X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kamaaa Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja z nietypowym pytaniem ale może któraś miała podobnie dziś mam 12 dzień okresu gdzie normlanie mam 4 maks . Obecnie mamy przerwę w staraniach więc nie biorę żadnych leków . Zaczynam się zastanawiać o co chodzi . Pozdrowienia

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

Tak jak Magda90 pisze nie musi być przerwy.Tez chciałabym się wyrobić z wszystkim jak najprędzej żeby stracić tylko jeden cykl.Zobaczymy jak to będzie.Teraz żałuję,że mrozilismy komórki bo przy pierwszej punkcji udało się pobrać 15 komórek z tego zostało nam 9.Teraz doktor powiedział,że są wskazania i możemy zapladniac większa ilość więc zaplodnimy te 9 mam nadzieję,że uda nam się otrzymać zdrowy zarodeczek 🙏🙏🙏

Martucha29 lubi tę wiadomość

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

Martucha29 wierzę,że ten wojownik będzie tym szczęśliwym ❤z całego serca Ci tego życzę 😊trzymaj się!

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa wrote:
    Czesc dziewczyny ja z nietypowym pytaniem ale może któraś miała podobnie dziś mam 12 dzień okresu gdzie normlanie mam 4 maks . Obecnie mamy przerwę w staraniach więc nie biorę żadnych leków . Zaczynam się zastanawiać o co chodzi . Pozdrowienia

A kiedy miałaś ostatnio robione usg?Może warto by było sprawdzić u gina czy wszystko Oki

• Kamaaa Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    A kiedy miałaś ostatnio robione usg?Może warto by było sprawdzić u gina czy wszystko Oki

No jakoś w grudniu... naczytałam się o jakiś polipach i mięśniakach macicy , że chyba masz rację :( dzięki za odp:)

• Mikka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam dzis bete i wyniki 4.04.... czy to juz przesadzone czy jest jakaś nadzieja? :(
    Ostatnio mialam 7 dpt około 60

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzis bete i wyniki 4.04.... czy to juz przesadzone czy jest jakaś nadzieja? :(
    Ostatnio mialam 7 dpt około 60

Kurcze wyglada na biochem ale może zrób jeszcze w poniedziałek, może ruszy, tego Ci życzę 🙏🏼✊🏼

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?

Bardzo mi przykro😔kurde powinno być tak,że jak nie udało się uzyskać żadnego zarodka to następne podejście za friko.A co lekarz na to ?Ma jakiś pomysł czy coś jeszcze zbadać?

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

Nie znam Waszej historii. Ogólnie ciężko komuś coś doradzić. Można zmiana protokołu i leków by pomogła?
    Pytanie czy bierzesz jakieś suplementy na poprawie jakości komorek? Wiem, że nie wszyscy w to wierzą ale warto spróbować. Pamiętam, że dziewczyny pisały chyba o koenzymie ale nie pamiętam dokładnie.

U kogo się leczysz? Porozmawiaj z lekarzem, pewnie zaproponuje jakieś rozwiązanie.

• Bączek84 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

Ja brałam ubichinon i glutation. My ogólnie mieliśmy zarodki nieprawidłowe genetyczne. Po 2 procedurze zdecydowałam się na akupunkturę. Chodziliśmy razem z mężem prawie rok z przerwami i w ostatniej procedurze uzyskaliśmy w końcu nasze upragnione zdrowe genetycznie zarodki. Jak tylko finanse na to pozwalają to ja szczerze polecam igiełki :)

• Agggusiaczek Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy ktoś z obecnych na forum próbował w MedArcie inseminacji z nasieniem dawcy?

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, nie biorę żadnych suplementów. U nas duży problem z nasieniem, bardzo mało plemników, bo tylko 1,4mln

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Nie nie, nie biorę żadnych suplementów. U nas duży problem z nasieniem, bardzo mało plemników, bo tylko 1,4mln

Martucha29, bardzo mi przykro... Ściskam Cię. Myślę, że musicie to przegadać z doktorem, może rzeczywiście tak jak dziewczyny piszą zmiana protokołu i leków, może będzie Ci w stanie powiedzieć dlaczego tak się stało.

U nas też bardzo mało plemników, w najlepszym momencie 0,7 mln więc dwa razy mniej niż u Was, ale na szczęście wystarczy ich kilka żeby próbować

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Coral11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?

• Malina1984 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?

Ja dzwoniłam do recepcji i wysłali mi na e-mail.

• Coral11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1984 wrote:
    Ja dzwoniłam do recepcji i wysłali mi na e-mail.
    Dziekuje!

• Malina1984 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy przy transferze dwóch zarodków płacę 1800 czy coś więcej? Zapomniałam zapytać lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:34

• Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym dniu cyklu miłałyście histeroskopie w medarcie ? 🤔

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Pepa Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny jak to jest z refundacją na leki do 40roku życia? Z tego co wiedziałam to 3 razy. Miałam 2 inseminacje i 2 procedyry in vitro i wtedy za każdym razem refundacje więc nie dopytywałam...Chcielibysmy podejść do kejnego in vitro po przerwie (mamy córkę z ostatniego❤) Czy załapie się jeszcze na refundacje czy już nie? Jak to jest ? Inseminacje i in vitro jest liczone oddzielnie? Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych testów 💪💪💪

‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ