X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Byly tez tu takie dziewczyny, ktorym po przejsciu na diete udalo sie zajsc w ciaze, wiec niektorym to pomaga. U mnie moze to nie ma takiego znaczenia 🤷‍♀️ Mialam podane dwa zarodki, bo chcialam, ale nasze nie byly przebadane.

Anulas, super wiesci! Za duzo powodzenia na prenatalnych! Ja mam wizyte w srode, mam nadzieje, ze jest wszystko ok.

Dzięki. Za środe✊.
    Nie jest to przypadkiem ta sama osobo, którą Mysza polecała? 🤔 Gdzieś mialam to nazwisko od niej spisane, no ale... Na sklerozę nie ma rady😕

• antonna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Nie wiem czy uwierzyła. Ale skoro na mnie nic nie działa to napisała do mnie i podała do niej osobisty numer. Z tego co dr mi pisała wywnioskowałam to dr rozmawiała z tą dziewczyną i kazała mi się z nią skontaktować.
    Dzwoniłam to kazała mi 3 dni pisać co piję ile i co jem każdy szczegół a w poniedziałek mają mi oddzwonić z rejestracji co i jak. Pojadę zobaczę co mi tam powie najwyżej stracę kasę i tyle.

Jedź, co Ci szkodzi. Ja akurat wierze w moc medycyny naturalnej, mam nadzieje, ze Ci to pomoze na to głupie endometrium!

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jedź, co Ci szkodzi. Ja akurat wierze w moc medycyny naturalnej, mam nadzieje, ze Ci to pomoze na to głupie endometrium!
    Nie no pojadę ale ja jestem prawie pewna że mam uszkodzone mechanicznie endometrium i tu żadne cuda nie zdziałają. Dr K na tą chwilę jest uparta i nie będzie robić transferu żeby tylko wykorzystać zarodki także muszę trochę ją pomęczyć.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek urodziłaś? Bo ja tu zaglądam aż nie urodzisz 😉

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Imbirek urodziłaś? Bo ja tu zaglądam aż nie urodzisz 😉

Nieeee 🤦‍♀️ we wtorek dr Kru stwierdził że jemu tu wygląda, że jeśli cokolwiek miałoby się zadziać to najwcześniej za 2 tyg 🙄 także na poniedziałek mam skierowanie do szpitala na cięcie, zobaczymy. Kru miał się kontaktować z ordynatorem w mojej sprawie także się okaże co tam zastanę jak przyjadę :)

jestem w szoku że K cię wysyła na takie 'szamaństwa', ale to w sumie dobrze bo znaczy że kombinuje i myśli o Tobie więc może coś wykombinuje... Trzymam mocno kciuki żeby zadziałało!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te prenatalne to mnie wykończyły wszystko jest dobrze będziemy mieć dziewczynkę ale ... Cała byłam w tym żelu dosłownie do kolan . Potem miałam się przekręcać z boku na bok bo mała nie chciała się ułożyć . A na końcu kazał mi wyjść zjeść coś słodkiego .I tak spędziłam 3 godziny 🙈

Lumiko, Bąbel, antonna, nick nieaktualny, Mamka92, Aguś93, mika_do, Matilda19, Nowa38, Olanta, truskawka26, Catlady, bdziągwa, niezapominajka12345, Gaja88, Lilak1992, Panna Migotka, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny te prenatalne to mnie wykończyły wszystko jest dobrze będziemy mieć dziewczynkę ale ... Cała byłam w tym żelu dosłownie do kolan . Potem miałam się przekręcać z boku na bok bo mała nie chciała się ułożyć . A na końcu kazał mi wyjść zjeść coś słodkiego .I tak spędziłam 3 godziny 🙈

Wspaniale, że wszystko ok😍 Ale 3 h😵 masakra.

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie dziewczyny ile wasze maleństwa ważyły w 31 tygodniu ??? ;)

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    U na tez Dziewczynka ❤️
    A w którym tygodniu jesteście? 😊
    To były Wasze pierwsze prenatalne? 🤔
    Robiłaś ten test Pappa? 💁‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:59

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    U na tez Dziewczynka ❤️
    A w którym tygodniu jesteście? 😊
    To były Wasze pierwsze prenatalne? 🤔
    Robiłaś ten test Pappa? 💁‍♀️
    Mamy 12 tydzień to były nasze pierwsze. Od początku badania wszystko było dobrze nic nie odbiegało od normy . Dr Sz nie miał zastrzeżeń więc nie robiłam tego testu .

Bąbel, mika_do, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Mamy 12 tydzień to były nasze pierwsze. Od początku badania wszystko było dobrze nic nie odbiegało od normy . Dr Sz nie miał zastrzeżeń więc nie robiłam tego testu .
    A dał Ci skierowanie? Bo słyszałam ze wszystkim daje 🤪
    U nas tez wszystko dobrze i tez nie zrobiłam tego testu 😊
    A ile masz lat? Jeśli mogę wiedzieć? 🤔

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A dał Ci skierowanie? Bo słyszałam ze wszystkim daje 🤪
    U nas tez wszystko dobrze i tez nie zrobiłam tego testu 😊
    A ile masz lat? Jeśli mogę wiedzieć? 🤔
    Tak powiedział jeszcze przed badaniem że daje skierowanie i jeśli on pod koniec badania powie że nie ma zastrzeżeń i jest dobrze to nie muszę robić . Chyba że dla siebie to mogę . Stwierdziłam że jeśli wszystko jest dobrze nic nie odbiega od normy to mu zaufam . Mam 28 lat nie jest źle 😉

Bąbel lubi tę wiadomość

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne u Sz 2 tygodnie temu i dopiero na końcu powiedział że jak sobie chce to mogę zrobić ale żadnego skierowania nie dawał. Tylko w opisie napisał że poinformował mnie o takiej możliwości. U mnie jest ciaza blizniacza Więc te badania mają też trochę mniej sensu, tak mi przynajmniej tłumaczył. Powiedzial ze w jego opinii wszystko było ok, dzieciaczki jak na ten etap rozwijają się prawidłowo więc postanowiłam nie robić już żadnych testów. A mam 34 lata;)

Bąbel, diversik89, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz 16 tydzień 😊
    Dostałam skierowanie na ten test Pappa ale go nie zrobiłam bo tyle się naczytałam ze przekłamują 🙈
    Doktor SZ. nie miał żadnych zastrzeżeń i chyba dlatego na niego nie poszłam 😉 mam nadzieje ze na połówkowych nie będzie mnie z tego rozliczał? 🤣 mam 37 lat 🤰

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorąc prysznic zaczęła ze mnie krew leciec. Żywa krew😢 jestem przerażona. Czekam co dr napisze

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny biorąc prysznic zaczęła ze mnie krew leciec. Żywa krew😢 jestem przerażona. Czekam co dr napisze
    Spokojnie, bierzesz jakieś leki? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Spokojnie, bierzesz jakieś leki? 🤔

Tak caly zestaw. 2xprolutex, 2 duphaston 5 encorton. Wzielam teraz relanium i nospe

Bąbel lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, może to po dzisiejszym badaniu...ja po prenatalnych miałam Plamienia z 3-4 dni, a przez chwilę też czerwona krew leciała. Dzisiaj byłaś na wizycie było ok więc zapewne tak jest cały czas ✊✊✊😍
    Anulas wrote:

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Tak caly zestaw. 2xprolutex, 2 duphaston 5 encorton. Wzielam teraz relanium i nospe
    Połóż się i leż cały czas i czekaj co doktor odpisze 🍀✊😘
    Będzie dobrze ❤️

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr nie odpisuje. Mam dylemat czy czekac czy do szpitala.

‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ