MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała dzisiaj wizytę u dr AB? Wiecie czy dzisiaj przyjmuje?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ile placicie za clexane? Myslalam że on kest refundowany kiedys mi tak mowily w aptece wielkopolskiej i poprawili mi w Medarcie recepte i faktycznie noe placilam tak dużo. Dziś nie patrząc wykupilam recepte w innej aptece a tam 155 zl opakowanie!!! 😡😡😡
Źle spojrzałam, pod tą cena jest 38 zl czyli refundowane 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 14:18
-
nick nieaktualnycodziennoscnieplodnosci wrote:Ja ostatnio wychodziłam o 11 to przyjechał
Dziewczyny u mnie 8 i 5 dpo. Czuje sie okropnie, wczoraj od rana okulista bo okazało się, że mam jakiś naciek na oku więc od wczoraj 😎 i ciemne pomieszczenia, dodatkowo wybija mi się chyba 8 i bolą mnie dziąsła górne po prawej stronie...do tego wszystkiego mam zgagę i nudności cały czas chce mi się 🤮...porazka
Beta 8 ? 5 dpo ? To chyba dobry znak, jak nie najlepszy 😉❤️, a z zębami to jak najszybciej zrób porządek 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 15:03
-
Gaja88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała dzisiaj wizytę u dr AB? Wiecie czy dzisiaj przyjmuje?
Tak dziś przyjmuje a urlop ma od 18-28.08Gaja88 lubi tę wiadomość
𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Luluiza wrote:Beta 8 ? 5 dpo ? To chyba dobry znak, jak nie najlepszy 😉❤️, a z zębami to jak najszybciej zrób porządek 🤭
Nieee, miałam dwie owulacje w sensie i minęło od jedej 8 a od drugiej 5 dni. Betę powinnam zrobić w niedzielę, no ale wiadomo muszę w poniedziałek. W czwartek idę na Progesteron i Estradiol.
Umówiłam się na piątek do dentysty, zobaczymy co będzie.𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
nick nieaktualnyAnulas wrote:A no faktycznie w którym ty dniu robilas tą bete?
11 dzień po podaniu ovitrille. Nie wiem czy była jakąkolwiek owulacja bo pęcherzyki dominujące nie pękły, no chyba że jakiś się zabłąkał.
Zazwyczaj mi beta wychodziła wyższa niż 20 około 15-20 dnia po owulacji.
Ale jakoś nie chce mi się wierzyć że coś się wtym razem uchowało 😜 -
Dziewczyny,wiecie może ,czy przy cyklu bezowulacyjny endometrium normalnie rośnie??🙄 Tak się ostatnio zaczęłam zastanawiac. Walczymy o transfer na cyklu naturalnym i zastanowiło mnie ,że gdyby cykl okazał się bezowulacyjny to czy transfer jest w ogóle mozliwy🤔Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
nick nieaktualnycodziennoscnieplodnosci wrote:Nieee, miałam dwie owulacje w sensie i minęło od jedej 8 a od drugiej 5 dni. Betę powinnam zrobić w niedzielę, no ale wiadomo muszę w poniedziałek. W czwartek idę na Progesteron i Estradiol.
Umówiłam się na piątek do dentysty, zobaczymy co będzie.
Aaa ok, a Wy jesteście po stymulacji i po ovitrelle? -
Lumiko wrote:Dziewczyny,wiecie może ,czy przy cyklu bezowulacyjny endometrium normalnie rośnie??🙄 Tak się ostatnio zaczęłam zastanawiac. Walczymy o transfer na cyklu naturalnym i zastanowiło mnie ,że gdyby cykl okazał się bezowulacyjny to czy transfer jest w ogóle mozliwy🤔
Tak rośnie normalnie𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Luluiza wrote:Aaa ok, a Wy jesteście po stymulacji i po ovitrelle?
Tak stymulacja 10 dni, bez III/ivf.
My nie chcemy iui a AB nie chce robić jeszcze ivf.
Dziewczyny ile się czeka na wynik nasienia podstawowy w medart?𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
nick nieaktualny
-
codziennoscnieplodnosci wrote:Tak rośnie normalnie
Ufff...super🙂dziękuję za info😉Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Hejka,
Zgodnie z zaleceniami doktora Ż zrobiłam badania w tym progesteron i bete.
Wczoraj beta 28,4
Dziś beta 40,8 i progesteron 21,54
Trochę noski ten progesteron
Dziś znowu brązowe plamienie.
Doktor napisał czekamy na USG. Tylko tak to skomentowalnie wiem czy mu chodzi o usg zeby zobaczyc naszego kropka, czy coś się dzieje i chodzi mu o 3dc 😢
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Hejka,
Zgodnie z zaleceniami doktora Ż zrobiłam badania w tym progesteron i bete.
Wczoraj beta 28,4
Dziś beta 40,8 i progesteron 21,54
Trochę noski ten progesteron
Dziś znowu brązowe plamienie.
Doktor napisał czekamy na USG. Tylko tak to skomentowalnie wiem czy mu chodzi o usg zeby zobaczyc naszego kropka, czy coś się dzieje i chodzi mu o 3dc 😢
Raczej to pierwsze😁 A progesteron powyżej 20 w ciąży jest takim minimum więc jesteś w normie. Znam przypadek dziewczyny, która całą ciążę miala 15!!! I wszystko zakończyło się dobrze.AisoG lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Raczej to pierwsze😁 A progesteron powyżej 20 w ciąży jest takim minimum więc jesteś w normie. Znam przypadek dziewczyny, która całą ciążę miala 15!!! I wszystko zakończyło się dobrze.
No tak, ale przed transferem miałam progesteron ponad 40...
Martwią mnie te plamienia.Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:No tak, ale przed transferem miałam progesteron ponad 40...
Martwią mnie te plamienia.
Wiem, że i tak będziesz się martwic, ale tak w ramach przypomnienia bylo tu juz troche dziewczyn co ciąże zaczynały z plamieniem. I zakonczyly się pomyślnie albo jeszcze trwają 🙂niezapominajka12345, AisoG, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Ja w dniu zrobienia bety przypominam że miałam progesteron skandalicznie niski czyli 1.33 😏🙄😅😱Anulas wrote:Raczej to pierwsze😁 A progesteron powyżej 20 w ciąży jest takim minimum więc jesteś w normie. Znam przypadek dziewczyny, która całą ciążę miala 15!!! I wszystko zakończyło się dobrze.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Ona-na-na wrote:My dostaliśmy już po godzinie od złożenia próbki do badań 😉
Ciekawe, ja dziś jak dzwoniłam i pytałam to powiedziała, ze ona nie wie jak długo i nie może mi ustalić wizyty tak żeby były już wyniki..𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈