X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Ciekawe, ja dziś jak dzwoniłam i pytałam to powiedziała, ze ona nie wie jak długo i nie może mi ustalić wizyty tak żeby były już wyniki..

Może coś się zmieniło, ale seminogram był max po 1 h lub 2, w ramach tego jest konsultacja z Ż, my mielismy chyba z 5 tych badań i tylko raz byliśmy u Ż, AB tez o wyniku potrafił się wypowiedzieć 😉

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Może coś się zmieniło, ale seminogram był max po 1 h lub 2, w ramach tego jest konsultacja z Ż, my mielismy chyba z 5 tych badań i tylko raz byliśmy u Ż, AB tez o wyniku potrafił się wypowiedzieć 😉

Akurat 10 nie ma dr Ż więc nie będziemy mieć konsultacji. Kurde to ja chyba zadzwonię żeby mi np na 13 dała wizytę, bo mąż na 8 ma badania.

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja w dniu zrobienia bety przypominam że miałam progesteron skandalicznie niski czyli 1.33 😏🙄😅😱

Aaa faktycznie. Myslalam, wtedy, że źle przecinek wstawiłaś 😂

AisoG, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kiedy robiłyscie pierwsze USG? W jakim dniu po transferze?

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    A powiedzcie mi kiedy robiłyscie pierwsze USG? W jakim dniu po transferze?

Mi kazala umówić się 4 tygodnie po transferze

Anka _o lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ja dziś jak dzwoniłam i pytałam to powiedziała, ze ona nie wie jak długo i nie może mi ustalić wizyty tak żeby były już wyniki..
    Ojj coraz bardziej mi podpadają te rejestratorki. Zwłaszcza jedna. Przez telefon jest okrutnie niemiła, a w klinice słodko pierdzaca. I wkurza mnie ze ostatnio prawie wcale nie odbierają telefonów, a jak jestem na wizycie to siedzą i klepią w komputerze. 🙄🙄

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą clexane.
    Czy przelewacie ją? Są mniejsze siniaki?

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio Panie rejestratorki wyprowadzają z równowagi. Najbardziej mnie irytuje jak wychodzę od lekarza i muszę stać w kolejce 10 minut, bo słyszę: ja teraz wystawiam faktury ....

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Anka _o Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOTE]Dziewczyny ile się czeka na wynik nasienia podstawowy w medart?[/QUOTE]

My u doktora Ż mieliśmy wynik jakoś po 30 minutach od oddania próbki. Doktor nawet stwierdził, że sam był i widział nasienie pod mikroskopem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:58

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy jakoś po 1h i dr Z stwierdził, że lepiej niech się żona przebada. Bingo 🙄

Byłam na aku. Ale mam wątpliwości, czy to powinno tak wyglądać. Opiszecie po krotce jak Wasze zabiegi wyglądają?

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    My też mieliśmy jakoś po 1h i dr Z stwierdził, że lepiej niech się żona przebada. Bingo 🙄

Byłam na aku. Ale mam wątpliwości, czy to powinno tak wyglądać. Opiszecie po krotce jak Wasze zabiegi wyglądają?

Moja koleżanka chodzi na aku i nasze zabiegi i miejsca wkłucia różnią się, wszystko zależy z jakim problemem się przychodzi. Wydaje mi się że ogólnie to wyglada podobnie, ok 15 min na brzuchu i 15 min na plecach się leży, przy czym igły są w bardzo różnych miejscach.. od czubka głowy po twarz, brzuch i kostki. Mnie najbardziej boli miejsce na plecach 😢 prądy takie idą jak bym pod baterie była wpięta 🙊 ale po jest baaaardzo duża ulga 🤗

Rozumiem, że byłaś i nie jesteś zadowolona ? 🙃

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ojj coraz bardziej mi podpadają te rejestratorki. Zwłaszcza jedna. Przez telefon jest okrutnie niemiła, a w klinice słodko pierdzaca. I wkurza mnie ze ostatnio prawie wcale nie odbierają telefonów, a jak jestem na wizycie to siedzą i klepią w komputerze. 🙄🙄

No ja wysłałam tacie iadomosc, że proszę o kontakt. Po 2h mi dzwoni i mówi "Pani X, dr Y już wystawił (...) " i mowie pomyłka, że do dzwoniła się do innej osoby. OK rozłączyła się, za chwilę oburzona dzwoni dlaczego nie mówiłam. że ja też prosiłam o telefon 😒 no nie wiem, może dlatego że się rozłączyła? Ale powiedziała mi kiedy ma AB urlop, tylko właśnie z tym nasieniem. Bo umówiła mnie na 8:20 jeszcze mówiąc "umowie ale ja nie wiem czy dr będzie tak szybko w klinice" a mąż na 8 ma badania. Zadzwonię i powiem, żeby mnie wpisała na 12-13

6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Rybitwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    ja juz mam caly brzuch w siniakch i krwiakach takich twardych, maz mowi ze juz nie ma gdzie mi sie wkluwac :( w ogole brzuch wielki i cały w grudach, bardzo sie nie lubimy z clexane.

A ja jakoś chyba trafiam na same dobre dni Pan z rejestracji zawsze sa bardzo mile,jedyne co to faktycznie powinni cos zmienić albo zatrudnic dodatkowo bo nie mozna sie dodzwonic to fakt i dziewczyny ktore wychodza od lekarzy nie powinny od nowa stac w kolejce :/

ja juz w coraz większych nerwach przed sobotnia beta :( jak zwykle zero objawow oprocz bolu glowy bezustannego. A Wam, ktorym sie udalo, czulyscie cos? wiem kazdy zadaje to glupie pytanie ale moja siostra tez ma dzieciątko z in vitro i ona caly czas czula ciagniecia i klucia, az do bety i udalo sie jej za 1 razem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 08:22

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:

Ja biorę neoparin od Lutego tamtego roku cały czas praktycznie a siniaka miałam. 2-3 razy jak źle zrobiłam tj za nisko igle wbiłam

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przelewam jest o niebo lepiej 🙄😅😊😍
    Martynkowo wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Rybitwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę neoparin od Lutego tamtego roku cały czas praktycznie a siniaka miałam. 2-3 razy jak źle zrobiłam tj za nisko igle wbiłam
    ja tez neoparin, za nisko tzn?jak najlepiej podawac ?

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:

Pierwsza wizyta trwała prawie 2 godziny.
    Na początku bardzo obszerny wywiad, później oglądanie języka.
    Pytała się dosłownie o wszystko i robiła notatki.
    Następnie kazała mi się rozebrać i położyć na plecach, na pierwszej sesji na oko miałam 10 igieł wbitych. Puściła relaksujacą muzykę, i dała mi pół godziny "spokoju" po wszystkim dokładnie powiedziała co wyczytała, nad czym będziemy pracować, co trzeba poprawić i nakreśliła plan działania, dała zalecenia dietetyczne.

Kolejne sesje to 45-50 minut - na początku wywiad co się zmieniło, analiza jezyka. Następnie sesja, na kolejnej np w trakcie wzrostu pecherzykow miałam już dużo więcej igieł w podbrzuszu. Gdy już wiedzieliśmy, że pecherzyki urosły ale endo jest słabe (4, 3) dała jeszcze więcej igieł, zostawiła mi. 3 igły w uchu i dała mokse żeby się w domu ogrzewać jeszcze ❤
    PS endo po 3 dniach miało już 8,3mm

RYBITWA - Panie są mile, tylko mają sporo pracy i nie wiedzą w co ręce włożyć. Fakt przydało by się ich więcej, pamiętam że w październiku były 3babki teraz 2 a ludzi coraz więcej.
    Co do neoparinu, na linii pępka +/- 5cm prawa lewa na zmianę. Zależy jak wygodniej, ja robię np na stojąco pod kątem prostym, później nie masuje, zostawiam. Tak jak jest i robię swoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 08:49

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta trwała prawie 2 godziny.
    Na początku bardzo obszerny wywiad, później oglądanie języka.
    Pytała się dosłownie o wszystko i robiła notatki.
    Następnie kazała mi się rozebrać i położyć na plecach, na pierwszej sesji na oko miałam 10 igieł wbitych. Puściła relaksujacą muzykę, i dała mi pół godziny "spokoju" po wszystkim dokładnie powiedziała co wyczytała, nad czym będziemy pracować, co trzeba poprawić i nakreśliła plan działania, dała zalecenia dietetyczne.

Kolejne sesje to 45-50 minut - na początku wywiad co się zmieniło, analiza jezyka. Następnie sesja, na kolejnej np w trakcie wzrostu pecherzykow miałam już dużo więcej igieł w podbrzuszu. Gdy już wiedzieliśmy, że pecherzyki urosły ale endo jest słabe (4, 3) dała jeszcze więcej igieł, zostawiła mi. 3 igły w uchu i dała mokse żeby się w domu ogrzewać jeszcze ❤
    PS endo po 3 dniach miało już 8,3mm

RYBITWA - Panie są mile, tylko mają sporo pracy i nie wiedzą w co ręce włożyć. Fakt przydało by się ich więcej, pamiętam że w październiku były 3babki teraz 2 a ludzi coraz więcej.
    Co do neoparinu, na linii pępka +/- 5cm prawa lewa na zmianę. Zależy jak wygodniej, ja robię np na stojąco pod kątem prostym, później nie masuje, zostawiam. Tak jak jest i robię swoje

Mogę spytać gdzie byłaś? 🙂Ja właśnie dziś mam wizytę u p.Honoraty Dziel (Anakonda polecała😉) na 13 i jestem mega ciekawa jak to będzie i czy pomoże na Endo.

W poniedziałek był 9 dzień cyklu , była wizyta u dr K i dr stwierdziła że Endo nijakie 🙄,ale pęcherzyk jest jeszcze malutki . Kazała przyjść w czwartek ,więc być może nie skreśliła jeszcze tego cyklu ,oby 😏

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Mogę spytać gdzie byłaś? 🙂Ja właśnie dziś mam wizytę u p.Honoraty Dziel (Anakonda polecała😉) na 13 i jestem mega ciekawa jak to będzie i czy pomoże na Endo.

W poniedziałek był 9 dzień cyklu , była wizyta u dr K i dr stwierdziła że Endo nijakie 🙄,ale pęcherzyk jest jeszcze malutki . Kazała przyjść w czwartek ,więc być może nie skreśliła jeszcze tego cyklu ,oby 😏

Też jestem zapisana do tej Pani, jak dr K poleca to znaczy, że jest sprawdzona i warto iść 🙂

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Też jestem zapisana do tej Pani, jak dr K poleca to znaczy, że jest sprawdzona i warto iść 🙂

Dam znać jakie mam odczucia po dzisiejszej wizycie🙂

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
‹‹ 2392 2393 2394 2395 2396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ