MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje za odp. Rozszerzony czyli który? Sorry, jestem totalnie zielona w temacie.
Starajacsieocud wrote:Ja nie robiłam. Doktor powiedział, że wg jego oceny wszystko jest dobrze. Jeśli chce mieć dodatkowe 5% pewności to mam zrobić Pappa. 90% plus 5% to i tak 5% niepewnosci. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się denerwować, ponieważ wiele o pappa się słyszało i idziemy na żywioł. Zanim zaszłam w ciążę byłam pewna na 100%, że zrobię nifty czy coś podobnego, żeby mieć pustą głowę, ale dr AB mi powiedział, że ja już pustej głowy nie będę miała do końca życia, bo to takie "babskie" i jeśli chcemy wydać pieniądze to zrobi mi usg i mam pobrać krew. Tutaj jednak po raz kolejny sprowadził mnie na ziemię mąż mówiąc, że " po co Ci to?" .... najpierw miałam na niego Focha, ale teraz analizując na chłodno myślę, że mieli rację. Jednak gdybym tfu tfu usłyszała od dr Sz, że coś budzi jego niepokój wówczas zrobiliśmy nie pappa A od razu ten rozszerzony.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Nicty ale PO badaniu usg genetycznym czy wcześniej?antonna wrote:Ja robiłam pappe w pierwszej ciązy i na szczęście dobrze wyszła, ale trochę mi zawyżyła prawdopodobieństwa po USG i mimo, że nadal miałam niskie ryzyko, to mnie to niepokoiło. Teraz mam ponad 30 lat i to też wpłynie na wynik, więc decydujemy się na NIFTY
Anulas jak wizyta u dr Sz??
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Jestem wymęczona ale zadowolona. Wszystko dobrze, ALE mam napisane obustronnie niewielkie 3 mm torbielki limfatyczne okol. bocznej szyi plodu. Jak badal powiedzial, że to się wchłania. No ale glupia wpisalam w neta i juz pierwsze zdania mnie zdenerwowały. Więc nie czytam. Mowil, że on jest zadowolony to tego będę się trzymala. Krwiak jest, ale mowi, że nie widzi aby kosnowka byla odklejona wiec wg niego sie wchlonie. Sprawdzal przeplywy i tez że ok.
Faktycznie w trakcie caly czas mówi i co zobaczy to mowi to ok to jest dobrze, także nie trzeba czekac na koniec badania aby w koncu powiedzial dobrze czy nie. Na poczatku wydawalo się, że bedzie szybko. Badanie przez brzuch nawet krotkie, potem dolem no i potem tak chyba zaczynalo mu się przypominac co jeszcze sprawdzic i co dokladniej zobaczyc🙉 i brzuch i pochwa i brzuch i pochwa😡
Napisal, że wizualizacja bardzo trudna po zabiegach i operacji blizny i WARUNKI KONSTYTUCJONALNE PACJENTKI nie wiem co to znaczy, pewnie tluszczu za dużo🙉antonna, Matilda19, Bąbel, niezapominajka12345, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaraquja wrote:ciekawe podejscie, jest przecież mnóstwo chorób genetycznych, których absolutnie nie widać na obrazie usg, a które właśnie takie testy wykrywają (najwięcej test VERAgene). Mój synek urodził się właśnie z taką wadą genetyczną, której ani usg, ani PAPPA nie wyłapały.
Dokładnie,moja znajoma właśnie dzięki testom, głównie amnipunkcji, już w ciąży zdjagnozowala wadę swojej córeczki, wrodzony przerost nadnerczy i po urodzeniu zaczęła działać, też będziemy robić, nie badaliscie zarodków. -
maraquja wrote:Który to dzień po transferze?
Miałam "naturalną" inseminacje, bo tak zasugerował dr Kru. Dr Ż był zdania że mąż ma wyniki dobre więc spróbowaliśmy w tym cyklu w ten sposób. Badania robiłam w 14 dniu od "ćwiczeń" 🤪 następny cykl chyba wreszcie zdecydujemy się na IUI, chciciaz myślałam że jak juz wszystko mamy ogarniete, obstawiona lekami i hormonami, to w końcu pyknie🙄 -
Anulas wrote:Jestem wymęczona ale zadowolona. Wszystko dobrze, ALE mam napisane obustronnie niewielkie 3 mm torbielki limfatyczne okol. bocznej szyi plodu. Jak badal powiedzial, że to się wchłania. No ale glupia wpisalam w neta i juz pierwsze zdania mnie zdenerwowały. Więc nie czytam. Mowil, że on jest zadowolony to tego będę się trzymala. Krwiak jest, ale mowi, że nie widzi aby kosnowka byla odklejona wiec wg niego sie wchlonie. Sprawdzal przeplywy i tez że ok.
Faktycznie w trakcie caly czas mówi i co zobaczy to mowi to ok to jest dobrze, także nie trzeba czekac na koniec badania aby w koncu powiedzial dobrze czy nie. Na poczatku wydawalo się, że bedzie szybko. Badanie przez brzuch nawet krotkie, potem dolem no i potem tak chyba zaczynalo mu się przypominac co jeszcze sprawdzic i co dokladniej zobaczyc🙉 i brzuch i pochwa i brzuch i pochwa😡
Napisal, że wizualizacja bardzo trudna po zabiegach i operacji blizny i WARUNKI KONSTYTUCJONALNE PACJENTKI nie wiem co to znaczy, pewnie tluszczu za dużo🙉
Na pewno wszystko będzie dobrze, oby było tak jak mówi doktorek, czyli wszystko się ładnie wchłonie i będzie ok.
Te warunki konstytucjonalne też mi wpisał, i też zastanawiałam się o co chodzi;)21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog wrote:Na pewno wszystko będzie dobrze, oby było tak jak mówi doktorek, czyli wszystko się ładnie wchłonie i będzie ok.
Te warunki konstytucjonalne też mi wpisał, i też zastanawiałam się o co chodzi;)
Na koniec mowil, że nastepnym razem mam nie smarowac 3 dni przed brzucha niczym, że wie że pacjentki się skarżą że nie każe, ale to utrudnia badanie. Na to ja mu mowie, że jeszcze niczym nie smaruje brzucha bo balam się kosmetykow w 1 trymestrze. Jego reakcja :OOOO. 😂niezapominajka12345, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Jestem wymęczona ale zadowolona. Wszystko dobrze, ALE mam napisane obustronnie niewielkie 3 mm torbielki limfatyczne okol. bocznej szyi plodu. Jak badal powiedzial, że to się wchłania. No ale glupia wpisalam w neta i juz pierwsze zdania mnie zdenerwowały. Więc nie czytam. Mowil, że on jest zadowolony to tego będę się trzymala. Krwiak jest, ale mowi, że nie widzi aby kosnowka byla odklejona wiec wg niego sie wchlonie. Sprawdzal przeplywy i tez że ok.
Napisal, że wizualizacja bardzo trudna po zabiegach i operacji blizny i WARUNKI KONSTYTUCJONALNE PACJENTKI nie wiem co to znaczy, pewnie tluszczu za dużo🙉Anulas lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Na koniec mowil, że nastepnym razem mam nie smarowac 3 dni przed brzucha niczym, że wie że pacjentki się skarżą że nie każe, ale to utrudnia badanie. Na to ja mu mowie, że jeszcze niczym nie smaruje brzucha bo balam się kosmetykow w 1 trymestrze. Jego reakcja :OOOO. 😂
Anulas lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualnyantonna wrote:My zdecydowalismy, ze zrobimy po USG genetycznym, ale teoretycznie od skonczonego 10 tc mozna juz oddac krew na to.
My tez po usg pierwszego trymestru, nic złego nie sugerowało, ale ja mam więcej niż 35 i dlatego zrobiliśmy Nifty. Podobno im bardziej zaawansowany tydzień, tym lepiej bo jest we krwi poziom frakcji płodowej i dzięki niemu wynik będzie bardzuej wiarygodny. U nas nic nie wyszło, ale to jak pisałam- decyzja o badaniu bardzo indywidualna. 😉 ja polecam !Medartka, antonna lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Na koniec mowil, że nastepnym razem mam nie smarowac 3 dni przed brzucha niczym, że wie że pacjentki się skarżą że nie każe, ale to utrudnia badanie. Na to ja mu mowie, że jeszcze niczym nie smaruje brzucha bo balam się kosmetykow w 1 trymestrze. Jego reakcja :OOOO. 😂
Ja nie wiedzieć czemu wyglądam dosłownie jak w 5 miesiącu a aż takim pulpetem nie jestem a brzuch mi tak wywaliło że szok 😱 pewnie wywali mnie z gabinetu jak mu się na tej kozetce rozłożę jak wieloryb i wpisze że warunki uniemożliwiły badanie i do widzenia 😉😂niezapominajka12345, Panna Migotka, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Matilda19 wrote:😂😂 dobre , ja tez niczym nie smaruje i chyba peeling gruboziarnisty jeszcze zrobię dzień przed żeby mu się tez żel przykleił jak trzeba 😂
Ja nie wiedzieć czemu wyglądam dosłownie jak w 5 miesiącu a aż takim pulpetem nie jestem a brzuch mi tak wywaliło że szok 😱 pewnie wywali mnie z gabinetu jak mu się na tej kozetce rozłożę jak wieloryb i wpisze że warunki uniemożliwiły badanie i do widzenia 😉😂
Mialam dlugo taki brzuch. No 5-6 miesiac jak nic. I pytalam o to dr bo to nie normalne, a ona ze to wzdecia z powodu progesteronu. Zaczelam activie pic ( choc moze to nie jakis supper food) sliwki suszone i jest o niebo lepiej. Od czasu do czasu wyskoczy, ale nie tak jak bylo. Teraz moze minimalnie wiekszy brzuch niż naturalnie.
Czasami wstyd bylo mi gdzies wyjść, bo poczatek ciąży jeszcze nikt prawie nie wiedzial a wygladalam jak bym miala za parę tygodni rodzic. -
Anulas wrote:Mialam dlugo taki brzuch. No 5-6 miesiac jak nic. I pytalam o to dr bo to nie normalne, a ona ze to wzdecia z powodu progesteronu. Zaczelam activie pic ( choc moze to nie jakis supper food) sliwki suszone i jest o niebo lepiej. Od czasu do czasu wyskoczy, ale nie tak jak bylo. Teraz moze minimalnie wiekszy brzuch niż naturalnie.
Czasami wstyd bylo mi gdzies wyjść, bo poczatek ciąży jeszcze nikt prawie nie wiedzial a wygladalam jak bym miala za parę tygodni rodzic. -
Anulas super, cieszę się że wszystko ok na badaniu! Jak Sz mówi że jest zadowolony i że się wchlonie to ok, nie ma co czytać neta. Wiem co mówię bo sama czytałam czytałam o tej plamce na serduszku (jak widzę zresztą żadnej z Was o tym nie mówił więc to chyba jednak nie aż tak częste 🙄🙈) i nic mi z tego czytania nie wyszło🙄 chyba jedynie tyle że w pon już była druga plamka więc chyba taka uroda serducha mojego malca, całkiem możliwe że ja lub partner też to mamy więc to dziedziczne a nic o tym nie wiemy hehe żyjemy mamy się dobrze więc jest ok 👍😉
Pappe robiłas? Albo nifty będziesz robić? Czy nic?Anulas lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Matilda19 wrote:No to samo mam 🤭 wyjść też się wstydzę bo ludzie pomyślą że we wrześniu rodzę a teraz ciepło i nie ma się jak ukryć 😉 spróbuje Twojego sposobu może zadziała bo inaczej to ciężko widzę to lato 😐
Dr mowila, że moge espumisan. Ale nie bralam. Dwa razy ze 100 ml coli wypilam jak mnie juz bolal. I pomoglo😬Matilda19 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Anulas super, cieszę się że wszystko ok na badaniu! Jak Sz mówi że jest zadowolony i że się wchlonie to ok, nie ma co czytać neta. Wiem co mówię bo sama czytałam czytałam o tej plamce na serduszku (jak widzę zresztą żadnej z Was o tym nie mówił więc to chyba jednak nie aż tak częste 🙄🙈) i nic mi z tego czytania nie wyszło🙄 chyba jedynie tyle że w pon już była druga plamka więc chyba taka uroda serducha mojego malca, całkiem możliwe że ja lub partner też to mamy więc to dziedziczne a nic o tym nie wiemy hehe żyjemy mamy się dobrze więc jest ok 👍😉
Pappe robiłas? Albo nifty będziesz robić? Czy nic?
Mieliśmy badany zarodek. Raczej nie myślimy już o żadnych badaniach.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Kosanka wrote:Pojechałam do docenta Paśnika. Kilka lat starań naturalnych, nieudana procedura - doszłam do wniosku, że coś musi być nie tak. Jestem silnie alergiczna i oprócz tego, co wynika z alergii, praktycznie nie choruję. Badania wykazały totalnie rozchwianie cytokiny. Il 10, która odpowiada za ochronę zarodka i najlepiej jeśli jest w okolicach 2000, u mnie wynosiło 167. Docent na początek zaproponował tylko encorton, ale nie zadziałało. Po tym podjął decyzję o szczepieniach. Podeszliśmy do nich. Po 2 cyklach naturalnych starań podeszliśmy do kolejnej procedury (miałam już 41 lat, więc szansa na naturalne zapłodnienie była mała). Zaraz po stymulacji był transfer i maluszek został z nami.
Wierzymy, że to szczepienia pomogły. U nas nie było żadnej przyczyny niepłodności.
Gdybyś miała pytania, pisz, chętnie odpowiem.
Dziękuję za odpowiedź🙂
Mam jeszcze pytanie: ile miałaś szczepień aby allo -mrlo było odpowiedniej wielkości? Szczepienia od męża czy od dawców? Miałeś jakieś skutki uboczne tych szczepień ? 🙂11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Anulas wrote:Dr mowila, że moge espumisan. Ale nie bralam. Dwa razy ze 100 ml coli wypilam jak mnie juz bolal. I pomoglo😬Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//