MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Martucha29 wrote:Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?
Tak jak Magda90 pisze nie musi być przerwy.Tez chciałabym się wyrobić z wszystkim jak najprędzej żeby stracić tylko jeden cykl.Zobaczymy jak to będzie.Teraz żałuję,że mrozilismy komórki bo przy pierwszej punkcji udało się pobrać 15 komórek z tego zostało nam 9.Teraz doktor powiedział,że są wskazania i możemy zapladniac większa ilość więc zaplodnimy te 9 mam nadzieję,że uda nam się otrzymać zdrowy zarodeczek 🙏🙏🙏Martucha29 lubi tę wiadomość
-
Martucha29 wrote:Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik
Martucha29 wierzę,że ten wojownik będzie tym szczęśliwym ❤z całego serca Ci tego życzę 😊trzymaj się!Martucha29 lubi tę wiadomość
-
Kamaaa wrote:Czesc dziewczyny ja z nietypowym pytaniem ale może któraś miała podobnie dziś mam 12 dzień okresu gdzie normlanie mam 4 maks . Obecnie mamy przerwę w staraniach więc nie biorę żadnych leków . Zaczynam się zastanawiać o co chodzi . Pozdrowienia
A kiedy miałaś ostatnio robione usg?Może warto by było sprawdzić u gina czy wszystko Oki -
nick nieaktualny
-
Martucha29 wrote:Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?
Bardzo mi przykro😔kurde powinno być tak,że jak nie udało się uzyskać żadnego zarodka to następne podejście za friko.A co lekarz na to ?Ma jakiś pomysł czy coś jeszcze zbadać? -
Martucha29 wrote:Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?
Nie znam Waszej historii. Ogólnie ciężko komuś coś doradzić. Można zmiana protokołu i leków by pomogła?
Pytanie czy bierzesz jakieś suplementy na poprawie jakości komorek? Wiem, że nie wszyscy w to wierzą ale warto spróbować. Pamiętam, że dziewczyny pisały chyba o koenzymie ale nie pamiętam dokładnie.
U kogo się leczysz? Porozmawiaj z lekarzem, pewnie zaproponuje jakieś rozwiązanie.
-
Ja brałam ubichinon i glutation. My ogólnie mieliśmy zarodki nieprawidłowe genetyczne. Po 2 procedurze zdecydowałam się na akupunkturę. Chodziliśmy razem z mężem prawie rok z przerwami i w ostatniej procedurze uzyskaliśmy w końcu nasze upragnione zdrowe genetycznie zarodki. Jak tylko finanse na to pozwalają to ja szczerze polecam igiełki -
Martucha29 wrote:Nie nie, nie biorę żadnych suplementów. U nas duży problem z nasieniem, bardzo mało plemników, bo tylko 1,4mln
Martucha29, bardzo mi przykro... Ściskam Cię. Myślę, że musicie to przegadać z doktorem, może rzeczywiście tak jak dziewczyny piszą zmiana protokołu i leków, może będzie Ci w stanie powiedzieć dlaczego tak się stało.
U nas też bardzo mało plemników, w najlepszym momencie 0,7 mln więc dwa razy mniej niż u Was, ale na szczęście wystarczy ich kilka żeby próbowaćMartucha29 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Dziewczyny, w którym dniu cyklu miłałyście histeroskopie w medarcie ? 🤔07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Cześć, Dziewczyny jak to jest z refundacją na leki do 40roku życia? Z tego co wiedziałam to 3 razy. Miałam 2 inseminacje i 2 procedyry in vitro i wtedy za każdym razem refundacje więc nie dopytywałam...Chcielibysmy podejść do kejnego in vitro po przerwie (mamy córkę z ostatniego❤) Czy załapie się jeszcze na refundacje czy już nie? Jak to jest ? Inseminacje i in vitro jest liczone oddzielnie? Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych testów 💪💪💪