jestem po IUI u B i on ma dość zdrowe podejście do życia w ciąży, pewnie dlatego tak powiedział.💪🏻🤰🏻
Ciąże prowadzę u Jachowskiego ze św. Rodziny, tylko o nim mogę się wypowiedzieć. Zamierzam tam rodzic itd. Spoko lekarz, na pewno ma doświadczenie jako położnik, bo głównie ciąże prowadzi. 😉 -
Ja prowadzę ten oszczędny tryb życia tzn. wg zalecen dr K "aktywność emeryta"😂 Dużo odpoczynku , troche ruchu. Dom z grubsza ogarniam,(nie odkurzam i podłóg poki co nie myje) troszke nawet ogrod, spacery jak pogoda pozwala. Ale dużo odpoczywam. Wydaje mi się, że my nie jesteśmy tak do końca zwykłymi pacjentaki, dlatego wolą lekarze dmuchac na zimne i ja też. Może jak skończę I trymestr to bardziej wyluzuję (i przede wszystkim mąż bo to on większość mi zabrania🙉)
-
Luluiza wrote:Ja jestem po IUI u B i on ma dość zdrowe podejście do życia w ciąży, pewnie dlatego tak powiedział.💪🏻🤰🏻
Ciąże prowadzę u Jachowskiego ze św. Rodziny, tylko o nim mogę się wypowiedzieć. Zamierzam tam rodzic itd. Spoko lekarz, na pewno ma doświadczenie jako położnik, bo głównie ciąże prowadzi. 😉
Dzięki ☺️, dr Kru muszę przyznać, że dokładniej usg robi bo u dr A. B to takie szybkie było, się zastanawiałam czy doktor ma jakiś 6 zmysł, 😅, ze w takim tempie jest w stanie wszystko dokładnie sprawdzić -
Za dużo za dużo wrote:Mam pytanie do pacjentek dr Kru 😏 dziewczyny z ręką na sercu przyznać mi się jak podchodziłyście do zaleceń oszczędny tryb życia nie sprzątać nie gotować leżeć ? Kurde z dzieckiem wszystko w porządku krwiak się wchłoną więc takie drobne prace domowe nie powinny zaszkodzić czy on nie przesadza.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️