X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    My mieliśmy właśnie 6.3.2 i 6.1.1 i oba niestety miały wady, ten 6.3.2 więcej, ale przecież nie zawsze się to przekłada.
    Ooo to jednak ktoś miał takie zarodki. Ja jestem przekonana, że nic z tego nie będzie ale chłop mnie cisnął na badanie więc niech mu będzie 😉 Zgodziłam się też dlatego, że później pewnie do końca życia bym się zastanawiała a może były zdrowe?

• Coral11 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym cyklu stymulowanym puregonem i wspomaganym zastrzykami clexane i lutinusem. Brzuch mam posiniaczony i obolały, ale co tam, mam nadzieję że było warto! Jutro sikaniec i beta🤞💪

Catlady, Mamka92, antonna, Anulas, niezapominajka12345, Kukus, Gaja88, Starajacsieocud, Panna Migotka, Matilda19, mika_do, Kora88, Zoska, m1990 lubią tę wiadomość

• Kosanka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki. Przepraszam, że się "wcinam", ale wiem, że w MedArcie polecają Lutycką. Tylko tam są teraz porody rodzinne bez testu na covid. Czy któraś z Was rodziła tam w ostatnim czasie lub zna kogoś, kto rodził? Chciałabym zasięgnąć opinii. Z góry dzięki! 🌼

41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki. Przepraszam, że się "wcinam", ale wiem, że w MedArcie polecają Lutycką. Tylko tam są teraz porody rodzinne bez testu na covid. Czy któraś z Was rodziła tam w ostatnim czasie lub zna kogoś, kto rodził? Chciałabym zasięgnąć opinii. Z góry dzięki! 🌼

To ja jeszcze z innej beczki, widzę że jesteś po szczepieniach w Łodzi l, mogę zapytać
    u jakiego immunologia się leczyłaś Paśnika czy Malinowskiego? I jakie było wskazanie do tych szczepień?

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Jestem po pierwszym cyklu stymulowanym puregonem i wspomaganym zastrzykami clexane i lutinusem. Brzuch mam posiniaczony i obolały, ale co tam, mam nadzieję że było warto! Jutro sikaniec i beta🤞💪
    trzymamy kciuki!
    u mnie pierwsze podejście okazało się chyba szczęśliwe, dziś pierwsze usg i juz nie mogę się doczekać :) więc mimo posiniaczonego brzucha warto :)

Anulas, niezapominajka12345, Coral11, Panna Migotka, Catlady, Matilda19, Kukus, Lilak1992, Starajacsieocud, Zoska lubią tę wiadomość

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Kosanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    To ja jeszcze z innej beczki, widzę że jesteś po szczepieniach w Łodzi l, mogę zapytać
    u jakiego immunologia się leczyłaś Paśnika czy Malinowskiego? I jakie było wskazanie do tych szczepień?

Pojechałam do docenta Paśnika. Kilka lat starań naturalnych, nieudana procedura - doszłam do wniosku, że coś musi być nie tak. Jestem silnie alergiczna i oprócz tego, co wynika z alergii, praktycznie nie choruję. Badania wykazały totalnie rozchwianie cytokiny. Il 10, która odpowiada za ochronę zarodka i najlepiej jeśli jest w okolicach 2000, u mnie wynosiło 167. Docent na początek zaproponował tylko encorton, ale nie zadziałało. Po tym podjął decyzję o szczepieniach. Podeszliśmy do nich. Po 2 cyklach naturalnych starań podeszliśmy do kolejnej procedury (miałam już 41 lat, więc szansa na naturalne zapłodnienie była mała). Zaraz po stymulacji był transfer i maluszek został z nami. :) Wierzymy, że to szczepienia pomogły. U nas nie było żadnej przyczyny niepłodności.
    Gdybyś miała pytania, pisz, chętnie odpowiem.

Aguś93 lubi tę wiadomość

41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dr Ż robił , wcześniej rosło nie jakoś Super ale te 8-9 miało ... A od łyżeczkowania 2 cykl nie rośnie . Teraz jestem na divigel 4x1 lekarz zmniejszył dawke bo wcześniej było 3x2 ... mam wrażenie ze nie ma na mnie już pomysłu...konsultował się z lekarzem Os badań histopatologicznych i usłyszałam tylko ze na usg wszystko Ok a pod mikroskopem nie i jeśli kolejna biopsja wyjdzie słabo to szanse są bardzo małe :(
    Daj czas endometrium na regenerację. Odpocznij z 2 cykle i wróć do tematu ponownej biopsji. Bo każda kolejna biopsja to ingerencja w endometrium a ono powinno teraz dojść do siebie. Wiem co czujesz bo przechodzę to samo więc życzę cierpliwości.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    My mieliśmy właśnie 6.3.2 i 6.1.1 i oba niestety miały wady, ten 6.3.2 więcej, ale przecież nie zawsze się to przekłada.
    Dokładnie u mnie 2 najlepsze miały wady

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dokładnie u mnie 2 najlepsze miały wady

U nas też przeważnie najlepsze miały najwięcej wad. Zobaczymy...czekamy cierpliwie :)

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Starajacsieocud - przyjmiesz zaproszenie do przyjaciółek? 🙂

Jasne.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, kontynuując poruszony przeze mnie wątek, mam pytanie o USG genetyczne u dr Szymańskiego. Czy wykonywałyście dodatkowo przy nim test PAPPa? Jaki był
    Koszt tego badania - z testem i bez niego? Lepiej zrobić czy nie warto/nie ma Sensu?

Ja nie robiłam. Doktor powiedział, że wg jego oceny wszystko jest dobrze. Jeśli chce mieć dodatkowe 5% pewności to mam zrobić Pappa. 90% plus 5% to i tak 5% niepewnosci. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się denerwować, ponieważ wiele o pappa się słyszało i idziemy na żywioł. Zanim zaszłam w ciążę byłam pewna na 100%, że zrobię nifty czy coś podobnego, żeby mieć pustą głowę, ale dr AB mi powiedział, że ja już pustej głowy nie będę miała do końca życia, bo to takie "babskie" i jeśli chcemy wydać pieniądze to zrobi mi usg i mam pobrać krew. Tutaj jednak po raz kolejny sprowadził mnie na ziemię mąż mówiąc, że " po co Ci to?" .... najpierw miałam na niego Focha, ale teraz analizując na chłodno myślę, że mieli rację. Jednak gdybym tfu tfu usłyszała od dr Sz, że coś budzi jego niepokój wówczas zrobiliśmy nie pappa A od razu ten rozszerzony.

Medartka lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Nifty i mnie osobiście bardzo uspokoił, ale to chyba zależy na jakim etapie kto co diagnozuje, te 1 usg genetyczne dużo wnosi, ale zawsze coś może wyjść później, wady rozwojowe niezwiązane z tymi testami Nifty i Harmony tez się zdarzają, mówi się że najważniejsze badanie jest to połówkowe.
    Drugi taz tez bym zrobiła, ale to decyzja bardzo indywidualna i tutaj nie ma co doradzać drugiej mamie, każdy zrobi jak uważa😊

• Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie taki problem z dodzwonieniem się do kliniki, dziś?

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, kontynuując poruszony przeze mnie wątek, mam pytanie o USG genetyczne u dr Szymańskiego. Czy wykonywałyście dodatkowo przy nim test PAPPa? Jaki był
    Koszt tego badania - z testem i bez niego? Lepiej zrobić czy nie warto/nie ma Sensu?
    Ja robiłam pappe w pierwszej ciązy i na szczęście dobrze wyszła, ale trochę mi zawyżyła prawdopodobieństwa po USG i mimo, że nadal miałam niskie ryzyko, to mnie to niepokoiło. Teraz mam ponad 30 lat i to też wpłynie na wynik, więc decydujemy się na NIFTY ;-)

Anulas jak wizyta u dr Sz??

Medartka lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anulas jak wizyta???

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Czy Wy też macie taki problem z dodzwonieniem się do kliniki, dziś?
    Do mnie same dzwoniły 😂😂😂 wiec chyba telefon mają aktywny 🤣🤣🤣

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu dodzwoniłam się. Dr K od poniedziałku ma urlop w razie co :)

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Coral11 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0,2 😞 ale poranny test superował żeby nie robić sobie nadziejii. Także dzisiaj wino, pizza i kocyk a od jutra trzeba wziąść się w garść!

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Beta 0,2 😞 ale poranny test superował żeby nie robić sobie nadziejii. Także dzisiaj wino, pizza i kocyk a od jutra trzeba wziąść się w garść!
    Który to dzień po transferze?

oar8dqk3vtl5n396.png

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Ja nie robiłam. Doktor powiedział, że wg jego oceny wszystko jest dobrze. Jeśli chce mieć dodatkowe 5% pewności to mam zrobić Pappa. 90% plus 5% to i tak 5% niepewnosci. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się denerwować, ponieważ wiele o pappa się słyszało i idziemy na żywioł. Zanim zaszłam w ciążę byłam pewna na 100%, że zrobię nifty czy coś podobnego, żeby mieć pustą głowę, ale dr AB mi powiedział, że ja już pustej głowy nie będę miała do końca życia, bo to takie "babskie" i jeśli chcemy wydać pieniądze to zrobi mi usg i mam pobrać krew. Tutaj jednak po raz kolejny sprowadził mnie na ziemię mąż mówiąc, że " po co Ci to?" .... najpierw miałam na niego Focha, ale teraz analizując na chłodno myślę, że mieli rację. Jednak gdybym tfu tfu usłyszała od dr Sz, że coś budzi jego niepokój wówczas zrobiliśmy nie pappa A od razu ten rozszerzony.
    ciekawe podejscie, jest przecież mnóstwo chorób genetycznych, których absolutnie nie widać na obrazie usg, a które właśnie takie testy wykrywają (najwięcej test VERAgene). Mój synek urodził się właśnie z taką wadą genetyczną, której ani usg, ani PAPPA nie wyłapały.

oar8dqk3vtl5n396.png

‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ