MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Muzyna wrote:Ja jestem po dwóch nieudanych transferach u Ż. I właśnie zapisałam się do K.bo czuje że potrzebuje zmiany. Mam wrażenie że stoimy w miejscu, żadnych dodatkowych badan, diagnostyki, suplementacji. Mamy jeszcze 4 zarodki, co prawda nie zbadane. Wierzę, że któryś to właśnie Ten.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 14:03
-
Zoska wrote:No właśnie u mnie też jakoś bez zmian. Nie zlecił jakiś dodatkowych badan itp. Teraz co prawda dał inne leki przed transferem. Zostały 2 zarodki-tez nie zbadane .2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Zoska wrote:No właśnie u mnie też jakoś bez zmian. Nie zlecił jakiś dodatkowych badan itp. Teraz co prawda dał inne leki przed transferem. Zostały 2 zarodki-tez nie zbadane .2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Zoska wrote:Dzięki za informacje. Zastanawiam się co zrobić jak test wyjdzie mi dziś negatywnie. Ogólnie chodze do Z ale tak od poprzedniego transferu który skończył się poronieniem mam myśli żeby iść do K. Ale nie wiem czy zmieniać lekarza? Zostały mi 2 zarodki. Raczej nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury.
Co z tym testem? 🙏 -
A tak w ogóle, to chciałabym mimo wszystko przywitać się z Wami. Ja choć z odległego Sopotu jestem to chcemy korzystać z pomocy lekarzy z kliniki Medart właśnie.. Staramy się o dziecko ponad rok, co prawda jesteśmy w Invicta Gdańsk w tej chwili, ale nie jesteśmy zadowoleni..
Możecie podpowiedzieć jakiego lekarza wybrać najlepiej? Jak to wygląda, od pierwszej wizyty do transferu..
U nas czynnik męski jest problemem.
Dwóch synów mam z poprzedniego związku i wtedy nie miałam problemu z zajściem w ciążę.. -
Ulaa wrote:A tak w ogóle, to chciałabym mimo wszystko przywitać się z Wami. Ja choć z odległego Sopotu jestem to chcemy korzystać z pomocy lekarzy z kliniki Medart właśnie.. Staramy się o dziecko ponad rok, co prawda jesteśmy w Invicta Gdańsk w tej chwili, ale nie jesteśmy zadowoleni..
Możecie podpowiedzieć jakiego lekarza wybrać najlepiej? Jak to wygląda, od pierwszej wizyty do transferu..
Dwóch synów mam z poprzedniego związku i wtedy nie miałam problemu z zajściem w ciążę..Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ulaa wrote:A tak w ogóle, to chciałabym mimo wszystko przywitać się z Wami. Ja choć z odległego Sopotu jestem to chcemy korzystać z pomocy lekarzy z kliniki Medart właśnie.. Staramy się o dziecko ponad rok, co prawda jesteśmy w Invicta Gdańsk w tej chwili, ale nie jesteśmy zadowoleni..
Dwóch synów mam z poprzedniego związku i wtedy nie miałam problemu z zajściem w ciążę..Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dwóch synów mam z poprzedniego związku i wtedy nie miałam problemu z zajściem w ciążę..
Trudno powiedziec jak wyglada od pierwszej wizyty do transferu. Na pierwszej wizycie zazwyczaj zestaw badan do zrobienia, ale jeslu macie jakies aktualne to pewnie zalecenia glownie dla faceta. Znajac życie to dieta bezglutenu, 0 alkoholu, suplementy. A kto wie jak nasienie sie poprawi czy nawet inseminacji nie zaproponują. Byly tu takie historie.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:45
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dwóch synów mam z poprzedniego związku i wtedy nie miałam problemu z zajściem w ciążę..
ja chodzę do dr K z polecenia dziewczyn tutaj i jestem totalnie zadowolona ,ale bardzo lubię tez dr Z. Wykonywal mi punkcje, transfer, odpowiada mi jego poczucie humoru i moim zdaniem jest super.Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
U nas też czynnik męski jest problemem. Zdecydowaliśmy się na dr Z.
Lekarz specyficzny ale skuteczny.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jutro może transfer, ale zależy od progesteronu, orientujecie się jak to powinno wyglądać?
Zoska lubi tę wiadomość
-
Carolineee wrote:Dziewczyny, powiem Wam szczerze, że ja czasami wariuje
cały czas człowiek jest w napięciu, bo non stop badania, później czekanie na wyniki, zastrzyki, znów wyniki, nie takie jak powinny być, znów plastry i czekanie co dalej. Jeszcze oprócz tego normalne życie zawodowe, gdzie też cały czas trzeba mieć głowę na karku, terminy itp.
Boże, skąd na to wszystko brać siły?
Jeszcze cały czas myśle, ze w sumie czemu nam się ma udać za drugim razem, jak niektóre dziewczyny podchodzą po 5,6,7 razystraszne to jest, tylko siedzieć i ryczeć
Przepraszam Was za ten atak histerii ale mam wrażenie, że ostatnio nikt mnie nie rozumie.
Mąż nie widzi innego wyjścia jak te, że musi się teraz udać,Rodzice też powtarzają, że musi być dobrze. Tylko ja mam jakieś omamy, i strachy, że kolejny rok będzie do bani
Nie jesteś sama (wiem może to marne pocieszenie) ale tak samo się czuję. Ja jak mam bardzo zły dzień myślę o Wszystkich z forum i o tym, że nie jestem jedynym przypadkiem. Często wolę coś napisać tu niż rozmawiać z kimś, kto nie rozumie tak na prawdę problemu.
Tak czy siak niepłodność to nie jest prosta sprawa.
Ale uszy do góryprzesyłam pozytywne wibracje
Carolineee lubi tę wiadomość
-
Chodzę do Ż, jest specyficzny ale konkretny, słyszałam ze skuteczny. Jak nie ma humoru to wizyta nie jest jakaś wesoła, ale nie ma być wesoło, tylko skutecznieNie mam porównania do innego lekarza.
Ulaa lubi tę wiadomość