MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominikaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️
Ja miałam prawie od razu jak zaczęłam krwawić. U mnie poronienie wywoływali w szpitalu, bo samo się nie chciało zacząć. Btw. to było równo rok temu..Dominikaaa lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dominikaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️
2,5 roku temu też mialam bo cytotec nie zadzialal. A teraz mialam w marcu bo dr nie podobalo się endometrium po nieudanym transferzeDominikaaa lubi tę wiadomość
-
Dominikaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny jakie macie wyniki badań APTT i INR?
Ja dzisiaj zrobiłam tak,,kontrolnie" bo chciałam zobaczyć czy to przelewanie clexane nic nie popsuło itp. I przeważnie miałam :
APTT 26 (norma 21-35 max)
Teraz wyszło mi APTT 33,3 😏 nie wiem czy to nadal ok? Niby norma do 35...Więc niby tak ale jednak ten czas coś dłuższy 😉🙈
INR miałam ok 1.17 (norma 0.90-1.30), z teraz wyszło 1.25. -
anakonda wrote:Dziewczyny co do diety to byłam u tej Pani Honoraty i bez diety się nie obyło. Z tym że ja mam problemy też z jelitami więc to też na wpływ. Nie jem żadnego nabiału nawet tego bez laktozy bo i tak zawiera kazeine i glutenu. To były pierwsze słowa jakie usłyszałam. Miałam masaż wisceralny brzucha potem akupunkture. Dopóki diety nie zacznę żadnych ziółek mi nie dała bo nie ma sensu. Generalnie i ta widzę poprawę chociażby po pęcherzu bo nie chodzę tak często do toalety jak kobieta w ciąży. Mam większy spokój. Rano mam ćwiczenia oddechowe od nich i powitanie słońca z jogi.
PS jestem na diecie niełączenia bez surowych warzyw i owoców. -
Ona-na-na wrote:Hej,
Mam pytanie. Czy któraś z Was robiła testy genetyczne na celiaklie i wyszły wszystkie negatywne, czyli nie wykryto mutacji, a mimo to dr Ż kazał trzymać się diety bez glutenu i bez laktozy? -
Miśka01 wrote:Nabiał zawiera gluten ? 🤔Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .Matilda19 wrote:Wyniki ok ale sądzę że Ci zmniejszą dawkę Clexane bo np dr K u mnie trzyma się w dolnych granicach normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:41
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄Matilda19 wrote:Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie dr K jak już byłam w połowie normy to zmniejszyła mi dawkę a miałam 40 potem 60 potem 80 i teraz znowu 60 wiec też tak skacze. Jednak na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo wszystko masz w zakresie , dla swojego spokoju powtórz i pokaz dr Kru , może uzna że w Twoim przypadku ( np wiek ciąży) jest ok 🤷🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 19:16
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄
-
A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄Matilda19 wrote:Z 60 po wypuszczeniu powietrza możesz spokojnie podać 40 bo jest podziałka na ampułce wiec bez problemu 😉 ja tez tak kombinuję czasami jak nie mam „ aktualnej” dawki w domustarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄
-
Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂
-
A kit wysłałam 🙈🙈😅🙄 lepiej mieć spokojną głowę niż się będę zastanawiać hehehe. Zobaczymy co dr odpisze😅🙈starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Tak tak wiem że jakby co to zmniejszona, też tak trochę mi głupio było pisać ale w sumie co tam zawsze dr powtarza że mam pisać jak tylko mam jakieś pyt, nie mecze go raczej wcale nic nie pisze więc jeden sms nie zaszkodzi a ja będę spokojniejsza🙈🙈😅 najważniejsze żeby z malenstwem wszystko było ok ✊✊✊😍Anulas wrote:Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Namówiłaś mnie 😅😅😅🙈 najwyżej się dr pośmieje na wizycie ze kombinuje 😅😅😉 kiedyś też zbadałam GRATIS progesteron jak mi nie kazał to się uśmiechał pod nosem hehehe że po co 😉😉🙈🙄Matilda19 wrote:Nauczona doświadczeniem wolę być natrętna niż potem żałować 😉😊 bez oporów bym pokazała , podeprzyj się historyjką o przelewaniu Clexane że chciałaś sprawdzić czy jest dobrze. A jakby miał problem i komentarz do przelewania to weź mu zaproponuj 9 miesięczna terapie Clexane najlepiej 80 😂😂😂 zreszta dr Kru chyba ciężko wyprowadzić z równowagi 😉 ja u dr K tez robię dobie badania o które np nie prosi a chce sprawdzić coś dla siebie i nigdy nic nie skomentowała a raz po zmianie dawki proga na mniejsza nie kazał badać a zrobiłam sama od siebie i dobrze bo za mocno spdł i trzeba było podnieś dawkę wiec sama widzisz że ufać trzeba ale rękę „na pulsie” tez trzymać 😊
Matilda19 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dziewczyny, ktore daja sobie clexane w udo- w ktore miejsce dajecie dokladnie? Od kwietnia biorę 3 zastrzyki dziennie. Brzuch mam obolaly. Co jeszcze utrudnia mi zdjagnozowanie, czy to przez te zastrzyki, czy wzdecia czy coś się dzieje z małą. Dr dzis napisala, że to nie będzie bezstresowa ciąża 😡😡😡
Tak się tym wszystkim stresuje, że zaraz na nerwicę będę musiala się leczyć 😢Nowa38 lubi tę wiadomość