X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
    Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego :/

Jeszcze czas, trzymam kciuki żeby urosło ✊🏼
    Ja liczę ze transfer będzie w środę, w piątek miałam punkcję, Z 15 komórek 8 zarodków walczy 🙏🏼

Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył :) <3

Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dały :/

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył :) <3

Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dały :/

Nawet nie liczę że wszystkie 😅 proszę o dwa🙏🏼 Zazwyczaj odpadają po trzeciej dobie.

Ehh no wiem dużo dziewczyn ma problemy z endo, czasem nic się nie da zrobić i trzeba czekać na „ten” cykl ✊🏼

• Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
    Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego :/

Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔

Trzymam za Ciebie kciuki🤗

Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria

Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 15:49

Magdaa90, Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔

Trzymam za Ciebie kciuki🤗

Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria

Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!

Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
    U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏

Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
    Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i Mikka powodzenia, kciuki zaciśnięte!!!✊😘

Mikka, Magdaa90, Paolita, Lilak1992, Pantera13, Lena 87 lubią tę wiadomość

event.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
    U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏

Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
    Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅

Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.

Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?

U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:06

• Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Magda i Mikka powodzenia, kciuki zaciśnięte!!!✊😘

Dziękuję:)

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za Was dziewczyny mocno! oby te transfery były udane :)

Ja też trochę dopytuje dr.K bo ona tłumaczy ale to co uważa za ważne (tak mi się wydaje) :) Ale ufam jej w 100% i jedyne co podpytuje to jak to wygląda w tym miesiącu i czy jest lepiej niż w poprzednim :D także staram się nie przejmować za dużo i nie rozmyślać nad każdym wynikiem.

Dziś już dostałam wyniki krwi i muszę wziąć ovitrelle, niestety już nie da się dłużej przetrzymać na puregonie, we wtorek mam USG i niestety marne szanse, że endo urośnie przez te 3 dni z 6,1 do chociaby 7;/

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.

Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?

U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅

Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
    Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
    U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
    Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
    Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:34

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione

Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.

Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy

To sytuacja wygląda nie wesoło 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 18:10

Olanta lubi tę wiadomość

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
    Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
    U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
    Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
    Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.

Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo :))

Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄

Magdaa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo :))

Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄
    ✊🏼✊🏼✊🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
    Mam brzuch jak balon, na prawdę liczę na to ze to ostatnia punkcja w życiu 😫

• Manis Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wynik z bety HCG i wyszło 241ml.Tak jak wcześniej pisałam miałam transfer tydzień temu we wtorek nie chce jeszcze się za wcześnie cieszyć to w sumie dopiero początek...
    Kochana jak przyrosty bety? ✊❤

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Kochana jak przyrosty bety? ✊❤
    Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??

Magdaa90, Manis, Zielona_, Angel9306 lubią tę wiadomość

Magda26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??
    A który to będzie dzień po transferze ?
    Ja miałam 24dpt ale może być tez później

• Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.

Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy

To sytuacja wygląda nie wesoło 😕

Przepraszam, przez przypadek polubiłam.

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    A który to będzie dzień po transferze ?
    Ja miałam 24dpt ale może być tez później
    Kurcze dopiero 14dpt.Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać dopiero.

Magda26
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła cytologie miała- DRUGI stopień . Uwagi ! Cytologia za pół roku ,nie za rok. Wynik prawidłowy. Czytam, że druga grupa to wynik w granicach normy z komórkami zapalnym. Czy brałyście leki ?

‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ