WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kurde prawie kg płatków owsianych zjadlam i dopiero spostrzeglam, że zamówienie zle zrobilam i niby BIO sa, ale nie bezglutenowe 😡😡😡 Mam nadziej, że nie zaszkodzilam tym.
    Pytałam dr K czy trzeba trzymać dietę b/g w ciąży to „TAK” oczywiście ale żadnych medycznych przesłanek mi nie przedstawiła. Nie do końca jestem przekonana o szkodliwym wpływie glutenu u dzieci bo 99,99 % ciężarnych je i nie słyszałam żeby któraś dziecku zaszkodziła . Jeśli są jakieś medyczne dowody na to żeby nie jeść to tez chętnie poznam bo szczerze to nosze się z zamiarem świadomego włączenia glutenu do diety za jakiś czas. Myśle że nie zaszkodzilas dziecku 😉😊

• anakonda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dzięki dziewczyny 🙂

Ja już wolę nie nasuwac propozycji leczenia doktorowi 🙈, ostatnio mnie tak zmierzył wzrokiem, że już wolę milczeć 😅, też bym wolała uniknąć lyzeczkowania.
    To zapytaj na wizycie czy są inne możliwości niż łyżeczkowanie. Powiedz ze chcesz tego uniknąć.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Pytałam dr K czy trzeba trzymać dietę b/g w ciąży to „TAK” oczywiście ale żadnych medycznych przesłanek mi nie przedstawiła. Nie do końca jestem przekonana o szkodliwym wpływie glutenu u dzieci bo 99,99 % ciężarnych je i nie słyszałam żeby któraś dziecku zaszkodziła . Jeśli są jakieś medyczne dowody na to żeby nie jeść to tez chętnie poznam bo szczerze to nosze się z zamiarem świadomego włączenia glutenu do diety za jakiś czas. Myśle że nie zaszkodzilas dziecku 😉😊

Przez to krwawienie to się wszystkim przejmije, że może czyms zaszkodzilam. Ale poczytalam w ogole o tych płatkach owsianych. Noby te zwykle są zanieczyszczone ale podawali je chorym z celiake i noe wykazały żadnego wpływu. Ja na razie bede trzymać się tej diety. Noe wiem czy cos daje czy nie. Gdybu wszystko przebiegalo idealnoe jak do 10 tygodnia to bym to rozważała. Teraz nie ma takiej opcji.

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny czy ktoś podchodzi do transferów, stymulacji teraz ? Ja zaczęłam stymulacje i się zastanawiam czy ktoś ze mną 🙈🤣🤔🙋‍♀️

Drugie pytanko czy ktoś robił badania krwi ostatnio w hcp? Dostałam skierowanie na sobote, ale zastanawiam się czy mnie tam wpuszczą czy lepiej jechać do medartu 🤷🏼‍♀️

Czekam na wyniki hormonów i mam nadzieję,że dołączę do Ciebue😉
    Robiłam w HCP w ostatnią niedzielę i nie było problemów 🙂 ale byłam tam ze skierowaniem z medartu . Poza tym jest info ,że robią tylko pilne i płatne i do godz. 14.30 w niedzielę 🙂 w sobotę chyba do 13.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:14

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    To zapytaj na wizycie czy są inne możliwości niż łyżeczkowanie. Powiedz ze chcesz tego uniknąć.

Wiem, że to łyzeczkowanie to nic dobrwgo natomiast jeśli wczesniej dostanie się tabletke to ona już ta macicę "rozluźnia" i ten zabieg nie jest tak inwazyjny. Przy pierwszym poronieniu, gdzie tabletki nie zadziałały tak mi lekarze w Gorzowie tłumaczyli. A moj poprzedni lekarz to byl mega wróg łyżeczkowania wiec jak już podjął taka decyzje to naprawdę musialam byc na to przygotowana (tzn. moja macica)

• mika_do Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kurde prawie kg płatków owsianych zjadlam i dopiero spostrzeglam, że zamówienie zle zrobilam i niby BIO sa, ale nie bezglutenowe 😡😡😡 Mam nadziej, że nie zaszkodzilam tym.

Skoro to płatki BIO, to jest szansa, że są słabo zanieczyszczone zbożami glutenowymi...

Anulas lubi tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Do którego tygodnia bralyscie acard i kwas foliowy metylowany???

Acard można brać do 6 miesiąca ciąży, są pacjentki, którym zaleca się profilaktykę cała ciążę, najczęściej lekarze odstawiaja od 28 do 32 Tc.

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Nie, nie jem i nabiału i glutenu tak jak Anulas napisała.

Ja czekam nadal
    Na wyniki glutenu. Póki co staram się być na diecie.
    Czy Wy dziewczyny jecie produkty z opisem - „ mogą zawierać śladowe ilości glutenu”? Czy tylko produkty total bezglutenowe?

• Anka _o Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego glutenu, czy wy przechodziłyście na dietę tylko jak Wam wychodziła z badań nietolerancja glutenu, czy bez badań?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Ja czekam nadal
    Na wyniki glutenu. Póki co staram się być na diecie.
    Czy Wy dziewczyny jecie produkty z opisem - „ mogą zawierać śladowe ilości glutenu”? Czy tylko produkty total bezglutenowe?

Mi wyszedl ten uszkodzony gen a przeciwcial nie mam wiec dr mówiła, że mogę spokojnie takie produkty jeść.
    Anka_o mialam badania. I chyba większość miala. Jednak gdy leczylam się u innego lekarza nie zlecil badan tylko kazał być na tej diecie.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam że wklejam mojego posta jeszcze raz ale ostatnio nikt nie odpowiedział, może po prostu mój post zaginął w morzu innych albo po prostu nikt nie robił ostatnio badań na Szamarzewskiego. Dla pewności wklejam jeszcze raz, może akurat ktoś coś wie;)

Czy któraś z Was robiła może jakieś badania na Szamarzewskiegp? Kru dzisiaj zalecił mi badanie anty xa bo mam słabe wyniki mimo brania 2x dziennie clexane 40 i 1x dziennie aspirin cardio 100.
    Mam do Poznania 100 km i nie chciałabym jechać tam w ciemno. Wiecie może czy normalnie można zrobić tam sobie badanie i czy wynik jest w ten sam.dzien czy jakieś obostrzenia w związku z pandemia?
    Będę wdzięczna za pomoc;)

21.09.2020 - ❤❤
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Wiem, że to łyzeczkowanie to nic dobrwgo natomiast jeśli wczesniej dostanie się tabletke to ona już ta macicę "rozluźnia" i ten zabieg nie jest tak inwazyjny. Przy pierwszym poronieniu, gdzie tabletki nie zadziałały tak mi lekarze w Gorzowie tłumaczyli. A moj poprzedni lekarz to byl mega wróg łyżeczkowania wiec jak już podjął taka decyzje to naprawdę musialam byc na to przygotowana (tzn. moja macica)
    Ja po tabletkach całą się nie oczyściłam a że względu na endo dr K i Z wiedzieli że nie dam się łyżeczkowac. Beta bardzo kiepsko spadała bo było tak że po 2 - 3dnich spadła tylko o 50. U mnie anty podziałały i jestem dr Z wdzięczna ze udało się bez zabiegu. Wiadomo każdy jest inny

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Hej, przepraszam że wklejam mojego posta jeszcze raz ale ostatnio nikt nie odpowiedział, może po prostu mój post zaginął w morzu innych albo po prostu nikt nie robił ostatnio badań na Szamarzewskiego. Dla pewności wklejam jeszcze raz, może akurat ktoś coś wie;)

Czy któraś z Was robiła może jakieś badania na Szamarzewskiegp? Kru dzisiaj zalecił mi badanie anty xa bo mam słabe wyniki mimo brania 2x dziennie clexane 40 i 1x dziennie aspirin cardio 100.
    Mam do Poznania 100 km i nie chciałabym jechać tam w ciemno. Wiecie może czy normalnie można zrobić tam sobie badanie i czy wynik jest w ten sam.dzien czy jakieś obostrzenia w związku z pandemia?
    Zadzwoń do nich : (61)854 9576 pracownia hemostazy , Szamarzewskiego i wszystko wypytaj 😉

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:

Normalnie wyniki były tego samego dnia o 14, można było przyjść z ulicy i wszystkich przyjmowali. Jak jest teraz nie mam pojęcia.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Przez to krwawienie to się wszystkim przejmije, że może czyms zaszkodzilam. Ale poczytalam w ogole o tych płatkach owsianych. Noby te zwykle są zanieczyszczone ale podawali je chorym z celiake i noe wykazały żadnego wpływu. Ja na razie bede trzymać się tej diety. Noe wiem czy cos daje czy nie. Gdybu wszystko przebiegalo idealnoe jak do 10 tygodnia to bym to rozważała. Teraz nie ma takiej opcji.
    Tak rozumiem w 100% i sie z Tobą zgadzam i na razie tez się nie odważę , bardziej tak przyszłościowo myślałam 😏

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja po tabletkach całą się nie oczyściłam a że względu na endo dr K i Z wiedzieli że nie dam się łyżeczkowac. Beta bardzo kiepsko spadała bo było tak że po 2 - 3dnich spadła tylko o 50. U mnie anty podziałały i jestem dr Z wdzięczna ze udało się bez zabiegu. Wiadomo każdy jest inny

Ja też mam endo IV stopnia, ale nikt mi nic nie mówił i nie łączył tego. Może dlatego , że bylam świeżo po laparotomi i niby wtedy wszysko usuneli🤔🤔🤔
    A w medarcie teraz też w marcu robili mi lyzeczkowanie bo dr stwierdzila , że endo nie wyglada dobrze po poronieniu i w kwietniu transfer się udał.

Wychodzi na to, że co lekarz to co innego i co pacjent to też co innego. Więc trudno radzic😳

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:58

niezapominajka12345, Luluiza, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się jak się mają mięśniaki macicy do transferu?

Za pół roku planuję podejść do crio i nie wiem co zrobić z tym mięśniakiem. Pewnie dr Z będzie kazał go usunąć.

Czy któraś miała mięśniaki?

Catlady, widzę, że doczekałaś szczęśliwego rozwiązania. Gratulacje😍

Catlady lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ale Anakonda ma chyba na myśli endometrium, a Ty chyba piszesz o endometriozie.
    A co do lipcowego zwalniania brzuszków to my jeszcze w dwupaku, czekamy czekamy 😉🙃

A to gapa ze mnie🙉🙉🙉🙉🙉

• anakonda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja też mam endo IV stopnia, ale nikt mi nic nie mówił i nie łączył tego. Może dlatego , że bylam świeżo po laparotomi i niby wtedy wszysko usuneli🤔🤔🤔
    A w medarcie teraz też w marcu robili mi lyzeczkowanie bo dr stwierdzila , że endo nie wyglada dobrze po poronieniu i w kwietniu transfer się udał.

Wychodzi na to, że co lekarz to co innego i co pacjent to też co innego. Więc trudno radzic😳
    Zgadza się z tym że ja miałam 4 łyżeczkowania i moje endometrium o nie rośnie więc to było powodem odmowy zabiegu. Jeśli u Ciebie nie było problemu z endo to zabieg robią by szybciej to wszystko się oczyściło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 15:24

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ