MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
a bierzecie acard?moze od tego mam takie wybroczynyStarania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Dominisia883 wrote:Leczę się u dr. A.B .... Kurczę niby dofinansowanie od nowego roku ma być znowu dla województwa lubuskiego ale w innej klinice a nie bardzo chce zmieniać
w kolejny kredyt się ładować też bez sensu a zanim uzbieram to minie sporo czasu..... Jakie to wszystko trudne
liczyłam na więcej zarodków a był tylko niestety jeden
.
Niestety w Medart nie ma takiej możliwości, 😔koleżanka też się pytała o możliwość dofinansowania -
nick nieaktualnyRybitwa wrote:a bierzecie acard?moze od tego mam takie wybroczyny
Rybitwa moim jedynym objawem ciążowym była podwyższona temperatura i senność . Ty możesz nie mieć żadnych . Nie sugerowała bym się niczym bo to dodatkowy stres . Najlepiej poszukaj jakiś serial który cię pochłonie do soboty . Trzymam kciuki .Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy! W tym cyklu odpuscilismy bo czekam na @ i mam miec biopsje endometrium i iui. Dzisiaj dostalam zapalenie pecherza i odruchowo wziwlam urofuraginum, pozniej przeczytalam zeby nie stosowac w 1 trymetrze wiec kontrolnie zrobilam test. No i dwie kreski... Nie wiem czy panikowac czy sie cieszyc, labolatorium obok juz nie przyjmuje a ja co 15 min musze byc w toalecie wiec nigdzie dalej nie odjade😩 Dr Kru jest na urlopie wiec nie chce zawracac mu glowy jesli to falszywy alarm. Mialyscie kiedys ciazowo-pecherzowy przypadek? Musze jakos do jutra przetrwac..
-
Dziewczyny proszę o pomoc bo zgłupiałam. Przygotowuje się do transferu cykl sztuczny dziś 9dc byłam na wizycie wszystko ok i teraz lekarz powiedział że za dwa dni hormony i decyzja czy transfer. Rozumiem że za dwa dni znowu mam się stawić na wizycie żeby zrobić usg a nie tylko zrobić badania hormonów nie?
Alicjaaa lubi tę wiadomość
-
Olciaa wrote:Tak ja przelewam do innej strzykawki i są tylko male kropki.
. To od dziś przelewam 😍
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Coral11 wrote:Dziewczyny pomocy! W tym cyklu odpuscilismy bo czekam na @ i mam miec biopsje endometrium i iui. Dzisiaj dostalam zapalenie pecherza i odruchowo wziwlam urofuraginum, pozniej przeczytalam zeby nie stosowac w 1 trymetrze wiec kontrolnie zrobilam test. No i dwie kreski... Nie wiem czy panikowac czy sie cieszyc, labolatorium obok juz nie przyjmuje a ja co 15 min musze byc w toalecie wiec nigdzie dalej nie odjade😩 Dr Kru jest na urlopie wiec nie chce zawracac mu glowy jesli to falszywy alarm. Mialyscie kiedys ciazowo-pecherzowy przypadek? Musze jakos do jutra przetrwac..
Spokojnie, jedna tabletka nie zaszkodzi. Kup sok z zurawiny albo jakis wyciag z żurawiny na ten pęcherz. No i jak najszybciej zbadaj bhcg i progesteron.Coral11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoral11 wrote:Dziewczyny pomocy! W tym cyklu odpuscilismy bo czekam na @ i mam miec biopsje endometrium i iui. Dzisiaj dostalam zapalenie pecherza i odruchowo wziwlam urofuraginum, pozniej przeczytalam zeby nie stosowac w 1 trymetrze wiec kontrolnie zrobilam test. No i dwie kreski... Nie wiem czy panikowac czy sie cieszyc, labolatorium obok juz nie przyjmuje a ja co 15 min musze byc w toalecie wiec nigdzie dalej nie odjade😩 Dr Kru jest na urlopie wiec nie chce zawracac mu glowy jesli to falszywy alarm. Mialyscie kiedys ciazowo-pecherzowy przypadek? Musze jakos do jutra przetrwac..
Coral11 lubi tę wiadomość
-
Lumiko wrote:Mogę spytać gdzie byłaś? 🙂Ja właśnie dziś mam wizytę u p.Honoraty Dziel (Anakonda polecała😉) na 13 i jestem mega ciekawa jak to będzie i czy pomoże na Endo.
W poniedziałek był 9 dzień cyklu , była wizyta u dr K i dr stwierdziła że Endo nijakie 🙄,ale pęcherzyk jest jeszcze malutki . Kazała przyjść w czwartek ,więc być może nie skreśliła jeszcze tego cyklu ,oby 😏
Wroclaw, mediconcept 🙂
RYBITWA - ja mam zakaz acardu od hematologa. AB twierdzi, że skoro tak chce to ok. Nie wiem czy któraś z Was czytała kiedyś ulotkę?
NOWA25 - w takiej sytuacji trzeba napisać SMS i poprosić o kontakt w celu umówienia wizyty i zawsze oddzwania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 13:27
𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
nick nieaktualnycodziennoscnieplodnosci wrote:Wroclaw, mediconcept 🙂
RYBITWA - ja mam zakaz acardu od hematologa. AB twierdzi, że skoro tak chce to ok. Nie wiem czy któraś z Was czytała kiedyś ulotkę?
NOWA25 - w takiej sytuacji trzeba napisać SMS i poprosić o kontakt w celu umówienia wizyty i zawsze oddzwania.
To jak ja się pytała dr A B czy acard jest konieczny, powiedział, że tak bo ułatwia implantacje i mam brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 13:38
-
Monia88 wrote:To jak ja się pytała dr A B czy acard jest konieczny, powiedział, że tak bo ułatwia implantacje i mam brać.
Ja biorę neoparin od 3dc𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
powódka:) wrote:Dziewczyny proszę o pomoc bo zgłupiałam. Przygotowuje się do transferu cykl sztuczny dziś 9dc byłam na wizycie wszystko ok i teraz lekarz powiedział że za dwa dni hormony i decyzja czy transfer. Rozumiem że za dwa dni znowu mam się stawić na wizycie żeby zrobić usg a nie tylko zrobić badania hormonów nie?
-
Zoska wrote:Myślę że będziesz miała USG i ponownie zleci ci hormony. Jak będzie ok doda prolutex i po około 5dniach transfer
Zoska lubi tę wiadomość
-
Coral11 wrote:Hej, falszywy alarm😩 zrobilam jeszcze jeden test i wyszedl negatywny. Ale bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi!
Fałszywy to będzie jeśli beta będzie ujemną𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈