X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
    Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego :/

Jeszcze czas, trzymam kciuki żeby urosło ✊🏼
    Ja liczę ze transfer będzie w środę, w piątek miałam punkcję, Z 15 komórek 8 zarodków walczy 🙏🏼

Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył :) <3

Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dały :/

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył :) <3

Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dały :/

Nawet nie liczę że wszystkie 😅 proszę o dwa🙏🏼 Zazwyczaj odpadają po trzeciej dobie.

Ehh no wiem dużo dziewczyn ma problemy z endo, czasem nic się nie da zrobić i trzeba czekać na „ten” cykl ✊🏼

• Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
    Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego :/

Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔

Trzymam za Ciebie kciuki🤗

Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria

Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 15:49

Magdaa90, Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔

Trzymam za Ciebie kciuki🤗

Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria

Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!

Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
    U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏

Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
    Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i Mikka powodzenia, kciuki zaciśnięte!!!✊😘

Mikka, Magdaa90, Paolita, Lilak1992, Pantera13, Lena 87 lubią tę wiadomość

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
    U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏

Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
    Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅

Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.

Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?

U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:06

• Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Magda i Mikka powodzenia, kciuki zaciśnięte!!!✊😘

Dziękuję:)

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za Was dziewczyny mocno! oby te transfery były udane :)

Ja też trochę dopytuje dr.K bo ona tłumaczy ale to co uważa za ważne (tak mi się wydaje) :) Ale ufam jej w 100% i jedyne co podpytuje to jak to wygląda w tym miesiącu i czy jest lepiej niż w poprzednim :D także staram się nie przejmować za dużo i nie rozmyślać nad każdym wynikiem.

Dziś już dostałam wyniki krwi i muszę wziąć ovitrelle, niestety już nie da się dłużej przetrzymać na puregonie, we wtorek mam USG i niestety marne szanse, że endo urośnie przez te 3 dni z 6,1 do chociaby 7;/

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.

Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?

U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅

Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
    Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
    U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
    Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
    Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:34

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione

Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.

Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy

To sytuacja wygląda nie wesoło 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 18:10

Olanta lubi tę wiadomość

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
    Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
    U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
    Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
    Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.

Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo :))

Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄

Magdaa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo :))

Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄
    ✊🏼✊🏼✊🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
    Mam brzuch jak balon, na prawdę liczę na to ze to ostatnia punkcja w życiu 😫

• Manis Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wynik z bety HCG i wyszło 241ml.Tak jak wcześniej pisałam miałam transfer tydzień temu we wtorek nie chce jeszcze się za wcześnie cieszyć to w sumie dopiero początek...
    Kochana jak przyrosty bety? ✊❤

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Kochana jak przyrosty bety? ✊❤
    Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??

Magdaa90, Manis, Zielona_, Angel9306 lubią tę wiadomość

Magda26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??
    A który to będzie dzień po transferze ?
    Ja miałam 24dpt ale może być tez później

• Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.

Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy

To sytuacja wygląda nie wesoło 😕

Przepraszam, przez przypadek polubiłam.

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    A który to będzie dzień po transferze ?
    Ja miałam 24dpt ale może być tez później
    Kurcze dopiero 14dpt.Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać dopiero.

Magda26
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła cytologie miała- DRUGI stopień . Uwagi ! Cytologia za pół roku ,nie za rok. Wynik prawidłowy. Czytam, że druga grupa to wynik w granicach normy z komórkami zapalnym. Czy brałyście leki ?

‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ