MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominikaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️
Ja dostałam od doktora cytotex, doszło do poronienia. Później czekałam chyba z 4,5 dni na dalszy ciąg oczyszczania. AB badał mnie codziennie. Powiedział, że mam z mężem pójść na długi spacer z tabliczką czekolady i spakować się na krótkie wakacje, najlepiej nad morzem żeby spokojnie ale długo chodzić. Wróciliśmy do domu, poszliśmy na spacer, spakowałam bagaże, wysprzątałam cały dom becząc jak wół i martwiąc się, że będę musiała mieć łyżeczkowanie. Doktor powiedział, że jeśli do wieczora się nie ruszy, mam przyjechać znowu na kontrolę i wtedy albo on przeprowadzi łyżeczkowanie albo mogę jechać do szpitala ale on by wolał to zrobić. Pojechałam na kontrolę późnym wieczorem, doktor zauważył, że zaczynają się powoli skurcze więc mamy jechać nad morze. Był to trochę głupi pomysł, bo siedziałam w samochodzie jak na szpilkach i co 60 km mąż musiał zatrzymywać się na stacji benzynowej, bo ja musiałam do wc. Mnie pomógł duży wysiłek fizyczny, ale boję się doradzać to samo, bo mnie to zaproponował doktor bezpośrednio na wizycie.Dominikaaa lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Anulas wrote:Dziewczyny, ktore daja sobie clexane w udo- w ktore miejsce dajecie dokladnie? Od kwietnia biorę 3 zastrzyki dziennie. Brzuch mam obolaly. Co jeszcze utrudnia mi zdjagnozowanie, czy to przez te zastrzyki, czy wzdecia czy coś się dzieje z małą. Dr dzis napisala, że to nie będzie bezstresowa ciąża 😡😡😡
Tak się tym wszystkim stresuje, że zaraz na nerwicę będę musiala się leczyć 😢
Ja tzn mąż kilka razy dał mi od samej góry, ale tak że już mógł zlapać fałdkę, więc pewnie połowa biodra. Z tym, że ja mam murzyński zadek, albo bardziej kaczy bo odstający do tyłu. Zastrzyk nie bolał, jak brzuch przestał być obolały to jedna z koleżanek z forum mi powiedziała, że ona robi leżąc na plecach i szuka fałdki na samym dole brzucha po bokach. Na jakiś czas pomogło, później znowu brzuch miałam obolały i tak w kółko.Anulas lubi tę wiadomość
Medart Poznań
3 IUI- cudzie trwaj ❤
Starajacsieocud wrote:Ja tzn mąż kilka razy dał mi od samej góry, ale tak że już mógł zlapać fałdkę, więc pewnie połowa biodra. Z tym, że ja mam murzyński zadek, albo bardziej kaczy bo odstający do tyłu. Zastrzyk nie bolał, jak brzuch przestał być obolały to jedna z koleżanek z forum mi powiedziała, że ona robi leżąc na plecach i szuka fałdki na samym dole brzucha po bokach. Na jakiś czas pomogło, później znowu brzuch miałam obolały i tak w kółko.
Wlasnie daje po bokach ale cały boli. A prolutexu już też nie ma gdzie dawac. Bo te guzki pod skóra nie nadążają znikac. 😡 -
Ja smaruje brzuch około 15 minut po zastrzyku maścią z Herbapolu. A po zastrzyku nie dotykam w ogóle tego miejsca i leżę grzecznie około 10 minut. Zauważyłam też, że im wolniej dajemy zastrzyk tym mniej robi się grudek, ale to też różnie z tym bywa. Ostatnio Sz zwrócił mi uwagę, że nie umiem robić zastrzykow bo mam siniaki. Bez zastanowienia się zapytałam ile on zrobił zastrzykow z clexane.... Później pomyślałam, że milczenie złotem....
niezapominajka12345, Anulas, Kora88, Matilda19 lubią tę wiadomość
Medart Poznań
3 IUI- cudzie trwaj ❤
Starajacsieocud wrote:Ja smaruje brzuch około 15 minut po zastrzyku maścią z Herbapolu. A po zastrzyku nie dotykam w ogóle tego miejsca i leżę grzecznie około 10 minut. Zauważyłam też, że im wolniej dajemy zastrzyk tym mniej robi się grudek, ale to też różnie z tym bywa. Ostatnio Sz zwrócił mi uwagę, że nie umiem robić zastrzykow bo mam siniaki. Bez zastanowienia się zapytałam ile on zrobił zastrzykow z clexane.... Później pomyślałam, że milczenie złotem....
Hehe wlasnie za tydzień w piątek do niego idę. Jak czytam wasze historie z nim to pewnie doczepi się siniaków, grudek i tluszcze na brzuchu 🙉 Brzucha teraz nie smaruje, bo tez slyszalam, że się dziewczyn czepia. -
Anulas wrote:Dziewczyny, ktore daja sobie clexane w udo- w ktore miejsce dajecie dokladnie? Od kwietnia biorę 3 zastrzyki dziennie. Brzuch mam obolaly. Co jeszcze utrudnia mi zdjagnozowanie, czy to przez te zastrzyki, czy wzdecia czy coś się dzieje z małą. Dr dzis napisala, że to nie będzie bezstresowa ciąża 😡😡😡
Tak się tym wszystkim stresuje, że zaraz na nerwicę będę musiala się leczyć 😢Anulas lubi tę wiadomość
-
Ja nie smarowałam brzucha z 3 dni przed pierwszymi prenatalnymi a i tak mi powiedział że brzuch posmarowany...🙉 więc to chyba jego stała ,,gadka@🙈😅
Teraz przed drugimi prenatalnymi w ogóle zapomniałam żeby nie smarowac i nawet dzień przed wieczorem posmarowałam i jakoś nic nie powiedział i wszystko dojrzał, więc tak jak mówię...on tak tylko mówi chyba 😉 przed wizytami u Kru zawsze smaruje i nigdy się nie czepia.Anulas wrote:Hehe wlasnie za tydzień w piątek do niego idę. Jak czytam wasze historie z nim to pewnie doczepi się siniaków, grudek i tluszcze na brzuchu 🙉 Brzucha teraz nie smaruje, bo tez slyszalam, że się dziewczyn czepia.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
,, później pomyślałam że milczenie złotem "🙈😅😅😅hahaha dobre! Już to widzę 😉Starajacsieocud wrote:Ja smaruje brzuch około 15 minut po zastrzyku maścią z Herbapolu. A po zastrzyku nie dotykam w ogóle tego miejsca i leżę grzecznie około 10 minut. Zauważyłam też, że im wolniej dajemy zastrzyk tym mniej robi się grudek, ale to też różnie z tym bywa. Ostatnio Sz zwrócił mi uwagę, że nie umiem robić zastrzykow bo mam siniaki. Bez zastanowienia się zapytałam ile on zrobił zastrzykow z clexane.... Później pomyślałam, że milczenie złotem....starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Nowanadzieja wrote:Tez byłam u "szamana" przed ciąża, mówię co mi szkodzi, ale głupia powiedziałam dr A. , to Go wysmial, ja też na początku byłam trochę zdziwiona bo facet wiedział o moich dolegliwościach a ja nic nikomu nie mówiłam co mi dolega, ani w rejestracji ani nigdzie i też kilka dodatkowych stwierdził, przepisał zioła na akupunktura chodziłam,
-
Dziewczyny dostałam odpowiedź od dr 😉Moje pytanie brzmiało :,, czy dalej mam brać clexane 0,6 czy powinnam coś zmienić "? Dostałam odpowiedź od dr ,, TAK ". 🙄😉
- Jeśli dobrze rozumiem to odpowiedział chyba na pierwsza część pytania, czyli czy dalej brać 0,6? -TAK😉a nie czy powinnam coś zmienić? Na to by chyba nie napisał tylko TAK i zero szczegółów co, dobrze myślę?😉😉😏Ahhh te odpowiedzi😅😅😅
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Anulas wrote:Wlasnie daje po bokach ale cały boli. A prolutexu już też nie ma gdzie dawac. Bo te guzki pod skóra nie nadążają znikac. 😡
Kto przebije ???😂😂😂 -
Omg 🙈 tyle zastrzyków wow!!! Masakra, współczuję 😉🙄 ja na początku miałam clexane i prolutex, teraz już na szczęście tylko clexane zostało i też jak daje igła 0,3x13 mm to luksus nic a nic nie czuć i siniaki się nie robią, a wcześniej było ich sporo 🙈😉Matilda19 wrote:Js czasami daje w przednio-bocznà cześć uda ale zwykle w brzuch ale po samych bokach , gdzie talia i najmniej tłuszczyku i też miałam masakrę bo krwiaki na cały brzuch i zgrubienia jak wiśnia pod skórą ale od kiedy przelewam i daje najmniejsza z możliwych igieł 0,3x13mm to żadne zgrubienia mi się nie robią a oprócz tego „ ładuje „ jeszcze Prolutex 2 x i insulinę 3-5x dziennie wiec uwierz mi że może być gorzej 😂😂😂 A i w udo tez daje insulinę 1 x na noc wiec mi się już miejscach skończyły
Kto przebije ???😂😂😂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dziewczyny czy ktoś podchodzi do transferów, stymulacji teraz ? Ja zaczęłam stymulacje i się zastanawiam czy ktoś ze mną 🙈🤣🤔🙋♀️
Drugie pytanko czy ktoś robił badania krwi ostatnio w hcp? Dostałam skierowanie na sobote, ale zastanawiam się czy mnie tam wpuszczą czy lepiej jechać do medartu 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 07:03
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziewczyny czy ktoś podchodzi do transferów, stymulacji teraz ? Ja zaczęłam stymulacje i się zastanawiam czy ktoś ze mną 🙈🤣🤔🙋♀️
Drugie pytanko czy ktoś robił badania krwi ostatnio w hcp? Dostałam skierowanie na sobote, ale zastanawiam się czy mnie tam wpuszczą czy lepiej jechać do medartu 🤷🏼♀️ -
Martynkowo wrote:Dziewczyny czy ktoś podchodzi do transferów, stymulacji teraz ? Ja zaczęłam stymulacje i się zastanawiam czy ktoś ze mną 🙈🤣🤔🙋♀️
Drugie pytanko czy ktoś robił badania krwi ostatnio w hcp? Dostałam skierowanie na sobote, ale zastanawiam się czy mnie tam wpuszczą czy lepiej jechać do medartu 🤷🏼♀️
Ja ostatnio robiłam badania w święto 11.06, w Medarcie punkt był zamknięty i skierowali mnie na hcp. Wszystko normalnie funkcjonowało.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Ja ostatnio robiłam badania w święto 11.06, w Medarcie punkt był zamknięty i skierowali mnie na hcp. Wszystko normalnie funkcjonowało.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
anakonda wrote:Poproś o anty ja brałam 2 x dziennie beta zaczęła spadać. Dr Z mi tak przepisał u mnie pomogło obyło się bez łyżeczkowania bo nie chciałam się zgodzić.
Dzięki dziewczyny 🙂
Ja już wolę nie nasuwac propozycji leczenia doktorowi 🙈, ostatnio mnie tak zmierzył wzrokiem, że już wolę milczeć 😅, też bym wolała uniknąć lyzeczkowania.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
nick nieaktualnyNiezapominajko, ja mam dużo wyników w górnej granicy normy, ostatnio miałam obciążenie glukoza i tez wyszło na styk, ale wg lekarza po to są te widełki, tez się martwiłam. Na czczo mam poniżej 60, a po 1 i 2 h ponad 130, do 140 jest norma .. morfologia tez jest na granicy, ale powiedział ze wyniki są bardzo dobre. Wnioskuje ze kru ma to samo podejście, nie ma co się doszukiwać w prawidłowym wyniku, jest dobry i ok 💪🏻
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość