X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka88 wrote:
    Dr AB nie wspomina o diecie bo sam nie jest jej zwolennikiem. Dobrze, że macie jeszcze mrożone jajeczka. Kiedy podchodzicie do kolejnego transferu?

Co to Jego wiary w dietę to się już nie wypowiadam, bo też słyszę głosy, że zaleca 🤷‍♀️

Już dostałam miesiączkę i zobaczymy co doktor powie na wizycie 🙂

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Hej, chyba kiedyś było to tu pytanie ale nie mogę znaleść. Jak to jest z l4 w naszej klinice? Wiecie coś?
    I drugie pytanie; od którego tygodnia/miesiąca braliście chorobowe? Albo jaki macie zamiar?

Nie ma problemu z L4. Dr K od samego poczatku mowila, że jak tylko się zdecyduję to mam dać znac. Ona w kartotece cos zaznaczyla, żebym juz tylko do rejestracji napisała. W 8 tygodniu już poszlam. Planowalam, że nie będę dlugo chodzic, ale przez krwawienie decyzja sama zapadła.

Kora88, Blues lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, myślę że z L4 nie ma problemu, z tym ze ja dostałam informację, że to zawsze wystawia dr. Ostatnio po transferze poprosiłam.go o tydzień. Teraz mam taką że nadal źle się czuje, ledwo.sie ruszam bo brzuch jest bolały i wzdety, więc napisałam.smsa.i otrzymałam.na kolejny tydzień. Co do dalszego też myślę co zrobić bo póki co mega źle się czuje, nie wiem.czy tak wszystkie dziewczyny mają, ale brzuch jest cały napięty, nawet nie łatwo mi się przewrlrocic na bok. Nie wiem od kiedy jest ciążowe? Pewnie od usg.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja zmieniałam, powiedziałam doktorowi na ostatniej wizycie u Niego, a co do sytuacji jak ktoś dojeżdża to moja koleżanka est z Bydgoszczy i sam jej powiedział, że może chodzić tam do lekarza i prowadzić ciąże

Dzięki bardzo za odzew! Mnie dr zaskoczył, bo widzieliśmy się co dwa tygodnie i myślałam, że tak się zobaczymy i wtedy porozmawiamy, a teraz za miesiąc mnie umówił, a rzeczywiście wtedy pomału planowałam już może zmienić lekarza. Właśnie też jestem z Bdg. Koleżanka poleca jakiegoś lekarza? Bo ja byłam u wielu i każdy z nich z moją trudną sytuacją położniczą, zawiódł mnie mniej lub bardziej.

Ze zwolnieniem ciążowym nie było problemu i od początku wystawiają mi Panie w recepcji po pierwszej prośbie do lekarza - wizyta <3.

Kora88 lubi tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wyników bety! 😍

Co do zmiany lekarza to ja dr AB poinformowałam ze będę zmieniać lekarza i tyle, żadnego problemu.
    Ja na pierwszej wizycie byłam już w 5+2tc, tak mi dr kazał i od tej wizyty jestem już na l4 (ze względu na prace fizyczna wolałam nie ryzykowac) i nie było problemu ze tak szybko chce iść, dr nawet nie pytał dlaczego chce już zwolnienie.

Kora88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wyników bety! 😍

Co do zmiany lekarza to ja dr AB poinformowałam ze będę zmieniać lekarza i tyle, żadnego problemu.
    Ja na pierwszej wizycie byłam już w 5+2tc, tak mi dr kazał i od tej wizyty jestem już na l4 (ze względu na prace fizyczna wolałam nie ryzykowac) i nie było problemu ze tak szybko chce iść, dr nawet nie pytał dlaczego chce już zwolnienie.
    Ale zmieniłaś z AB na innego z kliniki? Czy zupełnie ktoś z poza. Ja nie wiem czy inni "wiedzą"jak prowadzić ciaze po ivf A z drugiej strony warto mieć kogoś że szpitala. Dziewczyny z Poznania do kogo chodzicie? A ciaze poczucie od dnia transferu prawda plus wiek zarodka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Ale zmieniłaś z AB na innego z kliniki? Czy zupełnie ktoś z poza. Ja nie wiem czy inni "wiedzą"jak prowadzić ciaze po ivf A z drugiej strony warto mieć kogoś że szpitala. Dziewczyny z Poznania do kogo chodzicie? A ciaze poczucie od dnia transferu prawda plus wiek zarodka?

Zmieniłam na lekarza spoza kliniki. Poszłam do dr Brazerta, wiele dziewczyn tez do niego chodzi, ja szczerze polecam ;)

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dzięki bardzo za odzew! Mnie dr zaskoczył, bo widzieliśmy się co dwa tygodnie i myślałam, że tak się zobaczymy i wtedy porozmawiamy, a teraz za miesiąc mnie umówił, a rzeczywiście wtedy pomału planowałam już może zmienić lekarza. Właśnie też jestem z Bdg. Koleżanka poleca jakiegoś lekarza? Bo ja byłam u wielu i każdy z nich z moją trudną sytuacją położniczą, zawiódł mnie mniej lub bardziej.

Ze zwolnieniem ciążowym nie było problemu i od początku wystawiają mi Panie w recepcji po pierwszej prośbie do lekarza - wizyta <3.

Wyślę na priv, znają się trochę z doktorem A. B, jak mi opowiadała 🙂

• Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie co się dzieje w klinice? Ponoć dr K tylko 2 dni przyjmuje?!

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Wyślę na priv, znają się trochę z doktorem A. B, jak mi opowiadała 🙂

Ok, super, dziękuję. Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo nie wiem, czy bez tego da się wysłać priv. :)

Ja właśnie z powodu tego, że dr ma doświadczenie w ciążach po ivf zostałam u dr i nie zamierzałam zmieniać wcześniej, niż prenatalne, bo to mi też daje dodatkowe poczucie bezpieczeństwa. No i dr nie jest tak 'przesadny', jak dr Kru z opowieści tutejszych, bo nigdy nie byłam na wizycie.
    A swoją drogą mam wykupiony jakiś tam pełny pakiet z pracy w Lux-med, a i tak tylko połowę badań mogłam tam zrobić w porównaniu do listy, którą dał mi dr B w ciąży. To tylko potwierdza, że ta opieka w ciąży może różnie wyglądać..

uwo9s65govurilvf.png
  • Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Dziewczyny czy wiecie co się dzieje w klinice? Ponoć dr K tylko 2 dni przyjmuje?!
    Skąd takie info? Zestresowałam się teraz :(

Wysłany: 17 września 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i już do dr K w tym tyg nie chcieli mnie zapisać. Na ocenę cyklu.
    Idę do dr AB. Niegdy u niego nie bylam i szczerze czuje się zawiedziona.

32 lata

Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

Wysłany: 17 września 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Dzwoniłam i już do dr K w tym tyg nie chcieli mnie zapisać. Na ocenę cyklu.
    Idę do dr AB. Niegdy u niego nie bylam i szczerze czuje się zawiedziona.

O nieee, ja też jestem u doktor K i nie wyobrażam sobie iść do innego lekarza :/ a pewnie w przyszłym tygodniu będę mieć wizytę . Daj znać jak po wizycie.

Wysłany: 17 września 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ale narazie nie jestem dobrze nastawiona do tej wizyty.

32 lata

Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

• Kaach Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Nie stresuj się AB jest na prawdę dobrym lekarzem. Ja to w klinice na wizycie to jedynie u Pani dr K nie byłam :p. Wiadomo, że wizyta u kogoś innego jest bardziej stresująca, ale nie masz się czego bać i nie nastawiaj się źle :). AB mało gada, ale na każde pytanie Ci odpowie ja zawsze wszystko zapisuję w notesie bo zapominam czasem :p.

PS Czasem nawet chwilowa/przymusowa zmiana lekarza dobrze robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 16:35

Paulina Nessa, Blues lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie info dot. l4 :)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:

Ja też byłam w zastępstwie za dr, K i doktor mi kazał odstawić leki co doktor zapisała, chodziło o antykoncepcję a miałam według dokto K jeszcze trochę pobrać, ale nie było źle 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 16:42

Paulina Nessa lubi tę wiadomość

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:

Spokojnie,da się przeżyć 😉kiedys ,też w zastępstwie byłam u niego i jedyna dziwna rzeczą to było to,że robi USG na fotelu ,a nie na kozetce...chyba jej tam nawet nie ma ....tzn mnie to trochę krępowało,na kozetce nie wystawiasz "wszystkiego" na wierzch...poza tym dr k zawsze gasi światło ,więc jest bardziej znośnie🙂 ....
    Ale najważniejszy jest cel ,resztę da się jakoś przeżyć...będzie dobrze,tylko się nie stresuj😉

Paulina Nessa lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Spokojnie,da się przeżyć 😉kiedys ,też w zastępstwie byłam u niego i jedyna dziwna rzeczą to było to,że robi USG na fotelu ,a nie na kozetce...chyba jej tam nawet nie ma ....tzn mnie to trochę krępowało,na kozetce nie wystawiasz "wszystkiego" na wierzch...poza tym dr k zawsze gasi światło ,więc jest bardziej znośnie🙂 ....
    Ale najważniejszy jest cel ,resztę da się jakoś przeżyć...będzie dobrze,tylko się nie stresuj😉

Nie ma kozetki, ja właśnie byłam na usg i posiew, jeszcze tak wysoko ten fotel podniósł, że stał jak robił usg 🙈, chciałam jak najszybciej wyjść, u dr K jest kozetka i to super.

Lumiko lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 września 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Ja też byłam w zastępstwie za dr, K i doktor mi kazał odstawić leki co doktor zapisała, chodziło o antykoncepcję a miałam według dokto K jeszcze trochę pobrać, ale nie było źle 😉

Właśnie się boje, że lekarz w „zastępstwie” będzie miał inne zalecenia niż doktor K :)

‹‹ 2448 2449 2450 2451 2452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ