X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kamaaa Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja z nietypowym pytaniem ale może któraś miała podobnie dziś mam 12 dzień okresu gdzie normlanie mam 4 maks . Obecnie mamy przerwę w staraniach więc nie biorę żadnych leków . Zaczynam się zastanawiać o co chodzi . Pozdrowienia

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

Tak jak Magda90 pisze nie musi być przerwy.Tez chciałabym się wyrobić z wszystkim jak najprędzej żeby stracić tylko jeden cykl.Zobaczymy jak to będzie.Teraz żałuję,że mrozilismy komórki bo przy pierwszej punkcji udało się pobrać 15 komórek z tego zostało nam 9.Teraz doktor powiedział,że są wskazania i możemy zapladniac większa ilość więc zaplodnimy te 9 mam nadzieję,że uda nam się otrzymać zdrowy zarodeczek 🙏🙏🙏

Martucha29 lubi tę wiadomość

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

Martucha29 wierzę,że ten wojownik będzie tym szczęśliwym ❤z całego serca Ci tego życzę 😊trzymaj się!

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa wrote:
    Czesc dziewczyny ja z nietypowym pytaniem ale może któraś miała podobnie dziś mam 12 dzień okresu gdzie normlanie mam 4 maks . Obecnie mamy przerwę w staraniach więc nie biorę żadnych leków . Zaczynam się zastanawiać o co chodzi . Pozdrowienia

A kiedy miałaś ostatnio robione usg?Może warto by było sprawdzić u gina czy wszystko Oki

• Kamaaa Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    A kiedy miałaś ostatnio robione usg?Może warto by było sprawdzić u gina czy wszystko Oki

No jakoś w grudniu... naczytałam się o jakiś polipach i mięśniakach macicy , że chyba masz rację :( dzięki za odp:)

• Mikka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam dzis bete i wyniki 4.04.... czy to juz przesadzone czy jest jakaś nadzieja? :(
    Ostatnio mialam 7 dpt około 60

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzis bete i wyniki 4.04.... czy to juz przesadzone czy jest jakaś nadzieja? :(
    Ostatnio mialam 7 dpt około 60

Kurcze wyglada na biochem ale może zrób jeszcze w poniedziałek, może ruszy, tego Ci życzę 🙏🏼✊🏼

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety żaden z zarodków nie przetrwał. Jak wierzyć w in vitro, które było naszą ostatnią nadzieją, a skończyło się w taki sposób. Zastanawiam się czy jest sens podchodzić do kolejnej procedury, wydawać tyle pieniędzy czy lepiej poczekać?

Bardzo mi przykro😔kurde powinno być tak,że jak nie udało się uzyskać żadnego zarodka to następne podejście za friko.A co lekarz na to ?Ma jakiś pomysł czy coś jeszcze zbadać?

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

Nie znam Waszej historii. Ogólnie ciężko komuś coś doradzić. Można zmiana protokołu i leków by pomogła?
    Pytanie czy bierzesz jakieś suplementy na poprawie jakości komorek? Wiem, że nie wszyscy w to wierzą ale warto spróbować. Pamiętam, że dziewczyny pisały chyba o koenzymie ale nie pamiętam dokładnie.

U kogo się leczysz? Porozmawiaj z lekarzem, pewnie zaproponuje jakieś rozwiązanie.

• Bączek84 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

Ja brałam ubichinon i glutation. My ogólnie mieliśmy zarodki nieprawidłowe genetyczne. Po 2 procedurze zdecydowałam się na akupunkturę. Chodziliśmy razem z mężem prawie rok z przerwami i w ostatniej procedurze uzyskaliśmy w końcu nasze upragnione zdrowe genetycznie zarodki. Jak tylko finanse na to pozwalają to ja szczerze polecam igiełki :)

• Agggusiaczek Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy ktoś z obecnych na forum próbował w MedArcie inseminacji z nasieniem dawcy?

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, nie biorę żadnych suplementów. U nas duży problem z nasieniem, bardzo mało plemników, bo tylko 1,4mln

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Nie nie, nie biorę żadnych suplementów. U nas duży problem z nasieniem, bardzo mało plemników, bo tylko 1,4mln

Martucha29, bardzo mi przykro... Ściskam Cię. Myślę, że musicie to przegadać z doktorem, może rzeczywiście tak jak dziewczyny piszą zmiana protokołu i leków, może będzie Ci w stanie powiedzieć dlaczego tak się stało.

U nas też bardzo mało plemników, w najlepszym momencie 0,7 mln więc dwa razy mniej niż u Was, ale na szczęście wystarczy ich kilka żeby próbować

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Coral11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?

• Malina1984 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?

Ja dzwoniłam do recepcji i wysłali mi na e-mail.

• Coral11 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1984 wrote:
    Ja dzwoniłam do recepcji i wysłali mi na e-mail.
    Dziekuje!

• Malina1984 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy przy transferze dwóch zarodków płacę 1800 czy coś więcej? Zapomniałam zapytać lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:34

• Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym dniu cyklu miłałyście histeroskopie w medarcie ? 🤔

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Pepa Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny jak to jest z refundacją na leki do 40roku życia? Z tego co wiedziałam to 3 razy. Miałam 2 inseminacje i 2 procedyry in vitro i wtedy za każdym razem refundacje więc nie dopytywałam...Chcielibysmy podejść do kejnego in vitro po przerwie (mamy córkę z ostatniego❤) Czy załapie się jeszcze na refundacje czy już nie? Jak to jest ? Inseminacje i in vitro jest liczone oddzielnie? Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych testów 💪💪💪

‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ