X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️

Ja miałam prawie od razu jak zaczęłam krwawić. U mnie poronienie wywoływali w szpitalu, bo samo się nie chciało zacząć. Btw. to było równo rok temu..

Dominikaaa lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała lyzeczkowanie po poronieniu??? dr A. B powiedział, że niestety trzeba to zrobić, samo się źle oczyszcza , beta się zatrzymała i nie chce spadać☹️

2,5 roku temu też mialam bo cytotec nie zadzialal. A teraz mialam w marcu bo dr nie podobalo się endometrium po nieudanym transferze

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Poproś o anty ja brałam 2 x dziennie beta zaczęła spadać. Dr Z mi tak przepisał u mnie pomogło obyło się bez łyżeczkowania bo nie chciałam się zgodzić.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do którego tygodnia bralyscie acard i kwas foliowy metylowany???

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny jakie macie wyniki badań APTT i INR?
    Ja dzisiaj zrobiłam tak,,kontrolnie" bo chciałam zobaczyć czy to przelewanie clexane nic nie popsuło itp. I przeważnie miałam :
    APTT 26 (norma 21-35 max)
    Teraz wyszło mi APTT 33,3 😏 nie wiem czy to nadal ok? Niby norma do 35...Więc niby tak ale jednak ten czas coś dłuższy 😉🙈
    INR miałam ok 1.17 (norma 0.90-1.30), z teraz wyszło 1.25.
    Wyniki ok ale sądzę że Ci zmniejszą dawkę Clexane bo np dr K u mnie trzyma się w dolnych granicach normy.

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dziewczyny co do diety to byłam u tej Pani Honoraty i bez diety się nie obyło. Z tym że ja mam problemy też z jelitami więc to też na wpływ. Nie jem żadnego nabiału nawet tego bez laktozy bo i tak zawiera kazeine i glutenu. To były pierwsze słowa jakie usłyszałam. Miałam masaż wisceralny brzucha potem akupunkture. Dopóki diety nie zacznę żadnych ziółek mi nie dała bo nie ma sensu. Generalnie i ta widzę poprawę chociażby po pęcherzu bo nie chodzę tak często do toalety jak kobieta w ciąży. Mam większy spokój. Rano mam ćwiczenia oddechowe od nich i powitanie słońca z jogi.
    PS jestem na diecie niełączenia bez surowych warzyw i owoców.
    Nabiał zawiera gluten ? 🤔

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Hej,

Mam pytanie. Czy któraś z Was robiła testy genetyczne na celiaklie i wyszły wszystkie negatywne, czyli nie wykryto mutacji, a mimo to dr Ż kazał trzymać się diety bez glutenu i bez laktozy?
    Ja jestem na diecie. Ciężko jest , nie wiem czy dieta pomoże , ale póki co się męczę 😁 Tylko ,że ja geny mam uszkodzone. Celiaki nie nam.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 Anakona raczej miala namyśli, że nie moze nabialu i glutenu. A nabiału bo ma laktoze i kazeine.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Nabiał zawiera gluten ? 🤔
    Nie, nie jem i nabiału i glutenu tak jak Anulas napisała.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .
    Matilda19 wrote:
    Wyniki ok ale sądzę że Ci zmniejszą dawkę Clexane bo np dr K u mnie trzyma się w dolnych granicach normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:41

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na początku brałam 0,4 a później zmienił mi na 0,6 🙄 teraz zrobiłam sama dla siebie to badanie żeby tylko,,sprawdzić " czy coś sobie nie narobiłam tym przelewaniem clexane do strzykawki 🙈🙄 ale niby wyniki w normie chociaż widzę, że trochę się zmieniły. Zrobię jeszcze raz za dwa tygodnie przed wizytą i wtedy pokaże dr Kru..czyli taki wynik to już podchodzi pod to, że mam dość mocno rozrzedzona krew? Dobrze rozumiem?🤔 bo piszesz ze pewnie mi zmniejsza dawkę .
    Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie dr K jak już byłam w połowie normy to zmniejszyła mi dawkę a miałam 40 potem 60 potem 80 i teraz znowu 60 wiec też tak skacze. Jednak na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo wszystko masz w zakresie , dla swojego spokoju powtórz i pokaz dr Kru , może uzna że w Twoim przypadku ( np wiek ciąży) jest ok 🤷🏻‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄
    Matilda19 wrote:
    Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie dr K jak już byłam w połowie normy to zmniejszyła mi dawkę a miałam 40 potem 60 potem 80 i teraz znowu 60 wiec też tak skacze. Jednak na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo wszystko masz w zakresie , dla swojego spokoju powtórz i pokaz dr Kru , może uzna że w Twoim przypadku ( np wiek ciąży) jest ok 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 19:16

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze sama sobie namieszam kurde hehe 😉🙈 bym nie robiła to bym nic nie wiedziała, a teraz dr Kru nawet nie kazał mi robić żadnych badan przed kolejna wizyta 🙄 no ale sama z siebie w takim razie jeszcze raz za dwa tygodnie powtórzę to badanie żeby zobaczył czy dawka jest ok, czy trzeba jednak zmniejszyć....🙉 chociaż tyle mam tego clexane 0,6 że jakbym miała znowu przejść na 0,4 to trochę kasy by poszło 🙄
    Z 60 po wypuszczeniu powietrza możesz spokojnie podać 40 bo jest podziałka na ampułce wiec bez problemu 😉 ja tez tak kombinuję czasami jak nie mam „ aktualnej” dawki w domu

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
    Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
    ...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄
    Matilda19 wrote:
    Z 60 po wypuszczeniu powietrza możesz spokojnie podać 40 bo jest podziałka na ampułce wiec bez problemu 😉 ja tez tak kombinuję czasami jak nie mam „ aktualnej” dawki w domu

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt nie pomyślałam 😅😉🙈🙄
    Ale chyba teraz dwa tygodnie jakoś mnie nie zbawia i wyniki są w normie więc chyba nie muszę jeszcze dr atakować nie? Robiłam 2 tygodnie temu jak u niego byłam i wyniki były ciut niższe mówił że ok,teraz miesiąc przerwy więc teoretycznie nawet nie powinnam się badać i przed kolejna wizyta za 2 tyg też nie kazał robić badan więc założył że wszystko jest ok, bez zmian i nie muszę już tego badać
    ...ale zrobię dla własnego spokoju za te dwa tygodnie i jemu pokaże chyba tak będzie ok nie? Nie chce teraz wychodzić na natręta który robi badania nawet jak dr nie kazał 🙈🙈🙄
    Nauczona doświadczeniem wolę być natrętna niż potem żałować 😉😊 bez oporów bym pokazała , podeprzyj się historyjką o przelewaniu Clexane że chciałaś sprawdzić czy jest dobrze. A jakby miał problem i komentarz do przelewania to weź mu zaproponuj 9 miesięczna terapie Clexane najlepiej 80 😂😂😂 zreszta dr Kru chyba ciężko wyprowadzić z równowagi 😉 ja u dr K tez robię dobie badania o które np nie prosi a chce sprawdzić coś dla siebie i nigdy nic nie skomentowała a raz po zmianie dawki proga na mniejsza nie kazał badać a zrobiłam sama od siebie i dobrze bo za mocno spdł i trzeba było podnieś dawkę wiec sama widzisz że ufać trzeba ale rękę „na pulsie” tez trzymać 😊

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kit wysłałam 🙈🙈😅🙄 lepiej mieć spokojną głowę niż się będę zastanawiać hehehe. Zobaczymy co dr odpisze😅🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem że jakby co to zmniejszona, też tak trochę mi głupio było pisać ale w sumie co tam zawsze dr powtarza że mam pisać jak tylko mam jakieś pyt, nie mecze go raczej wcale nic nie pisze więc jeden sms nie zaszkodzi a ja będę spokojniejsza🙈🙈😅 najważniejsze żeby z malenstwem wszystko było ok ✊✊✊😍
    Anulas wrote:
    Ogolnie to przelewanie clexane chyba nie ma znaczenia. W kazdyn razie nie u mnie. Wynik mialam jak poprzednio przed przelewaniem. A jesli chodzi o twoj wynik niezapominajko to raczej dawka zmniejszona jeszcze bedzie a nie odwrotnie🙂

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłaś mnie 😅😅😅🙈 najwyżej się dr pośmieje na wizycie ze kombinuje 😅😅😉 kiedyś też zbadałam GRATIS progesteron jak mi nie kazał to się uśmiechał pod nosem hehehe że po co 😉😉🙈🙄
    Matilda19 wrote:
    Nauczona doświadczeniem wolę być natrętna niż potem żałować 😉😊 bez oporów bym pokazała , podeprzyj się historyjką o przelewaniu Clexane że chciałaś sprawdzić czy jest dobrze. A jakby miał problem i komentarz do przelewania to weź mu zaproponuj 9 miesięczna terapie Clexane najlepiej 80 😂😂😂 zreszta dr Kru chyba ciężko wyprowadzić z równowagi 😉 ja u dr K tez robię dobie badania o które np nie prosi a chce sprawdzić coś dla siebie i nigdy nic nie skomentowała a raz po zmianie dawki proga na mniejsza nie kazał badać a zrobiłam sama od siebie i dobrze bo za mocno spdł i trzeba było podnieś dawkę wiec sama widzisz że ufać trzeba ale rękę „na pulsie” tez trzymać 😊

Matilda19 lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore daja sobie clexane w udo- w ktore miejsce dajecie dokladnie? Od kwietnia biorę 3 zastrzyki dziennie. Brzuch mam obolaly. Co jeszcze utrudnia mi zdjagnozowanie, czy to przez te zastrzyki, czy wzdecia czy coś się dzieje z małą. Dr dzis napisala, że to nie będzie bezstresowa ciąża 😡😡😡
    Tak się tym wszystkim stresuje, że zaraz na nerwicę będę musiala się leczyć 😢

Nowa38 lubi tę wiadomość

‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ