WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z płatnością za zabieg?
    Płaci się zaraz po, czy wystawiają fv z terminem płatności?

Manis lubi tę wiadomość

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Daj znać jak będziesz miała wynik. Ja chyba narazie odpuszczam. Przeraża nie wizja jeżdżenia do poznania wieczoraminiedługo zaczną się robić coraz szybciej. Zazwyczaj muszę sama jechać Bo mąż jest w pracy. (kończę pracę o 15.30 a za bardzo to nie chce się zwalniać bo nikt nie wie że się staramy. W poprzedniej pracy szefowa wiedziała,ale za to robota była stresująca i na różne zmiany chodziłam chociaż pod tym względem to bardziej byłam dyspozycyjna co do umawiania się na wizyty. Ogólnie to mojego męża bratowa nie mogła też zajść w ciążę. Jeździli do jakiegoś "czary-mary"-chidzili wiosną boso po trawie, pili sok z brzozy, jakieś herbatki. Mieli masaże itp. po3 miesiącach jak się nie udawało stwierdzili że rezygnują z niego i w tym czasie zaszła w ciążę... Później w ciąży twierdziła że nie chce więcej dzieci bo ciąża to katorga. ...także jestem rozgoryczona tym, że nam nie wychodzi a tyle kasy już poszło. Ciągle wycieczki do poznania. A ta dała 10tys i przeżywa że tyle pieniędzy ja to kosztowało itp a z tym co my wydaliśmy i czasu poświęciliśmy to nic, a jak jeszcze pomyślę o niektórych z was,którzyo wiele więcej czasu walczą niż my...to jest niesprawiedliwe !
    Ja też muszę dojeżdżać do Pzn, z tym że jestem jeszcze na wychowawczym, a że mieszkamy z teściami to mogę ogarnąć wizyty w ciągu dnia. To na plus, a niestety pieniądze to jest długa historia.... Każda z Nas zna ten problem... A jeszcze bardziej kuje w oczy to co inni robią, mówią nie wiedząc o Naszych problemach. Codziennie dziękuję za mojego Synka, chcemy dla jego rodzeństwa a tu d... i przyczyn brak. każdej z Was życzę tego szczęścia co ja doświadczam mogąc go mieć przy sobie!
    Zoska, odpocznijcie i wracajcie do "gry"!!
    Powodzenia Dziewczyny ✊✊✊

Zoska, Mrs.P lubią tę wiadomość

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    To nie ja to "doktorki" :D
    Miejmy nadzieję, że wśród nich jest nasz mały bohater 😇

Na pewno nie jeden !!! Trzymam kciuki:*

AisoG lubi tę wiadomość

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z płatnością za zabieg?
    Płaci się zaraz po, czy wystawiają fv z terminem płatności?

Za transfer i punkcję płaciliśmy na miejscu. Natomiast za badanie genetyczne zarodków i ich przecjowanie dostaliśmy fakturę z termine płatności.

Carolineee lubi tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Za transfer i punkcję płaciliśmy na miejscu. Natomiast za badanie genetyczne zarodków i ich przecjowanie dostaliśmy fakturę z termine płatności.

ok, super dzięki ;)

do tej ceny za procedurę InVitro trzeba jeszcze doliczyć znieczulenie, zamrożenie zarodków i przygotowanie nasienia?
    Sorry za głupie pytania, ale wczoraj jak wyszłam od Pani Doktor to jak w amoku, zapomniałam pytać te babeczki w rejestracji.

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    ok, super dzięki ;)

do tej ceny za procedurę InVitro trzeba jeszcze doliczyć znieczulenie, zamrożenie zarodków i przygotowanie nasienia?
    Sorry za głupie pytania, ale wczoraj jak wyszłam od Pani Doktor to jak w amoku, zapomniałam pytać te babeczki w rejestracji.
    Tak, za znieczulenie i mrożenie płacisz dodatkowo.
    Przygotowanie nasienia jest w cenie. chyba, że masz sytuację jaka miała Berbeć. Czyli okazuje się, że nasienie jest słabe i wtedy sami podejmują decyzję o zastosowaniu macs. Wtedy dodatkowo płacisz ale nie wiem ile.

Carolineee lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z Was skarżyły się na rejestracje do lekarzy ? To już przegięcie. Wisisz po godzinie na telefonie, a te nie odbierają. No już mnie trafia. Kupę kasy tam płacimy, a jak jest nagła sytuacja to potrzeba reakcji od razu. A często jest tak, ze wchodzę tam, a pustkami swieci rejestracja pod względem pacjentek. Jak się nie zaczniemy skarżyć to ciagle tak będzie! Ja zamierzam powiedzieć dr K pare słow na ten temat.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny czy któreś z Was skarżyły się na rejestracje do lekarzy ? To już przegięcie. Wisisz po godzinie na telefonie, a te nie odbierają. No już mnie trafia. Kupę kasy tam płacimy, a jak jest nagła sytuacja to potrzeba reakcji od razu. A często jest tak, ze wchodzę tam, a pustkami swieci rejestracja pod względem pacjentek. Jak się nie zaczniemy skarżyć to ciagle tak będzie! Ja zamierzam powiedzieć dr K pare słow na ten temat.
    Różnie bywa. Ale przyznaję rację że za taką kasę to powinno być to sprawniej zorganizowane zwłaszcza wlasnie w awaryjnych sytuacjach. Ja jak nie odbierają pisze SMS

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ja mówiłam dr K ale to w tamtym roku było bo nie mogłam się dodzwonić to kazała dr SMS pisać. Nic to nie wniosło. Ja w zasadzie zawsze dzwonię po7 rano i dodzwonie się za 1 razem popołudniu różnie bywa. Tam potrzeba jeszcze jednej pani bo te nie wyrabiają mają dużo pracy a im też należy się urlop i dzień wolnego.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    dziewczyny , czy jak sie robi scratching macicy to mozna transferowac w tym samym cyklu czy sie czeka do następnego?

No właśnie mi dr K to zaproponowała - żeby sprawdzić pod mikroskopem jak dojrzała jest błona w dniu transferu i czy transfer robić szybciej czy może 7-8 dniu po „ punkcji”. Mówiła, ze transfer w następnym cyklu. Czy ktoś miał pobrany wycinek endo ? Pod narkoza ? Jak to wyglada ?

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam chyba szczęście bo zazwyczaj bez większych problemów się dodzwonię do medartu, ale też dużo wizyt mi Ab od razu umawia na wizycie.

uwo9s65govurilvf.png
  • Muzyna Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Zdarzało się że dzwoniłam po kilkanaście razy w ciągu dnia i nic.a czasem za pierwszym razem. Więc to zależy. A kiedy byłam na wizytach to nie spotkałam się z sytuacją że rejestratorki swoje a telefon dzwoni. Zazwyczaj kolejka do rejestracji, jak nie ktoś wchodził to wychodził z gabinetu. Wydaje mi się że mają dużo jak na dwie. Ostatnio jak byłam do południa to o dziwo były tylko trzy osoby na poczekalni! I jak dzwonił tel to id razu odbierały .. to chyba trzeba trafić w odpowiedni moment..

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli jeździcie do kliniki przez Lutycką to mignęła mi informacja, że od jutra przejazd tam zamykają.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Olciaa Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Dziewczyny jeśli jeździcie do kliniki przez Lutycką to mignęła mi informacja, że od jutra przejazd tam zamykają.

Tak od jutra jak dobrze widziałam to do 31 sierpnia

• Olciaa Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się może ile kosztuje USG genetyczne u doktora Sz. I czy to długo trwa?

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma któraś z Was w niedziele punkcje?

• Ewelina33 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa wrote:
    Orientujecie się może ile kosztuje USG genetyczne u doktora Sz. I czy to długo trwa?

400zl plus ewentualnie test pappa 187zl jak dobrze pamiętam jeśli dr zleci oczywiście. Chyba ze ceny poszly w górę to niech mnie ktoraś poprawi. Badanie trwa około 30-40 min.

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina33 wrote:
    400zl plus ewentualnie test pappa 187zl jak dobrze pamiętam jeśli dr zleci oczywiście. Chyba ze ceny poszly w górę to niech mnie ktoraś poprawi. Badanie trwa około 30-40 min.
    Zgadza się, dziś byłam i płaciłam 400 zl.
    Ale doktor miał 1.5 h opoznienia, więc się trochę naczekalam...

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziś siedziałam około godzinę w poczekalni. Poza mną 2-3 pacjentki, ruch bardzo maly. Telefon dzwonił bez przerwy a Panie w ogóle nie odbieraly. O 14.00 była chyba zmiana zmian i przyszły inne Panie i odbieraly każdy telefon,a jak nie mogły to oddzwanialy po chwili. Więc dużo zależy od tego, które babki są na rejestracji akurat...

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to już też zaczyna coraz bardziej irytować, że czasem za nic w świecie nie idzie się dodzwonic i chociażby umówić na wizytę czy ocenę cyklu,

‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ