X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rejestracji, niestety mnie też to bardzo irytuje, czasem dzwonię dwa dni pod rząd i nie mogę się dodzwonić, słyszę jakieś niemiłe odpowiedzi, a ja tylko zadaje pytania bo chce się czegoś dowiedzieć.

• Olciaa Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny, które biorą clexane.
    Czy przelewacie ją? Są mniejsze siniaki?

Tak ja przelewam do innej strzykawki i są tylko male kropki.

• Rybitwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzecie acard?moze od tego mam takie wybroczyny

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Leczę się u dr. A.B .... Kurczę niby dofinansowanie od nowego roku ma być znowu dla województwa lubuskiego ale w innej klinice a nie bardzo chce zmieniać :( w kolejny kredyt się ładować też bez sensu a zanim uzbieram to minie sporo czasu..... Jakie to wszystko trudne :( liczyłam na więcej zarodków a był tylko niestety jeden :(.

Niestety w Medart nie ma takiej możliwości, 😔koleżanka też się pytała o możliwość dofinansowania

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

W sumie tego nie łączyłam ale od chwili krwiaka nie biorę i siniaków nie mam. Jakis czas też przelewalam. Mniejszy ból

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    Ja biorę acard i clexane. Też miałam duże siniaki ale robię teraz zastrzyki w linii pępka czyli tam gdzie mam najwięcej " tłuszczu " tak mi znajoma pielęgniarka tłumaczyła . I siniaki owszem są ale bardzo malutkie igłę wbijam prosto i raczej podaje tak powoli . Niczego nie masuje już po .
    Rybitwa moim jedynym objawem ciążowym była podwyższona temperatura i senność . Ty możesz nie mieć żadnych . Nie sugerowała bym się niczym bo to dodatkowy stres . Najlepiej poszukaj jakiś serial który cię pochłonie do soboty . Trzymam kciuki .

Rybitwa lubi tę wiadomość

• Coral11 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! W tym cyklu odpuscilismy bo czekam na @ i mam miec biopsje endometrium i iui. Dzisiaj dostalam zapalenie pecherza i odruchowo wziwlam urofuraginum, pozniej przeczytalam zeby nie stosowac w 1 trymetrze wiec kontrolnie zrobilam test. No i dwie kreski... Nie wiem czy panikowac czy sie cieszyc, labolatorium obok juz nie przyjmuje a ja co 15 min musze byc w toalecie wiec nigdzie dalej nie odjade😩 Dr Kru jest na urlopie wiec nie chce zawracac mu glowy jesli to falszywy alarm. Mialyscie kiedys ciazowo-pecherzowy przypadek? Musze jakos do jutra przetrwac..

• powódka:) Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc bo zgłupiałam. Przygotowuje się do transferu cykl sztuczny dziś 9dc byłam na wizycie wszystko ok i teraz lekarz powiedział że za dwa dni hormony i decyzja czy transfer. Rozumiem że za dwa dni znowu mam się stawić na wizycie żeby zrobić usg a nie tylko zrobić badania hormonów nie?

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa wrote:
    Tak ja przelewam do innej strzykawki i są tylko male kropki.
    I na taka odpowiedz liczyłam :D. To od dziś przelewam 😍

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Olciaa Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    I na taka odpowiedz liczyłam :D. To od dziś przelewam 😍

Ja używam strzykawek od insuliny sa razem już z igłą. Igla jest bardzo cieniutka w porównaniu do tej clexane i nic nie czuc

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Dziewczyny pomocy! W tym cyklu odpuscilismy bo czekam na @ i mam miec biopsje endometrium i iui. Dzisiaj dostalam zapalenie pecherza i odruchowo wziwlam urofuraginum, pozniej przeczytalam zeby nie stosowac w 1 trymetrze wiec kontrolnie zrobilam test. No i dwie kreski... Nie wiem czy panikowac czy sie cieszyc, labolatorium obok juz nie przyjmuje a ja co 15 min musze byc w toalecie wiec nigdzie dalej nie odjade😩 Dr Kru jest na urlopie wiec nie chce zawracac mu glowy jesli to falszywy alarm. Mialyscie kiedys ciazowo-pecherzowy przypadek? Musze jakos do jutra przetrwac..

Spokojnie, jedna tabletka nie zaszkodzi. Kup sok z zurawiny albo jakis wyciag z żurawiny na ten pęcherz. No i jak najszybciej zbadaj bhcg i progesteron.

Coral11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Na spokojnie nic się nie stanie . Ja też brałam leki na alergię jak nie wiedziałam jeszcze a nie powinnam. Ale wiesz ja bym mimo wszystko do Kru napisała jeśli do niego chodzisz . Coś może będziesz mogła wykupić na ten pęcherz i już brać.

Coral11 lubi tę wiadomość

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Mogę spytać gdzie byłaś? 🙂Ja właśnie dziś mam wizytę u p.Honoraty Dziel (Anakonda polecała😉) na 13 i jestem mega ciekawa jak to będzie i czy pomoże na Endo.

W poniedziałek był 9 dzień cyklu , była wizyta u dr K i dr stwierdziła że Endo nijakie 🙄,ale pęcherzyk jest jeszcze malutki . Kazała przyjść w czwartek ,więc być może nie skreśliła jeszcze tego cyklu ,oby 😏

Wroclaw, mediconcept 🙂

RYBITWA - ja mam zakaz acardu od hematologa. AB twierdzi, że skoro tak chce to ok. Nie wiem czy któraś z Was czytała kiedyś ulotkę?

NOWA25 - w takiej sytuacji trzeba napisać SMS i poprosić o kontakt w celu umówienia wizyty i zawsze oddzwania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 13:27

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Wroclaw, mediconcept 🙂

RYBITWA - ja mam zakaz acardu od hematologa. AB twierdzi, że skoro tak chce to ok. Nie wiem czy któraś z Was czytała kiedyś ulotkę?

NOWA25 - w takiej sytuacji trzeba napisać SMS i poprosić o kontakt w celu umówienia wizyty i zawsze oddzwania.

To jak ja się pytała dr A B czy acard jest konieczny, powiedział, że tak bo ułatwia implantacje i mam brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 13:38

Wysłany: 29 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    To jak ja się pytała dr A B czy acard jest konieczny, powiedział, że tak bo ułatwia implantacje i mam brać.

Ja biorę neoparin od 3dc

6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powódka:) wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc bo zgłupiałam. Przygotowuje się do transferu cykl sztuczny dziś 9dc byłam na wizycie wszystko ok i teraz lekarz powiedział że za dwa dni hormony i decyzja czy transfer. Rozumiem że za dwa dni znowu mam się stawić na wizycie żeby zrobić usg a nie tylko zrobić badania hormonów nie?
    Myślę że będziesz miała USG i ponownie zleci ci hormony. Jak będzie ok doda prolutex i po około 5dniach transfer

• powódka:) Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Myślę że będziesz miała USG i ponownie zleci ci hormony. Jak będzie ok doda prolutex i po około 5dniach transfer
    Super mniej więcej tak mówił martwilam się tylko czy na pewno robi drugie usg:) dzieki za odpowiedz

Zoska lubi tę wiadomość

• Coral11 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, falszywy alarm😩 zrobilam jeszcze jeden test i wyszedl negatywny. Ale bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi!

• Julitka123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Hej, falszywy alarm😩 zrobilam jeszcze jeden test i wyszedl negatywny. Ale bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi!

A może ten drugi test nie wychodzi bo beta jeszcze niska? Ten pierwszy test był z porannego moczu?

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:

Fałszywy to będzie jeśli beta będzie ujemną

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
‹‹ 2393 2394 2395 2396 2397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ