MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego
Jeszcze czas, trzymam kciuki żeby urosło ✊🏼
Ja liczę ze transfer będzie w środę, w piątek miałam punkcję, Z 15 komórek 8 zarodków walczy 🙏🏼Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość
-
Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył
Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dałyStarania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Magdaa, o rety ale super wynik! Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie były silne i dalej pięknie się rozwijały i zeby transfer się odbył
Dziekuje CI za Twoje kciuki, oczywiście jest nadzieja, ale ja się wolę nie nastawiać, bo zazwyczaj to endo mam takie słabiutkie, w zeszłym cyklu leki nic nie dały
Nawet nie liczę że wszystkie 😅 proszę o dwa🙏🏼 Zazwyczaj odpadają po trzeciej dobie.
Ehh no wiem dużo dziewczyn ma problemy z endo, czasem nic się nie da zrobić i trzeba czekać na „ten” cykl ✊🏼
-
Zielona_ wrote:Dziewczyny jak tam u was? Któraś się szykuje do transferu?
Ja wczoraj miałam wizytę w 9dc i od dziś codziennie badania krwi i monitoring czy dalej jedziemy na puregonie czy ovitrelle. Wczoraj miałam endo 6,1 wiec nie za ładne.. nie nastawiam się ze urośnie do oczekiwanego
Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔
Trzymam za Ciebie kciuki🤗
Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria
Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 15:49
Magdaa90, Zielona_, panizajączkowa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMikka wrote:Ja mialam wczoraj transfer.... ostatnie dwa nieudane... najchętniej bym zasnela i obudzila sie za tydzień w sobotę 😔
Trzymam za Ciebie kciuki🤗
Ja jakos wbrew pozorom zawsze mam idealne endo... a to i tak jak loteria
Magda90 extra!!! Oby ladnie rosły!!!!
Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏
Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅
-
Magda i Mikka powodzenia, kciuki zaciśnięte!!!✊😘
Mikka, Magdaa90, Paolita, Lilak1992, Pantera13, Lena 87 lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Magdaa90 wrote:Mikka można wiedzieć na jakim cyklu jesteś sztucznym czy stymulowanym ?
U mnie tez zawsze endo idealne , na prawdę nie wiem od czego zależy powodzenie 😏
Trzymam kciuki za bete ✊🏼✊🏼✊🏼
Tez bym chciała przespać ten czas jednak już przy jednym szkrabie to niewykonalne 😅
Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.
Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?
U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:06
-
To trzymam kciuki za Was dziewczyny mocno! oby te transfery były udane
Ja też trochę dopytuje dr.K bo ona tłumaczy ale to co uważa za ważne (tak mi się wydaje)Ale ufam jej w 100% i jedyne co podpytuje to jak to wygląda w tym miesiącu i czy jest lepiej niż w poprzednim
także staram się nie przejmować za dużo i nie rozmyślać nad każdym wynikiem.
Dziś już dostałam wyniki krwi i muszę wziąć ovitrelle, niestety już nie da się dłużej przetrzymać na puregonie, we wtorek mam USG i niestety marne szanse, że endo urośnie przez te 3 dni z 6,1 do chociaby 7;/Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualnyMikka wrote:Chyba sztucznym😁 bralam puregon... ja jestem idealny pacjent... nigdy o nic nie pytam tylko robie co karzą😅 i zawsze się zastanawiam skad wszystkie dziewczyny wiedza ile maja pecherzyki i endo itp itd. I jak czytam tutaj ze Dr AB jest mało wylewny a Dr K wszystko tlumaczy to sie śmieje ze nie wiem u kogo ja jestem.
Jestem u Dr K i nie wiem nigdy nic, nigdy nic nie mówi ale przyznam szczerze ze polecam ta opcje bo przynajmniej nie analizuje za duzo... jak powie ze jest ok to ok to A jak nie to nie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Bierzesz zarodek bez badania w tym samym cyklu?
U mnie roczniak na pokładzie wiec ten głęboki sen to tylko marzenie 😅
Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 17:34
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Nowanadzieja wrote:Angel93-to co Twojego pytania o rysę w 4 dni cyklu ja nie miałam, koleżanka miała i juz chyba z pół roku walczy z endo, no alę dr K mówiła, że trzeba się liczyć z możliwymi powikłaniami, matmoast innej uroslo bez problemu w tym samym cyklu, może też zależy jak jest zrobione
Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.
Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy
To sytuacja wygląda nie wesoło 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 18:10
Olanta lubi tę wiadomość
07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Magdaa90 wrote:Czyli jesteś na stymulowanym 😅 na sztucznym się bierze estrofem albo divigel.
Uwierz mi ze ja od dr Ż nic bym nie wiedziała, sledze to forum i stad coś ogarniam 😅
U mnie prawie półtoraroczna córeczka wiec tez jest co robić 🙉
Tak liczymy na świeży transfer bez badania, tak jak przy udanym transferze z córeczka. U nas niestety z przebadanymi zawsze była CB, może criotransfery mi po prostu nie służą, mocno wierze w to ze będzie dobrze.
Być może zbadamy pozostałe jakby było więcej jakimś cudem.
Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo)
Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄Magdaa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMikka wrote:Mi się udało z pierwsza ciąża tak samo jak Tobie... tylko ze ja badalam i wynio dostalam po prostu po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. jak 3 mrożony sie nie powiedzie to planuje podejść znowu na świeżo
)
Trzymam kciuki abyśmy się spotkaly na porodówce 😄
Mam brzuch jak balon, na prawdę liczę na to ze to ostatnia punkcja w życiu 😫 -
Magda 26 wrote:Dziewczyny odebrałam wynik z bety HCG i wyszło 241ml.Tak jak wcześniej pisałam miałam transfer tydzień temu we wtorek nie chce jeszcze się za wcześnie cieszyć to w sumie dopiero początek...
Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Manis wrote:Kochana jak przyrosty bety? ✊❤
Magdaa90, Manis, Zielona_, Angel9306 lubią tę wiadomość
Magda26 -
nick nieaktualnyMagda 26 wrote:Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??
Ja miałam 24dpt ale może być tez później -
Angel9306 wrote:Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.
Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy
To sytuacja wygląda nie wesoło 😕
Przepraszam, przez przypadek polubiłam.Starania od 2016
11.2017 - Medart
04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
06.2018 - transfer 🙂
02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
09.2020 - starania o rodzeństwo
10.2020 - II ivf --> 1❄