MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel9306 wrote:Niestety tak, a obawiam się że to skreśla szanse na powodzenie transferu 😑
Czy któraś z Was miała takie bóle już od 1dpt a udało się ?
Hej. Ja miałam bardzo silne skurcze po transferze. Czułam się tak jak przed okresem. Brałam no-spa i relanium. A Beta rośnieniedługo pierwsze USG.
Lilak1992, Mrs.P, Kaach, Gaja88, Zabaaa lubią tę wiadomość
-
Szałwia wrote:Hej. Ja miałam bardzo silne skurcze po transferze. Czułam się tak jak przed okresem. Brałam no-spa i relanium. A Beta rośnie
niedługo pierwsze USG.
Super! Gratulacje i życzę Ci "nudnej ciąży"😍
Czyli nie pozostaje nic, tylko czekać w" spokoju"na czwartkową bete 😊
07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Lumiko wrote:Dziewczyny,a ja biorę dostinex (1 cała tabletka na tydzień) . Dr po pozytywnej becie kazała odstawić,ale szczerze mówiąc się troche boje. Zastanawiam się ,czy to nie będzie jakiś szok dla organizmu . Tez się trochę naczytałam że leki na prolaktynę bierze się do 2,3 miesiąca .Miałyście może taka sytuację?
PS. GratulacjeLumiko lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny, a jakie macie doświadczenia z świeżym transferem? Jak samopoczucie ? Czy faktycznie jeśli dochodzi do zapłodnienia, albo beta zacznie rosnąć może być gorzej?
Ja póki co wyniki mam dobre, czuje się Ok, jutro ostateczna decyzja czy robimy transfer... dr Ż przeciw, dr K za. Endometrium na granicy „akceptowalności”. -
Lilak1992 wrote:Dziewczyny, a jakie macie doświadczenia z świeżym transferem? Jak samopoczucie ? Czy faktycznie jeśli dochodzi do zapłodnienia, albo beta zacznie rosnąć może być gorzej?
Ja póki co wyniki mam dobre, czuje się Ok, jutro ostateczna decyzja czy robimy transfer... dr Ż przeciw, dr K za. Endometrium na granicy „akceptowalności”.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Lilak1992 wrote:Dziewczyny, a jakie macie doświadczenia z świeżym transferem? Jak samopoczucie ? Czy faktycznie jeśli dochodzi do zapłodnienia, albo beta zacznie rosnąć może być gorzej?
Ja póki co wyniki mam dobre, czuje się Ok, jutro ostateczna decyzja czy robimy transfer... dr Ż przeciw, dr K za. Endometrium na granicy „akceptowalności”.
Kurcze,to ale Cię w niepewności trzymają 😔 to jest straszne ,bo przygotowujesz się cały miesiąc ,a tu wszystko rozstrzyga się w 2,3 dni przed transferem . Tez tak miałam.
A ile macie zarodków ? Jeśli kilka,to może warto spróbować .
Gdzieś czytałam że w naturalnych warunkach Endo 5-7 mm jest ok ,ale przy transferach preferują te min 8 ,bo tu musi być wszystko prawie idealne (wiadomo koszty itd)
Trzymaj się, mam nadzieję,że jednak wszystko się uda ❤️🍀✊
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Transfer odwołany, ja jestem chyba już najgorszym, możliwym przypadkiem, ze endo jest złe nawet przy dużej stymulacji. Mam wrażenie, ze dr K nie ma już na mnie pomysłu, ja psychicznie już nie daje rady.
Czekam na okres ale co dalej to nie wiem... -
Lilak1992 wrote:Transfer odwołany, ja jestem chyba już najgorszym, możliwym przypadkiem, ze endo jest złe nawet przy dużej stymulacji. Mam wrażenie, ze dr K nie ma już na mnie pomysłu, ja psychicznie już nie daje rady.
Czekam na okres ale co dalej to nie wiem...
😔Przykro mi , domyślam się co czujesz ...ja miałam punkcję w grudniu-wszystko poszło sprawnie ,niestety tylko ,albo aż jeden zarodek ...a potem od stycznia wieczna walka z Endo, estradiolem....na każdy 3 dzień cyklu czekałam jak na jakieś święto ... Pierwsze dni euforii, wydanych kupę pieniędzy ,żeby w 10,14 dniu ,albo nawet jeszcze wcześniej dr pokręciła głową ,że nie bardzo 😒 mój związek też na tym mega ucierpiał ... już miałam dość .nie zastanawiałam się już czy transfer się uda,było mi już wszystko jedno , ale by tylko do niego w ogóle doszło ,bo ta ciągła walka o niego była wykańczająca ...
Lilak1992 może spróbuj odczekać troszkę , ...na pewno przez ostatnie miesiące brałaś sporo leków ,może Twój organizm jest po prostu przeciążony i już nie reaguje na leki tak jak powinien ... poza tym stres z tym wszystkim związany,raczej korzystnie też nie działa 😏
Ja wierzę,że będzie u Ciebie dobrze.Moze po prostu to nie ten moment😏
Pewnie teraz łatwo Ci nie będzie ,ale poradzisz sobie!
Dużo siły i spokoju Kochana❤️
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Kamaaa wrote:Hejka 😊 ja już chyba czekam na @ robiłam dziś test i znowu jedna kreska bolą mnie co jakiś czas jajniki ale to typowo na okres tak jak zawsze mam ten ból ... Ale w poniedziałek dla zasady zrobię sobie betę ... Gratulacje Lumiko 😊🍀
-
Madżka89 wrote:Kobietki miłego dnia dzisiaj , choć takie inne to Święto niż zawsze😔 ja zamierzam wybrac się na dluuuugi spacer do lasu z psiakami póki u nas słoneczko 😊
Jutro mam 3dc , jadę do Kru do Konina
Obawiam się wyniku tsh , tydzień temu było 3,5 wiec wątpię , żeby tak spadło , a pewnie z takim wynikiem nie pozwoli mi podejść do IUI😔
✊✊✊ za spadające TSHWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 23:11
-
Hej dziewczyny ja też po 3 IUI i znowu nic z tego 😕😕to jakaś masakra niby wszystko dobrze a czemu nie dochodzi do zapłodnienia już brak mi sił. Byłam stymulowana puregonem dwa pecherzyki , wszystko było tak jak być powinno a ciąży brak... Nasienie męża też w porządku i teraz znów pewnie od 3dc to samo od nowa . Nawet już nie wiem czy jest sens podchodzić po raz 4 do IUI może wy coś doradzicie,??Magda26
-
Tak , zadzwoniłam do Konina w sobotę i powiedziałam , ze pisałam z Dr i mam się pokazać w pon na monitoring cyklu ,Pani bez problemu mnie dopisała choć mówiła , ze Dr będzie chyba do 23 przyjmował
Dzisiaj do wizyty nie doszło bo wyniki hormonów będą jutro 😔 a Dr bez wyników pisał , ze wizyta bez sensu, mam mu jutro przesłać , wiec myśle , ze lipa w tym cyklu i to jeszcze przez taka głupotę , ręce mi opadly😔Może chociaż pojadę w połowie cyklu czy w ogóle mam naturalna owu, ale o IUI nie mam co marzyć 😒
Dziekuje za kciuki😘
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny ja też po 3 IUI i znowu nic z tego 😕😕to jakaś masakra niby wszystko dobrze a czemu nie dochodzi do zapłodnienia już brak mi sił. Byłam stymulowana puregonem dwa pecherzyki , wszystko było tak jak być powinno a ciąży brak... Nasienie męża też w porządku i teraz znów pewnie od 3dc to samo od nowa . Nawet już nie wiem czy jest sens podchodzić po raz 4 do IUI może wy coś doradzicie,??
Magda 26 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny ja też po 3 IUI i znowu nic z tego 😕😕to jakaś masakra niby wszystko dobrze a czemu nie dochodzi do zapłodnienia już brak mi sił. Byłam stymulowana puregonem dwa pecherzyki , wszystko było tak jak być powinno a ciąży brak... Nasienie męża też w porządku i teraz znów pewnie od 3dc to samo od nowa . Nawet już nie wiem czy jest sens podchodzić po raz 4 do IUI może wy coś doradzicie,??
.
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Madżka89 wrote:Tak , zadzwoniłam do Konina w sobotę i powiedziałam , ze pisałam z Dr i mam się pokazać w pon na monitoring cyklu ,Pani bez problemu mnie dopisała choć mówiła , ze Dr będzie chyba do 23 przyjmował
Dzisiaj do wizyty nie doszło bo wyniki hormonów będą jutro 😔 a Dr bez wyników pisał , ze wizyta bez sensu, mam mu jutro przesłać , wiec myśle , ze lipa w tym cyklu i to jeszcze przez taka głupotę , ręce mi opadly😔Może chociaż pojadę w połowie cyklu czy w ogóle mam naturalna owu, ale o IUI nie mam co marzyć 😒
Dziekuje za kciuki😘W takim razie następnym razem będę bardziej stanowcza 😜 Choć ja do 23 bym chyba za zadne pieniądze pacjentów nie przyjmowała 🙊🙈😅
A nie ma innych sposóbow stymulacji niż od 3 dnia cyklu? Wydaje mi się,ze czytałam gdzieś, że dziewczyny przyjmują czasem uderzeniowa dawkę jednorazowo w późniejszym dniu cyklu? Chyba że coś pokrecilam...Wiem, ze najgorsze jest to bezczynne czekanie, bo sama czekam na nowy początek starań od sierpnia... ☹️😭 I jak to TSH dziś?
Magda 26 przykro mi..
Dziewczyny, czy plamienie żywa krwią a później nic uznać za pierwszy dzień cyklu czy czekać nadal?Pewnie czekać, ale tak bardzo chciałabym już moc działać, że czekam na okres jak na zbawienie... 😅
-
Zabaaa wrote:Dziekuje za info
W takim razie następnym razem będę bardziej stanowcza 😜 Choć ja do 23 bym chyba za zadne pieniądze pacjentów nie przyjmowała 🙊🙈😅
A nie ma innych sposóbow stymulacji niż od 3 dnia cyklu? Wydaje mi się,ze czytałam gdzieś, że dziewczyny przyjmują czasem uderzeniowa dawkę jednorazowo w późniejszym dniu cyklu? Chyba że coś pokrecilam...Wiem, ze najgorsze jest to bezczynne czekanie, bo sama czekam na nowy początek starań od sierpnia... ☹️😭 I jak to TSH dziś?
Magda 26 przykro mi..
Dziewczyny, czy plamienie żywa krwią a później nic uznać za pierwszy dzień cyklu czy czekać nadal?Pewnie czekać, ale tak bardzo chciałabym już moc działać, że czekam na okres jak na zbawienie... 😅
Jestem z Konina i jestem pacjentka dr i jeśli chodzi o umawianie sie na wizytę to tak jak pisalas około półtorej miesiąca trzeba czekać ale jeśli chodzi o monitoringi to przyjmuje bez problemu. Ja dzwonie zawsze w poniedziałki rano i mnie Pani z rejestracji wpisuje między pacjentkami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 11:07
Zabaaa lubi tę wiadomość
-
Kasiaa93 wrote:Jestem z Konina i jestem pacjentka dr i jeśli chodzi o umawianie sie na wizytę to tak jak pisalas około półtorej miesiąca trzeba czekać ale jeśli chodzi o monitoringi to przyjmuje bez problemu. Ja dzwonie zawsze w poniedziałki rano i mnie Pani z rejestracji wpisuje między pacjentkami:)
Ja też jestem z Konina i nie ukrywam, ze monitoringi na miejscu byłyby dla mnie wybawieniem
-
Zabaaa wrote:I dr nie ma problemu z tym, że raz jesteś w Poznaniu, a raz w Koninie i nie ma wglądu w dokumentację?
Ja też jestem z Konina i nie ukrywam, ze monitoringi na miejscu byłyby dla mnie wybawieniem
Nie ma żadnego problemumi ostatnio sie tak udało ze załapałam się 2 razy do Konina a tylko raz do Poznania.
Najgorsze te dojazdy, wiec dobrze ze chociaz w te poniedziałki doktor jest w KoninieZabaaa lubi tę wiadomość