MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
maraquja wrote:Zgadza się, dziś byłam i płaciłam 400 zl.
Ale doktor miał 1.5 h opoznienia, więc się trochę naczekalam...Olciaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:I jak po wizycie?
podczas badań ładnie opowiadał i tłumaczył co widzi. prawdopodobnie będzie chłopak.
Kora88, Mrs.P, Carolineee, kinga25, Matilda19, Gaja88 lubią tę wiadomość
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Dziewczyny, u mnie beta rośnie, razem ze strachem Nagorzej, że mam dość stresującą pracę na wysokich obrotach i boję się, że to napięcie przeszkadza.
7dpt: 45
9dpt: 136
10dpt: 263
12 dpt: 595
Nie wiem tylko jak to teraz wygląda, lekarz napisał, że wizyta za ok. 2 tyg. A kiedy robić jeszcze bete i prog.? Czyli jeśli beta by rosła dalej, to pierwsza wizyta po transferze to ok. 25 dni-27 dni? -
Kora88 wrote:Dziewczyny, u mnie beta rośnie, razem ze strachem Nagorzej, że mam dość stresującą pracę na wysokich obrotach i boję się, że to napięcie przeszkadza.
Nie wiem tylko jak to teraz wygląda, lekarz napisał, że wizyta za ok. 2 tyg. A kiedy robić jeszcze bete i prog.? Czyli jeśli beta by rosła dalej, to pierwsza wizyta po transferze to ok. 25 dni-27 dni?Kora88 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kora88 wrote:Dziewczyny, u mnie beta rośnie, razem ze strachem Nagorzej, że mam dość stresującą pracę na wysokich obrotach i boję się, że to napięcie przeszkadza.
Nie wiem tylko jak to teraz wygląda, lekarz napisał, że wizyta za ok. 2 tyg. A kiedy robić jeszcze bete i prog.? Czyli jeśli beta by rosła dalej, to pierwsza wizyta po transferze to ok. 25 dni-27 dni?
Nie musisz juz robic bety. Ja w ciazy po in vitro robilam tylko 7 dpt i 9 dpt i czekalam do wizyty (wizyte serduszkowa mialam 4 tyg po transferze). Umow sie na wizyte po prostuGratulacje, piekne przyrosty ❤
Kora88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Lilak1992 wrote:No właśnie mi dr K to zaproponowała - żeby sprawdzić pod mikroskopem jak dojrzała jest błona w dniu transferu i czy transfer robić szybciej czy może 7-8 dniu po „ punkcji”. Mówiła, ze transfer w następnym cyklu. Czy ktoś miał pobrany wycinek endo ? Pod narkoza ? Jak to wyglada ?
Podbijam pytanie
Czy któraś z Was miała pobrany kawałek endo do oceny „ dojrzałości”. Dr K mówiła, ze istnieje możliwość ze np. Endo w 5 dniu ( dzień transferu) nie jest wystarczająco dojrzałe. Czy ktoś miał taka sytuacje i przez to przeszedł ?
Nie zrozumiałam tylko czy to scratching czy coś innego ? W necie wyczytałam o badaniu receptywnosci endometrium. -
Lilak1992 wrote:Podbijam pytanie
Czy któraś z Was miała pobrany kawałek endo do oceny „ dojrzałości”. Dr K mówiła, ze istnieje możliwość ze np. Endo w 5 dniu ( dzień transferu) nie jest wystarczająco dojrzałe. Czy ktoś miał taka sytuacje i przez to przeszedł ?
Nie zrozumiałam tylko czy to scratching czy coś innego ? W necie wyczytałam o badaniu receptywnosci endometrium.
Ja miałam wyznaczane okienko implantacyjne, wyszło, że transfer musi być dzień później bo endo nie było gotowe, ale też się nie udało, endonetrium w każdym cyklu jest inne wie nie wiem czy to badanie tak naprawdę ma sens. Bynajmniej u nie się nie sprawdziło.3x UIU ☹️
2018 ivf - 4 zarodki
1 transfer 😕
2 transfer - Synek ☺️
Luty 2020 - 3 transfer ☹️
Marzec 2020 - 4 transfer ☹️
Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf. -
Eh, liczyłam na pozytywne rezultaty.
Ja już tracę nadzieje... 3 transfery nieudane 🤦🏼♀️ Najbardziej dr K była zszokowana poziomem progesteronu przed trasferem miałam ponad 40 a w 7dpt 18... i nie potrafi powiedzieć dlaczego. Nie pozostaje mi nic innego jak Próbować wszystkiego 🤦🏼♀️ -
Lilak1992 wrote:Podbijam pytanie
Nie zrozumiałam tylko czy to scratching czy coś innego ? W necie wyczytałam o badaniu receptywnosci endometrium.
Również miałam to badanie, wyszło aby transfer był w 6 dniu od prowadzenia progesteronu. Niestety transfer nie udany po tym badaniu11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Lilak1992 wrote:Eh, liczyłam na pozytywne rezultaty.
Ja już tracę nadzieje... 3 transfery nieudane 🤦🏼♀️ Najbardziej dr K była zszokowana poziomem progesteronu przed trasferem miałam ponad 40 a w 7dpt 18... i nie potrafi powiedzieć dlaczego. Nie pozostaje mi nic innego jak Próbować wszystkiego 🤦🏼♀️
Moj progesteron przy nieudanych transferach zawsze w 7 dpt byl niski, np 20, gdzie przed transferem bylo 300 albo 80 za drugim razem. Czy to nie normalne, ze jak sie nie udało to naturalny progesteron spada i zostaje tylko ten z lekow i stad ten spadek?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hej, narazie tutaj wszystko czytam co piszecie, swoje problemy, wątpliwości, zapytania, na razie to wszystko przed nami bo jestem na diecie bezglutenowej ( musze odczekać 2/3 mc i dopiero poźniej wizyta). Tak teraz zastanawiam się czy któras z Was miała robioną inseminację u DR K? Czy udało się ? Za którym razem?
Póki co to widze że główienie każda z Was to InVitroDieta bezglutenowa
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75,
Skłonność do plamień przed miesiączka
Medart- 6.2020 - I wizyta
23.11.2020 - I IUI, pękniete , Gonal 50, Ovitrelle
30.03.2021 - II IUI , 3 pęcherzyki, niepękniete , Gonal 75jedn., Ovitrelle,
InVimed = 09.2022
11.2022- punkcja, pobranych komórek 12 z czego 6 podano do zapłodnienia i została jedna śnieżynka 4BB
23.12.2022 - transfer mrożony , 4BB
2.01.2023 - HCG 0,1
16.02 - punkcja , 4 zarodki ( 4AA, 4AB, 4BB, 4AB )
14.03 - transfer, zarodek 4AA
24.03 - HCG 0,1
11.04.2023 - Wizyta kontrolna może podejmiemy się transferu na naturalnym cyklu bo endometrium grubosc 10 , progesteron 0,46 w 14DC
18.04 transfer 2 zarodków 4AB, 4BB
20.04. prog 44
9dct -hgc 341 / 11dct-772 / 14dct-2689 -
Lilak1992 wrote:Eh, liczyłam na pozytywne rezultaty.
Ja już tracę nadzieje... 3 transfery nieudane 🤦🏼♀️ Najbardziej dr K była zszokowana poziomem progesteronu przed trasferem miałam ponad 40 a w 7dpt 18... i nie potrafi powiedzieć dlaczego. Nie pozostaje mi nic innego jak Próbować wszystkiego 🤦🏼♀️ -
Zoska wrote:Współczuję i doskonale cię rozumiem bo też nasz 3 transfer się nie udał. Z tym że ja teraz zaczynam chyba się nakręcać, myślę o dziecku, o tym, że się znowu nie udalo, o tym, że gdybym w zeszłym roku nie poroniła dziś bym miała 6 miesięczne dziecko ...moje myśli coraz bardziej krążą wokół tego, że już nigdy się nam nie uda. Nie pomaga mi też tez fakt, że moja bratowa, z którą nie mamy najlepszych relacji została mamą. Dziewczyny, aż nie poznaje siebie bo ja jakoś nigdy nie zazdroscilam innym dzieci, nie odczuwałam,aż tak ogromnej potrzeby dziecka, a teraz każda wolna chwila to natłok myśli w tym kierunku.
Mam tak samo... od znajomych odcielam wie już totalnie, wszyscy maja dzieci, na naszej „ babskiej” grupie totalnie się już nie odzywam i unikam spotkań. A jak widzę moja 5 osobowa babska ekipę- każda ze swoim dzieckiem to tylko pozostaje mi milczeć i ryczeć. Tym bardziej, ze ja się nastawilam, ze problem był po męskiej stronie - a tu zarodki super, a okazało się, ze największy problem pojawił się przy zagniezdzeniu. Aż 3 razy. Generalnie na wizycie u Dr K powiedziała, ze jak 3 nieudany transfery z dobrymi zarodkami to nie jest dobrze, trzeba szukać dalej przyczyny. Ale z tego co widzę, u Was ten test Badania endo się nie sprawdził...
Dr K chce zrobić najpierw to badanie endo i rozmrozić moje komórki i zobaczyć czy będą jakieś zarodki. Miała się odezwać jakie są wyniki nasienia i czy w ogóle się nadają, póki co milczy co zapewne nie wróży dobrze... Tymbardziej, ze Mój przez jakiś czas nie brał witamin, mieliśmy 4 zdrowe genetycznie zarodki wiec myślałam, ze wynik jest całkiem dobry i odpuściliśmy trochę Jego sumplementacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 21:24
-
m1990 wrote:Hej, narazie tutaj wszystko czytam co piszecie, swoje problemy, wątpliwości, zapytania, na razie to wszystko przed nami bo jestem na diecie bezglutenowej ( musze odczekać 2/3 mc i dopiero poźniej wizyta). Tak teraz zastanawiam się czy któras z Was miała robioną inseminację u DR K? Czy udało się ? Za którym razem?
Póki co to widze że główienie każda z Was to InVitro
Bylo tu kilka dziewczyn po udanym IUI u dr K. Większość juz tu nie zagląda, albo rzadko bo już mamami są 😁 Wam też się uda ✊ -
Nie wiem tylko jak to teraz wygląda, lekarz napisał, że wizyta za ok. 2 tyg. A kiedy robić jeszcze bete i prog.? Czyli jeśli beta by rosła dalej, to pierwsza wizyta po transferze to ok. 25 dni-27 dni?2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Czy któraś z Was była wcześniej invimed albo się przeniosła z Medart ? Ciekawa jestem jak tam jest. Nie chciałabym Już zmieniać, tym bardziej, ze polubiłam dr K, oczywiście jeszcze zostaje- myśle na przyszłość w przypadku ewentualnych niepowodzeń. U mnie jeszcze medart ma duży plus ze mam 10 min drogi z domu.
-
Muzyna wrote:Ja nie chcę straszyć. Trzymam kciuki za przyrosty, ale osobiście sprawdzałam bete jeszcze w 16 i 18dpt (jeszcze przed wizytą, na którą miałam się umawiać po drugiej dobrej becie). I niestety beta zaczęła spadać co w stopce mam zaznaczone. .
Jasne, rozumiem. Mam świadomość takich sytuacji (za dużo siedzę na tym forum), dlatego do wyników podchodzę z ogromną rezerwą, po pozytywnej becie za bardzo nawet się nie ucieszyłam, tylko właśnie przestraszyłam. Dziękuje, chyba w takim razie sprawdzę sobie betę w przyszłym tygodniu dodatkowo.
-
Lilak1992 wrote:Czy któraś z Was była wcześniej invimed albo się przeniosła z Medart ? Ciekawa jestem jak tam jest. Nie chciałabym Już zmieniać, tym bardziej, ze polubiłam dr K, oczywiście jeszcze zostaje- myśle na przyszłość w przypadku ewentualnych niepowodzeń. U mnie jeszcze medart ma duży plus ze mam 10 min drogi z domu.
Osobiście nie polecam, mąż nic nie dowiedział się od swojego lekarza (w invi), gościu potraktował go taśmowo i zostawił bez informacji. Dodatkowo jak poszliśmy do Medartu z wynikami męża, to lekarz powiedział ze powinni tego konowała zamknąć, bo czegoś tam nie zrobił, przy kiepskich wynikach, już nie pamietam o co chodziło. -
Kora88 wrote:Osobiście nie polecam, mąż nic nie dowiedział się od swojego lekarza (w invi), gościu potraktował go taśmowo i zostawił bez informacji. Dodatkowo jak poszliśmy do Medartu z wynikami męża, to lekarz powiedział ze powinni tego konowała zamknąć, bo czegoś tam nie zrobił, przy kiepskich wynikach, już nie pamietam o co chodziło.
Takie obraźliwe słowa 😱, mam znajoma, która się leczy i jest całkiem zadowolona, ja osobiście nie ma doświadczenie więc w 100%sie nie wypowiem.3x UIU ☹️
2018 ivf - 4 zarodki
1 transfer 😕
2 transfer - Synek ☺️
Luty 2020 - 3 transfer ☹️
Marzec 2020 - 4 transfer ☹️
Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf.