WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️

Ja miałam prawie od razu jak zaczęłam krwawić. U mnie poronienie wywoływali w szpitalu, bo samo się nie chciało zacząć. Btw. to było równo rok temu..

Dominikaaa lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️

2,5 roku temu też mialam bo cytotec nie zadzialal. A teraz mialam w marcu bo dr nie podobalo się endometrium po nieudanym transferze

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Poproś o anty ja brałam 2 x dziennie beta zaczęła spadać. Dr Z mi tak przepisał u mnie pomogło obyło się bez łyżeczkowania bo nie chciałam się zgodzić.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do którego tygodnia bralyscie acard i kwas foliowy metylowany???

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny jakie macie wyniki badań APTT i INR?
    Ja dzisiaj zrobiłam tak,,kontrolnie" bo chciałam zobaczyć czy to przelewanie clexane nic nie popsuło itp. I przeważnie miałam :
    APTT 26 (norma 21-35 max)
    Teraz wyszło mi APTT 33,3 😏 nie wiem czy to nadal ok? Niby norma do 35...Więc niby tak ale jednak ten czas coś dłuższy 😉🙈
    INR miałam ok 1.17 (norma 0.90-1.30), z teraz wyszło 1.25.
    Wyniki ok ale sądzę że Ci zmniejszą dawkę Clexane bo np dr K u mnie trzyma się w dolnych granicach normy.

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dziewczyny co do diety to byłam u tej Pani Honoraty i bez diety się nie obyło. Z tym że ja mam problemy też z jelitami więc to też na wpływ. Nie jem żadnego nabiału nawet tego bez laktozy bo i tak zawiera kazeine i glutenu. To były pierwsze słowa jakie usłyszałam. Miałam masaż wisceralny brzucha potem akupunkture. Dopóki diety nie zacznę żadnych ziółek mi nie dała bo nie ma sensu. Generalnie i ta widzę poprawę chociażby po pęcherzu bo nie chodzę tak często do toalety jak kobieta w ciąży. Mam większy spokój. Rano mam ćwiczenia oddechowe od nich i powitanie słońca z jogi.
    PS jestem na diecie niełączenia bez surowych warzyw i owoców.
    Nabiał zawiera gluten ? 🤔

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Hej,

Mam pytanie. Czy któraś z Was robiła testy genetyczne na celiaklie i wyszły wszystkie negatywne, czyli nie wykryto mutacji, a mimo to dr Ż kazał trzymać się diety bez glutenu i bez laktozy?
    Ja jestem na diecie. Ciężko jest , nie wiem czy dieta pomoże , ale póki co się męczę 😁 Tylko ,że ja geny mam uszkodzone. Celiaki nie nam.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 Anakona raczej miala namyśli, że nie moze nabialu i glutenu. A nabiału bo ma laktoze i kazeine.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Nabiał zawiera gluten ? 🤔
    Nie, nie jem i nabiału i glutenu tak jak Anulas napisała.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .
    Matilda19 wrote:
    Wyniki ok ale sądzę że Ci zmniejszą dawkę Clexane bo np dr K u mnie trzyma się w dolnych granicach normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:41

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .
    Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie dr K jak już byłam w połowie normy to zmniejszyła mi dawkę a miałam 40 potem 60 potem 80 i teraz znowu 60 wiec też tak skacze. Jednak na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo wszystko masz w zakresie , dla swojego spokoju powtórz i pokaz dr Kru , może uzna że w Twoim przypadku ( np wiek ciąży) jest ok 🤷🏻‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄
    Matilda19 wrote:
    Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie dr K jak już byłam w połowie normy to zmniejszyła mi dawkę a miałam 40 potem 60 potem 80 i teraz znowu 60 wiec też tak skacze. Jednak na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo wszystko masz w zakresie , dla swojego spokoju powtórz i pokaz dr Kru , może uzna że w Twoim przypadku ( np wiek ciąży) jest ok 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 19:16

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄
    Z 60 po wypuszczeniu powietrza możesz spokojnie podać 40 bo jest podziałka na ampułce wiec bez problemu 😉 ja tez tak kombinuję czasami jak nie mam „ aktualnej” dawki w domu

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
    Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
    ...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄
    Matilda19 wrote:
    Z 60 po wypuszczeniu powietrza możesz spokojnie podać 40 bo jest podziałka na ampułce wiec bez problemu 😉 ja tez tak kombinuję czasami jak nie mam „ aktualnej” dawki w domu

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
    Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
    ...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄
    Nauczona doświadczeniem wolę być natrętna niż potem żałować 😉😊 bez oporów bym pokazała , podeprzyj się historyjką o przelewaniu Clexane że chciałaś sprawdzić czy jest dobrze. A jakby miał problem i komentarz do przelewania to weź mu zaproponuj 9 miesięczna terapie Clexane najlepiej 80 😂😂😂 zreszta dr Kru chyba ciężko wyprowadzić z równowagi 😉 ja u dr K tez robię dobie badania o które np nie prosi a chce sprawdzić coś dla siebie i nigdy nic nie skomentowała a raz po zmianie dawki proga na mniejsza nie kazał badać a zrobiłam sama od siebie i dobrze bo za mocno spdł i trzeba było podnieś dawkę wiec sama widzisz że ufać trzeba ale rękę „na pulsie” tez trzymać 😊

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kit wysłałam 🙈🙈😅🙄 lepiej mieć spokojną głowę niż się będę zastanawiać hehehe. Zobaczymy co dr odpisze😅🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem że jakby co to zmniejszona, też tak trochę mi głupio było pisać ale w sumie co tam zawsze dr powtarza że mam pisać jak tylko mam jakieś pyt, nie mecze go raczej wcale nic nie pisze więc jeden sms nie zaszkodzi a ja będę spokojniejsza🙈🙈😅 najważniejsze żeby z malenstwem wszystko było ok ✊✊✊😍
    Anulas wrote:
    Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłaś mnie 😅😅😅🙈 najwyżej się dr pośmieje na wizycie ze kombinuje 😅😅😉 kiedyś też zbadałam GRATIS progesteron jak mi nie kazał to się uśmiechał pod nosem hehehe że po co 😉😉🙈🙄
    Matilda19 wrote:
    Nauczona doświadczeniem wolę być natrętna niż potem żałować 😉😊 bez oporów bym pokazała , podeprzyj się historyjką o przelewaniu Clexane że chciałaś sprawdzić czy jest dobrze. A jakby miał problem i komentarz do przelewania to weź mu zaproponuj 9 miesięczna terapie Clexane najlepiej 80 😂😂😂 zreszta dr Kru chyba ciężko wyprowadzić z równowagi 😉 ja u dr K tez robię dobie badania o które np nie prosi a chce sprawdzić coś dla siebie i nigdy nic nie skomentowała a raz po zmianie dawki proga na mniejsza nie kazał badać a zrobiłam sama od siebie i dobrze bo za mocno spdł i trzeba było podnieś dawkę wiec sama widzisz że ufać trzeba ale rękę „na pulsie” tez trzymać 😊

Matilda19 lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore daja sobie clexane w udo- w ktore miejsce dajecie dokladnie? Od kwietnia biorę 3 zastrzyki dziennie. Brzuch mam obolaly. Co jeszcze utrudnia mi zdjagnozowanie, czy to przez te zastrzyki, czy wzdecia czy coś się dzieje z małą. Dr dzis napisala, że to nie będzie bezstresowa ciąża 😡😡😡
    Tak się tym wszystkim stresuje, że zaraz na nerwicę będę musiala się leczyć 😢

Nowa38 lubi tę wiadomość

‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ