MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśka01 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was robiła cytologie miała- DRUGI stopień . Uwagi ! Cytologia za pół roku ,nie za rok. Wynik prawidłowy. Czytam, że druga grupa to wynik w granicach normy z komórkami zapalnym. Czy brałyście leki ?
Ja mam 2 stopień już od kilku lat cytologie robię raz na rok i nie biorę na to lekowPantera13, Miśka01 lubią tę wiadomość
-
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny w sobotę robiłam betę i miałam 669mIU jeszcze dziś byłam na becie i czekam jak na szpilkach.... Tylko najgorsze że leki mi się kończą i dziś pisze do AB żeby wystawił mi receptę no dopiero wizytę będę miała na piątek chyba.. Tak się zastanawiam że jeszcze chyba nie będzie serduszka pewnie??
Pantera13, Paolita lubią tę wiadomość
-
Miśka01 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was robiła cytologie miała- DRUGI stopień . Uwagi ! Cytologia za pół roku ,nie za rok. Wynik prawidłowy. Czytam, że druga grupa to wynik w granicach normy z komórkami zapalnym. Czy brałyście leki ?
Ja cytologię od zawsze mam drugi stopień. Byłam u kilku lekarzy i według nich jest ok.Miśka01 lubi tę wiadomość
-
Angel9306 wrote:Niestety pani dr mi nic nie wspomimała o skutkach ubocznych, była pewna że to będzie najlepsza dobra opcja.
Niestety endometrium nie rośnie( a nigdy wcześniej nie było problemu) jutro mam jeszcze wizytę żeby zobaczyć czy wogule coś ruszy
To sytuacja wygląda nie wesoło 😕
U mnie dr A. B zaproponował to, ale zrezygnowałam...Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Nowanadzieja wrote:U mnie dr A. B zaproponował to, ale zrezygnowałam...
A co Wam pomogło?
Bo widzę że masz Synka 😊07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Cześć dziewczyny, zajrzałam tu z ciekawości i chyba trochę zostane
wczoraj miałam robioną punkcje, pobrano 15 komórek, dzisiaj wiadomość o 4 prawidłowo zapłodnionych
czy to dobry wynik? Prawdopodobnie w piątek transfer, czy u was też taki słaby kontakt ze strony lekarza? czy codziennie trzeba pisać, aby się czegokolwiek dowiedzieć?
-
nick nieaktualnyMartucha29 wrote:Cześć dziewczyny, zajrzałam tu z ciekawości i chyba trochę zostane
wczoraj miałam robioną punkcje, pobrano 15 komórek, dzisiaj wiadomość o 4 prawidłowo zapłodnionych
czy to dobry wynik? Prawdopodobnie w piątek transfer, czy u was też taki słaby kontakt ze strony lekarza? czy codziennie trzeba pisać, aby się czegokolwiek dowiedzieć?
Cześćgratulacje bardzo ładny wynik , też miałam 15 k a miałaś zapładniane 6 komórek czy wszystkie ?
Ja jestem u dr Ż i pisze codziennie, odpisuje zdawkowo a pierwszy dzień po punkcji mi w ogóle nie odpisał 😞
Nie rozumiem nadal czemu ktoś inny nie może nas informować jeśli sami lekarze nie mają czasu 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 18:49
-
Manis wrote:To pięknie 😊 daj znać jaki dziś wyniki. Trzymam kciuki ✊😘❤
Pantera13, Manis, Muzyna, Zielona_, Paolita, Madżka89, Magdaa90, Lena 87, Kaach, Marysia089, Gaja88, Magnetisme, Nowa38, Figasmakiem, Karo84, Lili❤️ lubią tę wiadomość
Magda26 -
Cześć,
mam spory problem, w listopadzie miałam transfer -beta podeszła do 6000 ale AB nie znalazł pęcherzyka w macicy ani nigdzie indziej z resztą, odstawiłam leki doszło do jednego bardzo mocnego krwawienie, potem
po trzech tygodniach do kolejnego ale cały czas dwóch miesięcy mam skurcze, bóle w krzyżu, nie mogę spać. Wykańcza już mnie to. Byłam na dwóch usg ale nic podobno w macicy mie ma, teraz na wymazie wyszły mi w szyjce Escherichia coli i Streptococus aligatae liczne wzrosty czy przy takim wyniku trzeba brać antybiotyk? Nie dostałam go miałam na to nadzieje, że może pomoże. Dodam że nie liczyłam na to zabardzo że sie uda ale że dwa miesiace będę mieć paskudne bóle to też nie myślałam, że tak źle wyjdzie. Nie wiem co z tym antbiotykim dlaczego chociaż to nie dostałam -
Truskaweczka116 wrote:Cześć,
mam spory problem, w listopadzie miałam transfer -beta podeszła do 6000 ale AB nie znalazł pęcherzyka w macicy ani nigdzie indziej z resztą, odstawiłam leki doszło do jednego bardzo mocnego krwawienie, potem
po trzech tygodniach do kolejnego ale cały czas dwóch miesięcy mam skurcze, bóle w krzyżu, nie mogę spać. Wykańcza już mnie to. Byłam na dwóch usg ale nic podobno w macicy mie ma, teraz na wymazie wyszły mi w szyjce Escherichia coli i Streptococus aligatae liczne wzrosty czy przy takim wyniku trzeba brać antybiotyk? Nie dostałam go miałam na to nadzieje, że może pomoże. Dodam że nie liczyłam na to zabardzo że sie uda ale że dwa miesiace będę mieć paskudne bóle to też nie myślałam, że tak źle wyjdzie. Nie wiem co z tym antbiotykim dlaczego chociaż to nie dostałam -
Dzięki za odpowiedź, nie brałabym jakbym się dobrze czuła ale w tej chwili to wzieła bym wszystko, napisałam SMS, wierz mi, że nie ma problemów z pisaniem do lekarza ale dopiero po drugim, gdy napisałam że coraz gorzej się czuje byla recepta, beta mi spadła do 24, nie powinnam czuć się gorzej. Taka sytuacja gdzie przy wysokiej i prawidłowo rosnącej becie nie można zlokalizować ciąży jest bardzo przykra.
-
Truskaweczka116 wrote:Mam nadzieję że zaproponują mi dodatkowe badania np. histeroskopie albo jakieś leki przeciw skurczowe przy transferze, bo próby próbamiłatwo się mówi ale jeśli każdy transfer ma tak wyglądać to trzech prób chyba nie dożyje
Przykro mi się czyta to co piszeszJeśli AB Cię zawiódł od początku to może zmień na innego lekarza? Na K, albo Kru?
Ja bym tak zrobiła, jeśli by mnie lekarz, któremu płace niemało zawiódł. Z tym, że ja jeżdżę do AB i jestem zadowolona. -
Martucha29 wrote:Cześć dziewczyny, zajrzałam tu z ciekawości i chyba trochę zostane
Czesc 😊 jeśli chodzi o zarodki to trzeba się codziennie przypominać.Powodzenia✊✊✊ -
Ciążę poza maciczne się zdażają, nie o to chodzi, nie chce tylko żeby to się powtórzył, bo ciąża biochemiczna i pozamaciczna to nie to samo
, inny stopień problemów bólu itd. Poza tym ta klinika nie robi nikomu standardowo histeroskopi ani nie daje leków przeciw skurczowych przy transferach, mają pewne schematy i tyle, robią trzy próby wtedy poszerzaja diagnostyke z tego co widzę z wpisów, także inni lekarze też by mi tego nie zrobili, prośba aby nie wkładać mi w usta nie moich słów. Napisałam że chce antybiotyk może pomoże bo jestem zmęczona, może nie pomóc bo skurcze np. związane z absorbcją zarodka albo z hormonami, te bakterie to nic strasznego.
-
Magdaa90 wrote:Cześć
gratulacje bardzo ładny wynik , też miałam 15 k a miałaś zapładniane 6 komórek czy wszystkie ?
Ja jestem u dr Ż i pisze codziennie, odpisuje zdawkowo a pierwszy dzień po punkcji mi w ogóle nie odpisał 😞
Nie rozumiem nadal czemu ktoś inny nie może nas informować jeśli sami lekarze nie mają czasu 😏
Też jestem u dr Ż, nawet nie wiem ile komórek było zapładnianych. Dostałam tylko wiadomość, że z 5 prawidłowych komórek zapłodniły się 4. Według mnie to oni sami powinni nas informować o dalszych etapach. Transfer niby w 5 dobie, ale czy klinika sama się do mnie odezwie w tej sprawie? -
nick nieaktualnyMartucha29 wrote:Też jestem u dr Ż, nawet nie wiem ile komórek było zapładnianych. Dostałam tylko wiadomość, że z 5 prawidłowych komórek zapłodniły się 4. Według mnie to oni sami powinni nas informować o dalszych etapach. Transfer niby w 5 dobie, ale czy klinika sama się do mnie odezwie w tej sprawie?
Czyli pewnie 6 miałaś zapładnianych bo to taki standard jak nie masz dodatkowych wskazań( jest to opisane w ustawie)
Ja dziś ustalałam o której transfer jutro i czy badamy po tym jak pytałam ile jeszcze zostało zarodków. Pisz do niego śmiało codziennie.